עבור לתוכן
Liam Koshrovski

יצירת נקודות בFMC

Recommended Posts

פורסם

אהלן,

לא מזמן טסתי לאילת וניסיתי ליצור את הRNAV ל03 ע"י הכנסת קווי אורך ורוחב בעמוד הLEGS, אך לפי הדפית, גם הנקודה RODED וגם SHAKI נמצאות על N29E034.

מה עושים במקרה כזה?

ועוד משהו, האם יש דרך להכניס את הRNAV פיזית לFMC? לערוך קובץ כלשהו על מנת שהגישה תופיע בDEP/ARR?

פורסם

ליאם,

אתה צריך להכניס את הנקודות ברזולוציה גבוהה יותר. זה גם תלוי באיזה מטוס אתה טס אבל עקרונית זה יהיה משהו בסגנון RODED N2934.3E03456.5 או SHAKI N2931.4E03454.2

לגבי עריכת DEP/ARR - גם אני שמתי לב שבשני העדכונים האחרונים לא מופיעות גישות הראייה שיש בארץ... לא יודע לעזור בתחום הזה... בינתיים לא קיבלתי תשובה בפורומים אחרים כששאלתי על זה

פורסם

בקשר לשאלה השנייה, אתה יכול להכניס את הRNAV בתיקיה C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\PMDG\SIDSTARS בקובץ LLET. תסתכל קצת על החוקיות ותבין איך להכניס.

פורסם

תודה לשניכם על המענה המהיר! :)

בקובץ LLET בתיקייה SIDSTAR, צריך להכניס FIXים בגישות, אבל הנקודות בRNAV לא נמצאות בנתונים של הFMC.

אז איך מוסיפים את הנקודה עצמה לבסס הנתונים?

פורסם
תודה לשניכם על המענה המהיר! :)

בקובץ LLET בתיקייה SIDSTAR, צריך להכניס FIXים בגישות, אבל הנקודות בRNAV לא נמצאות בנתונים של הFMC.

אז איך מוסיפים את הנקודה עצמה לבסס הנתונים?

http://www.canuk-scenery.org/tutorial_S ... DG_ENG.pdf

קובץ ה-Fixes הוא: wpNavFIX.txt .

בנוסף, להוספת נקודות שרלוונטיות רק להליך המכשירים בשדה: ראה עמ' 6 בנוגע לנקודות COLOCATED.

פורסם
זה אל אותו הרעיון... יש קובץ שמגדיר את הנקודות גם. אני ממש לא מבין בזה הרבה אבל לדעתי התהליכים כן מופיעים בקבצים. פשוט לא מופיעים בFMC עצמו... כנראה יש איזה באג או משהו

זה ממש לא באג, זה בכוונה ואפילו זה די חכם.

אני מכיר כל מיני גישות RNAV באירופה שיש שם נקודות כמו WW166 ואז WW167 וכו'. אתה לא רוצה שהנקודות האלו אכן יהיו בקובץ הFIXים הרגילים.

פורסם
זה אל אותו הרעיון... יש קובץ שמגדיר את הנקודות גם. אני ממש לא מבין בזה הרבה אבל לדעתי התהליכים כן מופיעים בקבצים. פשוט לא מופיעים בFMC עצמו... כנראה יש איזה באג או משהו

אני מכיר כל מיני גישות RNAV באירופה שיש שם נקודות כמו WW166 ואז WW167 וכו'. אתה לא רוצה שהנקודות האלו אכן יהיו בקובץ הFIXים הרגילים.

למה שלא יהיו?

בוינה יש את זה וב90% מהפעמים הבקר יתן לך direct לפי כל אחד מהם

פורסם

למה שלא יהיו?

בוינה יש את זה וב90% מהפעמים הבקר יתן לך direct לפי כל אחד מהם

זה לא FIX אמיתי. זה FIX ששייך רק לגישה מסוימת.

פורסם
מישהו יכול לשלוח לי קובץ SIDS לWILCO AIRBUS?

אין שמה בכלל גישות RNAV לבן גוריון או בכלל בארץ וצריך להכניס אותם ידנית(הנקודות כן קיימות במסד נתונים)

תן לי את המייל שלך ואני אדאג לך למשהו, שלח לי ה"פ.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...