Izhar Haviv פורסם אוגוסט 5, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 5, 2012 שלום חברים ! רובכם לא מכירים אותי לא באויר ולא בקרקע. מה לעשות, איך שסיימתי קורס טיס "קורקעתי" והפכתי למדריך טיסה ובכך אני רואה את תרומתי חזרה לחטיבה ,אבל זה בעצם גוזל את עיקר הזמן הפנוי שלי לטובת העיסוק בתחביב (ובשאר הזמן אני מלמד את עצמי IFR וכבדים...לאט לאט) .אף על פי כן אני עושה זאת באהבה. אני עוקב אחרי הפורום באדיקות ולא יכול לשים לב למגמה של רוח ואוירה לא נעימה שקצת משתלטת על החטיבה ולצערי זה כמובן משליך על מה שקורה גם ב- IFS. שני השרשורים האחרונים לכדו את עיני כי הם בעצם עוסקים בנושא מאד מהותי שחשוב לי להבין אותו גם כמדריך. תרשו לי לתמצת דיון אחד ולסכם אותו בכך שהוא בא להלין על היעדר פעילות,היעדר טייסים (וזה מן הסתם גורר גם חוסר רצון לעלות לפקח). והדיון השני בא בעצם להלין על רמת הטייסים. כמו שאני מכיר מעולם ההיטק, שני הדברים קשורים יד ביד : איכות מול כמות. הרצון לכמות בהכרח יגבר על האיכות ולהיפך. ברור לי הרצון שכל מי שמתחבר לרשת יפעל בצורה מקצועית ביותר, אך ברור לי גם שזה בכל זאת תחביב שפתוח לכל מי שפועל בהתאם להנחיות הכלליות של הרשת. כמו שאני מכיר את IFS ומבלי להשוות לשכנותיה, אנחנו בהחלט מקפידים על האיכות, אבל זה פוגע פגיעה אנושה בכמות. וכמו במקרה של פקחים, אם אתה מגיע אחרי 5 חודשים של השקעה קבועה למצב שאתה מסיים את הקורס עם 2-3 חניכים, זה בהחלט מוריד את החשק להתחיל את זה בכלל. די ברור לי ש IFS צריך לסייע לחטיבה ביעדים שהיא שמה לעצמה (ואילו מן הסתם דברים שדנים בהם מול קברניטי החטיבה), אך מעניין אותי לדעת מהו הלך הרוח של כל החברים (אם הייתי יכול או יודע איך הייתי מציב פה סקר בנושא). להעיד על עצמי..אני נמנע מלהתחבר לרשת עד אשר ארגיש בטוח בעצמי שלא שאזכה לקבל דברי תוכחה מפקחים ששואפים למצוינות (ויש אחרים שיגדירו את זה כבעלי חוסר סיבולת לבינוניות) וכך אין דרך שאטעה..או שאלמד מטעויותי . אז מה אתם אומרים, כמות או איכות ? ואולי ניתן איכשהו את שניהם ע"י כך שקצת מתפשרים ובעצם מגדירים פרמטרים שהם תנאי בסיסי לטיסה ברשת כפי שהגדיר רב"ש :"יכולת מילוי הוראות בסיסיות (שמירת כיוון וגובה מוגדרים) הוא לטעמי תנאי הכרחי לטיסה ברשת." וקצת מוותרים על דברים אחרים...כמו האם הטייס הוריד מדפים במהירות הנכונה, או האם הוא עשה בד"ח לפני התנעה....
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם אוגוסט 5, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 5, 2012 יזהר - אני מוריד בפנייך את הכובע. מסכים לגמרי בהשוואה של כמות מול איכות. אבל אסור לשכוח שאת כל העולם הזה שנקרא תעופה וירטואלית אנחנו ממשים ברשת וירטואלית. בדיוק כמו במציאות - יכול להיות טייס סופר מקצוען ששומר גובה ברגל בודדת ולא תרגיש אף נחיתה שלו, ויכול להיות טייס גרוע שלא יודע איפה הוא נמצא וכל נחיתה מקפיצה את הססמוגרף. עדיין, מה שמשותף לשני הטייסים הוא העובדה שהם חולקים מרחב טיסה משותף. טייס טוב או טייס רע - שניהם צריכים להיות אוויראים. כלומר, לזכור שהם חולקים את המרחב ( במקרה שלנו - את התחביב ) עם עוד אנשים. לנסות לבנות תמונה אווירית של המרחב. מי איתי, מה קורה? מי רחוק? מי קרוב? מה יקרה אם? איך אני לא מפריע? איך אני תורם? וכו... את הדבר הזה קשה מאד ללמד, קשה מאד לתרגל ומה לעשות, גם קשה ליישם. כל אחד שעולה לרשת, בין אם הוא פקח ובטח שאם הוא טייס צריך לחשוב עם עצמו ולהגיע בעצמו למסקנה של איך הוא הולך להתנהג כיחיד בתוך קבוצה. הרי אף פקח ואף טייס אחר שלידך לא יודעים ולא ידעו אף פעם כמה טוב או כמה רע אתה בתור טייס. אבל כולם ידעו כמה אוויראי טוב אתה, או רע. אני, אישית, חושב שאין לנו בחטיבה בעיה של ידע, או בעיה של רמה מקצועית. יש לנו בעיה של אוויראות או אולי נכון יותר להגיד, תרבות. להמנע להתחבר לרשת זאת גדולה שלך, שהלוואי והרבה חברים בחטיבה היו מאמצים. אז אולי אתה מקצין קצת יותר מידי אבל בהחלט לא בושה לתרגל קצת באופליין לפני שמתחברים לרשת. נכון שבתקופתי שלי זה היה מובן מאליו , פשוט כי לא היה אינטרנט בבתים וה FS4 לא ממש תמך בטיסה ברשת. ואני מסכים שהיום הכל יותר טבעי ונגיש. עדיין.... אני לא ממש מכיר את תוכניות או את שיטות הלימוד שיש לכם בIFS אבל אני רוצה לקוות שיש חלק, לפחות קטן שמדבר על מה שאני מנסה להעלות כאן.
sahar פורסם אוגוסט 5, 2012 דיווח פורסם אוגוסט 5, 2012 יזהר , אני ויותם מקירים לך אלפי תודות על הלימוד וההשקעה המאומצת שלך לקורס. אנו מודעים למצב החטיבה וחושבים כי מצב הקורס רע - מתוך 12 תלמידים שהגיעו בהתחלה לקורס נשארו שלושה, מי יכחיש כי המצב רע ? רק עליך לזכור כי אלא שבאמת רוצים ללמוד , ילמדו - ועדיף שיהיו 3 תלמידים שרוצים ללמוד מאשר 52 שמחפשים לעשות צחוק . אינספק שעדיף איכות על כמות אם כי כמות יהיה נחמד. מה אתה תעדיף - 5 מעבדי 8086 או מעבד I7 980 יחיד ?