Almog Atar פורסם ספטמבר 17, 2012 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2012 יש דיון מעניין בפורום של PMDG הנקרא Worst NGX landing http://forum.avsim.net/topic/385235-worst-ngx-landings/ יש שם סיפורים דיי מצחיקים על נחיתות (או התרסקויות) של אנשים עם הNGX, אני בטוח שלכל אחד יש כאן סיפור משעשע כזה או אחר, NGX בפעם הראשונה באילת יכול להיות התחלה טובה :drinking: האמת, רוב האנשים מדברים שם על הצפות של קילומטרים במיוחד עם ה800-, לקח לי קצת זמן (והרבה הקפות) להתרגל ל738 אחרי ה744
Zeev Bucki פורסם ספטמבר 17, 2012 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2012 לכל מטוס יש את המאפיינים שלו שצריך ללמוד ולדעת אבל ה744 הכבד הוא הכי פחות סלחני לחריגות בפיינל לפני הנחיתה .לא מספיק ללמוד ולדעת הכל לפי המדריכים אלא צריך להרגיש ולחוש את המטוס בידיים ואת זה משיגים רק באמצעות תרגולים רבים של טיסה .אז בגישה הסופית עוד לפני הפיינל היכן שבתרשים במפה משתנה הנתיב מקו רציף למקווקו ומי שרוצה יכול לקחת יידני עוד הרבה לפני למשל מקו החוף קחו את המטוס יידני בלבד ואפילו לא HDG SELECT כבו את הAP LNAV VNAV AT. יד שמאל על היוק שהאגודל על כפתור הקיזוז יד ימין על הטרוטלים להוסיף או להוריד כוח מנועים בהתאם לצורך וביד שמאל ביוק לקזז להרים או להוריד את אף המטוס כנ"ל והעינים על הVSI להשגיח על הFPM.עד שלאחר הרבה תרגולים תרגישו ותשלטו במטוס ולא הוא בכם.אני הגעתי למצב כזה שאני בפיינל הסופי כבר עוזב את ההגה והטרוטלים לחלוטין מידי פעם והמטוס שומר לי על תעריף גלישה למסלול מבחינת כל הפרמטרים לבד.אם תתרגלו מה שיותר לא יהיו לכם נחיתות גרועות. אבל זה לוקח זמן עד שמקבלים את התחושה הזאת של שליטה מוחלטת במטוס בנחיתה.כמובן שהיו לי הרבה נחיתות גרועות עד שלמדתי והנה תיאור של אחת:פעם מזמן עוד הרבה לפני שהטסתי את ה744הגעתי לנחיתה עם הLDS 767 ובפיקוח היה שמוליק לין.הייתי בפיינל ל30 לפי הספר במהירות הנכונה ובFPM רגוע לגמרי של פחות מ1000 הרמת האף להצפה הייתה כראוי היפוך מנוע ובלימה אבל המטוס ממשיך במהירות ולא עוצר ואני לא מבין למה ונלחץ ולוחץ חזק על הבלמים ולא עוזר כלום.המסלול נגמר ואני ממשיך לרוץ ובווום נתקע בהר הזבל של חיריה ורק אז המטוס נעצר והתהפך.שמוליק לא אמר לי כלום אז אמרתי לעצמי בטח הוא לא הרגיש בהתרסקות שלי אז אני מייד שמתי את המטוס בחנייה ודיווחתי לו על פינוי מסלול.ואז אני שומע את שמוליק לין צועק עלי:MJB נו אייך היה הריח שם אתה כבר בחנייה שכחת את הדיילת בחיריה לך תביא אותה...מה התברר לי לאחר תחקיר שעשיתי פשוט מאוד שכחתי בפיינל הסופי לסגור את המתג של הAT ואז המהירות לא ירדה ואני המשכתי ישר לחיריה. בוקי זאב:4X-MJB