Etai Charit פורסם דצמבר 26, 2012 דיווח פורסם דצמבר 26, 2012 שלום חברי ואטיל היקרים! במסגרת האירוע השבועי של יום שבת הבאה, ה-5.1.13 ייערך מטס ומבדק הצטרפות לחיל. מה זה אומר? מדיניות ח"א החדשה הינה פתיחת שערים - מי שמסוגל לטוס ברשת תוך שמירה על חוקים וללא יצירת קונפליקטים מיותרים - ואם הוא מעוניין בכך - אין שום סיבה שלא יתווסף לרשימת חברי החיל. מבחינתי כמפקד החיל המכהן, השתייכות לרשימה לא אומרת שאדם זה מתחייב לפעילות מסויימת, אך מבחינת VATSIM-VSOA (גוף השולט בין היתר על הפעולות והגופים הצבאיים), אותו אדם יהיה 'מרושיין' לטוס טיסות צבאיות, כולל טיסות מבנה וכולל מבצעים רחבים, ברשת ואטסים. מי שירצה בכך - מוזמן ליצור איתי קשר לפי ההנחיות המצ"ב (בסוף הודעה זו), ולטוס במטס. לא מדובר כאן במבחן קצה גבול היכולת - אני לא מחפש טעויות ופינות - אני רוצה לראות שטייס שאני מוסיף לרשימה, הוא כזה שמחזיק רמה בסיסית ברשת, ולא יצור קונפליקטים מיותרים. מי שלא יהיו איתו בעיות, צפוי: 1. להכנס לרשימת מורשי טיסה צבאית בח"א הישראלי הוירטואלי. 2. באם ירצה, להצטרף לפעולות של ח"א הישראלי הוירטואלי. 3. באם ירצה, להכנס לקורס אימון מתקדם. לא חובה. 4. מתי שמתחשק - לעלות לרשת ולטוס טיסה צבאית כראות עיניו, בתנאי שלא עובר על אף חוק ברשת וטס בצמוד לנהלי המרחב הצבאיים. בקיצור - אין מה להפסיד ואין התחייבות - אנו כאן באים לשרת את הקהילה. סוף סוף, אחרי שנים רבות מידי, ליישם את הייעוד שלשמו הוקם ח"א הישראלי הוירטואלי מלכתחילה. לא להגביל - לאפשר. לאחר האירוע אבצע השתלמות מרוכזת ב-TS, בו אעבור על נהלי הטיסה הרלוונטיים לטייסים שטסים כח"א ברשת במרחב הישראלי ובכלל. ההשתלמות תהיה פתוחה לכולם. עד כאן מנהלות שקשורות לחיל. גם מי שלא מבקש להצטרף לחיל, מוזמן בשמחה ובששון להצטרף למטס ולטוס עם כולם! המטס: נטוס כשיירה, בנתיבי CVFR. המראה ונחיתה בשדה דב (מומלץ להשתמש בסינרי החדש מאת ניב טסלר). הנתיב: שדה דב - תל יונה - אשדוד - תל אשקלון - גברעם - ברור חיל - בית קמה - תל שוקת - תל ערד - מצדה - מצפה שלם - מעיינות צוקים - אלמוג - כפר אדומים - עופרה - צומת תפוח - אריאל - אלקנה - מסילה - פרדס - שדה דב. הערה: הקטע שבין מעלה אדומים למסילה הינו נתיב ישן שכבר אינו קיים. אנו נשמיש אותו זמנית לאירוע, כולל הגבהים המקוריים. כפר אדומים - טיפוס לגובה 4.5, שמירה עד אריאל. באריאל הנמכה לגובה 3.5. באלקנה הנמכה לגובה 1.5, הצטרפות דרך מסילה לשדה דב. המטוסים בשימוש: קרנף (הרקולס, C-130) או צופית (קינג-אייר לסוגיו). לא חשוב התוסף, לא חשוב הדגם הספציפי. הסוג, הדגם והתוסף הספציפי שבחרתם - דעו איך לתפעל אותו. אפשר B350 הדפולטי. או"ק - PERAH2 ומעלה. "פרח שניים". דגשים נוספים: 1. להנות! 2. למען אחידות - טיסה בנתיב תתבצע במהירות 200 קשר. 3. המראה ראשונה בשעה 20:00. 4. לתת זכות קדימה אם צריך וגם אם לא - זה רק משחק. דרך ארץ. 5. להנות! הנחיות למבקשים להצטרף לח"א הוירטואלי באמצעות המטס: נא לשלוח למייל הבא (etai4073@gmail.com) הודעה בפורמט הבא: נושא: שם מלא בעברית, "הצטרפות באמצעות המטס" תוכן: שם מלא באנגלית, גיל, מספר ואטסים. היקף הפעילות הרצוי והצפוי בחיל, החל מהרשמה לצורך טיסות באופן פרטני, ועד הצטרפות לצוות ולפעילות באופן מלא (ניסוח עצמי ואינדיבידואלי). איך אתם מקווים להשתלב בחייל אם בכלל, או רק רוצים להיות רשומים כבעלי זכות לטיסה ברשת. נא לשלוח את המייל מכתובת פעילה שלכם, דרכה יהיה ניתן ליצור איתכם קשר, הן לגבי האירוע והן לגבי עדכונים חשובים. אציין שוב שאני לא מחפש כאן אנשים שיתרמו הכי הרבה - ואין כאן שום דבר ממיין. גם לא מחפש את הטייסים שלא עושים טעויות ושטסים בצורה מושלמת. אני רוצה לראות עם מי אני מדבר, ובטיסה רק אבדוק שזה טייס שיודע מה הוא עושה ברשת ואטסים באופן בסיסי. יודע לתקשר, לבצע ולשמור נתונים. תודה, ושיהיה רק בכיף!
Niv Tesler פורסם דצמבר 30, 2012 דיווח פורסם דצמבר 30, 2012 CARENADO שיחררו את הB200 קרנף של קפטיין סים
Etai Charit פורסם ינואר 1, 2013 מחבר דיווח פורסם ינואר 1, 2013 תזכורת למהססים. מוצאי שבת הקרובה, המראה ראשונה 20:00.
Etai Charit פורסם ינואר 4, 2013 מחבר דיווח פורסם ינואר 4, 2013 שלום חברים, תזכורת, המטס/מבדק יתבצע מחר בערב, המראה ראשונה ב-20:00.