Zeev Bucki פורסם מרץ 9, 2013 דיווח פורסם מרץ 9, 2013 היום בבוקר בשבת המראתי שוב מקארדיף עם ה744 להיתרו BAW9172 בערפל כבד.יותר מאוחר שהגעתי לנחיתה בלונדון איתי ארנון המריא עם הB748CARGO כBAW364 לפרנקפורט EDDF הפקח הבכיר ביותר באנגליה MATTHEW GUNN על ה 123.900LON-CTR פיקח עלינו.ושוב בערפל כבד שלא רואים בכלל מסלול עד למינימה ויותר הוא אישר לי לבצע TOUCH AND GO במסלול 27L בלונדון היתרו.לאחר כמה פעמים ביקשתי לבטל IFR ולעבור לטיסת ראייה ואמרתי לו כי זה אתגר גדול בשבילי בראות אפסית שכזאת לבצע נגיעות במסלול עם ה744 שאני מבצע הכל יידני והוא כמובן אישר לי כי הוא מכיר אותי ואת היכולות שלי טוב מאוד מהרבה טיסות שלי איתו במרחב האווירי של אנגליה. לכל הדו שיח הזה שהתנהל כמובן בנדב"ר אנגלי משובח הויי כמה שאני מת על האנגלית שלהם האזין ברשת שוב איתי ארנון. וכעת רבותי מתחילה ההצגה: פה אין מקום לטעויות. מנתק AP LNAV VNAV ATאני לוקח יידני כבר מעם הרוח ומרגיש את ה"דופק" של המטוס. יד שמאל על היוק שהאגודל על כפתור הקיזוז יד ימין על הטרוטלים מוסיף או מוריד כוח למנועים בהתאם לצורך ומביט בשעונים של הVSI במסך הPFD לבדוק את ה FPM ואת המהירות והגובה. ובמסך הND לראות את התקדמות המטוס ביחס למסלול הפקח מודיע לי שיש מטוס בפיינל ל27L ושואל האם יש לי קשר עין איתו.אני כמובן אומר לו שלא כי בערפל כבד כזה אני לא רואה אותו.והפקח אומר לי להמשיך בעם הרוח פנייה לבסיס באישור שלו בלבד.וכעת התחלתי לראות את המטוס הנוחת לפני במסך הTECAS אצלי במטוס.אני במרחק 12 DME מהLON VOR שמעל השדה שמקבל אישור ופונה לבסיס. בפניה מוסיף כוח ומושך יוק להרים את חרטום המטוס הכבד הזה ומגיע לפיינל במהירות 160 קשר.לפי מחשב המטוס ה FMC המהירות נגיעה במסלול היא VRF150 על זה מוסיפים עוד 5 ואני גולש לכיוון המסלול במהירות155 קשר עם מדפים 30. יש במטוס כרגע 25 טון דלק .מתקרב לגובה מינימה מעל המסלול ועדיין לא רואה אותו. אני שוקל להכריז GO AROUND אבל לפתע מבעד לערפל הכבד אני רואה את אורות המסלול מבצע נגיעה במסלול מוסיף כוח למנוע במצערות הטרוטלים FLAPS20 וממריא לפי דרישת הפקח נשאר בכיוון המסלול RW HDG ומטפס לגובה 3000 משם הפקח מפנה אותי בHDG 090 לשמאלית עם הרוח וכך חוזר חלילה לנגיעות נוספות במסלול עד שנגמר לי הדלק ולנחיתה ולחניה בGATE. הפקח אמר לי שהוא מצפה לראות אותי שוב במהרה בטיסות כאלה אצלו ואני השבתי לו בתודה על שיתוף הפעולה והפיקוח המקצועי בשם :וואטיל ישראל!!! כאשר את כל ההצגה בהיתרו רואים ושומעים הרבה מטוסים מכל העולם שעמדו בשדה. בקיצור תענוג לפתוח כך את השבת בטיסה ואני ממליץ לטייסים שרוצים כעת טיסה מאתגרת שיטוסו בשדות באנגליה.