Vlad Egorkin פורסם אפריל 15, 2013 דיווח פורסם אפריל 15, 2013 צביעות של חיל האוויר אחרי 5 דקות חיפוש בגוגל : http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/39635-%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%9D-%D7%A9%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A8/#entry385910 http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/39591-%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A8/#entry385567 http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/39530-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A8/#entry385005 http://forum.aerosoft.com/index.php?/files/download/591-full-israeli-air-force-pack-part12/ http://forum.aerosoft.com/index.php?/files/file/592-full-israeli-air-force-pack-part22/ http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=copyright&fid=130696 http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?do=copyright&fid=148791 Niv Tesler, Moshe Mizrahi, Chris Bell וגם 1 אחר הגיבו לזה 4
Ohad Shalev פורסם אפריל 15, 2013 דיווח פורסם אפריל 15, 2013 נו אז בהודעה ובהצעה הראשונה שלי שאלתי מה דעת המפקדים... אני מניח שהשאלה היתה ועדיין מאד ממוקדת למי שצריך ומיותר ללכת סחור סחור. זה או שחיל האויר פותח שערים או שלא, ואם אתם רוצים לחקות את חיל האויר האמיתי בכל התחומים אז לא קרה שביקרתי בתל נוף ביום העצמאות וראיתי שהצבעים של החיל עטפו חלק מהמטוסים בניילונים שחורים שמא האורחים יראו את הטקסטורות משה אתה מוזמן לבקר במהלך כל יום העצמאות בחדרי ה-TS של חיל האויר הוירטואלי. להתרשם מהאוירה, מהתמונות על הקירות - מהכנסת האורחים מהכבדת כמו בחיל האויר האמיתי. אותי הם אירחו יפה - אולי הם זוכרים לי חסד נעורים כי הייתי "המפקד" ואולי כי הם סתם חבר'ה נחמדים אחרי הכל. כמו בביקורך בתל-נוף אני מאמין שלא פירקת פאנלים מ-F15 ולקחת הביתה כי יש לו צבע מגניב - אותו הכנ"ל גם פה - אתה מוזמן לצפות בתמונת שהחברים מפרסמים הם לא צובעים את המטוסים בשחור בתמונות האלו. כמו בביקורך בתל נוף, למרות שממש ממש התחשק לך לעלות על איזה F15 ולקחת אותו לסיבוב, כי הרי זה מגניב, לא יכולת לעשות את זה, כי בשביל לעשות את זה עליך להיות טייס בחיל האויר. גם פה הדברים לא שונים - אתה רוצה את הצביעה? ע"פ הבנתי אתה צריך להיות טייס בחיל האויר הוירטואלי. עד כאן האנלוגיה שלי - יש לי עוד אם צריך . שיהיה חג עצמאות שמח. Vlad Egorkin, Yuval Bershadski, elai bachar וגם 3 אחרים הגיבו לזה 6
Niv Tesler פורסם אפריל 15, 2013 דיווח פורסם אפריל 15, 2013 ?ok, where is this place Tel Nof Airbase ICAO:LLEK is an IAF airbase north of a town called Gedera Operates F-15A/B/C/D and the Sikorsky CH-53 Chris Bell הגיבו לזה 1
Niv Tesler פורסם אפריל 15, 2013 דיווח פורסם אפריל 15, 2013 TY Niv i meant VIAF homepage/registration http://www.ifschool.net/site/index.php/course/military Chris Bell הגיבו לזה 1
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 15, 2013 מחבר דיווח פורסם אפריל 15, 2013 עד כאן האנלוגיה שלי - יש לי עוד אם צריך . אין צורך, אני עדיין לא התאוששתי מהקודמת שלך שאמירת האמת היא נר לרגלך. ת'כלס הבנתי שהתשובה היא לא, אז תודה, וחג שמח... הכל סבבה.
Ohad Shalev פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 אין צורך, אני עדיין לא התאוששתי מהקודמת שלך שאמירת האמת היא נר לרגלך. ת'כלס הבנתי שהתשובה היא לא, אז תודה, וחג שמח... הכל סבבה.אואה לוקח לך הרבה זמן להתאושש מכל אנלוגיה - לקחתי לתשומת ליבי ואשתדל להקל עליך.בקשר למה שכתבת - הרבה מים זרמו בנהר מאז ובכל זאת הכל נשאר נכון. הכל מצויין. חג שמח!
Etai Charit פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 אני תמיד תמכתי ועדיין תומך (מוראלית בלבד) בפתיחת שערים. לא צריך להכריח אף אחד, אין פה עסק שצריך לתחזק את עצמו. מי שרוצה צביעות, שיקבל. מי שרוצה לטוס לבד איתן - שיטוס. מי שרוצה לטוס ברשת ואטסים - צריך להשתייך למסגרת VIAF במסגרת תנאי השימוש של רשת VATSIM. כשייך למסגרת VIAF, הוא כפוף לחוקי הארגון. למח"א הוירטואלי אין שום זכויות על עבודתו של מי שבוחר לפתח דברים לטובת החיל - ההחלטה לשחרר או לא צריכה להיות של המפתח. יכול להיות שהוא מודיע למח"א שהוא מקבל את דעתו לטובת החיל, אך זו לא החלטה של מח"א. בניגוד למציאות... בנימה נוספת. אני חושב שזו אסטרטגיית שיווק, הסברה ומיתוג גרועות עם אפקט יח"צ שלילי מאוד. אסטרטגיה זו קיימת כבר זמן רב מאוד (כמה שנים) בחיל האוויר הוירטואלי, ומבחן התוצאה מוכיח שמצב החיל לא טוב איתה. אני לא אומר את זה לרעת הנוכחים בחיל, אלא לרעת החלטות שנלקחו במסגרת ניהול החיל. צריך להפיק את הלקחים ולשנות גישה - הן שיווקית והן מבצעית. אני ניסיתי להניע תהליך שכזה בחודש ומשהו שחזרתי לנסות ולנהל את החיל, לפני כ-4 חודשים. נכשלתי בצורה מוחלטת, עוד לפני שיכולתי למסד ולמדוד אסטרטגיה חדשה אליה כל החיל רתום כגוף אחד. לא הצלחתי לרתום את החיל ביחד איתי למטרת נסיון האסטרטגיה החדשה, וגם לא למצב של פעילות מורגשת. שרשור זה הוא קריאת התעוררות מצויינת. נכון שיש התעוררות של החיל מתחת לפני השטח, אך לטעמי חוזרים למתכונות יחסי ציבור ישנות - מבחינת הסברה ושיווק, מתכונות שפשוט לא עובדות כלפי ציבור ואטיל הרחב. נאמר כאן שלואטיל יש אינטרס לקידום התעופה הצבאית בארץ. אני באופן אישי לא מסכים עם ההגדרה וחושב שזוהי טעות שורשית. ואטיל היא גוף שמכיל ומחבק גופים ישראליים ונותן להם תמיכה מלאה ואמיתית (הרגשתי אותה, גם אם היה ראש חושב ומרסן לחיל) כל עוד שנשמרת ריבונות מסודרת על התחום האווירי הישראלי. לא כי זוהי מטרתו, אלא כי כולנו ישראלים וכי ואטיל היא הריבונות של ואטסים על השטח הישראלי. וארגון ואטיל, בו חברים ישראלים ואנשים טובים, מאמץ ותומך ביוזמות ישראליות באופן כללי. לואטיל כגוף - פחות נוח לקלוט ולהכיל תעופה צבאית מקומית-ישראלית. זה גורם לאילוצים, בניגוד לתעופה הכללית והמסחרית, התנועה האזרחית, אליהם הרשת מותאמת בצורה מושלמת ודורשת פחות משאבים והתאמות. לא צריך להרתע מזה, אך להבין ולהערך בצורה נכונה. צריך להעריך ולא לקחת כמובן מאליו את התמיכה של ואטיל ב-VIAF, ומשום כך לקדם תהליך דו-כיווני בתחום הזה. אחרת החיל ימשיך במגמה של חוסר נשימה תאית, ואיתה הנמק המתבקש.
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 16, 2013 מחבר דיווח פורסם אפריל 16, 2013 תודה רבה איתי. מהמעט שיצא לי להחליף תכתובות עם מח"א הנוכחי נראה לי שאם עדיין יש לך כוח אלינו שכדאי שתשבו יחד, ולדי נשמע לי מאד רציני ויש סיכוי שתצליחו לבנות משהו שיהיה בנוי על אנרגיות חדשות וחיוביות ונוכל לראות חיל שהולך קדימה בלי השאריות מהעבר שמושכים אחורה ומכניסים אנרגיות שליליות ושכבודם במקומם אמנם מונח, אבל מקומם בהיסטוריה... יאללה, אני בעד.
Chris Bell פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 well put Etai behind you %100 i think some policy should be reexamined to improve the system i was under the impression that Vatil is the center of the universe when it come to IL virtual airspace i think the VIAF should be a division of Vatil as important as the IAF to Israel but not a separate entity with a different goal repaints are not an incentive to join VIAF !skill tactics and expertise are Vatil should also change some policy to reflect its authority the way Israel Gov is to IAF i cant stress how important positive PR is as it stands; i needed about 30 sec to understand its not for me atm in the real world, there is no heavies flying Israel sky's all heavy traffic goes out; light aircraft are extremely limited to low level flying in very confined areas to sum it up, its IAF that represents Israel's sky we are all here because we have something in common supporting serving in the IAF etc no one is here because Israel's sky are such a hoot to fly in, its the IAF the right to be proud is denied from the majority because they cant comply with some old regulation or what ever it is today's IAF goes out if its way to accommodate everyone with their strength and weakness in its line's Flex ability" is the name of the game today" especially when it comes to military's ?why cant this be put to a vote Etai Charit וגם Moshe Mizrahi הגיבו לזה 2
Etai Charit פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 אני תמיד שמח לייעץ, לעזור, לתווך ולדבר. לקחת חלק באופן קבוע בח"א - את זה לא אעשה כרגע. אני מרגיש שאיני מחובר מספיק לחיל כרגע ברמה המעשית. מבחינה אישית, הסימולטור משמש אותי היום לדברים קצת אחרים, ואני לא יכול לדחוף אנשים לטוס בחיל כשאני בעצמי לא רואה את עצמי עושה את זה. לא כפרנציפ אלא מבחינת המקום שלי אישית. הסימולטור היום משמש אותי לצרכים אזרחיים ולימודיים, מעט מאוד להנאה שבפעולה צבאית. לא שלא אשמח להשתתף כאורח במבצעים נחמדים שפתוחים לקהל ו/או ל'מילואימניקים'. דוגמא אישית היא בעיניי לא ערך בפני עצמו אלא תוצר לוואי. הכרחי. של מישהו שעל בסיס קבוע מתחבר וטס ומהווה דוגמא מופתית ל'פקודיו'. לדוגמא: לא אתחבר כדי לתת דוגמא אישית. אתחבר כי אני רוצה ונהנה לטוס כחיל האוויר, אני יודע לעשות זאת בצורה טובה, וגם יודע לנהל ולקחת קדימה את החיל כולו ביחד איתי. זה מה שעושה מנהל מתאים להיות מנהל, בעיניי, ותוצר הלוואי הוא דוגמא אישית שמוקרנת ל'פקודים'. אני לא במקום הזה ולא מצפה להיות בזמן הקרוב. טעיתי לפני 4 חודשים כשחשבתי שאוכל להיות.
Chris Bell פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 exploring and making mistake's is integral part of life as we learn, improve and progress staying stagnant is the enemy ?again, why cant this be put to a vote
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 16, 2013 מחבר דיווח פורסם אפריל 16, 2013 איתי, תודה על הפתיחות וגם זה סוג של לקיחת אחריות, משהו שאנחנו מכירים שיושב עליך טוב ולעניין, ריצ'ארד באך כתב פעם ב"תעתועים", מתוך ספר עזר למשיח (ציטוט משוערך מהזיכרון הרחוק): "אל נא תתעצב בבוא העת לומר שלום. הפרידה הנה הכרחית כדי שתוכלו לחזור ולהיפגש, והפגישה, גם אם יחלפו שעות או גלגולי חיים היא הכרחית לאלו שהיו ידידים". אני לא רואה אותך מתנתק מהאיכפתיות לחיל האויר של ואטיל, היית איכפתי עוד מהימים שהלכת יד ביד עם עופר ובעיני אתה איכפתי גם היום. אז מבחינתי וגם לדעתי מבחינת איך שזה מופיע לעולם אתה מילואימניק בלי תאריך שחרור וכזה שכולם מעריכים. זהו. סתם עלה לי בראש ורציתי לשתף, גם אם אני חוזר על דברים שאמרת, גם כדי לוודא שאתה לא חווה כישלון ובעיקר כדי להגיד לך תודה שאתה בסביבה
Etai Charit פורסם אפריל 16, 2013 דיווח פורסם אפריל 16, 2013 תודה משה וכריס, מאוד מעריך! לא ממוטט מכשלון, רק מעלה כאן אחלה חומר לתחקיר בשביל הנוכחיים...
Moshe Mizrahi פורסם אפריל 17, 2013 מחבר דיווח פורסם אפריל 17, 2013 תודה משה וכריס, מאוד מעריך! לא ממוטט מכשלון, רק מעלה כאן אחלה חומר לתחקיר בשביל הנוכחיים... בבקשה.
Chris Bell פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 you need a butterfly to tell you that Etai Charit וגם Moshe Mizrahi הגיבו לזה 2
Amir Paz פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 איזו הגזמה!! בחיאת חברים, משה , איתי , הכל בסדר ??? רדו מהם ותפסיקו לנהל מלחמת דעות על גבי הפורום. לא קיים שירשור דומה באף מכלול ווירטואלי אחר בכל העולם, חותם לכם. ואל תגידו לי שבשאר הארגונים הוויראלים יש חשיפה מלאה- כי אין. בדיוק כמו שחיל האוויר האמריקאי הווירטואלי מפרסם תוספים רק לחברים , כך גם הישראלים וכך גם היוונים. לא נוח לכם עם זה ? חבל. אבל מספיק לסובב את תהליך ההסברה כאילו החבר׳ה מחיל האוויר עושים משהו לא בסדר, נהפוכו , הם מעבר לבסדר גמור. המידור שעליו הם שומרים נמצא במינון מאוד מאוד נמוך ומוצדק. אם כל VATIL היו משה מזרחי אז הייתי בעד לפרסם את כל התוספים, אבל, המציאות שונה (למרות שאתם מנסים לצייר אותה אחרת) והיא כזו שלאותו ארגון ווירטואלי יש את הזכות ואת הלגיטימציה לשמר לעצמו קלפים כאלו ואחרים לטובת שיווק. ומספיק לנגן בחליל שמידור תוספים זה לא שיווק, כי זה כן, ראו מה קורה מעבר לים- שם זה ברור כשמש והחברים בארגון מקבלים את זה, רק בישראל יש 25 ראשי מדינה שמפרשים כל סעיף ל230 תתי סעיפים. Keep it simple, רוצים תוספים של VIAF ? תצטרפו. רוצים תוספים של VIAF של IVAO? תצטרפו אליהם. דרך אגב חריט, מידור התוספים למיטב הבנתי נעשה בהסכמה מלאה לחלוטין של היוצריים, אחרת אין זכות. Vlad Egorkin וגם elai bachar הגיבו לזה 2
Chris Bell פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 !but it is Moshe's request we are discussing here we all seem to be in agreement here that curtain individuals should be allowed "in"; not through normal channels the problem are policies put in place preventing this i understand the current management didn't put all these in place and basically have to live with it no one is attacking anyone we all respect VIAF's authority it was merely gently advised/suggested !remember, we are all here supporting VIAF not IVAO
Amir Paz פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 שלילי כריס, נעשתה פה מתקפה שקטה ומכויילת היטב נגד חבורת בני נוער (ברובם) שלא כל כך יודעת איך להתמודד עם הדרך שבה כתבתם להם. יכול להיות שאתם מכבדים את חיל האוויר, מאמין לך, אבל השרשור הזה ממש לא. זה משפט שדה אם כבר בצבא עסקינן. רצה משה את התוספים, פנה משה למנהלי חיל האוויר, יכול להיות יקבל, יכול להיות שלא. שוב, זה לא עניין של דווקא, זה משהו נורמטיבי לחלוטין. יסביר לי חריט איך שקיפות באה לידי ביטוי כשאני כותב מסמך של 70 דף על גישה ב״ג וברשת המתחרה שלנו משתמשים במסמך הזה להדריך פקחים. זו פגיעה ישירה באינטרס של VATIL. אותו המשקל כאן. Niv Tesler וגם Vlad Egorkin הגיבו לזה 2
Chris Bell פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 i honestly don't think it was malicious or directed at anyone in particular the guys currently in seat really don't have anything to do with the policies they do have the ability to tweak/change them i think that was the idea shine a light on the issue hoping it will be reconsidered the need to preserve copyright goes without saying sadly its a harsh reality we live in where few individual destroy it for the rest of us
Amir Paz פורסם אפריל 17, 2013 דיווח פורסם אפריל 17, 2013 למה זה צריך להיות רי קונסידרד? הרי בעבר המצב היה פחות טוב, מי שזוכר את סינרי רמת הגולן שלא שוחרר. לבסוף החליטו לשחרר. אבל בחיאת , כמה צביעות בודדות שלא משוחררות לשוק החופשי, זה הסיפור??? זו קטנוניה לטעמי. לא נשאר פה בשר לחתוך. רדו מהם. באמת.
mickey lip פורסם אפריל 20, 2013 דיווח פורסם אפריל 20, 2013 לאחר קריאה בדיון הזה , אין לי מושג מה בדיוק אתם רוצים מחיל האויר ? כשהוקם הייתי מנהל החטיבה, שעות של דיונים , מלחמות, ולבסוף הסכמה בין הגופים. אני שמח לראות שעד היום חיל האויר מתנהג בדיוק כפי שמצופה ממנו ולפי כל קודי ההתנהגות וההסכמות בין הצדדים. מן הראוי לציין שזמן מה לאחר הקמתו היה בי רצון לסגור אותו עקב מלחמות כוח וסגנון בוטה של אנשיו בעבר שגרמו לדיונים מגעילים וחלפת האשמות בוטה על גבי הפורום. אני שמח שהחלטתי לתת לזה עוד סיכוי, כבר הרבה זמן שהחיל הזה מתנהל בצורה מופתית ובשקט תעשייתי. כצופה מן הצד - לא ממש הבנתי במה אנשי החיל אשמים. לצורך העניין חיל האויר הינו בעל משקל זהה לחברת תעופה. האם חבר שהיה מפתח מוצר זה או אחר , צבעיה זו או אחרת ותורם אותה לאותה חברת תעופה היה מתבקש לשחרר אותה לציבור הרחב ? האם במידה ולא היה משחרר אותה הייתם תולים אותו בכיכר העיר כפי הנעשה כאן ? למה ? הוא חייב למישהו משהו ? האם חבר חטיבה שמפתח מוצר ומוכר אותו בכסף זה בסדר ? ( מבחינתי בסדר גמור אגב , זכותו המלאה ) , למה לא צולבים אותו גם ? כי הוא החליט למכור את המוצר בכסף וזאת זכותו המלאה ? אולי יחליט אותו מפתח צביעה מדוברת שהוא מוכר את הצביעה בכסף ? ( ורק לאנשי חיל האויר הוא נותן אותה בחינם ) זה יהיה מהלך ראוי מבחינת המתלוננים ? דיי להתחסד. הנושא דיי ברור , מי שרוצה את הצביעה צריך בסך הכל להירשם לחיל האויר , לא ראיתי שביקשו מכם להעביר שקי מלט על הגב או לעשות מסע כומתה לקבלת הצביעה. ביקשו לבצע פעולה פשוטה ולגיטימית שקיימת בכל אירגון . אגב , על אותו משקל, למה אתם לא באים בטענות לAVSIM ? גם שם צריך להירשם בשביל לקבל צביעות . דיון מיותר ולא מכבד את כותביו.
Chris Bell פורסם אפריל 20, 2013 דיווח פורסם אפריל 20, 2013 i believe you're missing something there no one is pointing fingers at anyonne and no developer is being persecuted Moshe was asking for some VIAF repaints VIAF rep's were cooperative and communicated in a professional manner and explained their position it was later gently suggested that is who'd be nice if there was a way VIAF could share internal resources with curtain VIP / Donators IMO a three months online course just to get accepted to VIAF is not a walk in the park no one is being rightist here !some of us have kids, a carrier, and wife's for myself and few other on board; you can add PST to the complexity Etai Charit הגיבו לזה 1
Etai Charit פורסם אפריל 20, 2013 דיווח פורסם אפריל 20, 2013 חברים, אמיר ומיקי בעיקר, קפצתם להגנת החיל כשאף אחד לא תוקף את החיל או את החברים בו. הסנגורים הגיעו לבימ"ש וגילו שאין לא קטגורים, לא עדות מהמשטרה ולא כתב אישום. בבקשה עברו שוב על הדברים, נסו לדמיין שאני אומר את הדברים ברוח טובה ועניינית ולא מאשימה, ברוח זו הבנתי שגם כריס ומשה כתבו, והבינו שיש כאן בקשה של חברים לשיתוף. לא דרישה, לא צליבה, לא תלייה, לא האשמה. הכל לגיטימי. אני טוען, ברוח אמנם ביקורתית אך טובה ומתוך רצון לבנות, ששמירת הדברים של החיל נעולים בלעדית לטובת משתמשי החיל, שהיא לגיטימית לחלוטין, לא תורמת לאף אחד. גם לא לחיל עצמו כאסטרטגיה שיווקית/ארגונית. אני מגבה את הטענה ע"י נסיוני מתוך ומחוץ לחיל במסגרת החטיבה והרשת, בסה"כ על מנת לחוות דעה שנועדה לתרום להתנהלות החיל ולעזור לו (לי הצביעות האלה ממש לא חסרות כרגע). ראינו את זה לאורך הזמן. לדעתי זה לא מקדם אף אחד אלא הורס. לגיטימי - ברור שזה לגיטימי. אם אני חוזר רגע לגוף הדיון ולא למטרתו: אמיר, ציינת שעושים כך בחטיבה האמריקאית ובח"א האמריקאי הוירטואלי. החטיבה שלנו רחוקה מלהיות החטיבה האמריקאית, הן מבחינת איכות (אם תרצה, ממוצע רמת המעורבות של אדם בודד בצוותים של גופים ותתי גופים בחטיבה שלנו גבוה מהרבה מאותו ממוצע בחטיבה האמריקאית הגדולה), הן מבחינת כמות (מספר הצרכנים הפעילים), והן מבחינת אופי האוכלוסיה. ואטיל מזכירה יותר קיבוץ. את חיל האוויר האמריקאי הוירטואלי לחיל האוויר הישראלי הוירטואלי ברשת ואטסים, אין מה להשוות. הגוף ההוא גדול, חזק, חברים בו הרבה יותר מ-10 חברים פעילים שגם טסים ברשת. אגב גם הם משתפים המון דברים לרוחב, מבחינת אמל"ח ופיתוחים שקרו באופן פנימי אצלם. לכן אני חוזר לטענה המקורית שלי. שוב, לא אישום, אני מדגיש, דעה אישית שלי בדבר בחירת האסטרטגיה הארגונית של חיל האוויר הישראלי הוירטואלי: לדעתי האסטרטגיה המדוברת לא נכונה עבור ח"א הישראלי הוירטואלי ורק הורסת ומונעת את התקדמותו. אני מדגיש שוב, זו דעתי, והיא לא באה כדי שיהיו לי על המחשב צביעות למטוסים, אלא היא באה על מנת לעזור לחיל. אמיר, ביקשת שאסביר לך איך השקיפות באה לידי ביטוי: ההסבר שלי, הוא שאין סיבה לסווג חומר. זה תחביב. החומר יזלוג. זה כל כך קל ופשוט. היתרון של ואטיל בארץ הוא הכמותי והאיכותי. אז מה אם הם משתמשים במסמכים דומים או זהים. אז מה אם הם גנבו. זה בסה"כ מסמך. נכון, זה עזר חשוב ובלתי נפרד מההדרכה. אבל כך גם כוח האדם והאנשים המעורבים בו. מי שבא היום לטוס ב-IVAO ישראל לא ימצא שם הרבה מה לעשות ביום יום. אז הוא כן ימצא שם מדריכי פיקוח מצויינים. איזה? אותם אלה שיוכל גם למצוא בואטיל, רק שהיתרונות של ואטיל על איבאו ישראל ברורים. אז שאלת איך אתייחס לגניבת החומרים? שיגנבו. זה לא ייעשה שום הבדל. אם כבר - זה בעוונם ולא בעווננו. נקודה נוספת שחשוב לי להגיד: התחושה שלי היא שרבים וטובים מחברי החיל, החטיבה וצוות החטיבה כבר התרגלו כל כך להתווכח ולהכנס למלחמות קיומיות על חיל האוויר, עד שלפעמים שוכחים לעצור ולחשוב שמא זה לא המצב כרגע. בבקשה הבינו שאני רוצה בטובת חיל האוויר, לא מעניין אותי כרגע אילו צביעות יש לי, ואני ודאי רוצה שימשיך להתקיים ושיתפוס תאוצה כמירב הפוטנציאל האפשרי שלו. כן יש להפיק לקחים מדרכי התנהלות שמופעלות מספיק זמן כך שניתן להבין מה השפעותיהן. לדעתי האישית המדיניות הזאת אינה טובה לחיל האוויר עצמו ורק הורסת לו. אז אין לי בעיה שתבקרו את דעתי, אבל בחיאת. מכל החטיבה הזאת, אותי אתם מאשימים בתקיפת סרק של החיל והנהלתו? הרבה אנרגיות מיותרות בוזבזו כאן אחת נגד השנייה.