Elad Zeierman פורסם מאי 22, 2013 דיווח פורסם מאי 22, 2013 שלום לכולם בעוד שבועיים ייפתח קורס זרימת טיסה בשידור חיי באינטרנט (תאריך שיעור ראשון יינתן לקראת אמצע שבוע הבא)הקורס מבוסס על סילבוס ה 767 שהועבר לחברי ואטאיל באלעל ועבר הסבה ל 737, החומר ושיטת הלימוד מבוססים על קורסי ההסבה האמיתיים שמועברים באלעל, ונכתב בשיתוף איתם הקורס ישודר דרך האינטרנט בשילוב עם טים ספיק כ- 3 שיעורים תנאי השתתפות בקורס: 1. יידע בטיסת מכשירים קלאסית- מומלץ 2. היכרות עם מערכות ה737 מומלץ מודל NGX- מומלץ 3. היכרות עם ספרות המטוס (FCTM, VOL1,2, QRH)- מומלץ 4. חובה- חבר פעיל בואטאיל קודם לפרסום הודעה - לצורך העניין חבר פעיל מי שטס או פיקח בחודש (לפני פרסום הודעה זו)האחרון לפחות 3 שעות או יקיר חטיבה, חריגים באישור שלי. המועניינים בהשתתפות לשלוח מייל בצירוף מספר ווטסים :ezman1@gmail.com הבהרה חשובה: לקורס ייכנסו רק מי שהרשמתו אושרה, ערוץ השידור של TWITCH וחדר הטים ספיק יהיו נעולים בססמא, השיעור לא ייוקלט ויישמר בערוץ משיקולים אישיים. סילבוס זרימת טיסה 737- VATIL- יוני/יולי 2013 אוטומציה מצב ROLL HDG SELECT- תכונות- משיכת סיבוב מעל 180, הבדל בין HDG ל – TRK LNAV- מבוא מצבי אף חלון ALT ומצב ALT AQUIRE- בעיות תפעול במצב זה ALT HLD- תכונות ותפעול V/S-, תפעול, בעייתיות המוד- חוסר בהגנות LVL CHG- הדגשה כמוד מהירות, יתרונות בהגנות, מצבי FMA – מנוע בטיפוס והנמכה, שימושים בחלון מהירות לטיפול בבעיות עודף פוטנציאל. VNAV- שיטות לטיפול בעודף פוטנציאל מצבי VNAV SPD/PTH/ALT – דרכים לשליטה בפרופיל ההנמכה והטיפוס, תפקוד באג מהירות, קורלציה עם מצב LNAV SPD HLD- כולל ייחוס ליציאה ממוד אנכי אחר המראה המראה- כוח מלא מול שיטות הפחתת דחף שלבי ההמראה- מצבי FMA, יציאה ממצב ומעבר לטיפוס APP כניסה למצב (LOC ראשון) ביטול גישה- איפוס מערכת GA מצב אופקי ואנכי, טיפוס ב 2000 רגל משמעות של לחיצה על TOGA פעמיים תרגולת- יציאה ממצב ומעבר למצבים אופקים ואנכיים, ביצוע AFTER T/O זרימת טיסה מבוא לשיגור טיסה: בסיסי- התחשבות במגבלות ביצועי המראה LOAD SHEET תדרוך+ ATIS הכנת קוקפיט OVH MCP + עזרי נייווט רדיו, טרנספונדר PEDSTAL CDU באגים CHECKLIST קלירנס דחיפה והנעה דחיפה BEFORE S/U Before Taxi BEFORE T/O חלוקת תפקידים PF-PM שלבי ההמראה – ניתוח מעבר למצב טפוס+ חלוקת עבודה AFTER TO שיגרת עבודה הכנה להנמכה ונחיתה לפני הנמכה – צ'קליסט הנמכה הערכת פוטנציאלים תזמון הורדת מדפים המראה שיוט הנמכה נחיתה כניסה לגישה- גרף גישה סטנדרטית תיזמון הורדת מדפים+ קריאות התייצבות על ILS\גישת ראיה ביצוע צ'קליסט+ החלטה על מדפים 30-כתלות באורך הגישה נחיתה פינוי הכנה לכיבוי מנועים צ'ק ליסט כיבוי
Raz Aran פורסם מאי 22, 2013 דיווח פורסם מאי 22, 2013 יש אפשרות לא להיות בקורס אך להיות בשידור בTWICH ובחדר בטימספיק ?
Elad Zeierman פורסם מאי 22, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 22, 2013 יש אפשרות לא להיות בקורס אך להיות בשידור בTWICH ובחדר בטימספיק ? שלילי
Ittai Arnon פורסם מאי 22, 2013 דיווח פורסם מאי 22, 2013 אלעד תודה, קודם כל ואלעד רשם מיועד לחברי חטיבה בלבד ! שנית, אלעד לא הזכיר אבל כמובן משולבים Real world procedures של חברת אל-על. בקיצר, שווה !
Yan Frant פורסם מאי 22, 2013 דיווח פורסם מאי 22, 2013 אשמח להשתתף. במידה ולא אוכל להגיע לאחד השיעורים, אני אוכל להמשיך לבוא לשאר?
Elad Zeierman פורסם מאי 22, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 22, 2013 כן קח בחשבון שזה 2-3 שיעורים אז אם תפספס זה יהיה דיי משמעותי
Haim Milrad פורסם מאי 23, 2013 דיווח פורסם מאי 23, 2013 מדוע המגבלה של השתתפות בקורס? נראה מאד מעניין ומוסיף לידע אני לא עומד בקריטריונים (3 שעות טיסה בואטיל בחודש הקודם) וחבל לי להפסיד את החוויה הזאת
Elad Zeierman פורסם מאי 23, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 23, 2013 מדוע המגבלה של השתתפות בקורס? נראה מאד מעניין ומוסיף לידע אני לא עומד בקריטריונים (3 שעות טיסה בואטיל בחודש הקודם) וחבל לי להפסיד את החוויה הזאת חיים שלום, אסביר לך בדיוק מדוע המיגבלה למרות שאינני חבר צוות אבל ממיקמי המקום הזה שנמצא אצלי בדם כבר שנים רבות, אחד הדברים שיש לי מחוייבות כלפיו זה בין הייתר שמירה על האינטרסים של המקום (ואטאיל/ ווטסים), איך זה בא ליידי ביטוי כאן? להיות חבר ווטסים וואטאיל לא עולה כסף, הרישום לוקח 3 וחצי שניות בדרך כלל והיוזר שלך יכול לשכב לדעתי עד חצי שנה ללא פעילות, האינטרס שלי זה לתרום לפעילות/ החטיבה והרשת. מרקם החברים הרשומים כאן מכיל את סוגי האוכלוסיות הבאות מלבד אותם חברים פעילים שטסים: חברים שלא פעילים שנים ונמצאים כאן רק לטובת הפורום ופריוולגיות בסיגנון הקורס הזה או פעילויות אחרות, חברים מרשתות מתחרות שאת כל טיסותיהם או שעות הפיקוח,עושים ברשתות אחרות למרות שהם רשומים כאן, ושוב המטרה להנות רק מהפריוולגיות האלה. האינטרס שלי זה בין הייתר להישתמש בכלי הזה לצורך שימור ושיפור הפעילות כאן (בלי קשר לאקט החינוכי אני מלמד משהו שאני מעוניין שתשתמשו בו), יש לי כאן מוצר ואני מתנצל מראש על השחצנות, שאין אותו לאף גוף בקהילות בארץ- השתלמות שמבוססות על העולם האמיתי וניכתב עם אנשים כאלה ואני מעוניין לתעל בין הייתר לטובת אינטרסים כאלה או אחרים של החטיבה והרשת עצמה. זה לא הפעם האחרונה (ועקרונית גם לא הראשונה) שאנחנו מעבירים קורס כזה ובפעם הבאה אותן קריטריון פעילות יופיע ואולי אפילו יוחמר. דבר נוסף כתבתי במפורש שאני מאשר חריגים, לפי קריטריונים מסויימים , יש לי במייל כבר כאלה שעדיין לא הזדמן לי לבדוק אבל תשלח גם אם אתה מעוניין ואני בודק כל מקרה לגופו.
Amir Levy פורסם מאי 23, 2013 דיווח פורסם מאי 23, 2013 אפשר גם ? אמנם לא טסתי ברשת אבל הייתי בטים ספיק
Elad Zeierman פורסם מאי 23, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 23, 2013 שימו לב אני מקווה עד שישי בערב , לאשר את כולם בגדול מי שלא אשלח לו מייל גג עד ראשון בערב עם בעייתיות ברישום -> מאושר אוטומאטית לאלה שלא ייאושרו-> במידה והקורס יתנהל מבחינת טכנית וכללית בצורה מספקת מבחינתי אני ככל הנראה אפתח עוד אחד בסוף הקיץ קריטריון הפעילות יהיה קצת שונה, אבל סך הכל אותו פרנציפ, אישית אני מקווה שצוות החטיבה ייאמץ גם את השיטה הזאת לארועים אחרים שנמצאים בקנה ( ויש )-אני אדבוק בה בשלב זה -מבחינתי גם להריץ קורס ל 6-7 אנשים בלבד דבר אחרון- להזכירכם זאת פעם ראשונה שאנחנו מנסים כזה דבר יכול להיות שבמהלך השיעורים יהיו שינויים טכנים בהתנהלות והתאמות לכן תדרש גם סבלנות. נ.ב אפשר עדיין להרשם גם אחרי יום ראשון..
Elad Zeierman פורסם מאי 26, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 26, 2013 שלום לכולם נשלחו מיילים עם אישור / דחייה לכל בקשות הרישום מתוך 23 נרשמים- 18 אושרו מתוכם 5 בצורה חריגה במידה ולא קיבלתם את אחד המיילים פנו אלי, הקורס יתקיים בשבוע הבא (יום יפורסם בהמשך) בין השעות 19:00 ל 22:00 השיעור יתקיים בתנאי ש- 10 מתוך 18 הנרשמים יופיעו מי שהרשמתו נידחתה- קורס נוסף בתחילת ספטמבר
Israel Rotaru פורסם מאי 26, 2013 דיווח פורסם מאי 26, 2013 אלעד שלום, אני מעוניין להשתתף בקורס, שלחתי לך אימייל עם מס׳ ה- vatsim שלי, בבקשה תאשר
Joel Strikovsky פורסם מאי 26, 2013 דיווח פורסם מאי 26, 2013 יש לנו הערכה כבר בכמה מפגשים מדובר ובכמה זמן כל מפגש?
Elad Zeierman פורסם מאי 26, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 26, 2013 יש לנו הערכה כבר בכמה מפגשים מדובר ובכמה זמן כל מפגש? מבחינת זמנים רשמתי למעלה 19:00-22:00 הערכה - כ -3 שיעורים יום יפורסם עד אמצע שבוע
Elad Zeierman פורסם מאי 29, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 29, 2013 שלום לכולם השיעור הראשון יתקיים ביום שני הקרוב 3.6 משעה 18:45- עד 22:00 כל מי שאושר נא להתחבר לשרת הטים ספיק החטיבתי ולא לאחר ! ייתכן ושיעור נוסף יהיה השבוע ביום רביעי
Elad Zeierman פורסם מאי 29, 2013 מחבר דיווח פורסם מאי 29, 2013 אני מבקש מכל מי שמגיע לשלוח במייל אישוק הגעה תודה
Elad Zeierman פורסם יוני 3, 2013 מחבר דיווח פורסם יוני 3, 2013 תזכורת למשתתפים היוןם בשיעור -נא להיות בשרת הטיפ ספיק ב 18:45