Joel Strikovsky פורסם אוגוסט 18, 2013 דיווח פורסם אוגוסט 18, 2013 שלום לכולם. לפני כשבועיים טסתי (במציאות) כנוסע VTBS - VTSP עם Bangkok Airways טיסה PG277. ברשותי היה iPAD עם מקלט GPS ו JeppFD. לכן עקבתי חי ע"ג ה JeppFD את כל מהלך הטיסה כולל ה TAXI שגם הוא מופיע בצורה מדוייקת על ה JeppFD עם מיקום המטוס על גבי ה TAXI Chart. כמו כן מיקום המטוס עלגבי ה flight route chart. להלן פרטי הטיסה: BKP277 - Depart from Gate A4 - TAXI via T4, C, T6,T7, H, E- takeoff RWY19R - FL340, ROVEN, LAVIN, LASER, N13 22.6 E100 41.2, N13 03.7 E100 38.7, N09 08.6 E099 00.6, ANFIL, HKTEI, HKTEF - Landing RWY27 - TAXI via (exit RW) E (HS3) - Gate 10 ברצוני לשחזר את הטיסה הזאת בסימולאטור באותו קונסטלציה שטסתי בו במציאות. הבעיה שאני לא סגור בדיוק איך מזינים בצורה נכונה את נקודות ה GPS ב FMC של ה NGX וב VATSIM בתוכנית טיסה. האם מישהו יכול להנחות אותי באיזה פורמט בדיוק אני צריך להזין את הנקודות הנ"ל?
Joel Strikovsky פורסם אוגוסט 19, 2013 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 טוב, מצאתי את הדרך להזין ב FMC , זה נימצא במסמך NGX FCON. דוגמא: N13 03.7 E100 38.7 ב FMC: N1303.7E10038.7 מה שחסר לי זה הדרך להזין בתוכנית טיסה ב VATSIM. מי פה מומחה שיודע באיזה פורמט מזינים ב SB/FSINN בתוכנית טיסה?
Omer Lanis פורסם אוגוסט 19, 2013 דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 בFSINN אתה אמור לרשום בתוכנית טיסה SID.transition [route] INT/VOR [route] trans.STAR בעקרון אתה צריך לדעת באילו נקודות מדובר על גבי דפיות enroute. לדוגמה טיסה במבן גוריון ללרנקה תראה כך: PURLA 1B.PURLA GITLA UW13A VELOX UB17 BOSIS.BOSIS 1C או לפחות ככה אני עושה את זה, יכול להיות שגם אני טועה כל הזמן
Joel Strikovsky פורסם אוגוסט 19, 2013 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 אכן אתה צודק באופן נורמאטיבי , העיקרון שציינת הוא אכן הדרך כאשר מדובר בנקודות רישמיות וב AirRoute קיים למעט SID ו STAR שבד"כ לא מציינים בתוכנית שהטייס מזין, ה ATC יזין לך את זה לתוכנית אם וכאשר תשתמש ב SID/STAR כל שהוא במהלך המרשה ומרשה הגישה במהלך הטיסה. זה לא מובן מעליו שתשתמש ב SID/STAR למרות שיש , זה נתון לשיקול דעת הבקר כמו כן , ה SID/STAR מותנה במסלול שבשימוש, וזה יכול להשתנות, כך שלא כ"כ מקובל שהטייס יזין זאת בתוכנית הטיסה. אך ניראה לי שפיספסת מה אני שואל. פה לא מדובר בנקודות רישמיות הקיימות ע"ג ה enroute, אם כך היה המצב הדבר היה פשוט. פה מדובר על נקודות/קורדינאטות GPS המרכיבות את הנתיב שבו טסתי לפני שבועיים במציאות כנוסע. זה לא היה airroute רישמי הקיים בדפיות. אני צריך לדעת באיזה פורמט אני מזין ב VATSIM נקודות GPS. הנה דוגמא לתוכנית טיסה שבה אני מעוניין להזין: ROVEN LASER N1322.6E10041.2 N1303.7E10038.7 ANFIL אני צריך לדעת איך מזינים בתוכנית הטיסה ב VATSIM קורדינאטות של GPS שאין מאחוריהם נקודה רישמית עם שם או נטיב טיסה? למעשה אני צריך GPS DIRECT GPS. אגב זה ניראה די נפוץ התופעה הזאת שלא טסים ב Airrout רישמי בלבד אלא על בסיס קורדינאטות של GPS. גם בטיסת חזור שלי מעמן לתל אביב ב 9 לאוגוסט RJ342 הטיסה לא הייתה ב Airroute אלא סתם , לפי מה שראיתי הוא טס די ישר בין קורדינאטות ולא בשום נתיב רישמי , בין SALAM בצפון ל TALMI בדרום (בדיוק באמצע) בגובע שיוט של 8000 רגל עד DALIT ואז עשה את גישת 26 המפורסמת.
Ilan Levi פורסם אוגוסט 19, 2013 דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 יש לי אמנם ידע צנוע אבל יצא לי לקרוא את הכללים למילוי תוכנית טיסה לפי התבנית של ICAO שזה כולל הוספת נקודות שאינן מופיעות באופן רשמי. אתה אמור להכניס את המעלות והדקות של קו הרוחב בתוך מסגרת של 4 ספרות ואחריהן את האות N או S לפי הצורך ואחרי 5 ספרות של מעלות ודקות עם סיומת של האות E או W. אתה יכול לקרוא יותר מפורט על זה ב item 15 בתוכנית הטיסה http://www.skybrary.aero/index.php/Flight_Plan_Filling ( Degrees and minutes (11 characters): Insert 4 figures describing latitude in degrees, and tens and units of minutes followed by “N” (North) or “S” (South), followed by 5 figures describing longitude in degrees and tens and units of minutes, followed by “E” (East) or “W” (West). Make up the correct number of figures, where necessary, by insertion of zeros. Example:5220N03305E
Almog Atar פורסם אוגוסט 19, 2013 דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 מה שבאמת נפוץ זה קיצורי דרך מהפקח, כל מיני דיירקטים מנקודה לנקודה לנקודה ואולי זאת הסיבה שמופיעות לך קורדינטות ולא נקודות... רק השערה
Joel Strikovsky פורסם אוגוסט 19, 2013 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 יש לי אמנם ידע צנוע אבל יצא לי לקרוא את הכללים למילוי תוכנית טיסה לפי התבנית של ICAO שזה כולל הוספת נקודות שאינן מופיעות באופן רשמי. אתה אמור להכניס את המעלות והדקות של קו הרוחב בתוך מסגרת של 4 ספרות ואחריהן את האות N או S לפי הצורך ואחרי 5 ספרות של מעלות ודקות עם סיומת של האות E או W. אתה יכול לקרוא יותר מפורט על זה ב item 15 בתוכנית הטיסה http://www.skybrary.aero/index.php/Flight_Plan_Filling ( Degrees and minutes (11 characters): Insert 4 figures describing latitude in degrees, and tens and units of minutes followed by “N” (North) or “S” (South), followed by 5 figures describing longitude in degrees and tens and units of minutes, followed by “E” (East) or “W” (West). Make up the correct number of figures, where necessary, by insertion of zeros. Example:5220N03305E האם זה נכון גם לגבי VATSIM? מה שמעניין זה שהקבוצה הראשונה צריכה להכיל בתוכה 4 ספרות ואילו השנייה 5 ספרות. מעניין למה. מה שבאמת נפוץ זה קיצורי דרך מהפקח, כל מיני דיירקטים מנקודה לנקודה לנקודה ואולי זאת הסיבה שמופיעות לך קורדינטות ולא נקודות... רק השערה בהחלט זו יכולה להיות הסיבה וסביר להניך שזה באמת למה ראיתי את הטיסות מנקודה לנקודה. אני די מאמין שהתוכנית הטיסה שנישלח לא היה כמו הטיסה בפועל. אני מאמין שהתוכנית הייתה עם נקודות ו AirRoute מסודר אבל הטיסה הייתה ע"פ GPS בפועל או קיצורי דרך כמו שתיארת. אבל זו ספקולציה שלי בלבד, לא יצא לי לדבר עם הטייסים בפועל בכדי להשוות את הנתונים מול התוכנית שנישלח בפועל.
Ilan Levi פורסם אוגוסט 19, 2013 דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 הקבוצה השנייה עם 5 ספרות בגלל שזווית קו אורך יכולה להיות עד 180 מעלות שזה אומר שלוש ספרות לעומת זווית רוחב שיכולה להיות עד 90 מעלות שזה אומר שתי ספרות. אם הזווית אורך עצמה תהיה עד 99 מעלות ,כלומר 2 ספרות, אזי אתה מוסיף אפס בהתחלה. לדוגמא : 090 בשביל 90 מעלות. 120 בשביל 120 מעלות. אני מאמין שזה גם נכון לVATSIM בגלל שבסופו של דבר המטרה היא לדמות את מה שקורה במציאות.
Joel Strikovsky פורסם אוגוסט 19, 2013 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 19, 2013 יש בזה היגיון. הייתי ממש רוצה לראות איפה זה מופיע בנהלי VATSIM. אני לא מצאתי שום איזכור לגבי זה.