Yogev Abergel פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 אחרי שרת"א פרסמו את נתיב הנחיתה באילת, ושאל על אמרו שממגבלות בטיחות של המסלול החדש הם לא יטוסו בטיסות יום לאילת. אל על ורת"א הגיעו לפשרה שבה יטוסו בנתיב הקיים מטוסי ה-737 בעוד המטוסים של ארקיע וישראייר (ATR 757 ו320) יטוסו בנתיב החדש. אגב, למי שרוצה לדעת, הנתיב החדש המשוער ל-03 יהיה הקפה ימנית (ולא שמאלית כמו שהיה עד עכשיו) כאשר המטוס יעבור מעל איזור המלונות של אילת (שהנקודת ציון תהיה מלון רימונים-נפטון), יתחיל בהנמכה מעל הים, ואז פנייה ימינה לפיינל.
Edan Banim פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 אחרי שרת"א פרסמו את נתיב הנחיתה באילת, ושאל על אמרו שממגבלות בטיחות של המסלול החדש הם לא יטוסו בטיסות יום לאילת. אל על ורת"א הגיעו לפשרה שבה יטוסו בנתיב הקיים מטוסי ה-737 בעוד המטוסים של ארקיע וישראייר (ATR 757 ו320) יטוסו בנתיב החדש. אגב, למי שרוצה לדעת, הנתיב החדש המשוער ל-03 יהיה הקפה ימנית (ולא שמאלית כמו שהיה עד עכשיו) כאשר המטוס יעבור מעל איזור המלונות של אילת (שהנקודת ציון תהיה מלון רימונים-נפטון), יתחיל בהנמכה מעל הים, ואז פנייה ימינה לפיינל. מה הסיבה לשינוי בהקפה ומה הסיבה שאלעל מתנגדת לשינוי?
Yogev Abergel פורסם ספטמבר 12, 2013 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 מה הסיבה לשינוי בהקפה ומה הסיבה שאלעל מתנגדת לשינוי? סיבות בטחוניות. אל-על מתנגד לשינוי בגלל בעיות בטיחות עם המטוס עצמו, בטענה שמה שATR ו757 יכולים לעשות, 737 לא מסוגל, ויש חשש לביטחון הנוסעים, בגלל זה אל על מתנגדת. מה גם שטייסי אל על מכירים קצת פחות את המרחב האווירי של אילת מאשר טייסי ישראייר וארקיע, ואולי גם זאת יכולה להיות אחת הסיבות להתנגדות. Edan Banim הגיבו לזה 1
Edan Banim פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 סיבות בטחוניות. אל-על מתנגד לשינוי בגלל בעיות בטיחות עם המטוס עצמו, בטענה שמה שATR ו757 יכולים לעשות, 737 לא מסוגל, ויש חשש לביטחון הנוסעים, בגלל זה אל על מתנגדת. מה גם שטייסי אל על מכירים קצת פחות את המרחב האווירי של אילת מאשר טייסי ישראייר וארקיע, ואולי גם זאת יכולה להיות אחת הסיבות להתנגדות. סיבה ביטחונית בגלל הגבול עם מצרים וכל הבלאגן שיש עכשיו? הולכת לצאת דפית הקפה\כניסה חדשה בעקבות השינויים? ראיתי שבכלל תעופה כללית מושבתת לאילת\מאילת..
Yogev Abergel פורסם ספטמבר 12, 2013 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 סיבה ביטחונית בגלל הגבול עם מצרים וכל הבלאגן שיש עכשיו? הולכת לצאת דפית הקפה\כניסה חדשה בעקבות השינויים? ראיתי שבכלל תעופה כללית מושבתת לאילת\מאילת.. כנראה שכן, אולי יודעים על איום כלשהו. כרגע אין דפית, אני מאמין שיוציאו מתישהו... בכל מקרה לפחות בינתיים אני נוחת כרגיל
Ofir Lavi פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 הנתיב החדש מתוכנן להכינס (באישור) לשטח האוויר של עקבה ואל על טוענת שזה סיכון בטחוני ככה זה לפי מה שאני הבנתי. לדעתי זה מתקשר לכל העיניין שלאל על יש את הנוהל שהיא לא מדליקה אורות לוגו לדוגמא בנחיתות לילה על מנת להקשות בזיהוי המטוס אז ככה שביום שהיא רוצה להימנע מלטוס מעל שטח שיכול להיות עוין ובלילה פשוט משאירים את אורות הלוגו כבויים מעל ירדן כי הם כן מוכנים לטוס בנתיב החדש בלילות, ככה אני רואה את זה תקנו אותי אם אני טועה או אתם חושבים אחרת חחח
Yogev Abergel פורסם ספטמבר 12, 2013 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 הנתיב החדש מתוכנן להכינס (באישור) לשטח האוויר של עקבה ואל על טוענת שזה סיכון בטחוני ככה זה לפי מה שאני הבנתי. לדעתי זה מתקשר לכל העיניין שלאל על יש את הנוהל שהיא לא מדליקה אורות לוגו לדוגמא בנחיתות לילה על מנת להקשות בזיהוי המטוס אז ככה שביום שהיא רוצה להימנע מלטוס מעל שטח שיכול להיות עוין ובלילה פשוט משאירים את אורות הלוגו כבויים מעל ירדן כי הם כן מוכנים לטוס בנתיב החדש בלילות, ככה אני רואה את זה תקנו אותי אם אני טועה או אתם חושבים אחרת חחח הגיוני מאוד... למרות שיש בעיה עם כניסה לשטח של עקבה כל כך קרוב לפיינל של השדה בעקבה, לעשות שם הקפה נראה לי סיכון בפני עצמו.. (לא שהשדה שלהם עמוס במיוחד, אבל עדיין...)
Yan Frant פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 לא הבנתי למה האיסור על הטיסות של אל על הוא רק ביום, מה ההבדל בין הטיסות יום לטיסות לילה שלהם? בערב משתמשים בRODED RNAV? אם כן, למה לא להכניס שימוש בגישה גם ביום?
Ofir Lavi פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 חחח כןן התכוונתי השטח הירדני שהוא בפיקוח עקבה פשוט
Stas Harchuk פורסם ספטמבר 12, 2013 דיווח פורסם ספטמבר 12, 2013 הגיוני מאוד... למרות שיש בעיה עם כניסה לשטח של עקבה כל כך קרוב לפיינל של השדה בעקבה, לעשות שם הקפה נראה לי סיכון בפני עצמו.. (לא שהשדה שלהם עמוס במיוחד, אבל עדיין...) מה הסיפור באמת שלא הבנתי, כל עוד זה מתואם בין המגדלים(אילת ועקבה) אז אין בעיה של "קרבה בין נתיבים של מטוסים". אותו דבר היה גם עם הVOR ל03(מתקרבים לשטח של טאבה) ואז לעל לא אמרו דבר. לפי דעתי זה סתם סיבה פוליטית-תיקשורתית כדי לנסות ולרדת מהעץ שאלעל טיפסו עליו עם הטיסות לאילת.