Izhar Haviv פורסם דצמבר 8, 2013 דיווח פורסם דצמבר 8, 2013 בעוד שבועיים-שלושה יגיעו חניכי מחזור 30 של קורס הטיס הפרטי אל בחינת סולו הנווטים שבסופה יקבלו החניכים שיסיימו בהצלחה את דרגות p1 ו p2 ש IFS הוסמכה להעניק לחניכיה. להזכירכם, האפשרות הזו פתוחה גם לכל חברי החטיבה שלא עברו בשערי בית הספר ! כל שעליכם לעשות הוא לגשת למרכז ההדרכה שלנו ולהרשם לקורס שנקרא "רשיון טיס פרטי- מבחני הסמכת ותיקים" לענות על הבחינה התיאורטית ולעבור אותה בציון מינימלי של "80" , להוציא את הססנה (או כל מטוס אחר שמתאים לנושא) ולרענן ידיעותיכם בביצוע טיסת CVFR ברחבי הארץ. לקראת מועד הבחינה (כאשר נדע את המועד המדויק) תקבלו הודעה עם מידע נוסף. אז בואו הרשמו כבר היום והצטרפו לאוכלוסיה ההולכת וגדלה של טייסים בעלי דרגות ברשת ואטסים ! Yuval Erez, Itamar Shai, Yoav Hahamo וגם 4 אחרים הגיבו לזה 7
Izhar Haviv פורסם דצמבר 9, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 9, 2013 יוזמה חדשנית וטובה. כל-הכבוד. ממתין להבחן חדשנית כן, חדשה...לא כ"כ ההרשמה לנושא פתוחה כבר מחודש מאי השנה ועד עכשיו לא יצא לי לתאם בחינה לותיקים...אז באמת הגיע הזמן. הבחינה התיאורטית זמינה לכל מי שנרשם (ויש גם אפשרות לחזור עליה פעם נוספת כשבוע אחרי הנסיון הראשון- התוצאה הגבוהה מבין השניים היא הקובעת). אז...יאללה...הזדמנות כי עד סוף 2014 אני מקווה שנגיע גם ל P3 P4 ו- P5 בעזרת הצוות הטרי והנמרץ....(פרטים בקרוב).
Ron Peer פורסם דצמבר 10, 2013 דיווח פורסם דצמבר 10, 2013 מי שעבר גם קורס IFR וגם נסיוני "שירגל" בזמנו עם ברוכי לאיזה דרגה זכאי?
Izhar Haviv פורסם דצמבר 10, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2013 בית הספר שלנו מוסמך בשלב זה להעניק את דרגות p1 ו - p2 בכפוף לביצוע בחינה תיאורטית וטיסת סולו CVFR.
Ron Peer פורסם דצמבר 10, 2013 דיווח פורסם דצמבר 10, 2013 התכוונתי בהמשך שתהיה הסמכה לאיזה דרגות קורסים הנל יהיו שווים?
Izhar Haviv פורסם דצמבר 11, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 התכוונתי בהמשך שתהיה הסמכה לאיזה דרגות קורסים הנל יהיו שווים? מתנצל אך לא הבנתי את השאלה.... אולי תמצא תשובה למה שאתה שואל באתר של ואטסים http://www.vatsim.net/pilots/ptd/ratings/
Ron Peer פורסם דצמבר 11, 2013 דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 התכוונתי שדרגה P2 מקבל מי שסיים קורס פרטי נכון?מה יקבל מי שסיים IFR?והגדר דו מנועי ( קורס שירגל עם ברוכי - לא יודע עם קיים עוד ) וכן הלא..
Izhar Haviv פורסם דצמבר 11, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 התכוונתי שדרגה P2 מקבל מי שסיים קורס פרטי נכון? מה יקבל מי שסיים IFR? והגדר דו מנועי ( קורס שירגל עם ברוכי - לא יודע עם קיים עוד ) וכן הלא.. ואטסים הגדירו את הדרישות לכל דרגה, כמפורט בקישור שצרפתי קודם. כאשר ייפתח קורס IFR הוא יבנה כך שהוא יענה לדרישות של דרגות P4 ו - P5 ....על מנת שנוכל לקבל הכרה והסמכה של ואטסים שתאפשר לנו להעניק את הדרגות הללו. קורסים שהיו בעבר וליתר דיוק ...חומרי ההדרכה שנשארו מאז מהווים את הבסיס לבנייה של קורס כזה אך ברור שהם לא עונים בשלמות על הדרישות הללו . בעיה דומה יש לנו עם קורס הטיס הפרטי- עם עוד כמה השלמות נוכל לדרוש הסמכה ל P3... מתחילים לעבוד על זה בימים אלה...
Ron Peer פורסם דצמבר 11, 2013 דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 אוקי.אז אם הבנתי נכון מה שחסר זה מבחן כדי לקבל P2 לא וכל אחד וותיק יכול?ואז תעשו אותו דבר ל P4 P5? למי שכבר עבר עם חומר ישן את IFR?אם כך כל הכבוד המשיכו כך חבל שאין לי זמן בכלל לעזור לכם נ.ב. אני בטוח שעד היום אמיר זוכר לי איך כמעט נכנסתי למסלול הדרכה ופיקוח וברגע אחרון וויתרתי כי ראיתי שאין לי זמן ולראייה שנעלמתי להרבה זמן. רק התחלתי בהדרגה לחזור לכושר.
Izhar Haviv פורסם דצמבר 11, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 אוקי. אז אם הבנתי נכון מה שחסר זה מבחן כדי לקבל P2 לא וכל אחד וותיק יכול? כל "ותיק"(לצורך העניין כל חבר חטיבה שלא למד ב IFS ושאין תיעוד לגביו במערכת,כולל במערכת הישנה) יכול להרשם,לענות על הבחינה התיאורטית ולבצע טיסת נווט במסגרת הבחינה הקרובה. ואז תעשו אותו דבר ל P4 P5? למי שכבר עבר עם חומר ישן את IFR? מן הסתם ,הכללים יהיו זהים (P3 יהיה חריג כי הוא רק דורש השלמת ידע תיאורטי ולכן אני מניח שתהיה רק דרישה לקיום בחינה תיאורטית נפרדת לטובת קבלת הדרגה)
Etai Charit פורסם דצמבר 11, 2013 דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 היי יזהר, המון תודה על היוזמה המבורכת!בנימה פרקטית - איך אתה רואה את העתיד של ואטסים, בהיבט הדרגות? איך הדרגות האלה ישפיעו על החיים של הטייסים ברשת, מעבר ל'יוקרה' שבהחזקתן? האם יהיו הגבלות לבעלי דרגות נמוכות? הטבות לבעלי דרגות מסויימות? כמובן שאני שואל לראייתך ולדעתך - גם אם אין לך תשובה מוסמכת מקברניטי ואטסים. מעניינים אותי התהליכים למיניהם. שוב תודה על היוזמה והתזכורת.
Izhar Haviv פורסם דצמבר 11, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 11, 2013 כמוני, כמוך בעניין זה ולדעתי גם VATSIM בעניין הזה עדיין מתגבשים בנושא..לדעתי יש להפנות את השאלה לחברה שיותר קרובים לצלחת (או לקלחת) כי אנחנו אמנם מוסמכים להעניק דרגות אבל אנחנו לא מהווים חלק מהארגון שנקרא VATSIM, אז אנחנו לא שותפים לישיבות הנהלה...מעבר לכך אני מקווה שאחרי הכנס בוינה אוכל לחזור עם תשובות יותר ברורות..... כרגע, המטרה שלנו להתיישר מבחינת ההדרכות שלנו ולספק לפחות את הנדרש ע"י ואטסים (בהרבה מקרים אנחנו עושים מעבר לזה). גם ב VATSIM הם נעצרו ב P5 ולא הגדירו מעבר לכך. ולדעתי ,אלא אם משהו השתנה מאז שקיימנו את שיחת ההסמכה,מלבד ארגון אחד אין עוד ארגונים שמוסמכים לתת דרגות P4 ו - P5. מה שאני כן יכול לומר ש VATSIM כן מתייחסים לעניין ברצינות. עד שלא תהיה הגדרה מדוייקת לנושא ,ועד שדרגות אלה לא יהיו חשופות בצורה מיידית לפקחים (דרך תוכנות הפיקוח) כך שיוכלו לדעת מה ניתן לצפות מהטייס שמולם, אין להם הרבה משמעות...אבל גם דרגות הפיקוח לא נבנו ביום אחד.... מי יודע אולי נראה תחרויות בעתיד שמבוססות על דרגות הטייסים ...... בקיצור...יש להמתין בסבלנות לראות לאן זה מתפתח...אנחנו כבר עשינו צעד אחד קדימה בכך שאנחנו כבר מוסמכים,אך אנחנו לא מסתפקים בכך וכבר עובדים על הסמכות נוספות (: ו...אני חושב שאנחנו גם מביאים בכך קצת כבוד ויוקרה לבית הספר ע"י זה שאנחנו בעמוד הראשון ברשימת הגופים המוסמכים ע"י VATSIM (לפחות עד שלא ישנו את המיון של הרשימה ) http://linksmanager.com/vatsimvas/authorised-training-organisation.html Etai Charit הגיבו לזה 1
אורח amit kleinman פורסם דצמבר 17, 2013 דיווח פורסם דצמבר 17, 2013 היי, ביצעתי את הבחינה וקיבלתי 90. מתי יערך סולו ניווטים הקרוב?
Izhar Haviv פורסם דצמבר 17, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 17, 2013 היי, ביצעתי את הבחינה וקיבלתי 90. מתי יערך סולו ניווטים הקרוב? הקדמת אותי בכמה שעות... הסולו יתקיים במוצ"ש 28.12.2013. בהצלחה (:
Ron Peer פורסם דצמבר 18, 2013 דיווח פורסם דצמבר 18, 2013 עד מתי אפשר לעשות את התאוריה כדי להיבחן ב 28.12?
Izhar Haviv פורסם דצמבר 18, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 18, 2013 ההנחיות לתכנון הטיסה יישלחו יומיים לפני הבחינה למי שעבר את הבחינה בהצלחה עד מועד זה. אבל גם אם תעשה אותה אחרי כן ותשלח לי הודעה בנושא תקבל זימון לבחינה...
Ron Peer פורסם דצמבר 18, 2013 דיווח פורסם דצמבר 18, 2013 התכוונת אם אעשה את התאוריה אקבל זימון למעשי שיהיה מתי?והכי חשוב מה השעה שתהיה ב 28.12?