Izhar Haviv פורסם דצמבר 27, 2013 דיווח פורסם דצמבר 27, 2013 אני מעלה פה בפניכם תגובה שקיבלתי להנחיה ששלחתי לנבחנים הותיקים לדרגות טייסים, להשתמש ביוניקום במידת הצורך , לאור חוסר הודאות לגבי הפיקוח במהלך הבחינה לדעתי, ההנחיה הייתה די מיותרת שהרי לי זה מובן מאליו. כחניך ב IFS לימדו אותי שברשת ואטסים כשאני טס באיזור נטול פיקוח אני חייב לדווח טקסטואלית ביוניקום. ככל הידוע לי ,זו גם ההנחיה הרשמית של ואטסים ואחת הסיבות לכך מוזכרת בדיון פה. אצלנו ב IFS ממשיכים ללמד בקפידה את ההנחיה הזו גם את החניכים הבאים שלנו. אני מודע לכך שלבצע טיסת CVFR באיזור לא מפוקח או סתם לתרגל הקפות בשדה גדול ללא פיקוח הופך את העבודה ליותר קשה, או כמו שאני מגדיר אותה חצי טייס וחצי קלדן. כמובן שיש לכך מגוון פתרונות יצירתייים כמו תוכנות voice to text או קיצורים שניתן לתכנת ולהתאים לדרישות ב FSINN, אבל עדיין זה מוריד מהמציאותיות של הטיסה. אישית, אם אין לי פיקוח בחלק גדול מהנתיב..אני בוחר לא לבצע את הטיסה(כמובן אני מתייחס רק ל CVFR) מנסיון, טייסים זרים בהחלט מדווחים ביוניקום טקסטואלית ומצפים מאחרים גם לעשות כך. אבל מה שטוב לחניכים כנראה לא נאה לותיקים ,לפחות עפ"י תגובה אחת שקיבלתי, "עניין הדיווח ביוניקום באמצעות טקסט הוא מגוחך ורחוק מלהיות מקצועי. אני אישית לא מוכן להתעכב על טקסט באמצע טיסה. אני מציע שתשלח מייל לכל מי שנבחן ושכל אחד יוודא שברשותו אוזניות ומקרופון תקינים ופעילים בקשת. ככה נוכל לעבוד כמו במציאות ולא לבזבז זמן וריכוז על כתיבת טקסט." מה דעתכם, האם כמנהל ביה"ס שהוסמך להעניק ע"י ואטסים להעניק דרגות רשמיות אני צריך להתעלם מהכללים הבסיסיים של הרשת לטובת הטייסים הותיקים בחטיבה ? מבחינתי, כל עוד אין לי הוראה אחרת מואטסים זה אחד הקריטריונים לביצוע טיסה ברשת(וזה אף נמצא בסיליבוס של דרגות הטייסים כפי שהוגדרו ע"י ואטסים). מי שמתקשה או סבור שהדרישה אינה ראויה לא חייב להבחן . ובהזדמנות זאת, אני אשמח אם מישהו מאלה ששלח לי הצעות כיצד לנהל את ביה"ס ואילו הודעות לשלוח ומה לכתוב בתוכן ולמי , לבוא ולקחת חלק בניהול בי"הס באופן רשמי או אף לנהל אותו בעצמו.. בהחלט אשמח למצוא מחליף לעניין ולעסוק בתעופה שזו הסיבה שהגעתי לפה מלכתחילה ולא במענה למיילים מבוקר ועד ערב.. Etai Charit הגיבו לזה 1
Elad Zeierman פורסם דצמבר 27, 2013 דיווח פורסם דצמבר 27, 2013 יזהר יש לך טעות אחת בנושא הדיווח ביוניקום ווטסים מחייבת שאין פיקוח לנטר בלבד את התדר אבל לא מחייבת לדווח ביוניקום, הרוב המוחלט מדווח מתוך נימוס ואכפתיות מהאחר בעיקר בשלבים הרגישים כגון יציאה וכניסה אל שדות באשר לחניך שלך ולבחינה - נתחיל מיזה שיוניקום קולי פרקטי בשני תנאים: 1. כולם עובדים עם FSINN 2. כולם נמצאים באותו סקטור של פיקוח בזמן הבחינה במידה וכן דיווח קולי יהיה אפקטיבי ויעיל. באשר לחניך שלך- פה נשאר שיקול הדעת שלך כמנהל בית ספר- רוב המרחבים בווטסים שתמשים ביוניקום כניטור טקסט בלבד פרט לחטיבה האוסטרלית שעיגנה את הקולי בצורה רשמית, אם ברצונך לדבוק בנושא הדיווח על מנת שהחניך ייצא מהבית ספר ויה קצת פחות סוציומאט וידווח פה ושם אז חד וחלק להכשיל בחינה במקרה זה , או אפשר למצוא כאן כלל שייצג איזה אופטימום בלבד שזה דיווח בפיינלים או בהתיישרות והמראה בלבד- כי את התשדות LHHZ traffic,Line UP & take off RWY29 אפשר להכין עוד בחנייה או תשדורת הנחיתה עוד בשיוט היחסית רגוע וללחוץ על ה SEND ביחד עם הדלקת האורות או מה שזה לא יהיה. בהצלחה !
Izhar Haviv פורסם דצמבר 27, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 27, 2013 על פי דבריך, מה שאנחנו מלמדים ב IFS שגוי. שמח לקבל את התיקון , יעודכן מיידית בתוכנית הלימודים. תודה רבה על התיקון.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 28, 2013 דיווח פורסם דצמבר 28, 2013 הרציונאל שעומר מאחורי דיווח ביוניקום הוא ליצור מצב בו כל אחד מהטייסים יכול לבנות לו תמונת מצב אווירית במרחב בו הוא נמצא. אם אף אחד לא ישדר, אז מה בדיוק יהיה לנטר ביוניקום? שנכתב בזמנו מדריך UNICOM ב IFS, המטרה שלו היתה ללמד חניכים לשדר רק פעולות קריטיות (ממריא, נוחת, שינוי גובה, צלעות הקפה וכו'). לגבי הדרישה של VATSIM, כדי לקבל דרגה P1 הטייס צריך גם לקיים בין היתר את הדרישה הבאה: The student should be given instruction on the use of UNICOM with text as mandatory and voice as an option, and also shown how to use the private channel to talk to other pilots נלקח מדרישות לדרגה P1 של VATSIM http://www.vatsim.net/pilots/ptd/ratings/p1/ אלעד צודק בכך שאין חובה לדווח אלה רק לנטר, וזה מבוסס על הסעיף הבא: Pilots flying through uncontrolled airspace should set their VHF radio frequency to 122. or other designated "Unicom" frequency and monitor until they come under air traffic control coverage. נלקח מכאן: http://www.vatsim.net/network/docs/coc/ אבל אם אף אחד לא ידווח אז מה בדיוק יהיה לנטר? באשר לאותו טייס שלא רואה זאת כמקצועי, הוא מוזמן לטוס כך, רק שלא יבוא בטענות אם אני יתנגש בו בפיינל כי הוא לא דיווח לי שהוא שם!
Barak Zohar פורסם דצמבר 28, 2013 דיווח פורסם דצמבר 28, 2013 איציק והשאר, כל אחד מאיתנו צריך להיות אחראי מספיק ולדווח קולי ביוניקום כמו שעושים בעולם האמיתי. זה פשוט לא נוח לכתוב טקסט תוך כדי הטיסה, וככה לא עושים את זה במציאות. כולנו טסים על יוניקום 122.800 ואין שום בעיה לדווח קולי ושכולם ישמעו. זה מהיר יותר, נוח יותר ומקצועי יותר. תאמין לי שאם כל אחד יפעל כך, לא יהיו תאונות והטיסות יעברו בצורה חלקה. אם למישהו אין מיקרופון ואוזניות, שילך לקנות משהו זול ויעלה לטוס כמו שצריך. במציאות לא משתמשים במקלדת!!! תפנימו את זה...
Ilan Jonas פורסם דצמבר 28, 2013 דיווח פורסם דצמבר 28, 2013 ברק הכל טוב ויפה, אבל ואטסים היא קודם כל סביבה לימודית ורק אחר כך מדמה את המציאות. השידור בטקסט נשאר תקף גם היום עבור אימון למתחילים ועבור אנשים בעלי מוגבלויות שנמצאים בהמוניהם בואטסים, ובשבילם עוד לא מצאו פתרון אחר. הדיווחים לא צריכים להעשות בדיוק כמו שמדווחים לפקח. צריך להפעיל שיקול דעת - אין צורך לדווח כל נקודה, כי עדיין אתה יכול להשמש בעיניים ולראות אם יש תעבורה (או בראדאר שמגיע עם fsinn). הדיווחים הרלוונטיים הם תחילת הנמכה, כניסה להקפה, דחיפה והסעה פניה לבסיס וכיו״ב. טיסה בגובה הנתיב לא מחייבת דיווח קציף ולא ממש מטרידה.
Barak Zohar פורסם דצמבר 28, 2013 דיווח פורסם דצמבר 28, 2013 אילן אתה יודע מה מצחיק...? שדווקא כל המצבים שציינת כאן בהם עלי לדווח בטקסט, אלו המצבים הכי קשים וקריטים ושדורשים את מירב הריכוז בטיסה, שם אתה מבקש לדווח טקסט. נראה לך באמת שמפריע לי לרשום בטקסט מעבר בין נקודות דייוח חובה או משהו כזה? דווקא המצבים שציינת איתם יש לי בעיה. אבל זה לא משנה, שכל אחד יפעל איך שנוח לו ובהתאם לתנועה שמסביב.
Joel Strikovsky פורסם דצמבר 29, 2013 דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 ככל אצבע שאני מאמץ, אני לא מדווח כלום אלא אם כן יש תנועת מטוסים בסביבה בה אני עלול לגרום לאי נעימות. כגון אם אני יודע שאני עומד לנחות בשדה כל שהו בעוד נגיד 5 דקות ואני רואה שיש מטוס בחניה, אז כדאי מאוד לדווח על כוונתך לנחות, פה זה מספיק, הוא כבר יהיה מספיק בוגר להבין שיש מטוס שעומד לנחות והוא כבר יביט אחריך לפני שהוא יתיישר על המסלול וכו. כמו כן אני בודק אם המטוסים בסביבה ששדה המוצא שלהם או הכניסה שלהם בשדה שבו אתה עומד להמריא/לנחות והם ב Crouse או ב Climb , או אפילו סתם רחוקים ממך זמן רב, אין ממש סיבה לדווח להם שאתה נוחת או ממריא. די שיקול דעת בסופו של יום.
Etai Charit פורסם ינואר 3, 2014 דיווח פורסם ינואר 3, 2014 במציאות, היכן שזה רלוונטי (אני מכיר את ארה"ב), ישנם סוגי מרחבים אוויריים (airspace), בהם חובה לדבר עם ATC. מחוץ לאיזורים אלה (שמשוייכים לשדות תעופה ולאזורים צפופים במיוחד), אין חובה לדבר עם אף אחד. עם זאת, מומלץ או לדבר עם הבקרה המרחבית כך שהם מנטרים אותך ואתה מנטר אותם, ויש קשר בינך לבין "העולם החיצון", או שאפשר לכוון תדר שמוסכם שמשמש כUNICOM. ברמה התאורטית, אני יכול לטוס מחוץ לאיזורים העמוסים ולא לדבר עם אף אחד, כולל כאשר ממריא ונוחת בשדות שאין להם מגדל פעיל. ברמה המעשית - זה חשוב. לשמור על קשר, לוודא שאין תקלה בתחום הזה (ואם יכבה לי מנוע? עם מי אדבר אז? ואם אני לא יודע שהמכשיר קשר הפסיק לעבוד לפני שעה וחצי?). נפוץ במיוחד, באזורים בהם עוברים הרבה מטוסים, לדווח כל כמה דקות על האזור הכללי בו אתה טס, כיוון וגובה. אז משדרים ושומעים תשדורות של אחרים, מוודאים שאין קונפליקט. אם מזהים מטוס שעלול ליצור בעייה, יוצרים איתו קשר ישירות. בשדות ללא מגדל פעיל - מדווחים צלעות הקפה, נוחת, מפנה וכד'. לפעמים גם מתאמים עם טייסים אחרים שבמרחב. יוצרים תמונה אווירית ולוקחים בה חלק, תוך המנעות מקונפליקטים מיותרים. על מפות ניווט מאוד נפוץ למצוא כיתובים דוגמת: "pilots are enchouraged to monitor and self report on 122.75 for traffic avoidance". ה"עידוד" הוא מילת המפתח החשובה. בסוף, לכל טייס יש שיקול דעת - עם מי לדבר, מתי לדבר, ומתי פשוט להטיס את המטוס. את כל זה ניתן ליישם בדיוק ברשת. המהלך אותו ביצעה החטיבה האוסטרלית מעניין מאוד: איך בעצם הם עשו את זה מול ואטסים? היוניקום הקולי מקל בצורה מדהימה.