Shlomlux2 פורסם דצמבר 29, 2013 דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 אהלן חבר׳ה, דבר ראשון, רציתי לציין לטובה את כמות הטיסות אתמול בערב במרחב פלוטו. טיסת ראייה- תעופה במיטיבה! לצערי, התוודעתי לכמות הזאת מאוחר, ובנוסף נזכרתי שלא התקנתי תוכנת פיקוח. אחרי 5 דקות ועם הרבה מאד אילתורים עליתי עמדת פלוטו עם דף ועפרון. כמו שאני אוהב (וחונכתי לכך)- לא צריך מכ״מ בכדי לדעת נתונים, מעולם לא הייתי בקר טיסה, אינני רוצה להיות... על כן, כל ההתנהלות שלי נעשתה על טהרת פיקוח הטיסה, עם דף, עט ופלוטים שנעים (לאיו דווקא עם אינפורמציה). אז כמו ששמתם לב, לקח זמן עד שהתאקלמתי על העמדה, ולקח עוד יותר זמן עד שהבנתי לאן כל תנועה טסה. להלן נקודות חשובות שהפקתי, לתושמת ליבי ולתשומת לב הטסים: קשב לקשר- אנא, שימו לב מי מדבר לפניכם בכדי לא להתפרץ לנדב״ר, על אחת כמה וכמה אם אני, הפקח, ממתין לרידבק של מטוס. טיסה חריגה- אם הטיסה מתבצעת שלא עפ״י נתיב מוגדר מראש, חובה לציין בקטע החריג: נקודה הבאה ויעד סופי. משמע:״פלוטו, מטוס, גלעם גובה 3000 רגל, מבקש להמשיך לדשא בדרך לנתב״ג״.חשוב לי לציין, כי במיוחד בזמן לחץ, לפקח המרחבי אין את הזמן לעבור על כל תוכניות הטיסה, ואם לא יציינו בפניו את היעד והחריגה לא יתחשב בכך וימשיך בהוראות טיסה עפ״י נתיב. טיסות חיה״א- בזמן שאין נוהל מוגדר, שימוש במושגים פנימיים (איזור 91... או משהו כזה) איננו מובן לפקח. ממליץ מאד להשתמש בנתוני מפות ידועות (ראיה/מכשירית). לדוגמא: ״פלוטו, צבאי, מבקשים להמשיך לאזור אימון בין עכו לצפת בגובהים 2000 עד 7000 רגל״. נדב״ר- במצבי עומס, אם נרצה או לא נרצה, קשה מאד לשמור על נדב״ר נהלי לכל אורך הזמן. כך גם התנהלתי אני אתמול, כשבהרבה מקרים חרגתי מהנלי הדיבור הקבועים. לדוגמא: ״מטוס, פלוטו, תמשיך לגלים, אח״כ שמור לחסידים. טוס בנתיב״ כן ירבו ימים שכאלה Ron Peer, liav ezra, Yuval Erez וגם 3 אחרים הגיבו לזה 6
Ron Peer פורסם דצמבר 29, 2013 דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 אם עשית זאת ללא מכ"ם אז בכלל כל הכבוד אכן ראיתי שנכנסת באיחור. אבל בגלל איחור שלי אני הרווחתי אותך כל הדרך
Omer Lanis פורסם דצמבר 29, 2013 דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 שלומי, קודם כל תודה על הפיקוח אתמול! פיקוח על כל כך הרבה תנועות, ועוד בלי מכ"ם, כל הכבוד! טיסות חיה״א- בזמן שאין נוהל מוגדר, שימוש במושגים פנימיים (איזור 91... או משהו כזה) איננו מובן לפקח. ממליץ מאד להשתמש בנתוני מפות ידועות (ראיה/מכשירית). לדוגמא: ״פלוטו, צבאי, מבקשים להמשיך לאזור אימון בין עכו לצפת בגובהים 2000 עד 7000 רגל״. אי התיאום עם התנועות הצבאיות נוצר בגלל העובדה שהחלטת לעלות לפקח ברגע האחרון. אור בכטארי, לדוגמא, הודיע שיעלה תל אביב. אני ישבתי איתו ותדרכתי אותו לגבי התנועות שמתוכננות להגיע, אילו חריגים יש בתוכנית, וכל מני דברים שחשוב לדעת. אם הייתי יודע שגם אתה תעלה הייתי מיידע אותך. ניסיתי גם ליצור איתך קשר בזמן אמת, אבל לא קיבלתי תשובה... אחד הגורמים לזה היה הTS שלא היה פעיל, אבל אין מה לעשות בנוגע לזה. בעתיד, יש שתי אפשרויות. 1. נפעל כמו שאתה מציע, בדיווח על אזור כללי של אזור האימונים, ומגבלות גובה. כך יוכלו הפקחים לצפות איפה התנועה יכולה להמצא. 2. הפקחים יקבלו את הקובץ שכולל את המידע על אזורי האימון, וכך יוכלו לדעת כל מה שצריך על אזורי האימון הצבאיים ולא יהיו אי הבנות. שוב, תודה על הפיקוח, ושיירבו אירועים כאלו בעתיד!
Ohad Shalev פורסם דצמבר 29, 2013 דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 שלומי, שני תיקונים ברשותך: 1. בעבר היו נהלי איזורי האימון של חיל אויר מפורסמים באתר החטיבה הם הועברו ביחד עם המעבר שרת של חיה"א - אני אקשר אותם שוב כדי שיהיה זמין לכולם. 2. גם ללא נהלי אזורי האימון, קיימים שרטוטים של אזורי האימון ב-ES (במידה וה-ES שלך יהיה מעודכן עם הסקטור האחרון שיצא לפני כשנתיים). בנוגע לאימון חיל האויר אמש, מאמין כי הם ביקשו להתאמן באזור נמוך 601 (ראה התמונה רצ"ב). בברכה, Tal Peleg, amir friedland וגם Niv Tesler הגיבו לזה 3
Shlomlux2 פורסם דצמבר 29, 2013 מחבר דיווח פורסם דצמבר 29, 2013 2. הפקחים יקבלו את הקובץ שכולל את המידע על אזורי האימון, וכך יוכלו לדעת כל מה שצריך על אזורי האימון הצבאיים ולא יהיו אי הבנות. 2. גם ללא נהלי אזורי האימון, קיימים שרטוטים של אזורי האימון ב-ES (במידה וה-ES שלך יהיה מעודכן עם הסקטור האחרון שיצא לפני כשנתיים). בנוגע לאימון חיל האויר אמש, מאמין כי הם ביקשו להתאמן באזור נמוך 601 (ראה התמונה רצ"ב). חבר׳ה, עמדתי בנושא, עם כל הכבוד, די מתנגת לעניין אילתורי חיה״א (אילתורים מלשון- אינו מקביל למציאות. ונוכח היותי פקח טיסה צבאי/אזרחי אמיתי לשעבר לא נותנת לי מנוח בסטיות מציאות שכאלה ). עומר, תדרוך הפקחים בתכנון מראש הוא מבורך, אבל כמו שנוכחנו לראות, לפעמים (ואצלי כמעט תמיד) הפיקוח הינו מעכשיו לעכשיו עם כל המגבלות. על כן, במצב שכזה, יהיה מאד קשה לתדרך על המקום במיוחד בזמני לחץ. אני אעבור על נהלי העבר, אבל מבחינתי זה עדיין לא יהיה חתום בדבר מיקומי ונהלי איזורי האימון הצבאיים ועדיין אבקש הגדרה קרקעית ברורה של איזור האימון הנדרש כולל הגבהים. אינני עובד עם היורוסקופ (ניסיתי, לא אהבתי... אני צריך סטריפים ואין את זה שם), אז הסקטור עם האזורים המעודכנים לא ממש עוזר לי. אני מקווה מאד שבהמשך הדרך ישוכתבו הנהלים ו/או יפורסמו מחדש בצורה רשמית למען הסדר הטוב. Tal Peleg וגם liav ezra הגיבו לזה 2