עבור לתוכן
Aviv Kerbel

חדש פה? חדשה פה? היכנס\י!

Recommended Posts

פורסם

אהלן :)
ברוך הבא וברוכה הבאה!
שמחים שהחלטת להצטרף אלינו, אנחנו רק מחכים לחבר'ה כמוך!

כנראה שלא הגעת אלינו סתם, בטח חיפשת בגוגל "מטוסים", "תא טייס", "סימולטור טיסה", "קורס טייס", "חבר'ה צעירים שאהובים לטוס", "נמשך למטוסים יותר מלבנות" או כל דבר שהוא בסגנון.. בערך :)
אני שמח לבשר לך שהגעת למקום הנכון!

אז מה זה המקום הזה?
אני יודע שהשם שלנו לא אומר הרבה לאנשים חדשים, אז נתחיל איתו :)
VATIL זה ראשי תיבות של שתי מילים אנגליות שחיברו, מילים אלו הן - VATSIM ISRAEL,
בהחלט לא אומר הרבה!
אז מה זה VATSIM אתה\את בטח שואלים את עצמכם?
גם VATSIM הינה ראשי תיבות של המשפט הלועזי הגדול והמסורבל הבא -
Virtual Air Traffic Simulation
בהחלט לא אומר הרבה!
סתם, זה די אומר, אבל אסביר :)
שים 3> - מפה והלאה אני ממשיך רק במילה המעוברתת - ואטסים
ואטסים היא בעצם מקום וירטואלי לכל האנשים בעולם שאוהבים וחולמים ורוצים וחושבים תעופה
איך היא עושה את זה? וואטסים מאפשרת ממשק אונלייני לכל אותם חבר'ה שטסים בסימולטור הביתי שלהם,
רגע! מושג חדש, הכוונה בסימולטור ביתי היא לכל אותם משחקים שקניתם בBUG או באינטרנט (בצורה חוקית!) ומדמים לכם במחשב מטוס, שאפשר להטיס אותו, כיום נתמכים כל הסימולטורים של מיקרוסופט כמו FSX FS2004 וכדומה,וגם מדמה נוסף הנקרא XPlane, שהוא גם די טוב. חשוב להדגיש שזה לא משהו מטורף ששיך לאנשים מפוצצים בכסף מרמת השרון, זה בעלות של משחק מחשב, ככה שגם איזה חנווץ מחולון יוכל להרשות לעצמו ;)
נחזור לעינין, אז וואטסים מאפשרת ממשק אונליני (דהיינו דרך אינטרנטית) לכל אותם חבר'ה שטסים בסימולטור הביתי שלהם בבדידות, בחושך - לטוס ביחד עם עוד אלפי אנשים כאילו זה העולם האמיתי, לחוות פיקוח טיסה מאנשים אמיתיים, ללמוד תעופה לעומק, להכיר אנשים שיעזרו לי להתקדם בתחום, להבין איך עובדים כל המטוסים שמענינים אותי, להטיס 747 לניו-יורק שכשאני ממריא מנתב"ג יש מסביבי עשרות מטוסים, שכל אחד ממדינה אחרת, פקח שמדבר עברית ואנגלית בשביל שהטייסים מהמדינות הזרות יבינו אותו, מבנים בדיוק כמו שיש במציאות (אפילו את הפרסומות של בנק הפועלים על השרוולים בנתב"ג יש!). או אולי לקחת ATR של ארקיע משדה דוב, ולהמריא איתו לאילת, תוך כדי שאני נזהר לא להתנגש בארובה של רידינג, ובדרך לראות את כל הנופים של הארץ, לעבור מעל ירושלים ולראות את הר הבית, להמשיך דרומה ובדיוק אחרי שאני עובר את מכתש רמון לשמוע את הבקר (התפתחות של פקח) המזהיר אותי מפני טיסת אימונים של טייסת 119 שהמריאה מבסיס רמון והיא נמצאת באזור שלי ועוד כל כך הרבה דברים שאם אני אמשיך אני לא אתעורר מחר לצבא וישלחו אותי לכלא.

אוקי, אז אם זה VATSIM בשביל מה צריך את VATIL?
שאלה מצוינת! ואטיל היא החטיבה ההישראלית של ואטסים. כמעט לכל מדינה בעולם יש חטיבה. אפילו למדינות שאנחנו מאוד אוהבים אותן אבל לא מסתדרים איתן פוליטית, כמו איראן לדוגמה.. המטרה של כל חטיבה היא לדאוג לצרכים הבלעדיים של אותה מדינה שהיא מייצגת - או כפי שנאמר במסכת אבות פרק א' פסוק יג' - "אם אין אני לי, מי לי?"
אז המי לי שלנו כאן בארץ הקודש היא ואטיל - שאגב, אתה נמצא באתר שלה כרגע!
ואטיל אחראית לכל הצרכים של אותם חבר'ה שתיארתי קודם, אותם חבר'ה שטסים לבד ובבדידות ומחפשים חברה או מטוס..
אז מה היא מספקת?

• הכשרת טייסים - לואטיל יש גוף מעולה ומדהים וטוב שנקרא IFS (כן אני יודע, עוד מילה מורכבת באנגלית, אבל צריך לשמור על וואסח) - אותו גוף אחראי על קבלת חבר'ה חדשים, בדיוק כמוך, שרוצים להיכנס לעולם הזה, וקצת חוששים, וקצת אין להם ידע, והם רק עכשיו גילו מה הם הפסידו כל השנים האלה - ולהפוך אותם לטייסים שלא יביישו את חי"א הישראלי. ברצינות - לומדים הכל, החל מאיך יוצרים טיסה בסימולטור, איך מתחברים לואטסים, איך מדברים עם הפקח ועד לאיך טסים ממש כמו במציאות משדה דוב לאילת. יש קורסים מובנים ובנוים היטב, שמועברים על ידי טובי אנשינו כבר קרוב ל10 שנים. קרוב ל500 אנשים הוכשרו בקורסים האלו, אפילו אני :), ומהרגע שמצטרפים לשם - נכנסים לטייס אוטומטי בדרך להשתלבות מוצלחת בעולם שלנו. לא חייבים להרשם לקורס, אפשר גם למצוא את המידע חופשי באתר ולקרוא את המדריך הרלוונטי. אז אם בא לך להרשם לקורס, או סתם להבין איך מתחברים לרשת - www.ifschool.net או אפילו לחפש בפייסבוק "IFS".
  • הכשרת פקחים - אם כל חייך חלמת להיות פקח, או שאולי אתה אפילו פקח במציאות ובא לך לתת לנו יד - זה המקום. לואטיל קיים גוף שלם המכשיר אנשים בעלי רקע בתעופה (אם זה מהסימולטור או מהמציאות) להפוך לפקחי טיסה, אם זה מה שחלמת עליו זה מעולה בשבילך, אבל אסור לשכוח שקודם צריך להכיר קצת את התעופה עצמה :) אם ברצונך לקבל על זה עוד פרטים - גלול למטה לפורום הדרכת טייסים ופקחים ומצא מידע נוסף.
  • תוספות לסימולטור - קיימים מספר רב של אנשים מדהימים שהחליטו להקדיש את הזמן הפרטי שלהם בשביל ליצור דברים בחינם למען כל מי שאוהב תעופה בארץ הזאת. אומנם זה לא דבר שהחטיבה מספקת ישירות - אבל חשוב שתכיר. אם בא לך את המטוס הספציפי שחברת מונאיר טסה איתו בהרצליה, או איזה תוסף נוף של כל גורדי השחקים בת"א או את הטופוגרפיה המדויקת של מכתש רמון והר תבור או בדיוק את התא טייס של ססנה מחיפה במציאות אז פה תוכל למצוא הרבה כאלה! ישנם מספר אתרים שמרכזים רשימות מסודרות של כל התוספים, ביניהן IFS (שפורסם קודם) או אתרים נוספים כמו - www.virtual-flight.com. וגם גוגל לא יכול להזיק :)
  • אירועים קהילתיים - ממש כמו שיש עדלאידע בחולון כל שנה בפורים, ככה יש דברים שהחטיבה מארגנת מידי כמה חודשים. אם זה אירועים תעופתיים, דהיינו מטס של כל החטיבה מנתב"ג לקפריסיון או יום שלם עמוס בפיקוח בצפון הארץ או אפילו להתנחל בבית של איזה חבר חטיבה לארג' במשך חמישה ימים, שכל חבר מביא איתו מחשב ומסך, כמה חבר'ה נוספים מביאים מקרינים,החבר'ה המבוגרים מכינים טבלאת XL עם משמרות פיקוח, כלומר מי מפקח מתי, ומקימים מגדל פיקוח וירטואלי, עם כל העמדות שיש במציאות, למשך תקופה של חמישה ימים שבה כולם מפקחים זה לצד זה ונרדמים בעמדה. ללא ספק חוויה מכוננת בחיי רבים מאיתנו, אבל שווה כל רגע! או אם זה אירועים פחות תעופתיים, יותר חברתיים. כמו לדוגמא כנס שנתי שמתקיים באחוזות של חלק מחברינו, שחוץ מהעובדה שפוגשים את כל האנשים שהרסו לכם את הטיסות בחודשים האחרונים שומעים מידע חדש ומרתק אודות דברים חדשים שנעשים בחטיבה, הרצאות מעינינות (אפילו פעם הגיע אלינו איזה רא"ל במיל' בשם דן חלוץ!) ואוכל, הרבה אוכל.
  • אנשים מדהימים שכל מה שאכפת להם זה לעזור לך להתקדם ולהשתלב בצורה הכי חלקה שאפשר, בעיקר אם אתה לא יודע כלום, וממש לא משנה לנו אם אתה בן 13 או בן 77 (יש לנו גם כאלה!). אפשר לשלוח הודעה דרך הפורום לכל אחד והוא יענה באדיבות, בסבלנות ובהרבה אהבה.

אז אחרי שהבנו מה זה פה, אפשר להמשיך הלאה.
האמת היא שאין כל כך לאן להמשיך, מפה זה כבר בידיים שלך!
אם אתה מחליט שמה שאתה רוצה זה ללמוד לטוס כמו שצריך ברשת - אתה מוזמן להיכנס לאתר של IFS ולחפש את המדריכים הרלוונטים או להרשם לאיזה קורס.
אם אתה רוצה להמשיך לטוס לבד וגלמודי, זה בסדר, יש לך פה אחלה אתרים, כמו זה שכתבתי בפסקה על התוספות לסימולטור, שיתנו לך את כל התוספים הכי עדכנים שלנו.
אם אתה פה בשביל להכיר עוד חבר'ה שנושמים תעופה ועל הדרך ללמוד לטוס בסימולטור, גם אם אין לך זמן לזה בשיט (כי הרי האנשים הכי עסוקים הם האנשים עם הכי הרבה זמן פנוי) זה בסדר! תתחיל לקרוא פה בפורומים ולנסות לדבר עם האנשים הרלוונטים.
ואם אתה פה בשביל הבנות, אז צר לי. לא זה המקום בשבילך, כי אין פה בנות. באמת באסה. חבל. עצב. אבל אם את פה בשביל הבנים, אז ואללה, תזהרי!

זהו, המושכות בידיים שלך! כולם פה באמת לקראתך והחלום שלהם זה לראות אותך טס, לומד, מתקדם, ותורם לאושר האנושי הנמצא פה.
וזה ממש לא משנה לנו בן\בת כמה אתה\את (רק מעל גיל 13, כי מתחת זה לא חוקי), לא משנה לנו מה המין שלך, לא משנה לנו אם היית ברשת אחרת לפני (אתה לא תהיה סוג ב', אל תדאג), אם שיחקת MapleStroy, אם אתה חייל או תלמיד, מנהל Amdox, סא"ל בחיל האוויר, רכז נוער בצופים, תלמיד מגמת כימיה, מחולון או מיבנה,יהודי או ערבי, סטודנט למדעי הרוח או טייס 737 באלעל, כי יש לנו מכל מגוון האנשים שציינתי, וכולם ישמחו לראות אותך אצלנו :).

ואסיים עם המשך הציטוט ממסכת אבות שהתחלתי לצטט קודם - "ואם לא עכשיו, אימתי?"

פורסם

כל הכבוד אביב על היוזמה !

כמו שאמרו קודמיי ומנסיוני הרב בתקופה האחרונה, אם המסר שלך או כל מסר לצורך זה ,לא נכנס למגבלות של הודעת SMS או לכל היותר למגבלת מה שרואים במסך וואטסאפ, ואם זה לא מלווה

בצפצופים ואייקונים מהבהבים וצבעוניים (ולא יזיקו כמה בעיות ליחה קשות כגון : "חחחחחחח"), לא תזכה לקהל קוראים רב...למעט קוראי עיתון "הארץ" ....וכאלה אין הרבה (:.

אז כמו שאמר אמיר- אתה כבר כתבת את התסריט, עכשיו רק צריך להפיק את הסרט...

מי מוכן להרים את הכפפה ?

פורסם

קרבל זה ארוך ,קצר את המגילה ,אפילו המן הרשע היה מתאבד אם היה מקבל ממרדכי את המגילה ,הרעיון לכתוב על מי אנחנו מצוין ,באמת שמגיע לך תודה על היוזמה,אני הייתי נותן יותר תשומת לב לדן חלוץ אם כבר אתה מציין את שמו,עבורי הוא היה מפקד חיל האוויר ובנוסף ראש המטה הכללי של צה"ל,אדם שכיבד אותנו בכנס במושב חגור,לא הצלחתי לזכור על איזה אחוזות אתה כותב,אצל שמוליק לין כמה שאני יודע הכנס היה במתחם חוף הרצליה.

אני מציע להכין סרטון המשקף את פעילותנו וליזום מפגשים עם בני נוער בבתי הספר בשיעורי החברה.

פורסם

הלו חבר'ה, אנחנו קצת מתבלבלים :) תכלית ההודעה היא לא פרסומת לחטיבה, על אף שהיא כתובה קצת כמו.. המטרה העיקרית היא הסבר ברור לאדם חדש שמגיע מה זה המקום הזה. זה בסדר שזה ארוך, זה כתוב בצורה מאוד ברורה וקלילה. התפקיד שלה הוא לא למשוך לפה אנשים אלה להיות סבר פנים יפות. אפשר לעשות גם סרטון מגניב שיהווה את אותה התכלית :)

פורסם

הלו חבר'ה, אנחנו קצת מתבלבלים :) תכלית ההודעה היא לא פרסומת לחטיבה, על אף שהיא כתובה קצת כמו.. המטרה העיקרית היא הסבר ברור לאדם חדש שמגיע מה זה המקום הזה. זה בסדר שזה ארוך, זה כתוב בצורה מאוד ברורה וקלילה. התפקיד שלה הוא לא למשוך לפה אנשים אלה להיות סבר פנים יפות. אפשר לעשות גם סרטון מגניב שיהווה את אותה התכלית :)

אביב הרעיון שלך מצוין ובאמת נותן תמונה רחבה על עצמנו אבל אולי ניתן קצת לקצר וללטש כי המסר צריך להיות אחיד לכל הגילאים בוגרים וצעירים כאחד,אני גם הייתי מוסיף קישורים חשובים לאתרים שימושיים למשל האתר של תומר חיים ,לגבי דן חלוץ ,בבקשה שקול תיקון.

פורסם

אני מסכים עם אביב בנוגע לתכלית ההודעה/פירסום

הפרסום הזה חשוב ומקיף למי שחדש בנושא. לכם זה נראה ארוך ומייגע כי זה די לא מחדש לכם כלום,

אבל לאילו שלא מכירים את הנושא זה די חשוב הפרטים הקטנים "והסיפור המלא" וזה גם נכתב עם הומור מה שמאד מוסיף,

משעשע ומפיג את השיעמום של הפרסום. אני קראתי את כולו ומאד נהנתי לקרוא אותו.

זה נכתב בצורה ברורה ומקיפה אך גם קלילה ועם הומר.

אני הייתי שם את הפרסום הזה כ Sticky.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...