Anatoly Kras פורסם מאי 7, 2014 דיווח פורסם מאי 7, 2014 שלום חברים ! יצא לי אתמול בזמן האירוע להנות מספר שעות בעמדת גישה...קודם כל רוצה להודות לצוות ולמארגנים וגם לכל חבריה הפקחים שיצא לי לעבוד איתם וכמובן לטייסים שעברו דרכי - היה ממש ממש כיף !חוץ מזה רציתי גם לחלוק עם כולם במספר נקודות שעלו לי... א. עניין של ATIS, אני מבין שיש אי דיוקים וחוסרים מסויימים בקבצי קול וגם אי התאמות מול מידה שמקבלים אוטומטית משרת, זה קצת מקשה על הפקחים, כי גם אין כל כך הנחיות ברורות איך לתקן או לערוך ידנית, מה חייב להיות, מה הוא רק צ'ופר ומה יכול לטעות את הטייסים. לדוגמא, להכריז ערוץ של דליברי 118.3 כאשר אין דליברי מחובר בפועל (כי זה מה שמגיע אוטומטית משרת) ב. עבודה עם tracking בין כל העמדות, כולל קרקע ודליברי (לא רק בין גישה ותל-אביב). דבר שמאוד עוזר במיוחד כאשר יש עומס ואין כל כך אפשרות לתאום קולי בTS. דבר שאפשר ללמוד אותו ב10 דקות ולדעתי כדאי מאוד לשקול להכניס נוהל עבודה עם tracking כמשהו מומלץ או אפילו חובה. ג. ערוץ תאום בTS, אני מבין שבאמת כיף לדבר עם חברים (וזה דבר לא פחות חשוב מטיסות או פיקוח ברשת), אבל כאשר יש תנוע רבה במרחב עדיף שערוץ רוב הזמן יהיה פנוי, כי אחרת אין ברירה אלא להשתיק אותו ואז אין אפשרות בתאום קולי והחלפת מידע בין הפקחים ד. וזו כבר יותר שאלה, מה קורה עם יציאת מכשירים LORIM1, למה לא משתמשים בה ברשת ? היא קיימת בעדכון האחרות באתר הרשות ולא ראיתי NOTAM לגביי ביטול/איסור שימוש (יש מצב שאני טועה, ככה שאשמח להכוונה לחומר בנושא). אשמח מאוד לדעות/תשובות מחברי צוות/מדריכים וכמובן גם מחברי הפורום אחרים הפעילים ברשת בברכות,אנטולי Amir Paz, amir friedland, Israel Rotaru וגם 1 אחר הגיבו לזה 4
amir friedland פורסם מאי 7, 2014 דיווח פורסם מאי 7, 2014 ד. וזו כבר יותר שאלה, מה קורה עם יציאת מכשירים LORIM1, למה לא משתמשים בה ברשת ? היא קיימת בעדכון האחרות באתר הרשות ולא ראיתי NOTAM לגביי ביטול/איסור שימוש (יש מצב שאני טועה, ככה שאשמח להכוונה לחומר בנושא). היי , SID LORIM פעיל וניתן לשימוש כמו כל SID לכיון מזרח - הוא יתווסף ל ES ולדף הדפיות בעדכון הגדול שצפוי לסוף החודש. Anatoly Kras וגם Ray Frenkel הגיבו לזה 2
Izik Bakshi פורסם מאי 8, 2014 דיווח פורסם מאי 8, 2014 אנטולי, כתבת הערות חשובות, תודה. בנוגע לסעיף א׳ ו-ב׳ אני מציע שכבר בקורס מגדל הקרוב ילמדו את החומר הזה וידגישו את החשיבות שלו (שחף יסעור לטיפולך) בנוגע לסעיף ג׳ זה עניין של משמעת וצריך שכל אחד מאיתנו יעיר לחברים שהופכים את ערוץ הפיקוח און ליין לחדר קשקשת.
shachaf yasurr פורסם מאי 8, 2014 דיווח פורסם מאי 8, 2014 אנטולי, כתבת הערות חשובות, תודה. בנוגע לסעיף א׳ ו-ב׳ אני מציע שכבר בקורס מגדל הקרוב ילמדו את החומר הזה וידגישו את החשיבות שלו (שחף יסעור לטיפולך) בנוגע לסעיף ג׳ זה עניין של משמעת וצריך שכל אחד מאיתנו יעיר לחברים שהופכים את ערוץ הפיקוח און ליין לחדר קשקשת. א. לא נוגע אליי בכלל זה קשור ליוצר הסקטור (אמיר ואוהד) ב. לקחתי ורשמתי לי לקחים ויישמו בקורס הקרוב
Joel Strikovsky פורסם מאי 9, 2014 דיווח פורסם מאי 9, 2014 א' , ממש בעייתי, הכל נדפק שם. אין קבצי קול וזה ממש מבלבל טייסים. כמו כן אני מוצא עצמי עורך ידנית כל ATIS במספר נקודות מה שמעלה את סבירות המצב שאפספס משהו. ב', לטעמי ממש היה חסר , גם מצידי ושאר פקחי מגדל מחוסר מודעות לפונקציה ולחשיבותה. תודה לאנטולי שהסביר לי על שימוש זה. מאז אני משתמש בזה המון. זה ממש עוזר במעקב התנועה שבשליטה שלך וכו. לגבי ד' , SID או Departure Procedure משמש לניתוב מטוסים משדה התעופה לנתיב הטיסה (בד'כ הנקודה הראשונה של נתיב הטיסה) ומשם אל היעד שלהם. הנקודה הראשונה של נתיב הטיסה שאליו LORIM1 מתייחס, הוא SIVAK. אני נותן LORIM1 לכל מי שהנקודה הראשונה שלו ב Air route הוא SIVAK כמובן שזה לא מחייב, זה יותר כלל אצבע כללי כזה.
Gal Mintz פורסם מאי 10, 2014 דיווח פורסם מאי 10, 2014 במציאות SID LORIM עוד לא בשימוש, אך מתוכנן להיות למיטב הבנתי כל היציאות לSIVAK דרך SID TOMAL2 כל היציאות לירדן (נקודה SALAM) דרך SID PURLA2 ובהקדם האפשרי בהתאם לתמונה האווירית ווקטורים/ישירות ל SALAM. Joel Strikovsky וגם Anatoly Kras הגיבו לזה 2