Gal Cohen פורסם אוקטובר 30, 2016 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2016 לא ראיתי שמישהו דיבר על זה בפורום וחבל. הסימולטור הזה בדרך להיות "סימולטור הדור הבא" עם כל המשתמע מכך. לגבי הסרטונים, חלקם לא באמת משקפים את XP11 כמכלול אלא רק מראים אלמנט מאוד מסוים כנראה ממחשב של אחד היוצרים. לדוגמה בסרטון של ה flight school לא הייתי מתייחס לאיך שהחלק הגראפי נראה. מה ידוע? - מטוסים דיפלוטיים חדשים: http://www.x-plane.com/2016/10/x-plane-11s-new-aircraft/ - ידוע ששדות התעופה יהיו חיים יותר כבר מחוץ לקופסא, רכבים שנעים, מטוסים סטטיים וכולי.. - מודל ערפל חדש ותאורה גלובלית מבוססת PBR ו ambient occlusion מובנה (שם את הסימולטור מהבחינה הזו ליד משחקים כמו GTA, שיפור גראפי עצום). כל מי שהתלונן על כך ש XP נראה "משעמם", אחיד והמטוסים נראים כמו פלסטיק, לא עוד. שימו לב שהתמונות והסרטונים אלו דברים שיהיו מחוץ לקופסא, תקף גם לגבי המטוסים (הססנה חדשה לגמרי ותגיע עם הסימולטור) ושדות התעופה. מסקרן מאוד לראות מה יוצרי מטוסים וסינריז צד שלישי יצליחו להפיק מהפוטנציאל העצום. - ממשק חדש דנדש: - מים חדשים לגמרי, אם כי כנראה לא יגיעו עם גרסה 11.0 אלא בהמשך ריצת XP11: http://developer.x-plane.com/2016/10/developer-blooper-reel-water-world/ אלה הדברים "הגדולים" באופן כללי, אני בטוח שיש עוד מיליון דברים חדשים וקטנים יותר, בנוסף לאופציות חדשות ליוצרי צד שלישי. בפן המאכזב עדיין לא דיברו על נושא סימולציית מזג האוויר וה ATC אבל אין לי ספק שאלו דברים שהם מודעים אליהם אז אני מצפה להתפתחויות בנושאים האלו ממש בקרוב. מעבר לזה אין אזכור לסימולציית עונות, אבל קראתי איפשהו שהכיוון הוא gradual seasons ולא מבוסס טקסטורות כמו ב FSX/P3D, זה פ'יצ'ר ענק ואם לא דיברו על זה כנראה שזה לא מגיע עם 11.0, אולי בהמשך הריצה. אין כמעט דיבורים על אלמנטים מקצועיים יותר אני חושב שמבחינת פרסום הם שמים דגש על דברים ויזואליים, אבל שלא יהיה ספק שכן יהיו שיפורים בנושא הזה, הם בקשר מתמיד עם חברות כמו PMDG IXEG וכל השאר. מה שכן התוסף הראשון שכנראה יצא ל XP11 יהיה SMP V4! http://forums.x-pilot.com/forums/topic/11740-skymaxx-pro-v4-announcement/?page=1
Ittai Arnon פורסם אוקטובר 30, 2016 דיווח פורסם אוקטובר 30, 2016 אכן מעניין. אבל לא הצליח לכבוש את המדפים בכל גרסותיו... והנה אנחנו בגירסא 11 אולי עכשיו כן רק מקווה אבל לא נראה לי... בפורום של British Virtual יש עמודה של שימוש בסימולטור ע"פ סוג... גם שם לאורך השנים לא צובר תאוצה... מעניין למה, הנה הסקר האחרון של ספטמבר ובקרוב אוקטובר לא יהיה שונה... Code: Select all Sim Flights Percentage FS9 242 6.4654 FSX 2069 55.2765 P3D 1268 33.8766 XP10 164 4.3815 ============================== Total 3743 100.0000
Gal Cohen פורסם אוקטובר 30, 2016 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 30, 2016 הסקרים האלה יכולים להטעות, סקר אחר באתר של aerosoft הראה גידול משמעותי מאוד. צריך להבין גם שלפני גרסה 10 השוק של XP היה שונה לחלוטין, החל מגרסה 10 בערך באותו טווח זמן שהובן שלא יהיה באמת המשך לסדרת FS המשתמשים התחילו לחפש אלטרנטיבות ויותר אנשים החליטו לנסות את XP10. משם הגיעו כל התלונות, בגרסה 10 נעשתה המון עבודה בעיקר מול יוצרי צד שלישי, לא בכדי חברות כמו PMDG התחילו לפתח לפלטפורמה וזה תהליך שהחל איפשהו באמצע ריצת V10. V11 זו הגרסה הראשונה שהם באמת "הולכים על זה" ורוצים להוות את הנתח המשמעותי בשוק, הם בכיוון מאוד חיובי. Etai Charit הגיבו לזה 1
Gal Cohen פורסם נובמבר 2, 2016 מחבר דיווח פורסם נובמבר 2, 2016 אוטוגן אירופאי חדש: די בטוח שהתמונות האלה בלי מודל התאורה החדש, או פשוט עם הגדרות נמוכות יחסית. לפי מה שאני מבין זה לא יהיה הכי מגוון שיש, הרוב יהיה בסגנון הזה אבל יוצרים יכולים לשחק עם כל אזור ככל העולה עם רוחם. מה שכן שיפור משמעותי ממה שיש עכשיו, עולם שכולו סגנון ארה"ב. מעניין אם בשלב מסוים ישפרו את העצים, XP כבר תומך LOD הדרגתי לכל אובייקט ככה שאין סיבה שלא יהיה סט צמחיה 3D נורמלית בלי פגיעה משמעותית בביצועים, הם כבר עושים את זה לבניינים הרי.
Gal Cohen פורסם דצמבר 15, 2016 מחבר דיווח פורסם דצמבר 15, 2016 אז למי שלא יודע XP11 כבר נמצא בבטא פומבית מספר 2. אפשר למעשה כבר לקנות את הסימולטור ולקבל אותו בגרסת בטא, אבל מי שחדש לפלטפורמה הייתי ממליץ לו להתנסות עם הדמו שמגביל לרבע שעה ולאזור סיאטל בלבד, אבל קנה מידה טוב בעיקר מבחינה גראפית ומבחינת ביצועים. הביצועים פח כרגע אגב, זה בטא של סימולטור בגרסה חדשה לגמרי וזה מצוין ברשימת ה"באגים הידועים", לא הייתי דואג מהבחינה הזו לעתיד. XP11 כבר עכשיו צובר תאוצה מבחינת תוספים, לפי מה שהבנתי יש איזה סטרים עם המנכ"ל של PMDG שלמעשה מאשר שה NGX כבר בתהליכי המרה ל XP. אבל החדשות המרעישות מבחינתי, ORBX כנראה מתחילים ליצר לXP11. הם הכריזו על Roadmap ל 2017, דיברו על כמה פרויקטים ובפרט על Project-X, ופרסמו תמונה בראש האתר שלהם. זה XP11 בוודאות, כולל צבעי השמיים הדיפלוטים שאני כ"כ שונא :-) אגב אם אכן מדובר ב XP11 בתמונה של ORBX (אם הייתי מהמר זה כסף על הרצפה מבחינתי...) הייתי מצפה שהעולם יקרוס לתוך עצמו מרוב אירוניה, זכר לנאום המפורסם של המנכ"ל שלהם על זה של XP אין עתיד ולא יתמכו בו. האמת שאני מבין מאיפה בא האנטי שלו בזמנו, המגמה מכיוון LR השתנתה מאוד מאז והם הולכים חזק על השוק הפופולרי ולא רק על השוק המצומצם של אז. פשוט כמו שאומרים.. Never say never. Etai Charit הגיבו לזה 1
Gal Cohen פורסם אפריל 3, 2017 מחבר דיווח פורסם אפריל 3, 2017 הסימולטור שוחרר. לפני 3 ימים אוסטין מייר (הבעלים של LR ו XP למעשה) עשה Q&A: יש פה מלא על העתיד של XP בעיקר על נושאים חמים ומבוקשים, מסתמן שבשנה הקרובה הם הולכים לעבוד על תמיכה במציאות וירטואלית אבל בעיקר על הביצועים של הסימולטור (מאוד מתבקש עם תמיכה בVR) עם מעבר ל Vulkan (המתחרה של DX12 רק שוולקאן תומך במערכות הפעלה שונות) במקום OpenGL. כבר עכשיו XP טוב בביצועים ביחס למתחרים אבל זה כבר יציב אותו ברמה של הגיימינג המודרני מבחינת ביצועים פר גראפיקה. עוד דיבורים על סימולציה של עונות, ATC חדש לגמרי שנשמע מאוד מעניין ויוצא מהשבלונה של "הליכים ותו לא" ועוד כמה דברים. מבחינה מקצועית 2 דברים בולטים שנמצאים בעבודה, G1000 מובנה והדבר שהכי הפתיע אותי זה FBW של איירבאס שמכוון להיות על פי הדברים ברמת הסמכה עקב חוזה שעומד להיחתם עם איזה חברה.