עבור לתוכן
Dolev Ravid

סיכום שיחת פתיחה - כניסה לתפקיד מנהל חטיבה

Recommended Posts

פורסם

בתאריך 26.07.2018 התקיימה שיחת פתיחה בשרת ה-TEAMSPEAK החטיבתי 
להלן עיקרי הדברים:
1. נעים מאוד , אני דולב רביד , בן 27, נשוי ואב לילדה מקסימה. 
אני עובד בחברת אמירים הפצה. התחלתי בחטיבה בגיל 16 בערך ולמעשה מעולם לא חלמתי לנהל את החטיבה. התמזל מזלי והדרכים שלנו נפגשו שוב בשנה וחצי האחרונות והנה אני היום עומד בראש החטיבה הנפלאה הזאת. 
2. אני רוצה להודות לצוות היוצא ברשות ירדן ואור , עשיתם בהחלט עבודה נפלאה , כזאת שתשאיר חותם לאורך זמן רב. בשם כל חברי החטיבה אני רוצה להודות לכם. 
3. מאז ההכרזה שלי כמנהל חטיבה יצא לי לשוחח עם רבים מכם , אני רוצה לפרגן ולומר שהופתעתי מהדאגה והאכפתיות של חברי החטיבה. 
האהבה לבית הזה שנקרא VATIL גורמת לי להבין שכולנו נמצאים בארגון התנדבותי מהאיכותיים ומהטובים ביותר. 
תודה לכם על היותכם איתנו . 
4. כמו כן , בשיחות אתכם הקשבתי גם לבעיות , ויש כאלה לא מעט. אני מכיר הכל וכבר כתבתי תוכנית עבודה מסודרת א יתה החטיבה תעבוד, לראשונה אנחנו נתחיל לשלב נתונים אמפיריים כמדדים לשיפור ההישגיות שלנו. אם לא נציב לעצמנו יעדים - לא נגיע לשום מקום ואז נתפספס . 
5. את תוכנית העבודה שלי כתבתי כשאני נצמד לעקרונות מנחים עליהם אעבור בהמשך , אך תחילה אציג בפניכם את חלוקת הצוותים ותוכנית העבודה החדשה: 
א. אתחיל דווקא מצוות שיווק , למעשה הרחבנו את הסמכויות של מחלקת אירועים שלנו והוספנו אליה נדבח משמעותי במיוחד שנקרא שיווק. 
שיווק זה משהו שהיה חסר בחטיבה שלנו בשנים האחרונות , לראיה ניתן לראות את הירידה בכמות כח האדם ממנה סובלת החטיבה. לעיתים ישנה הרגשה כאילו לא נכנס לגוף שלנו מספיק דם חדש על מנת שיחזיק אותו.
את כל אלו שיווק נכון אמור לפתור.
את צוות שיווק ואירועים יחזיק אור בלישה בעזרתו של דניאל חוחשווילי 
יחד איתם נמצא טל חסון ובקרוב יפתח מכרז לאיש צוות נוסף. 
הם יהיו אחראים על כל הנושא של הפקת האירועים החטיבתיים, ערוצי השיווק לרבות פייסבוק, וואטסאפ, טלגרם וכו׳. 
הם גם אלו שיתנו מענה לטייסים חדשים שאמורים להתווסף אלינו.
פרוייקט שחשוב לי שנתחיל יישם הוא חונכות אישית: זאת אומרת שכאשר מגיע אדם חדש לחטיבה - אנחנו מצמידים לו חונך שיסייע לו להתאקלם חברתית איתנו . 
בעבר אנשים היו באים והולכים ולא הייתה על זה בקרה ולא למדנו הלכה למעשה כלום.
ברגע שיהיה חונך שיהיה אמון על השילוב של אותו אדם חדש בקרבנו אני בטוח שנזכה לראות יותר אנשים באים ונשארים איתנו. 
זה עוד חלק אחד בשיווק . למעשה זה צוות שיש עליו הרבה מאוד משימות. 
ב. הכשרת פקחים - בניצוחו של גיא בר ובעזרתו של דניאל קלימוביצקי
בתחום של הכשרת פקחים גיא הציג את התוכנית שלו ואת האני מאמין שלו. מאמין שזה גם יפורסם בהמשך בפומבי.
ג. צוות פיתוח - בניצוחו של ליאב עזרא ועילאי בן שושן - נותנים לנו מענה טכני לפיתוח ובניה של דברים שבעבר רק יכולנו לחלום עליהם. 
אגב, בקרוב יפתח אתר למרחב הישראלי הוירטואלי, תוכלו להוריד משם סינרים , לקרוא מידע על כל שדה ושדה, ובעיקר האתר הזה ישמש קרקע פוריה להביא לארץ טייסים זרים. 
ד. צוות תמיכה טכני - מתוכנן להיפתח ברבעון הבא. אם לא נתמוך את התקלות שלנו אנשים יעזבו אותנו.
ה. הכשרת טייסים - כאן הלכה למעשה נכנס השיתוף פעולה שלנו עם VFS. 
אמרתי את זה לצוות המצומצם ואני אומר את זה גם כאן בריש גלי - השיתוף פעולה עם VFS חשוב לי ברמה האישית וגם לחטיבה ברמה הכוללת. אנחנו בקדנציה שלי נעמיק את שיתוף הפעולה וניקח אותו למחוזות חדשים. 
אני רואה בצוות של VFS שותף מלא לדרך שלנו. 

נקודות עקרוניות: 
1. מטרת העל שלי בתור מנהל חטיבה הוא להפוך את VATIL להיות הבית לחובבי התעופה הוירטואלית. 
2. על מנת לשמר את האנשים ולקלוט אלינו אנשים חדשים - אנחנו חייבים לתת מענה אמיתי לכל התחומים ולכל הקשיים הקשורים בתחביב שלנו . יש לנו תחביב שדורש ידע רב מצד אחד ומהצד השני התחביב שלנו רוטיני מאוד - אם לא נדע לתמוך את זה אנחנו נהיה בבעיה. 
3. לכל תהליך , לכל אירוע ולכל משימה אנחנו חייבים להציב תהליכי בקרה ושיפור. 
כל דבר חייב לרדת לעולם העשיה בצורה אמפירית על מנת שנוכל למדוד את ההצלחה או את הכישלון. זה המפתח וזאת הדרך להצלחה .
4. מאז כניסתי לתפקיד ובפעם הראשונה התחלתי למדוד תנועות , אנחנו בעליה מתמדת וכרגע נמצאים על ממוצע חודשי של 1200 תנועות במרחב. 
כאשר ההפתעה המשמעותית היא שמתחילת 2018 יש קפיצה מטורפת בכמות התנועות הקלות שאנחנו מייצרים. 
רק על מנת לסבר את האוזן בשנים עברו הממוצע עמד על 800 תנועות  ובתקופות הטובות החטיבה הייתה על 1000 תנועות בחודש. 
אין ספק אנחנו בכיוון חיובי מאוד. 

מבחינת שעות פיקוח הממוצע החודשי הוא 220 שעות , מדורגים במקום מצויין בשליש הראשון של הרשת. 
יש עוד לאן להשתפר בשני הפרמטרים הנ״ל אך באמצעות תהליכים שיתמכו את זה אנחנו נוכל להגיע לפסגות חדשות. 

———
עד כאן סיכום השיחה, יתכן כי סדר הדברים שונה מזה שערכתי בשיחה עצמה 
היה לי חשוב להעלות על הכתב את עיקרי הדברים לטובת מי שפספס. 

מחר יש אירוע של תעופה קלה, לא לשכוח! הולך להיות אדיר. 

לילה טוב. 

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...