Dolev Ravid פורסם דצמבר 31, 2018 דיווח פורסם דצמבר 31, 2018 חברים יקרים האמת שכבר שבועיים אני מתכנן לשבת ולכתוב את סיכום השנה הזה אם יש משהו שהוא כל כך אופייני לי זאת העובדה שזה היה צפוי מראש שזה יכתב ויתפרסם רק ביום האחרון של 2018 . כזה אני, בכל הקשור לניירת , לכתיבה ולדברים שדורשים ממני לשבת ולבצע - הנטיה היא לעשות את כל השאר ורק אחר כך לטפל בזה. אז הנה עוד שנה מסתיימת לה והגיע הזמן לעצור הכל ולסכם את שנת 2018. כמות תנועות: הממוצע החודשי גדל בלמעלה מ-200 תנועות! באחוזים אנחנו מדברים על עליה של למעלה מ-15%! השנה חל שינוי משמעותי במבנה התנועות , אנחנו רואים הרבה יותר תנועות קלות, הרבה יותר תעופה פנים ארצית כל זה הודות למפתחי סינרים מצויינים שהצליחו להעשיר את החווית טיסה שלנו, הודות לחברי חטיבה שהביאו לתוך המרחב האווירי שלנו את הסיסמא ׳אין לי ארץ אחרת׳ וגם בזכות VFS היקרים אשר מציפים את הארץ בתנועה של מטוסים קלים. בזכות כל אלה ועוד רבים אנחנו רואים שינוי משמעותי! מבחינת שעות פיקוח, השנה פיקחנו פחות 150 שעות ביחס לשנה שעברה, חבל אבל יחד עם זאת ביעדים של 2019 המצב הולך להשתנות. על מנת לתמוך את כמות התנועות נהיה חייבים להגדיל את כמות שעות הפיקוח. אני על הדבר הזה ומתחייב שב-2019 הזמינות שלנו ברשת תעלה. החלטתי לפרסם לכם את סיכום כמות השעות השנתי שלנו בפילוח לחודשים. אני מקווה שתמצאו בזה עניין כפי שאני עצמי מוצא - שימו לב שהתנועות בדצמבר אינן סופיות והן נכונות לבוקר זה בלבד: חידושים בחטיבה בשנה החולפת סקטור חדש! בוקר אחד אני מקבל הודעת וואטסאפ מאלירן קורלפלד, ההודעה הייתה בסגנון של ״תשמע , עלה לי רעיון לעשות סקטור חדש לחטיבה״ לא הבנתי כל כך בהתחלה מה היא החשיבות של זה וכמה זה יוכל לשנות את הדרך בה אנחנו מפקחים. אחרי שיחה דיי רצינית שהבחור הכין ב-ts הבנתי שהדבר הזה לבדו הוא גורם מכריע בשאלה עד כמה לנו (הפקחים) יהיה נוח לנהל את התעבורה האווירית שלנו. אלירן הרים צוות מקצועי ברמה גבוה מאוד , ויחד עם דביר בן דוד וטל חסון הם הוציאו לחטיבה סקטור חדש , מתוקן. סקטור אשר מאפשר לי בתור פקח מגדל כללי לראות את הקרקע בשדה עליו אני מפקח. סקטור מהמקצועיים שיכולתי לדמיין , כזה שמאפשר לך בצורה מאוד נוחה לנהל כמות רבה של תנועות וכל זה בלי לאבד את הידיים והרגליים היוזמה הזאת דחפה אותנו צעד אחד קדימה , אבל צעד שהוא משמעותי מאוד , כזה שישפיע להרבה מאוד זמן. צוות סקטור, בשם כל החטיבה אני רוצה להודות לכם ❤️ צוות פיתוח טכני! אם אתחיל לכתוב פסקה על כל מה שצוות פיתוח טכני עשה אני לא אצא מזה לכן יהיה הרבה יותר פשוט לפרט בפסקה אחת את כל העמל הרב שלהם. צוות פיתוח טכני למעשה מורכב משני אנשים: ליאב עזרא ועילאי בן שושן. החבר׳ה האלה הם עמוד השדרה עליו נשענת החטיבה , פשוט כך. כשנכנסתי לתפקיד סבלנו מבעיה של היעדר שגרת גיבויים לפורומים ולאתר - ליאב הרים את הכפפה, סידר את השרת וכיום אנחנו מגובים בצורה מקצועית מאוד. יום אחד התעוררנו בבוקר ולא ניתן היה להתחבר לפורומים, בלי שבכלל דיברתי ליאב (בעזרתו של באכתרי היקר) העביר אותנו לשרת אחר, מהיר יותר ומקצועי יותר- תוך התחשבות מלאה בתקציב החטיבה וביעדים השונים. בוקר אחד עילאי בן שושן יצר איתי קשר וסיפר שעלה לו רעיון לעשות מערכת ניהול לקריאות השירות - לא הספקתי למצמץ וכבר הייתה מערכת באוויר שרצה. השתיים האלה עושים עבודת קודש , הם לרוב נשארים מאחורי אור הזרקורים , אבל בעיקר עכשיו כשאנחנו מסיימים את 2018 - אני חייב להודות לכם כאן בריש גלי. אז, צוות פיתוח טכני בשנה האחרונה היה אמון על הפרוייקטים הבאים: 1. שרת TS חטיבתי מבוסס SSO. 2. מערכת Booking לאירועים. 3. אתר חטיבתי חדש (בשיתוף פעולה עם שיווק) 4. מערכת Booking לפקחים וטייסים - עדיין בפיתוח 5.שגרת גיבויים, מעבר לשרת חדש וניהול שרת המיילים ואני בטוח שפספסתי איזה פרוייקט אחד או שניים. ליאב ועילאי , כל מילה שאגיד קטנה ליד התודה הענקית שמגיעה לכם. ❤️ מחלקת שיווק! החטיבה שלנו בשנים האחרונות סבלה מחוסר שיווק. הייתה מחלקת אירועים מדהימה שניצח עליה אור בלישה , הוא עשה שם עבודת קודש ולכן כשאני נכנסתי לתפקיד הדבר הראשון שעלה לי בראש הוא להאציל על אור יותר סמכויות , בעיקר בתחום השיווק שם לא הייתה מדיניות ושיטת פעולה מסודרת. אור הרים צוות לתפארת שאת התוצרים שלו אנחנו רואים במספר רב של פעילויות ואירעים. דבר ראשון , הצלחנו בצורה יוצאת דופן להגדיל את כמות החברים הפעילים בחטיבה , עלינו בשנה האחרונה ממספר של 70 אנשים (לפני שנה וחצי) למספר של למעלה מ-500 איש פעילים שבוחרים בחטיבה שלנו בכל יום ויום מחדש. האירועים שלנו גדלו וגם הנוכחות ברשת גדלה בצורה ניכרת. על כל אלה ניצח בלישה היקר שבאמצעות האנשםי המדהימים שהוא גייס לשורותיו הם מושכים את הספינה הענקית הזאת שנקראת וואטיל לעבר עתיד טוב בהרבה. כשיש אירוע חטיבתי, לנו בתור פקחים או טייסים יש בסך הכל משימה אחת , לעלות לטוס או לפקח אבל מאחורי כל אירוע ואירוע שכזה קיימת עבודת שיווק רצינית מאוד שכוללת בצורה שעות רבות של פרסום וחשיבה יצירתית. החטיבה כולה חייבת למחלקה הנהדרת הזאת תודה ענקית! התרומה של שיווק היא עצומה , היא מורגשת מאוד והיא זו שהרבה מאוד פעמים נותנת לנו כח להמשיך ולהמציא את עצמינו מחדש. שיווק גם חולש על מרבית הענפים של החטיבה - כנס שנתי , חדר בקרה, אירועים חודשיים, עמוד הפייסבוק , אינסטגרם, וואטסאפ עדכונים, חונכים, תמיכה טכנית, ועוד ועוד ועוד. לכן הנוסחה שלי היא פשוטה - ככל שהשיווק יהיה חזק, החטיבה תהיה חזקה עוד יותר. תודה לכם! ❤️ מחלקת הדרכת פקחים בסוף היום, מבין כל הצוותים והמחלקות , אני חושב שהכשרת הפקחים זאת המחלקה שהכי קשה לנהל; כלל התהליכים בה מורכבים ברובם מאנשים והמוצר שלה הוא אנשים. העובדה הפשוטה הזאת הופכת את הכשרת הפקחים לתחום תובעני וקשה מאוד כזה שרק מעטים יכולים לעמוד בדרישות שלו ועל אחת כמה וכמה לנהל אותו. חלקת הדרכת הפקחים שלנו היא מהאיכותיות ביותר שיש ברשת וואטסים, אני גאה להגיד את זה. אנחנו מכשירים פקחים שהם ברמה סופר -גבוה כמו שלא תמצאו בשום מקום אחר. בהרבה מפגשים שערכתי עם פקחים במציאות , התמלאתי גאווה לשמוע עד כמה שירותי הפיקוח שלנו הם אחד לאחד כמו במציאות ועד כמה האנשים שלנו מקצוענים ברמה אחרת. יש לנו מחלקת הדרכה שורשית מאוד, כזאת שמבוססת על נהלים ותהליכים מלפני המון שנים , מחלקת הדרכה שמצד אחד יודעת להיות קשה מאוד אבל מהצד השני יודעת להוציא את האנשים האיכותיים ביותר שיש. מחלקת ההדרכה שלנו היא עמוד השדרה של החטיבה, חד משמעית. דניאל היקר , אני רוצה להודות לך על כל העשיה המרובה ועל השעות הרבות שאתה משקיע. צוות הדרכת פקחים יקר, תודה רבה על הכל!!! ❤️ VFS החיבור עם VFS הוא טבעי לחלוטין מבחינתי, הם יודעים להכשיר טייסים מקצועיים , מה שאנחנו לא יודעים לעשות וגם לא יכולים לעשות. ומהצד השני אנחנו נותנים להם את התשתית ואת שירותי הפיקוח. יצא לי להיפגש ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחורי VFS , מדובר באנשים המקצועיים ביותר שיצא לי להכיר ברשת. אנשים מדהימים מרכיבים את בית הספר הזה, לא סתם הוא הכי טוב שיש ולא סתם הוא היחיד ששרד ברשת הישראלית כל כך הרבה שנים. הסיבה לכך פשוטה - יש להם את כל מה שצריך על מנת להיות מספר אחד. יש להם את האנשים האיכותיים ביותר, יש להם את בידע המקצועי ביותר ואת המוטיבציה להפיץ את זה הרבה ביותר שנתקלתי בה. VFS הם חלק אינטגרלי מהחטיבה שלנו , חד וחלק. היום קשה לי לדמיין את וואטיל בלי VFS וכנל גם הפוך. יש בנינו שיתוף פעולה מדהים שרק ימשיך להיות ככה. ובכל מקום ש-VFS יצטרכו עזרה אנחנו נהיה הראשונים להושיט יד. זה בית הספר לטיסה של החטיבה שלנו . הם חלק בלתי נפרד מאיתנו. צוות VFS היקר , אני רוצה להודות לכם על שיתוף פעולה מוצלח, על היותכם מכפיל כח בתנועה הפנים ארצית , על היותכם שותפים לעשיה ובעיקר אני רוצה להודות לכם על כך שאתם חברים אמיתיים ושותפים מלאים בדרך שלנו. ❤️ האנשים של VATIL לכם מגיעה התודה הרבה ביותר. תודה שעזרתם , תודה שהפצתם את הבשורה תודה שעליתם לטוס ולפקח תודה שידעתם לתת מילה טובה כשצריך תודה שאתם תמיד מאיישים את שרת ה-TS ואת קבוצות הוואטסאפ השונות. תודה ענקית שאתם בוחרים בחטיבה שלנו , כבית, בכל יום מחדש. רק בזכותכם אנחנו מי שאנחנו , ורק בזכותכם נמשיך לצמוח ולהתפתח. תודה ענקית על הכל! ❤️ שנת 2019 ממש עוד רגע נכנסת. זאת הולכת להיות שנה עמוסה מאוד , מבטיח לכם. יש הרבה תוכניות על הגריל ויש הרבה להספיק. דברים שאנחנו חייבים (אבל ממש חייבים) להשיג השנה: 1. Golden Mic על עמדת גישה ב״ג 2. איוש החד״ב לפחות 6 פעמים! 3. 4 קורסים של הכשרות מתקדמות לטייסים שלנו. 4. כנס סניורים. 5. הגדלת כמות התנועות במרחב בשיעור של לפחות 20% (זה יהיה קשה). 6. הגדלת כמות שעות הפיקוח בשיעור של 15% לפחות. 7. העצמת שיתוף הפעולה והמשך האנטגרציה בין החטיבה ל-VFS 8. SUP חטיבתי. 9. אירוע קלים אחת לחודש. 10. סיורי שטח וצ׳ופרים לחברי חטיבה. 11. 2 תחרויות. 12. המשך פיתוח סינרים לכלל הפלטפורמות ויצירת ׳מדינת ישראל יפה׳ בעולם הסימולטורים. 13. שיווק, שיווק והרבה שיווק. וזה רק חלק מהדברים, אני בטוח שעוד מעט יצוצו עוד כמה. חברים יקרים, זו הייתה השנה שלי ובשנת 2019 המטרה שלי תהיה להעצים. להפוך את הטוב לטוב יותר. להפוך את מה שכבר התחיל לרוץ היטב להרבה יותר טוב. תודה לכולם! מאחל לנו שנת 2019 מוצלחת ופוריה! שלכם דולב רביד VATIL1 eliran krulfeld, Yarin Cohen, Amit Eisinger וגם 4 אחרים הגיבו לזה 4 3
Dan Heinrich פורסם דצמבר 31, 2018 דיווח פורסם דצמבר 31, 2018 מאוד נהניתי לקרוא. מאחל לכולנו שבשנה הקרובה נמשיך בפיתוח עולם התעופה הווירטואלי ובעשייה המבורכת! 😄
Zeev Bucki פורסם דצמבר 31, 2018 דיווח פורסם דצמבר 31, 2018 יישר כח לדולב,אשר נכנס במלוא המרץ לתפקיד ואכן רואים תוצאות. גם בתחום האימונים ותירגול הטייסים לכבדים אני רואה התקדמות ורצון מצד הטייסים החדשים לבקש ממני הדרכה,החל מCOLD AND DARK ועד תרגול מעשי בשחקים,דבר אשר תורם רבות למקצועיות הטיסה,ומעצים את חווית הטיסה,מבלי שטייסים לא מיומנים יפגמו בכך. Eyal Rokach הגיבו לזה 1
Tomer Israel פורסם דצמבר 31, 2018 דיווח פורסם דצמבר 31, 2018 סיכמת את זה בצורה הכי טובה שיש תודה רבה לכולם על הרצון, ההתמדה והתרומה האדירה דולב פשוט אין מילים נכנסת לתפקיד בNitro מטורף כמו רכב מירוץ שדוושת הגז לא משוחררת אצלו וכבר ניתן לראות את השיפורים והתוצאות
Yarin Cohen פורסם דצמבר 31, 2018 דיווח פורסם דצמבר 31, 2018 יישר כוח דולב. לוקח את החטיבה למקום הכי מקצועי שיש.
eliran cohen פורסם ינואר 1, 2019 דיווח פורסם ינואר 1, 2019 אכן היתה שנה מדהימה של שינויים ושיפורים - שנה של שבירת שיאים והתקדמות גדולה לפיתוח וחיזוק התחביב. כל הכבוד על העשייה לצוות ואטיל ולצוות VFS שפעלו רבות בשיתוף פעולה לגרום לדברים להצליח כמו שהצלחנו. כאחד שרק מסתכל מהצד על התחביב ועל העשיה אין מראה טוב יותר לראות את 2 הגופים פועלים בשיתוף פעולה שבו כל אחד נותן מהחוזקות שלו למען הכיף של כולנו. המון בהצלחה בשנה הבאה - ואני פה לייעץ , לסייע ולדחוף איפה שצריך :) יישר כוח כולם! כיף לחזור לכתוב פה :)
Eyal Rokach פורסם ינואר 1, 2019 דיווח פורסם ינואר 1, 2019 שכחת שזכינו גם להקים צוות תמיכה חדש דנדש, שנותן מענה ופתרון לכל הבעיות הטכניות וקיבל ומקבל טייסים חדשים לחטיבה ועוזר להם להשתלב בחטיבה הנפלאה הזאת.🌟
Dolev Ravid פורסם ינואר 1, 2019 מחבר דיווח פורסם ינואר 1, 2019 1 hour ago, eyal rokach said: שכחת שזכינו גם להקים צוות תמיכה חדש דנדש, שנותן מענה ופתרון לכל הבעיות הטכניות וקיבל ומקבל טייסים חדשים לחטיבה ועוזר להם להשתלב בחטיבה הנפלאה הזאת.🌟 יקירי ברור שלא שחכתי פעילות התמיכה הינה זרועה של מחלקת שיווק. העבודה שלכם מוערכת וחשובה מאוד. 😍