עבור לתוכן
jambo7

וירטואל ריאלטי = מציאות מדומה מצפה להרבה תגובות

Recommended Posts

פורסם

יש משוגעים לדבר שבונים כל מיני דברים[ קוקפיט ] בכדי לקבל תחושה שהכי קרובה למציאות

ואני בעד אנשים אלה .

אבל יש גם אפשריות אחרות שאולי מתאימות יותר לרוב הטייסים.

לותיקים שבנינו זכור שכבר בשנת 95 דיברו לא מעט על מציאות מדומה .

[מציאות מדומה זה שאתה חובש כסדה ומשקפיים ועל גופך יש חליפה עם חיישנים + כל מיני אביזרים שגורמים לך תחושות שונות

לנו זה אומר שעם הציוד הזה נוכל לקבל חווית טיסה כמעט מושלמת ]

באותו זמן טענו המומחים שמציאות מדומה דורשת מחשבים חזקים ומשאבי מערכת רבים והמחשבים שהיו באותו זמן חלשים ולכן יש להמתין להתפתחות הטכנולוגית שתאפשר את חווית המציאות המדומה .

בזמנו המחשב הביתי החזק ביותר היה בערך עם המפרט הבא:

מעבד פנטיום 1 100 mhz

זיכרון של 16 mb edo

דיסק קשיח של 20mb

כרטיס מסך סיריוס לוגיק זיכרון 1 עד 2 mb

מאז השתנו דברים והטכנולוגיה התקדמה בצעדי ענק והיום המחשבים חזקים בהשוואה לעבר. אבל נושא המציאות המדומה ירד מהפרק ואני מאמין שזה נובע מחוסר ביקוש לדבר .

בינתיים אני רוצה לקבל מהחברים תגובות ומידע ולנסות להחיות את הנושא בכדי להפוך אותו לנושא שמעניין רבים. ואולי, ואני שוב אומר אולי בעקבות דברים אלה איזה שהיא חברה תייצר דבר שמתאים לטיסות ווירטואליות .

סליחה על אורך הדברים אבל הנושא הזה לדעתי חשוב לקהילת הטייסים הוורטואלים ואני מצפה לתגובות מהחברים .

תודה

פורסם

בתור אחד מזן המטורפים שמנסים לבנות קוקפיט - תודה על התמיכה.

לגבי מציאות מדומה - אני יודע על שני מוצרים קיימים בתחום במחירים לא מטורפים:

TrackIR מוצר שעוקב למעשה אחרי תנועות הראש ומשנה את התצוגה בהתאם (למשלת אם אתה מטה את הראש שמאלה - תראה על המסך את הנוף מצד שמאל). תבדוק באתר הבא:

http://games.naturalpoint.com/

המוצר השני הוא משקפיים שמציגות לך מראה תלת-מימדי של הנוף. תבדוק באתר:

http://www.edimensional.com/

לא ניסיתי את המוצרים האלה אך התפרסמו מספר כתבות למשל:

http://www.flightsims.co.uk/reviews/e3dglasses/

עצה נוספת להגברת הריאליזם (בלי לפשוט רגל) היא לחבר שני מסכים - אחד לנוף החיצוני ואחד למכשירים. רוב כרטיסי הוידאו של השנים האחרונות באים עם חיבור כפול כזה. ניתן למצוא מוניטורים 15 אינץ' ש"יצאו מהאופנה" ולחבר כזה מסך לצורך תצוגת המכשירים.

האתגר העיקרי כאן הוא למקם את המסכים זה מעל זה, אבל אפשר לאלתר...

בכל מקרה, רמת הפרטים הגרפיים והאיכות של הסימולטור היום היא כזו שגם בלי ציוד נוסף החוויה פשוט נהדרת. אז - טוסו ותהנו !

ישראל

פורסם

היי, אצלי באופן קבוע מחוברים 2 מסכים\מוניטורים . אחד מהם מסך טלביזיה. ולכן אני שואל איך היא לחבר שני מסכים - אחד לנוף החיצוני ואחד למכשירים.

תודה,

אבי

פורסם

ראשית תודה על ההשתתפות בדיון אני מקווה שהדיון יורחב בפורום הזה ובפורום

של ישראלאירליינס.

אני רוצה לחסוך את נושא בניית הקוקפיט ותוספת המסכים ולכן אני פונה למציאות מדומה .שתדמה את כל הקוקפיט אני לא יודע אם קיים דבר כזה אבל חברה כמו מיקרוסופט שמיצרת את הסימולטורים ומייצרת גם אביזרים כמו גויסטיקים הגאים ופדלים תוכל גם ליצר את המשקפיים שעלהם אני חושב.

התכוונתי לכך שלא צריך לבנות קוקפיט עם מסכים. אלה

להרכיב משקפיים תלת מימדי אטום. ואז נראה כאילו אנחנו בתוך קוקפיט כאילו להפוך את 5 -9 מסכים למשקפיים אחד ובמקום סמן העכבר אנחנו נראה יד וירטואלית שתלחץ על המתגים כאשר נפנה את הראש קדימה או לצדדים אנחנו נראה

את המסך הרלוונטי כאילו אנחנו מסתכלים מחלון המטוס.למשקפיים האלה יהיו גם אוזניות ומיקרופון לשמיעת סאונד ולדיבור עם פקחים.

כמובן שיצטרכו לבנות תוסף לסימולטור שיתאים למשקפיים האלה ואני מאמין שזה החלק הפשוט יותר .

היתי רוצה לשמוע תגובה גם ממיקרוסופט בעיניין

פורסם

ברמה שאתה מתכוון תתכן עלות של המכשיר כעלות של קורס טיס אמיתי :o

אני הייתי משקיע בקורס טיס !!

אני מכיר משקפים שמתחברות עם חיבור USB וכשאתה מסובב את הראש אתה רואה הצידה

180 מעלות את המסכים אבל בלי יד וירטואלית שלוחצת על כפתורים.

לא שמעתי עוד על דבר כזה בסימולטרים של טיסה.

פורסם

הדבר שאתם מדברים עליו הוא חי וקיים ופעיל במאה אחוז !

הבעיה היחידה שהוא רק בשימוש של נאס"א ולא תמצאו אותו בחנות המחשבים של משה ורוחמה

(הם[נאס"א] משתמשים בהדמיה הזאת להכנת אסטרונאוטים למשימה במאדים אם אני לא טועה)

וממש יש שם את כל הדברים שידברתם עליהם...

(יד וירטואלית, מתגים וירטואלית, כל הציוד[ואפשר לקחת הכל, לגרור הכל, להפעיל הכל} וכמובן שאפשר גם ללכת)

דבר אחד אני יכול להבטיח במאה אחוז

תכפיל ב-80 את כל הכסף שתוציא על קורסי טייס כדי להגיע מחד-מנועי ל-ALTP ואז אולי תקבל מחיר של הדבר הזה...

(אגב כמובן שלנאס"א יש תוכנה מיוחדת שנכתבה ונועדה לעבוד עם סוג של חומרה כזאת)

פורסם

אני לא מתכוון לרמת דיוק כמו זו של נאסא שיכולה לאמן אסטרומאוטים . אני לא מחפש כסאות רוטטים בהמראה ונחיתה ומתנדנדים על פי מזג האוויר.

אני מחפש דבר יותר פשוט היום יש כפפות למשחקי מחשב עם חיישנים לילדים ונוער.

יש גם את הכסדה שאיתה אפשר לסובב אתה ראש 180 מעלות כפי ש David כתב [ אמנם הרמה הגרפית היא נמוכה אני ומאמין שניתן לשפר אותה] לחבר אזניות ומקרופון זה לא בעיה .

מה שנשאר זה איך אני גורם לפנל להראות אמיתי כשאני חובש את המשקפיים וסמן החץ של העכבר יהפוך ליד אדם [ משהו דומה לתוכנת אקרובט ] כך שאני אפעיל את רוב הסימולטור בעזרת העכבר .הרעיון בא לי כוון שאין לי אפשרות לבנות קוקפיט בגלל העליות ואני שומע שיש חברים שמחכים שנתיים לחלקים.

לגבי העליות אני מבין את מה שנכתב קודם אבל אותו הדבר אמרו על טלויזיה צבעונית ,מחשב ,טלפון אלחוטי , ועוד לדעתי כל מה שעולה הרבה ברגע שהוא הופך ליצור המוני

המחיר שלו יורד פלאים .

אמנם פה מדובר בסימולטור טיסה אבל הדבר הרעיון ניתן לישום בכל משחק מחשב .

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...