razgoeta1 פורסם אוקטובר 31, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2003 אוקיי חברה, שלום שלום, זה אני רז גואטה למי שמכיר ולמי שלא. לפני מספר ימים חזרתי מחופשה אחרונה לפני היכנסי לצבא הגנה לישראל שיהיה בשבוע הבא בעזרת השם. הייתי בחופשה בת שבוע באמסטרדם ופריס, היה מצויין, תודה ששאלתם, ומכל הדברים שעשיתי שם(ועשיתי, תאמינו לי! :black: ) הייתה אטרקצייה אחת שמאוד מאוד מאוד מעניינת יפה וכייפית ומתאימה לנו, חובבי התעופה וסימוליית הטיסה האזרחית. לא אני לא הולך לספר לכם על עוד איזה משחק מחשב מדהים שראיתי שם, אני הולך לספר לכם על אטרקציה מאוד מיוחדת שנמצאת בשדה התעופה של אמסטרדם הלא הוא, סכיפול. בהולנד ובעוד כמה ארצות ושדות תעופה בניגוד לישראל(מהסיבות המובנות והמוצדקות!!!) לקחו גג של חלק ניכר מאוד מבניין הטרמינל והפכו אותו לנוקדת תצפית מרהיבה על תנועת המטוסים בשדה, על ההמראות והנחיתות, כמו כן יש גם בית קפה למעלה ויש גם גישה לנכים!(זה לא שאני בא להגיד שיש פה חס וחלילה מישהו נכה או משהו, רק תראו על הדאגה וההתחשבות בכל שכבות וסוגי האוכלוסיה. אז אחרי הסיפור הנחמד שלי אני ייתן לכם פרטים על הדבר(מראש אני אומר שאני בטוח שיש כאן מישהו שהיה שם ומכיר את זה או שיודע שיש את זה בעוד שדות תעופה בעולם), למקום קוראים פנורמה-טרס(Panoramaterras) ויש שילוט בתוך הטרמינל ממש עד העלייה לגג, יש גם מעלית ויש שם תצפית מדהימה על חלק מאיזור החניות ועל חלק מהמסלולים, יש שם כמות חביבה של אנשים ואפשר בקלות למצוא נושא שיחה על פלייט סימולטור עם איזה קשיש הולנדי שהיה טייס במלחמת העול השנייה, מה שאני בא להגיד זה שדיברתי שם עם הרבה אנשים שהיו שם ויש שם הרבה אנשים מהתחום שלנו, ככה שיש על מה לדבר, על מה לשבת על קפה. יש לי גם תמונות מזה אבל הם של מצלמה רגילה בלי זום ובלי נעליים ככה שאני אבחר את המצולחות והברורו ביתור מבינהן ואני אעלה בקרוב כדי לתת לכם את התחושה. *הבהרה- את מטוסי אלעל לא ייצא לכם לראות מהמקום בגלל מגבול ביטחון(בדקתי את זה!). עוד שלוש אטרקציות מאוד מהנות שיש עוד בשדה המדהים והירוק הזה(גן עדן לחובבי התעופה!-סכיפול schipol): * שתי רחבות חנייה ואזורים מוגדרים ומאושרים ממש ע"י שני המסלולים העיקריים המשמשים לנחיתות והמראות, אני לא זוכר את המספר שלהם, אבל אם אתם עם רכב אז שווה ללכת, יושבים הרבה יותר קרוב והזווית הרבה יותר טובה מ"פינת התצפית" המאולתרת על מסלול 12 בבן גוריון, וזה עוד מקום מוסדר במיוחד לנושא הזה!-מומלץ! *חנות world of wings- אשר נמצאת אף היא בכניסה לטרמינל הראשי בסכיפול, כל מי שבא לשדה יכול להכנס אליה ולא רק מי שטס...יש שם כל מה שקשור לתעופה! מאות דגמים בכל הגדלים, החומרים, הסוגים, פוסטרים, ירחוני תעופה, כל סרטי הדי וי די של just planes!!! ועוד ועוד ועוד- אכן מקום מדהים, ואם יהיה לכם מזל יישאר לכם גם איזה דגם של 747-400 או 777-200 של אלעל שהם מאוד נדירים ומאוד מבוקשים- תאמינו או לא?! * האטרקציה השלישית היא מוזיאון התעופה הלאומי של הולנד, שף הוא נמצא בסכיפול, הכניסה אמנם יקרה יחסית למה שהיא נותנת( 12 יורו=60 ש"ח) המוזיאון סוקר את התפתחות התעופה בהולנד מימי מלחמת-העולם השנייה, מקום חביב מאוד. אז למי שיהיה באיזור - לא לפספס! ולא להיות ביישנים! אם אתם בפנורמה-טרס בתצפית תפתחו נושאי שיחה אם אנשים תתפלאו לשמוע כמה הם נחמדים ומאוד סביר להניח שתמצאו נושא שיחה משותף לדבר עליו(פלייט סימולטור כבר אמרתי?). זה גם נחמד לראות טייס צעיר של KLM בא לשם עם אישתו או חברה שלו ומסביר לה על כל הדברים(תאמת, אם אני הייתי או יהיה כמוהו גם אני ישוויץ ככה...) מקווה שנהינתם לקרוא את כל המגילה שכתבתי, טיול מהנה! שלכם בכבוד רז גואטה
Barak פורסם אוקטובר 31, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2003 היי רז, אני חזרתי משם לפני חודשיים.. אמנם לא ביקרתי במרפסת אבל צילמתי מטוס אלעל מצוין מהנחיתה עד לשער שלו ופתחתי גם כן שיחה עם אחד מאירלנד שטס חזרה לשאנון עם מרטינאייר...אכן שדה מדהים הוא סכיפול !! ברק
Almog Atar פורסם אוקטובר 31, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2003 אני ישנתי במלון בתוך השדה יש ממנו תצפית על הקרגו על הטרמינל על כמה מסלולים ועל הגשר (מסלול ההסעה)
Itamar Koren פורסם אוקטובר 31, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 31, 2003 אני הייתי לא מזמן בסכיפול והייתי בפנורמה טרס ובמוזיאון והייתי גם בדבר שהם קוראים לו פלייט סימולטור אאבל זה דבר אחר לגמרי זה מקרינים סרט וידאו ואתה זז עם הכסא נחמד מאד וחוץ מזה השדה הזה הכי מדהים בעולם לדעתי לפחות במגוון השירותים נ.ב גם אני הייתי בחנות לתעופה גם מקום מעניין מאד