עבור לתוכן
Shai B

"ישונו סדרי הבידוק בשדה התעופה בהרצליה"

Recommended Posts

פורסם

ישונו סדרי הבידוק בשדה התעופה בהרצליה (ידיעות אחרונות)

רשות שדות התעופה תשנה את סדרי הבידוק הביטחוני בשדה התעופה בהרצליה. זאת בעקבות חשיפת ההוראה למנוע ממי שאינו יהודי לטוס מהשדה.

מנהלי חברות תעופה, הפועלות בשדה התעופה בהרצליה, טוענים כי זאת ההוראה שקיבלו מנציגי השב"כ. חשיפת ההוראה, שפורסמה לראשונה ב"ידיעות אחרונות", עוררה תגובות קשות. יו"ר יחד, יוסי ביילין, תבע משר התחבורה, מאיר שטרית, לבטל את ההנחיה. ח"כ אבשלום וילן (יחד) מחה בפני מנכ"ל רשות שדות התעופה, גבי אופיר, על "הצעד הגזעני והאומלל".

חבר כנסת איתן כבל (עבודה) הגיש שאילתא לשר התחבורה וביקש לדעת כיצד מתכוון השר לתקן את העיוות.

דוברת רשות שדות התעופה דחתה אתמול את הטענות. עם זאת הסבירה הדוברת כי טיסה שאינה נמנית עם הפעילות הסדירה של בתי ספר לטיסה, מוגדרת כטיסה מסחרית, המחייבת תיאום מוקדם לצורך הסדרת הליך הבידוק הבטחוני.

אריה אגוזי

מה אתם אומרים?!

מה אז נניח נוצרים ישראלים לא יוכלו להינות מטיסות בהרצליה?! לדעתי מטומטם מאוד... מה לדעתכם?

פורסם

במידה וזה אכן יהיה כך - גזעני ביותר !

פשוט עצוב שככה אנחנו נראים...

עריכה: חגי, זה שיש אנשים מסוכנים לא אומר שצריך לעשות הכללה.

דברים כאלה מבשרים על בואם של דברים חמורים בהרבה - נקווה שלא במקרה הזה.

פורסם

אין דבר כזה למנוע ממשהו להכנס לשדה בגלל דת!

זה כמו שיגידו שמעכשיו בהיט'רו יטוסו רק אנגלים, אי אפשר לעשות דבר כזה!

פורסם
אין דבר כזה למנוע ממשהו להכנס לשדה בגלל דת!

זה כמו שיגידו שמעכשיו בהיט'רו יטוסו רק אנגלים, אי אפשר לעשות דבר כזה!

אני יוצא מנקודת הנחה שבמילה שלך דת התכוונת ללאום.

עם כל הכבוד אני כשאני רואה ערבי אני קודם נזהר ואח"כ בודק אם הוא באמת מסוכן או לא, מה לעשות הרי הרבה מהם היו כאן ופגעו בנו, ואני אומר את זה לא מתוך שנאה עיוורת, שאין כמוני יודע שיש הרבה מהם שהם ממש ממש אחלה אנשים, וכדי שתדעו שאני לא אומר סתם אגיד לכם מה קרה איתי, אני עברתי לפני כשמונה שנים תאונת דרכים קשה עם אופנוע, נסעתי במהירות 150 ורכב שיצא מהשולים במפתיע חסם לי את הכביש, נכנסתי בו במהירות עד כדי כך שהשבתתי את הרכב וגם את האופנוע שלי, יצאתי בנס, התאונה אירעה ליד אום אל פאחם בצומת מוצמוץ, אני רוצה להגיד עם יד על הלב שבערך עשרים ערבים רצו לקראתי וכל אחד ניסה לעזור לי ככל יכולתו, לאחר מכן אושפזתי בהרצליה למשך חודש וחצי, היה שם אחד גם כן ערבי שלא היה אחד שהתיחס אלי ואל החולים מסביב יותר טוב ממנו, ועם כל זה עדיין מי שאני לא מכיר אני מיד חושד בו ורק אחרי בירור אני נרגע, זה בדיוק כמו שמסתכלים על התיירים הישראלים במדינות שונות, בגלל הרבה ישראלים שגונבים דברים מהמלונות יצא שם כזה על כולם,

לכן, אם השב"כ חושב שזה מה שצריך להיות, מה לעשות בינתיים הם המומחים וזה מה שיהיה, ולא דעת הקהל או העיתונאים צריכים להשפיע.

פורסם

הם באמת הגזימו! זה פשוט טמטום.

עם כל הכבוד לכך שזאת ארץ היהודים, היא גם מדינה דמוקרטית, דבר הדורש שיוויון זכויות ללא הבדל דת, מין, גזע, צבע ושאר הירקות האלו!

מה הלאה? נתחיל לחלק אמנסיפציות?

הרי ידוע מראש שאם למשל בצרפת או בגרמניה היו אוסרים על יהודים להכנס לשדות תעופה היינו צועקים - גזענות! אנטישמיות!

זה פשוט לא בסדר.

פורסם

עם כל הכבוד לכך שזאת ארץ היהודים, היא גם מדינה דמוקרטית, דבר הדורש שיוויון זכויות ללא הבדל דת, מין, גזע, צבע ושאר הירקות האלו!

הרי ידוע מראש שאם למשל בצרפת או בגרמניה היו אוסרים על יהודים להכנס לשדות תעופה היינו צועקים - גזענות! אנטישמיות!

זה פשוט לא בסדר.

אני לא רוצה שוב לכתוב, אבל אם תקרא טוב טוב את מה שכתבתי מעליך תהיה לך תשובה ברורה מאוד.

פורסם

זה פשוט לא בסדר.

אני לא רוצה שוב לכתוב, אבל אם תקרא טוב טוב את מה שכתבתי מעליך תהיה לך תשובה ברורה מאוד.

חגי, קראתי את מה שרשמת, ולדעתי עצם העובדה שאתה בעצמך רושם שעשרים ערבים באו לקראתך מראה שלא כולם שטן שמתים להכניס צסנה בתוך עזריאלי...

פרט לכך, לא מדובר רק בערבים, לפי הבנתי(ותקנו אותי אם לא הבנתי נכון), מדובר בכל מי שאינו יהודי, משמע : מוסלמי, נוצרי, בדואי ושאר עדות העולם - אז מה, כולם טרוריסטים?

לדעתי הקביעה הזאת של השב"כ בכלל לא במקום, אף על פי שאני לא עובד שם ואין לי גישה למקורות המידע שלהם.

פורסם

חגי תמשיך לצטט את עצמך, אך זאת גזענות מוגזמת בצורה שאני לא האמנתי כשקראתי. זה פשוט לא ייאמן! אני מסכים איתך חגי, בעניין של להזהר עם ערבי, מה לעשות המצב הוא כפי שהוא, סביר להניח שזה א נעים לאף ערבי טוב שמסתובב בערים יהודיות שנועצים בו מבטים ובוהים בו, אך צריך להזהר ולאחר שבטוחים במאה אחוז באותו האדם, להרגע, בדיוק כפי שאמרת. אך הציטוט האחרון שהבאת, על העניין של השב"כ, השב"כ הוא אחת הסוכנויות בטחון הכי גדולות וטובות בעולם, הרי לא ניתן לבחון אירגון כלשהו אם הוא לא עובד בזמן אמת, ואני סומך על השב"כ, הרי הם בפעולה כל הזמן, ואם יצאו בהנחיה זו, אז סביר להניח שהייתה סיבה לכך, אולי הם (חס וחלילה) עלו על משהו חשוד שיכל לקרות בהרצליה, הרי זה שדה תעופה קטן שאולי קל יותר לעקוף (סליחה למי שמהרצליה אל תיקחו זאת אישית), אך אני מאמין במאה אחוזים בבדיקות בטחון ופרופיל שמבצעים בשדות תעופה ישראליים, הרי חברות תעופה ישראליות הן בין היחידות שלא נפגעו מטרור, והמקרה הכי קרוב כנראה היה רחוק מהגשמה (אם אני לא טועה קניה-טיל שירו מחבלים לעבר מטוס ישראלי).

אז אני מסכם דעתי בזאת-חגי אתה לדעתי צודק במחצית מדבריך, יש להזהר כאשר פוגשים באדם עם פרופיל חשוד ושנראה ערבי, אך הנחיה זו, לפי מה שרואים, מטומטמת לגמרי, וטל אני מסכים איתך במאה אחוז, אפילו יותר.

פורסם
אני מצטת את עצמי שוב.
לכן, אם השב"כ חושב שזה מה שצריך להיות, מה לעשות בינתיים הם המומחים וזה מה שיהיה, ולא דעת הקהל או העיתונאים צריכים להשפיע.

אני לא מציין עובדה, אלא דעה.

מה לעשות, אבל אני מתקשה להאמין שכל מי שאינו יהודי בעולם מהווה סיכון בטחוני למדינה ברגע שהוא עולה על מטוס...

פורסם

אני חושב שהדיון קצת גולש ממטרות הפורום, בעולם הוירטואלי אין טרוריסטים ולכל אחד יש רשות להמריא משדה הרצליה בלי הבדל גזע, מין, דת ולאום.

הלוואי ונוכל להביא חלק מרוח האחווה הזו גם לעולם האמיתי...

פורסם

צודק במאה אחוז, אבל זה לא אמור להיות על מטוסים בכלל? ג'נרל? כאילו כל הנושאים חייבים להיות קשורים לטיסות הווירטואליות?

פורסם

אוקיי חזרה העיברית למיקלדת :)

אני לא בטוח עד כמה השב"כ בחש בקלחת הזו.

כמי שמחד מכיר מעט את המערכת מבפנים ומכיר מאידך את דני שנער קב"ט משרד התחבורה

אני יכול להעלות רק תהיות על הכתב. דני שנער הוציא לא מעט הוראות תמוהות \ מרגיזות

ועוד יותר מזה הוראות מטומטמות לחלוטין. למי שיצא לעיין בחודשים האחרונים בפורום

התעופה הקלה - ודאי זוכר את הוראת הסינדול ( שעדיין קיימת ) למטוסים קלים בלבד...כאילו

שהפיגועים ב 9.11.01 בוצעו ע"י ססנה 152 . כמובן שהוא לא לקח בחשבון משקל ואיזון של

מטוסים קלים, או מה יקרה (ואכן קרה ) בזמן תמרון בג'י שלילי אם אותו סנדל. נזכיר עוד את

ההוראה להוציא כרטיסי טיסה לנוסעים בטיסות פרטיות ( בניגוד מוחלט לחוק ) או לחילופין לטוס

עם מאבטח בטיסה. ולאחרונה, ביטול טיסת האולטא לייטס בירדן ( אחרי שעברו את כל האישורים ) עקב חשש לפיגוע. אותם טייסי אולטרא לייט הורשו להכנס באוטובוס לירדן. האוטובוס כמובן לא היה ממוגן, אך זה לא מנע מדני שנער לאשר את הנסיעה...אתם הבנתם את זה ?! אני לא !

ולעיניין שדה הרצליה בקצרה......קישקוש מוחלט לדעתי, ועוד יותר מזה זה זו התגובה המטופשת

של הרשות לגבי סוג הטיסות בשדה. נוסיף לזה את העובדה שישנם חיילי צה"ל בעבר ובהווה

אשר אינם יהודים ! הם טובים מספיק להשתייך ליחידות בקו הראשון, לסכן את נפשם אך אינם טובים מספיק להכנס לשדה המצ'וקמק שנקרא הרצליה. אך במדינת ישראל פקידים קטנים

מעדיפים לעסוק בסננה מקרטעת במקום לבדוק איך בכל שנה אנו מאבדים מאות אנשים בכבישים.

ניר

פורסם

רק הבהרה קטנה מצידי,

גם אני חושב שלאסור למי שאינו יהודי לטוס מהרצליה זה לא מוצדק, גם בעיני זה מאוד תמוה, רק שעדיין אין לי ברירה ואני שומע לכוחות הביטחון, כי .... כל מה שאמרתי למעלה

פורסם

ניר - מילים יפות ונכונות, זו גם דעתי.

ואני קורא לכולם ליישים את המילים שאמר ישראל רוט, מי יתן והאחווה שיש פה ובכלל בואטסים תסרור בעולם כולו, בלי הבדלי דת מין וגזע.

פורסם

חברה ,מה קרה לכם?

מה זה הדיון הזה ?

עם כל הכבוד ,שכל אחד ישמור את דעותיו הפוליטיות לפורום אחר ,לא במקום לדעתי .

שאדי , תרשה לי להתנצל על נימת הדיון.

מיקי

פורסם
חברה ,מה קרה לכם?

מה זה הדיון הזה ?

עם כל הכבוד ,שכל אחד ישמור את דעותיו הפוליטיות לפורום אחר ,לא במקום לדעתי .

שאדי , תרשה לי להתנצל על נימת הדיון.

מיקי

היכן אתה רואה פוליטיקה בשרשור הזה?

מדובר בנושא שצריך להיות בנפשו של כל אחד מאיתנו.

אם היית אמור להגיע לסיור מרוכז בהרצליה וכניסתך הייתה נמנעת, זה היה גם היה

הופך להיות רלוונטי לפורום. לפני שמישהו הופך טייס טוב הייתי מעדיף לראותו

קודם כל הופך אדם טוב יותר. כמו שלפני ציטטו חכמים " ללא הבדל דת מין וגזע "..

על משפט זה כולנו חתומים מאז הקמת המדינה על גליון מאורך ומצהיב.

אחרי הכל, בתוך עמי אני יושב, איני טומן ראש בחול לנוכח המציאות. המציאות היומיומית

המכריעה גורלות ועולמות באה לידי ביטוי ע"י הכותבים השונים בפורום. יש בהם נושאים

שאינם קשורים ישירות ב : " כמה מדפים לנחיתה...מהירות גלישה " ושאר ירקות. זה

אינו הופך אותם ללא רלוונטיים.

ניר

פורסם

אגב ידוע לי על חבר בחטיבה שאני לא יגיד את שמו, שהגיע לטוס בהרצליה, ופשוט מנעו ממנו את הכניסה בגלל שבתעודת זהות לא רשום לו יהודי, ומיקי אני שואל אותך למה? אם אותו חבר עושה מילואים ומקריב את עצמו למדינה חודש שלם בשמירות, אז למה אין את התאום הקטן הזה בין הצבא לשב"כ? כי אם הצבא יודע טוב מאוד לקחת אותו למילואים בתוך בסיסים של הצבא עם נשק, אז איזו סיבה יש לשב"כ למנוע ממנו להיכנס ולטוס בהרצליה? התשובה היא טמטום מוחלט של כמה פקידים. אתה לא מתאר לעצמך כמה כאב לי בלב שהוא סיפר לי זאת, אז אולי יש פה קשר לפוליטיקה, למרות שלדעתי זה קשר מזערי, ברגע שזה מגיע לפגיעה באזרח הקטן בגלל שטות זה כבר הרבה יותר מפוליטיקה, זה פשוט חוסר צדק. :cry:

פורסם

שכחתי גם לציין את התרומה הענקית של אותו חבר לחטיבה, ואם ההיתם יודעים את שמו אז לא ההיתם מאמינים, אני בכל מקרה מבקש שאף אחד לא ינסה פה לנסות לנחש את השם או משהו כזה, הבאתי את הנושא בתור דוגמא לדעה שלי ושל אחרים, ואני מקווה שלפי ההודעה של השרשור הזה, ההסדרים ישונו ומקרה כזה לא יחזור, ושוב למשפט הסופי מבחינתי מי יתן והאחווה שיש פה ובכל VATSIM תשרור בכל העולם בלי הבדלי דת, מין וגזע.

אמן.

פורסם

הבנתם אותי כנראה לא נכון .

ניר ואיציק אני מסכים איתכם .

יש בדיון הזה כמה משפטים העלולים לפגוע בחבר או מספר חברים מהקהילה , וכאשר מתחילים

לדבר על הבדל בין דתות לגבי כניסה לשדה תעופה זה או אחר זה גולש במהרה לפוליטיקה.

אמת , כנראה הפעם לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך על מנת שתרדו לסוף דעתי , עימכם הסליחה .

אה וניר לפני שאתה קובע אם אני אדם טוב או לא, ממולץ להכיר אותי קצת ,לפני שאתה שופט .

ומעולם לא אמרתי שהדיון לא רלוונטי.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...