ELY3201344684060 פורסם דצמבר 6, 2004 דיווח פורסם דצמבר 6, 2004 מישהו יודע מה מיוחד בשבת לעומת שאר ימי השבוע שאז פתאום עוברים די הרבה מטוסי נוסעים מעל ירושלים?
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 6, 2004 דיווח פורסם דצמבר 6, 2004 כן רואים את זה גם בפ"ת לפי דעתי, מטוסים מירדן (נכון להיום אולי גם מעירק?) מורשים לטוס מעל ישראל כשחיל האויר מצמצם פעילות בשבת. יש כמה נתיבי OVERFLY מעל ישראל. אני זוכר אחד שעובר דרך BGN VOR יש פרטים בAIP. בנספחים של בן גוריון (TMA משהו) בשבת האחרונה ראיתי 737 בטיפוס על הנתיב - נראה מה זה קטנצ'יק בטח היה כבר בFL200 ומשהו. איך אני יודע שהוא היה בטיפוס? כי בשלב מסוים התחילו להופיע ה- CONTRAILS.
hagay פורסם דצמבר 6, 2004 דיווח פורסם דצמבר 6, 2004 אני לא זוכר כרגע היכן קראתי את זה אבל בימי שבת יש אפשרות לבקש מהפקח לקצר את הדרך מדרום אל המרכז דרך הנתיב J10F וזה בעצם מעל ירושלים, היו שם עוד דברים שנוגעים לזה אבל אני כרגע לא זוכר, ויתקנו אותי המומחים.
Avi Dudai פורסם דצמבר 6, 2004 דיווח פורסם דצמבר 6, 2004 כןרואים את זה גם בפ"ת לפי דעתי, מטוסים מירדן (נכון להיום אולי גם מעירק?) מורשים לטוס מעל ישראל כשחיל האויר מצמצם פעילות בשבת. יש כמה נתיבי OVERFLY מעל ישראל. אני זוכר אחד שעובר דרך BGN VOR יש פרטים בAIP. בנספחים של בן גוריון (TMA משהו) בשבת האחרונה ראיתי 737 בטיפוס על הנתיב - נראה מה זה קטנצ'יק בטח היה כבר בFL200 ומשהו. איך אני יודע שהוא היה בטיפוס? כי בשלב מסוים התחילו להופיע ה- CONTRAILS. למי שלא יודע מה זה "CONTRAILS" זה: שובל אדים של מטוס
Koobe פורסם דצמבר 6, 2004 דיווח פורסם דצמבר 6, 2004 נתיבי הטיסה, או כמו שנאמר פה overfly - הם ה-J11 ו-J12. חוצים את ישראל ממזרח למערב וההיפך. משמשים לטיסה מעל ישראל במקום לבצע עיקוף דרך סוריה/מצרים. והנתיב ה"מקוצר" ל-J10 עובר דרך נקודת ESTER. יוצאת מעל דרום ירושלים.