hagay פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אתמול בין לבין אני מביט ב Servinfo ופתאום מה רואות עיני רן 56 בעמדת APP, חיככתי ידי בהנאה ואמרתי זה הזמן להחזיר לו על כל מה שעושה לנו :wink: שיהיה בהצלחה גבר, אבל לא על זה באתי לדבר. הכנתי את ה742 של RFP ביקשתי מרשה אל זקינת'וס (LGZA) כמובן שטסתי עם AS וכבר כשהנמכתי מתחת לעננים הבנתי שהולך להיות מעניין, חיתחותים רציניים עוד מגובה FL180, בקיצור החלטתי על גישת VOR DME 16 המינימה שם היא 1100 רגל והשדה בגובה פני הים, שיפשפתי עיניי 1100 רגל?! טוב שיהיה, מירט את הVOR לא דובים ולא יער, לא רואים כלום, הולך סביב מנסה את הכיוון השני VOR DME 34 מינימה 800, מתייצב על המחט ושוב כלום נאדה גורנישט, בלית ברירה ממשיכים לשדה אלטרנטיבי הAS אומר ששם אין בעית ראות אז ממשיכים אל קרקירה (LGKR), לקראת הנמכה מסתכל בדפיות ומה רואות עיניי מינימה 2000 רגל גובה שדה הוא פני הים :shock: זהו השדה עם מינימה בהפרש הכי גבוה שניתקלתי ובעצם בשביל השאלה הבאה כל הסיפור היכן הוא השדה עם ההפרש הגבוה ביותר בין גובה השדה לגובה המינימה?
Baruch Spiegel פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 לצערי לא הטענתי את הDATABASE של JEPPESEN למח לכן אין לי תשובה לגבי השאלה. כן יש לי הערה בונה: קודם כל, לא תמיד חייבים לבחור שדה אלטרנטיבי. שדה אלטרנטיבי בוחרים לפי תחזית מז"א +-שעתיים משעת הגעה משוערת לשדה היעד. אם מתישהוא בחלון הזמן הזה בסיס העננים נמוך יותר מאלף רגל מהמינימה ביום או 2000 רגל בלילה, יש לבחור שדה אלטרנטיבי. כמובן שיש לבחור שדה אלטרנטיבי שבו חזוי מז"א שיאפשר נחיתה (ז"א תנאים יותר טובים מאשר שדה היעד). נדמה לי שיש גם איזה תנאי לגבי FINALL APPROACH FIX אבל אני שולף מהזיכרון והוא קצת מעומעם לאחרונה... בקיצור דבר ראשון שבודקים כשמחליטים על שדה היעד ו - (אם וכאשר) שדה אלטרנטיבי זה לבדוק מה גובה המינימה בתהליך הגישה הרלוונטי, ומה בסיס הענן ו\או הראות האופקית החזויים, גם בשדה היעד וגם באלטרנטיבי. בכל מקרה חגי השארת אותנו במתח. מה עשית כשהבנת שאתה עומד בפני שוקת שבורה? כמה דלק נשאר לך? ואיך הגיבו 500 הנוסעים מאחורי הדלת?? :wink: (לקח להבא...)
hagay פורסם ינואר 23, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2005 החכמתי, אם תראה את הגישות האלו תבין שעשיתי לפחות 4 ריתוקים אבל האנשים הבינו אותי, דיברתי איתם בקול רגוע כך שהם לא דאגו, דלק לא הייתה לי בעיה לקחתי רזרבה לעוד 45 דקות חוץ מהתוספת לשדה החלופי. לגבי בחירת שדה אלטרנטיבי, יש לי תוכנית אמיתית של ארקיע כך שעקבתי אחריה.
Baruch Spiegel פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 OK, תקנו אותי אם אני טועה, התכניות של ארקיע שמשתמשים בהם ב IAL הם משהו קבוע שמניח שבכל העולם שורר מזג אויר אביבי ונעים, ללא טיפת רוח בשום גובה, במשך 360 ימים בשנה... (או בקיצור, לא מתחשבים במז"א בדיספ'צר של IAL), שדה אלטרנטיבי נבחר בעיקר בגלל מזג האויר ולכן חייבים להתייחס לנתוני מז"א כשבאים לבחור שדה אלטרנטיבי (כשצריך).
hagay פורסם ינואר 23, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אחי, פיספסת קטע, בשדה האלטרנטיבי לא הייתה שום בעית מז"א, פשוט ראיתי את המינימה והחלטתי לשתף אתכם בזה.