עבור לתוכן
yizhaq

למה לא מארגנים אירועי הדמיה כמו למשל כיבוי שריפות ביערות???

Recommended Posts

פורסם

אירוע לדוגמא:

יש שרפת ענק ביער כרמל. יש צורך במטוסי כיבוי דוגמת ה"איר טרקטור" לכיבוי השרפה.

המשימה לטייסים:

1. טייס צריך להמריא משדה מסויים כאשר יש לו חצי דקה של התזת מים. הטייס צריך להגיע למקום השריפה בגובה נמוך ולהתחיל בחצי דקת התזה. בסיום החצי דקה הוא צריך לחזור לשדה ולהמתין 5 דקות אחרי הנחיתה כהדמיה של מילוי מים במטוס וימריא שוב אחרי חמש דקות. הכל בלחץ של זמן.

2. הוספת ענני גשם על ידי פיזור חומר מיוחד בשמי הארץ כמו שנעשה בזמן בזמן בצורת.

המשימה לפקחים: הפיקוח צריך לקחת חלק בפיקוח רגיל בשדה.

פיקוח נוסף יקח חלק בפיקוח על המטוסים שמתקרבים למקום השרפה ויתן להם מיקום מדוייק שבו הם צריכים להתחיל את הכיבוי. כמובן בגלל שמקום האירוע קטן הפקח צריך למנוע התנגשות.

אלמנטים נוספים:

1.בגלל הקושי שבכיבוי, וסכנת התרסקות באדמה בגלל הגובה הנמוך של הטיסה (להוסיף אלמנת של לילה) אפשר להעמיד 2 מסוקי חילוץ למקרה כזה או למקרה של פצועים שצריך לחלץ ממקום האירוע. (הגיע הזמן להכניס מסוקים לVATSIM).

דבר אחרון אבל חשוב ביותר:-= מנהל האירוע =-

מנהל האירוע ינהל את האירוע ושרשרת האירועים שיכול להכניס בזמן האירוע. דוגמא הוא יכול לתת פתאום משימה למסוקי החילוץ של חילוץ אנשים ממיקום השריפה והטסתם לבית חולים. הוא יכול להוסיף מיקום נוסף לשריפה או לסיים את השריפה בחלק שבו השריפה כובתה על ידי המטוסים על מנת שהמטוסים יתחילו לכבות חלק אחר.

מה שרשמתי כאן זה רק חלק קטן מהאפשרויות שכולן אמיתיות ולא מצוצות מהאצבע.

כמובן שזה רק רעיון אחד וניתן להעשות הרבה יותר אירועים מה שיכול להיות הרבה יותר מעניין מלתת לטייס האוטומטי לקחת אותך לבודפשט!!!

פורסם

לםי החוקים של VATSIM יש איסור על טיסות מבצעיות...ואני חושב שזה כולל גם טיסות מהסוג הזה. גם מי שטס טיסות במטוסים צבאיים רשאי לעשות זאת רק בנתיבים ונהלים אזרחיים.

וחוץ מיזה טיסה מהסוג שתיארת תראה על הפנים דרך ממשק הסקווקבוקס...

פורסם

אני לא בטוח שהרעיון של איציק פסול בגלל תקנון ואטסים בנוגע לאיסור טיסות מבצעיות.

לפי מיטב ידיעתי האיסור הזה הינו לטיסות מבצעיות עם אופי צבאי , דבר שיכול לגרום לעימותים ופוליטיקה בין חברים ברשת. וזה מוצדק 100%

לגבי טיסות חילוץ , אני אישית ראיתי הרבה פעמים טיסות SAR ברשת עם מסוקים.

ולא נראה לי שזה יכול להוות בעיה למישהו כל עוד זה נעשה בהתחשבות ובלי הפרעה לגורמים אחרים, כמו טיסות מסחריות ותנועה של מטוסים אחרים...

נושא מעניין ושווה בדיקה.

פורסם

איך אפשר לבדוק? אני מבין למה אסרו את הטיסות של פיצוצים בF16 אבל טיסות כאלו זה לא משהו רע זה אפילו אימון טוב..

בנוסף הבעיה של סקווקבוקס אפילו מועילה כי כך הפקחים צריכים להיות זהירים הרבה יותר

פורסם

אחלה רעיון יש לי גם רעיון מפורום סימולטורים בגיימר

עלה שם הרעיון שיש איזה טייס שטס על פי תוכנית ופתאום יש לו תקלה והוא מבצע נחיתת חירום באישה אזור בארץ

לא בשדה תעופה

ונשלח כוח חילוץ לחלץ אותו

על הבסייס הזה אפשר לעשות הרבה דברים

אפשר גם לעשות תחרויות שקימות במציאות למשל

תחרות ניווט בנגב - תחרות נחיתות מדויקות ועוד כל מיני דברים

ואם אי אפשר בוואטים אז נתחבר לאיזה שרת מרכזי שלא קשור לוואטים ודרך שם וזה לא יחשב טיסה בוואטים

אז מה אתם אומרים?

*אני מוכן להיות זה שמארגן את הכל והמנלה של המבצע והטיסה והכל

פורסם

לגבי נהלים ויחס ואטסים בקשר לטיסות מהסוג הזה.

לאחרונה החלו בואטסים בתהליך הקמת מחלקה מיוחדת לארגון כל הנושא הזה של טיסות מהסוג הזה ( כיבוי שריפות, חילוץ, ... ) . קוראים לה Special Operations :arrow:

תפקיד היחידה הזאת יהיה לדאוג לקיום ויישום של נהלים ברורים בטיסות כאלה, לאגד את הארגונים הוורטואלים שנוגעים לנושא, לעקוב אחר תהליכי אימון מתאימים לטייסים באירגונים מהסוג הזה, ולאשר קיום פעילויות תחת קטיגוריה זאת ברשת.

ראש המחלקה - או בהגדרה המלאה "משנה לנשיא ואטסים לענייני פיעילויות מיוחדות" הוא בחור שנקרא רוברט פיליבס

בשלב הזה, הם עדיין בתהליכי ההקמה, ולכן כרגע יהיה ניתן לבצע טיסות מהסוג הזה בתיאום עם החטיבה באופן מקומי. וכמובן תוך כדי שמירה על כל כללי ההתנהגות של הרשת. כשהמחלקה תתחיל לפעול באופן רשמי, הם יהיו אחראים לאישור הטיסות האלה בתיאום עם החטיבות השונות על מנת לוודא שזה נעשה כמו שצריך .

מסמך רשמי ראשון נמצא בספריית ואטסים לעיונכם :

http://www.vatsim.net/docs.html

קוראים לו : Special Operations Guidelines

פורסם

לפני ארגון הדמייה לאירוע מהסוג הזה, עושים עבודת בית :!:

מהם הנהלים בישראל לגבי טיסות כאלה?

איזה סוג טיסה זאת? CVFR ? אז"מ?

עד כמה מעורב הפיקוח במהלך ה "אירוע" עצמו?

כמה מטוסים משתתפים בפעילות כיבוי שריפות? מאיפה הם בדרך כלל ממריאים?

כמה אנשים בכלל יודעים איך עושים טיסות כאלה? (אני למשל לא יודע)

הכיף בעניין זה להיות כמה שיותר קרוב לאמיתי :!: וזה לא רק להמריא ולזרוק מים :roll:

תחשבו על זה..

פורסם

כן ניתן לעשות הדמיה כזו בסימולטור. אין לי את התמונות לא יודע איפה שמתי אותן. שדי אם תוכל פרסם בבקשה את התמונות של אש בהרי כרמל.

ואם כבר ידידי, אני רוצה להיפרד מכם למשך כחודשיים. אולי פחות או יותר עדיין לא ידוע.

מקווה שזה יהיה פחות.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...