TDK פורסם נובמבר 21, 2003 דיווח פורסם נובמבר 21, 2003 שאני טס ואני רוצה להדליק את הטיס אוטמטי אני צריך רק לילחוץ על כפתור ה AP ? או שאני צריך לילחוץ על עוד משהו ,כי כשאני לוחץ על AP הוא ליפעמים לא שולת על המטוס . ומה אני צריך לעשוך בישביל להוא ישלוט על המהירות שאני אומר לו ? תודה סתיו . :wink:
Avshalom פורסם נובמבר 21, 2003 דיווח פורסם נובמבר 21, 2003 כן, שים לב שליד כפתור ה AP בפאנל של הטייס האוטומטי יש עוד כפתורים ומחוונים. אתה צריך לבחור ולהדליק את הכפתורים שאתה מעוניין שהטייס האוטומטי יפעיל כגון גובה ומהירות אבל קודם אתה צריך לתכנת אותו ע"י בחירת גובה וכיוון. אתה יכול גם לבחור באפשרות הNAV כדי שהמטוס יטוס לפי הנתיב שהכנסת בGPS. לגבי המהירות יש לך שם בטח כפתור עם IAS וכפתור שרשום MACH או משהו דומה. שם אתה מכניס את המהירות טיסה (בקשרים- IAS, במאך- mach) ומפעיל את כפתור ה- auto throtlle שמפעיל את המצערת בצורה אוטומטית. כמובן שהטייס האוטומטי פועל יחד עם זאת.
Atar_Omri פורסם נובמבר 21, 2003 דיווח פורסם נובמבר 21, 2003 הכפתור של ה-AP הוא ה-master switch של הטייס האוטומטי. לחיצה עליו לבד לא תשלוט על המטוס. יש לך שם כפתור של ALT שישמור על הגובה (אתה קובע שם את הגובה וגם את קצב הטיפוס/הנמכה הרצוי). יש כפתור של מהירות וכמה כפתורים שאמורים לתפקד על כיוון הטיסה: HDG- ישמור על הכיוון שאתה תגדיר. NAV- ינווט לפי תוכנית טיסה מוגדרת מראש או ניווט ע"י עזרי ניווט כגון VOR. (יש כפתור במטוס שישנה את הניווט בין ניווט לפי עזרי הניווט ובין ניווט לפי תוכנית טיסה זהו כפתור של NAV/GPS). APP- נועד לניווט המטוס בזמן נחיתת מכשירים, שומר גובה וכיוון.