אורח פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 שלום לכל חברי VATIL . אנו שמחים להזמינכם ביום חמישי ה-17.2.05 בשעה 17.00 בדיוק, לסיור מקצועי ומעניין בפקולטה לאוירונאוטיקה וחלל בטכניון. הטכניון הוא אחד ממוסדות להשכלה גבוהה בארץ המכשיר מהנדסים ומדענים. סדר היום: --------------- 16.00-17.00 התכנסות, רישום וכיבוד קל. 17.00-19.00 ביקור במעבדות: פגישה עם נציג הפקולטה פרופ' בני נתן אשר ילווה אותנו במהלך הביקור, ביקור במעבדות ניקבות הרוח, נקבל הסבר ע"י מנהל ניקבות הרוח על המחקרים הנעשים במעבדה ונצפה בגלי הלם המתפתחים על גופים העוברים את מהירות הקול. ביקור במעבדת המבנים בה נקבל הסבר על האופן בו חוקרים גופים למניעת הרס. ביקור במעבדת הסילון ופגישה עם פרופ' ישעיהו לוי ראש המעבדה. נקבל הסבר על מנועי סילון, תצוגת מנועים שונים. 19.00-20.00 ביקור במרכז המבקרים "קולר". נקבל הסבר מראש המרכז מר ליאור אפלבוים,על הטכניון ופעילותו, נצפה בסרט על הטכניון ונצפה בפרויקט משותף של הטכניון והתעשיה האווירית. 20.00-20.30 סיכום פגישה ופיזור. הערות חשובות. --------------- 1.הביקור מיועד אך ורק לחברי VATIL (לא הורים ,לא אחים ,לא דודים). 2.הביקור מוגבל ל-30 איש בלבד, גיל מינימום 15 שנה. 3.תחילת הסיור 17.00 בדיוק, נא להגיע בזמן! 4.ניתן להגיע ברכבים פרטיים, יש להודיע מראש את מס' הרכב סוג הרכב ושמות הנוסעים. נתונים אילו יועברו ליחידת הביטחון של הטכניון,רכב לא רשום לא יכנס לשטח הקמפוס. 5.מנהלי החטיבה יעבירו את רשימת הרכבים, בתנאי שהרכבים יהיו מלאים במינימום 4 חברים, זאת על מנת לעזור בהוצאות הנסיעה ברכבת. על מנת להנפיק אישור כניסה עם רכב שילחו דוא"ל לכתובת הבאה, בצירוף מספר רכב, שם הנהג, ושמות 4 הנלווים: event@vatil.org -------------------- איך מגיעים? המגיעים ברכבת יורדים בתחנת חוף הכרמל, משם לוקחים טקסי שרות (מיניבוס) מס' 11 או אוטובוס מס' 11 ממרכזית חוף הכרמל. אוטובוס יוצא כל שעה עגולה, בשעה 16.00 יוצא האוטובוס האחרון שיאפשר להגיע בזמן. מוניות יוצאות כל הזמן (פרטים נוספים ניתן לשאול במודיעין אג"ד). כל המגיעים במונית או אוטובוס יורדים בתחנה שניה בתוך שטח הטכניון, נכנסים לבנין הפקולטה למכונות ומשם בעזרת מעלית לפקולטה לאוירונאוטיקה. כמו כן אפשר לשאול כל סטודנט מזדמן. איך עוזבים? ברכב שירות מהטכניון, או מונית ספיישל (טקסי נווה,ממרכז זיו) עד לב המפרץ. רכבת אחרונה לת"א מתחנת לב המפרץ בשעה 21.35 ,מחוף הכרמל 21.54. תודה לחברנו צבי רודס אשר מארגן את הביקור בטכניון. עלות השתתפות בסיור - 10 שקלים. להרשמה: http://www.vatil.org/vatil/eventreg
Omer k פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 טוב נו נחכה לתמונות :cry: אני רק בן 14 וחצי ...
Kobi David פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 אהלן עומר, נושא הגבלת הגיל עלה, משום שאנשי הטכניון סבורים כי חברים מתחת לגיל הזה לא ימצאו עניין בסיור כיוון שחלקו באנגלית די קשה. אך עם זאת, יש חריגים וטובים , אם אתה, או כל אחד אחר מתחת לגיל 15 מעוניין להגיע על אף מכשול האנגלית, הוא מוזמן לפנות אליי בפרטי, ולא צריכה להיות בעיה לדעתי.
Omer k פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 אוקי קובי תודה אני לא חשוב שאנגלית תהיה בעיה בשבילי. עכשיו הבעיה היא רק איך להגיע וזה שמחר אני כל היום לא בבית.
Yoav פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 באמת חבל ההגבלת גיל קובי, אך אני כמו עומר, אסתדר טוב עם האנגלית, תצפה להודעה פרטית ממני - זה כמעט בטוח(רק לשכנע את אמא ), אני מאוד יתעניין בזה ואני בטוח שגם אבי, וחבל שהוא לא יכול לבוא מכיוון שהוא נוסע להולנד בחצות הליל וההגבלה שלכם
mic פורסם פברואר 7, 2005 דיווח פורסם פברואר 7, 2005 תודה רבה. נשמע מאוד מעניין. אגב, ניתן להגיע לתחנות המרכזיות דרך אוטובוסים מהמתחם.
Kobi David פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 אהלן מיכאל, אנחנו פירסמנו את הדרכים הכי פשוטות להגיע לטכניון, אם אתם מכירים דרכים נוספות שיכולות לעזור, שתפו אותנו.
Shadi Abo Ahmad פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 כמה עצות: 1. מי שלא יוכל להיכנס עם רכבו לתוך הקמפוס, יכול להחנות אותו ליד השער ולהשתמש בשירות ההסעות הפנימיות (חינם) , רכב ההסעה מגיע כל 5 עד 10 דקות. ההסעה מגיעה עד לבניין הפקולטה לאוירונאוטיקה. תשאלו את השומרים והנהגים של ההסעה ! 2. אם אתם מגיעים באוטובוס, יש עוד אפשרות חוץ ממה שיש בהודעת רן ; אתם יורדים תחנה ראשונה (לא שנייה) בטכניון, מחכים להסעה (שוב, חינם) וממשיכים איתה עד לבניין הפקולטה עצמו! 3. מפה שתעזור למי שמגיע מתל-אביב עם רכב: http://pard.technion.ac.il/archives/maps/Haifasceng.pdf (לא, זאת לא מפת CVFR ) 4. העשרה: בספרייה של הפקולטה לאוירונאוטיקה תמצאו הרבה חומר מעניין, והרבה מגזינים וג'ורנאלים של תעופה וחלל... מי שמעוניין יכול להגיע מוקדם יותר ולעשות סיבוב התרשמות! הספרייה פתוחה עד השעה 16:45
Yoav פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 שאדי צהריים טובים, בתור אחד שעבר מספר קורסים בטכניון אני יודע שאין שם שירות הסעות בחינם(אם כן אשמח לדעת כי יוצא לי לבקר שם מידי פעם ) שנית, לבאים מצפון, ישנו שער נוסף דרך נשר, שנוסעים מכיוון הקריות ועלים לנווה שאנן, יש תחנת דלק, איפה שהמסעדה שפעם הייתה של שימי אני זא זוכר למה שינו, יש שם תחנת דלק של סונול אם אני לא טועה, שם פונים לכיוון הכביש הפנימי וקשה לפספס :!:
mic פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 קובי, במחשבה שניה אני חושב שזה לא כ"כ רלוונטי לחכות לאוטובוסים, כי בסוף האירוע הזמן באמת יהיה לחוץ, ולא בטוח שאנשים יספיקו לרכבת האחרונה לכיוון המרכז.
zvi rodes פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 שלום חברים. כפי ששאדי ציין, אכן יש אפשרות לעלות על ההסעה הפנימית של הטכניון ,אשר עוצרת ליד שער הכניסה (חשמלי) לאוירונאוטיקה,ההסעה מיועדת בעיקרון לסטודנטים ,אבל אין בעיה להשתמש בה ולא צפויות בעיות,הבאים עם רכב פרטי , את הרכב מחנים ליד שער הכניסה (מערבי)של הטכניון,יש אפילו חניה ללא תשלום.(החניה מחוץ לשטח הטכניון). שימו לב! לפני כמה ימים הוסיפו תחנה בתוך הטכניון ממש ליד הכניסה( בשער מערבי ) תחנה זו מיועדת להסעה הפנימית של הטכניון ,במידה וישנם חברים הבאים בתחבורה ציבורית ורוצים להשתמש בהסעה הפנימית אז יש לבקש את הנהג (אגד)להוריד אותכם בשער הטכניון ואז לחכות להסעה הפנימית,או לרדת בתחנה הראשונה (של אגד)ואז לחכות שם להסעה .מי שרוצה לרדת בתחנה השניה אז כפי שהוסבר כבר ,צריך להשתמש במעלית.יש אפשרות גם ללכת ברגל מהשער למי שרוצה לעשות גם ספורט הליכה בת 10-15 דקות .אפשר להביא מצלמה,רצוי לקחת מטריה במידת הצורך.
downloader פורסם פברואר 8, 2005 דיווח פורסם פברואר 8, 2005 משהו מגיע לסיור מראשון? הייתי רוצה לבוא לשם עם משהו ליתר ביטחון.
Ido Rosenthal פורסם פברואר 10, 2005 דיווח פורסם פברואר 10, 2005 משהו מגיע לסיור מראשון? הייתי רוצה לבוא לשם עם משהו ליתר ביטחון. אני אגיע לטכניון אבל יותר מוקדם אם אתה רוצה להצטרף אלי
Ido Rosenthal פורסם פברואר 10, 2005 דיווח פורסם פברואר 10, 2005 שלום חברים.כפי ששאדי ציין, אכן יש אפשרות לעלות על ההסעה הפנימית של הטכניון ,אשר עוצרת ליד שער הכניסה (חשמלי) לאוירונאוטיקה,ההסעה מיועדת בעיקרון לסטודנטים ,אבל אין בעיה להשתמש בה ולא צפויות בעיות,הבאים עם רכב פרטי , את הרכב מחנים ליד שער הכניסה (מערבי)של הטכניון,יש אפילו חניה ללא תשלום.(החניה מחוץ לשטח הטכניון). שימו לב! לפני כמה ימים הוסיפו תחנה בתוך הטכניון ממש ליד הכניסה( בשער מערבי ) תחנה זו מיועדת להסעה הפנימית של הטכניון ,במידה וישנם חברים הבאים בתחבורה ציבורית ורוצים להשתמש בהסעה הפנימית אז יש לבקש את הנהג (אגד)להוריד אותכם בשער הטכניון ואז לחכות להסעה הפנימית,או לרדת בתחנה הראשונה (של אגד)ואז לחכות שם להסעה .מי שרוצה לרדת בתחנה השניה אז כפי שהוסבר כבר ,צריך להשתמש במעלית.יש אפשרות גם ללכת ברגל מהשער למי שרוצה לעשות גם ספורט הליכה בת 10-15 דקות .אפשר להביא מצלמה,רצוי לקחת מטריה במידת הצורך. אין צורך צבי, התחנה השניה בתוך הטכניון זה אווירונאוטיקה וחלל, אגד עוצרים שם. פשוט לשאול כל בנאדם שעובר שם איפה זה בניין ליידי דייויס...
Kobi David פורסם פברואר 10, 2005 דיווח פורסם פברואר 10, 2005 עד כה נרשמו 24 אנשים וכאמור נותרו 6 מקומות פנויים. במידה ומקומות אלו לא ייתפסו על ידי חברים בחטיבה עד ליום שני ה 14.2 , נאפשר להביא אורחים. מי שמעוניין לצרף חבר לאחר התאריך הנ"ל מתבקש לפנות אליי במייל עם הפרטים. יהיה שמח
Boeing744 פורסם פברואר 12, 2005 דיווח פורסם פברואר 12, 2005 שלום רבותי, בתור סטודנט לשעבר בפקולטה הזאת יש לי מס' דברים להגיד: 1) בילוי נעים, תזכרו שפרופ' בני נתן בחור מצחיק (יספר הרבה בדיחות, תהיו מוכנים). 2) עכשיו זאת תקופת מבחנים, אז סביר להניח שהספריה תיפתח אפילו עד אחרי 16:45, כמו שהיה בימים שלי. 3) כדי להגיע לתחנת מרכזית המפרץ אחרי השעה 18:30 אתם צריכים לקחת קו 17 או 19 או 19א' מהטכניון לצומת חליסה, ומשם לקחת כל קו לכיוון מרכזית המפרץ. ניתן גם לקחת קו למרכזית המפרץ (אני חושב 123) ממרכז זיו שסמוך לטכניון. 4) ישעיהו לוי מרצה מצוין, והמעבדה שלו רצינית, אתם הולכים לראות שמה מס' סוגי מנועים, ויסבירו לכם שמה מן הסתם על מבנה המנוע. בקיצור רבותי יהיה כיף, תהנו. ואם אתם רואים בחור די מבוגר, גבוה (בערך 2מ') עם משקפי ראייה והולך קצת שפוף זה כנראה פרופ'בר-יצחק, המרצה שיקרא לכל בחורה שתבוא ללמוד בפקולטה "מרים".
Kobi David פורסם פברואר 13, 2005 דיווח פורסם פברואר 13, 2005 היום יישלח דוא"ל לכל המשתתפים שאושרו לסיור. מחר אני אעדכן אתכם על מקומות פנויים שנותרו (סיכוי קלוש). תודה לכל הנרשמים ונתראה בסיור!
doron פורסם פברואר 14, 2005 דיווח פורסם פברואר 14, 2005 אני נוסע לסיור בטכניון עם רכב. יש לי מקומות פנויים. יוצא מרעננה. דורון לוין 4x-dly טלפון 052-2783446
Itay Zecharia פורסם פברואר 14, 2005 דיווח פורסם פברואר 14, 2005 מישהו יוצא מאזור המרכז? חולון/ראשל"צ/ת"א
Ido Rosenthal פורסם פברואר 14, 2005 דיווח פורסם פברואר 14, 2005 מי שצריך טרמפ מראשון, אני אצא לטכניון ביום חמישי בבוקר (כנראה עדיין לא סגור 100%)
Jonathan Perelmuter פורסם פברואר 14, 2005 דיווח פורסם פברואר 14, 2005 יש חיפאים מאיזור מרכז הכרמל עם רכב ומקום שמגיעים?
Yoav פורסם פברואר 14, 2005 דיווח פורסם פברואר 14, 2005 יונתן לך בכלל אין בעיה קח אוטובוס לפינת דניה ומשם ב36 או ברגל(15-20 דק')אתה בשער של הטכניון