Tomer Haim פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 היי, לפני כמה ימים הורדתי פייפר אצטק ל 2004, שיפצתי לו קצת את הפנל וכעת אני עובד על תכונות הטיסה (מי שירצה יקבל אח"כ את הקובץ) יש לי כמה שאלות: מה לכל הרוחות ההבדל בין BEST ECONONY ל BEST POWER האים BEST POWER זה תערובות לא מדוללות כלל ו BEST ECONOMY זה דילול לפי פיק של EGT??? ואם כן אז מה טוב בלא מדוללות כלל? המטוס לא יטוס פחות טוב? הבנתי שאת האצטק מדללים ל 12 גלון בשעה, האים הסטינג הזה מתאים ל ECONOMY או ל POWER?? מישהו יודע?? תומר
Baruch Spiegel פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 ההבדל הוא פשוט: אתה רוצה להגיע הכי מהר? או הכי זול? אין מצב שלא מדללים בכלל, כי אז אין בעירה מושלמת, יש דלק שלא נשרף שהוא גם "תופס מקום" בצילינדר וגם מלכלך עם המון פיח ובסופו של דבר ייגמור על המצתים וייגרום לקאט מנוע. יחס התערובת הנומינלי הוא 1:14.7 (1 מנת דלק ל14.7 מנות אוויר) אבל יש לזה קצת חופש לכאן או לכאן. לBEST ECONOMY מדללים לפיק של הEGT בBEST POWER מחזירים קצת כדי לקבל הספק גבוה יותר. גם דילול יתר - עריכה: הכוונה: תערובת ענייה מדי - הוא מסוכן. כשהמנוע עובד בעומס מלא הטמפרטורות בתא הבעירה כלכך גבוהות שהם גורמות לתופעה שנקראת התפרקות. - התפרקות הדלק ליסודות הכימיים שלו וחזרה למצב מולקולרי. התופעה הזו משחררת כמות חום עצומה שיכולה לגרום להתלקחות ספונטנית ולא מתוזמנת בתא הבעירה. (דטונציה -"צלצולים" - זה לא הצתה מוקדמת זה משהו אחר). כדי למנוע את התופעה בכוונה מעשירים תערובת יותר מיחס אידיאלי. הדלק המיותר משמש בעצם "נוזל קירור" בתוך הצילינדר כדי למנוע את התופעה הנ"ל. לא ברור לי מאיפה הבאת את הקביעה שמדללים ל12GPH. הדילול תלוי בגובה צפיפות - שהוא פונקציה של גובה לחץ וטמפרטורת אוויר חיצונית. זה נושא כבד אבל מעניין. בתכל'ס כדי לדלל נכון בטיסה מה שצריך זה אוזן טובה שיודעת לזהות מנוע שעובד עגול ויפה. זה הכל...
Baruch Spiegel פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 עידו, צודק, אבל... תמיד עדיף לשמור את העיניים בחוץ ולהשתמש בחושים אחרים או בסימנים בחוץ כדי לדעת מה מצב המנוע\מטוס. זה כלל מאוד חשוב בתעופה וקצת קשה להטמיע אותו אצל מי שהורגל בסימולטורים - למרות שלדעתי גם בסימולטור אפשר להוריד את לוח השעונים ולנסות ללמוד לעוף כמו ציפור...
EvyatarM פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 ואני בטוח שיש מילים שיוכלו להחליף את "מה לכל הרוחות"
guyishai פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 שמתי לב שלפעמים יש קו צהוב על שעון ה-EGT. האם זה אומר שאותו אסור לעבור כשמדללים את התערובת? (לדוגמא, הוא נמצא ב-C310 של F1).
Tomer Haim פורסם פברואר 21, 2005 מחבר דיווח פורסם פברואר 21, 2005 תודה לכולם על התשובה המהירה בקשר למד סל"ד.. במטוס כמו אצטק הסלד לא ישתנה אם מדללים זה בגלל מערכת ה CSU ששומרת על סל"ד קבוע בפסיעה משתנה תומר
Baruch Spiegel פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 תשובה לגיא לא הבנת איך זה עובד. נסה בבית: כשהתערובת עשירה מדי EGT יהיה נמוך -כי הדלק העודף מקרר והבעירה לא מושלמת. ככל שתדלל הטמפרטורה תעלה עד לערך מסויים - הPEAK. אם תמשיך לדלל עוד תגיע לתערובת ענייה מדי, אז שוב הבעירה בתא שריפה לא מושלמת והEGT יתחיל לרדת שוב. הסמן הצהוב אם תשימו לב הוא נייד (אמור להיות..) ז"א אפשר להקליק עליו ולשנות את מיקומו. משתמשים בו כדי לסמן איפה היה הPEAK בפעם האחרונה שכיוונת תערובת, במקום לנסות למצוא אות הPEAK ולכוון מצב תערובת כל פעם מחדש. זה עוזר למשל בטיפוס כשיחס אוויר דלק משתנה כל הזמן. מדללים לPEAK, מסמנים ע"י הסמן, ומעשירים טיפה בחזרה (כדי למנוע חימום יתר של המנוע). כשתעלה בגובה, יחס אוויר דלק ישתנה, הבעירה שוב לא תהיה מושלמת ולכן EGT ירד מה PEAK וזה סימן שיש לדלל עוד. אם לא סימנת איפה היה הPEAK, יהיה לך קצת קשה לזהות אם הEGT עלה, או ירד או נשאר כמות שהוא.
guyishai פורסם פברואר 21, 2005 דיווח פורסם פברואר 21, 2005 אוקי ברוכי תודה רבה! באמת שמתי לב שהמחט ניידת אבל הצבע הצהוב גרם לי לחשוב שאולי יש לה מטרה של אזהרה. בכל מקרה תודה על ההבהרה. :wink: