eorubin פורסם פברואר 26, 2005 דיווח פורסם פברואר 26, 2005 30MB של טיסת VFR אמיתית בנהר סקיקומיש שבוושינגטון, מומלץ מאוד לצפות :!: http://www.fsaddon.com/download_files/videos/travis/skykom.wmv (כפתור ימני -> Save target as)
Shai B פורסם פברואר 26, 2005 דיווח פורסם פברואר 26, 2005 אין במקרה כאלה של הארץ? אמרו לי ש-"VFR אמיתי וסימולטור לא הולכים ביחד" כי זה ממש לא ניראה אותו דבר, הייתי רוצה לראות איך זה במציאות...
BlackRaven פורסם פברואר 26, 2005 דיווח פורסם פברואר 26, 2005 אין במקרה כאלה של הארץ? אמרו לי ש-"VFR אמיתי וסימולטור לא הולכים ביחד" כי זה ממש לא ניראה אותו דבר, הייתי רוצה לראות איך זה במציאות... בארץ הכי נמוך שאפשר להגיע עם אווירון זה 500 רגל, וגם עבור זה צריך מרשה מיוחד. כך שבטח ובטח לא יאשרו טיסת מבנה של כלי טיס ממונע בגובה שנמוך יותר מצמרות העצים. אגב, גם VFR וסימולטור לא הולכים ביחד, לדעתי בכל אופן. הסימ' בהחלט יכול לאפשר לנו לזהות את נק' ה-VFR, אבל בהחלט לא ליצור את המראה שנראה במציאות.
Shai B פורסם פברואר 26, 2005 דיווח פורסם פברואר 26, 2005 רגע רגע אני עומד לשאול משהו נובי ביותר... מה ההבדל בין מטוס לאווירון? ולמה צריך מבנה? מה אי אפשר לטוס עם ססנה 172 בגובה 800, 1000, 1200, 1500, 1600, 2000, 2500, 3000, אפילו 4000 או יותר אני לא זוכר, גבהים רגילים של VFR? פשוט לצלם מהחלון את הנקודה זה מה שאני מתכוון...
BlackRaven פורסם פברואר 26, 2005 דיווח פורסם פברואר 26, 2005 רגע רגעאני עומד לשאול משהו נובי ביותר... מה ההבדל בין מטוס לאווירון? ולמה צריך מבנה? מה אי אפשר לטוס עם ססנה 172 בגובה 800, 1000, 1200, 1500, 1600, 2000, 2500, 3000, אפילו 4000 או יותר אני לא זוכר, גבהים רגילים של VFR? פשוט לצלם מהחלון את הנקודה זה מה שאני מתכוון... אוירון זה מטוס, אני פשוט יותר אוהב את השם הזה, זה הכל זה בדיוק כמו מסוק והליקופטר, שמות שונים לאותם כלים. בארץ יש לנו "יעני VFR", או בעברית - כטר"מ = כללי טיסת ראיה מבוקרת. אתה לא יכול לטוס כציפור,למען האמת אתה בכלל לא חופשי. אתה מוגבל לנתיבי CVFR ולגבהיים המצויינים לכל נתיב. ברוב העולם, טיסת ה-VFR הרבה יותר "שכונה", אתה לא מוגבל לנתיבים או לגובה(גובה נקבע בדיוק כמו שב-IFR רק שאתה מוסיף לו עוד 500 רגל) אבל אתה צריך להכיר את המרחב האווירי(לדוגמא - לא להכנס לקלאס A \ לא להכנס לקלאס B ולשכוח להודיע לפקח וכו' וכו'). אתה אפילו לא מדבר עם פקח(קלאס G ו-E בארה"ב), אלא על יוניקום, ממש כמו בוואטסים. וברוב המקרים, אתה בכלל לא צריך להגיש תוכנית טיסה. ויותר מכל -> אין אף אחד שעוקב אחריך במכ"מ(במרחב לא-מבוקר ובתנאי שלא ביקשת Flight Following, כמובן), ככה שאין ממש בעיה לכופף כמה חוקים כמו שאתה ראית בסרטון(הגובה שהם טסו בו אינו חוקי כלל וכלל לטיסת VFR[כשלא מעל עיר לפחות 500 רגל גם אנכי וק אופקי מהמכשול הכי גבוה]). (כל הרשום - מיוחס ספציפית לארה"ב, אך לא שונה כל כך משאר העולם) לסופו של פסוק - טיסות כאלו בישראל אפשר לעשות, אבל רק בחלומות ואגב, הזכרתי מבנה משום שבסרטון רואים מס' מטוסים טסים יחדיו.