Ariel פורסם מרץ 26, 2005 דיווח פורסם מרץ 26, 2005 שלום לכולם, אחרי העדרות של כמה שבועות חזרתי היום לטוס ברשת, להפתעתי יש כבר SB3 ואכן התקנתי אותו וקצת למדתי אותו. מאחר ולא טסתי המון זמן וגם יש פדלים ויוק חדשים - צריך להתאמן, ואמרו לי פה כבר "תשכח כל מה שידעת...", לצערי (או שמחתי) זה מאוד נכון, אחרי שבאוף ליין גרמתי לקיבה של נוסעי להתהפך הצלחתי לשפר את הרגישות לעניין ולשלוט בהנמכות גם בעזרת מהירות מכשירית. אחרי אימונים רבים עליתי היום לטיסת ה"סולו" עם הציוד החדש וגם עם מטוס חדש (לי) שהתאהבתי בו לאחרונה, B200 סופר קינג אייר. ביצעתי טיסה מאילת לנתב"ג ושמחתי עד מאוד ל"פגוש" את איציק בסנטר ורן בגישה שעשו לי את טיסת הרענון לדבר נעים ומקצועי, היתה לי טיסה רצופה עם הנמכות רצופות ואכן גמרתי את הטיסה בשעה היעודה, עם מעט דלק שתכננתי כעתודה (ריתוקים וכו') לכל אילה התוהים איך זה באמת - היוק והפדלים הם כנראה באמת ובתמים חובה למי שרוצה (ויכול כספית) לשדרג את רמת הריאליזם של חווית הטיסה בסימולטור, מנסיון על טיסה בססנה אמיתית זה אולי הכי קרוב שיש לנו במחיר "סביר". בקיצור, אם הייתי ג. יפית הייתי אומר: "בשבילי ? לטיסה - רק יוק ופדלים, הכי אמיתי והכי טוב" תחשבו על זה, זה שווה את החור בכיס. אריאל
zmatan פורסם מרץ 26, 2005 דיווח פורסם מרץ 26, 2005 welcome back dear pal מקווים שנהנת! ובינתיים ממתינים לקורס...
Itay Zecharia פורסם מרץ 26, 2005 דיווח פורסם מרץ 26, 2005 welcome back dear pal מקווים שנהנת!ובינתיים ממתינים לקורס... אהמ אהמ-לשיעור :wink: ואל תשכח את הבעיות עם המחשב מלפני חודש WELCOME BACK
Yahav Barzilay פורסם מרץ 26, 2005 דיווח פורסם מרץ 26, 2005 ברוך שובך אריאל! נוכל ללמוד ביחד על ה-B200 שאני חורש אותו ממש ברגעים אלה. בקשר ל-SB3 כדאי לספר לכולם, שעשית לי הפתעונת ( ) כשהגעתי לנחיתה בלרנקה עם ה-B200 מחיפה, אריאל עמד בחניה עם ה-B200 שלו וצילם את הגישה ואת הנגיעה שלי, כמובן שזה מתאפשר ב-SB3. אז תודה על זה, זה כיף לנחות ולגלות שמישהו צילם אותך... אז ברוך שובך, ואני בטוח שנראה אותך מציף את הרשת עם ה-B200...! לילה טוב וחג שמח!
ranm פורסם מרץ 27, 2005 דיווח פורסם מרץ 27, 2005 Hi Arial I'm flying the B200 as well, so when you mastered it, let me know how you manage landing it in Herzelia.... The only way I can get it down so far is to start the base leg to RW 29 in Bazra, and start turning to final after passing Bet Levinstain on the right. Even so, I shave the top of the trees on the way down while people in the balconies scream at me (the noise from the back seats is load enough though) Trying a standard circuit have me finish the turn to final over the threshold - scary :shock: It's a great plane, but needs a lot of practice, especially during landing as if you forget to move the condition to low idle, you will be floating for ever. Happy flying, and happy landings! Ran ps. hebrew replies welcome -
Ariel פורסם מרץ 27, 2005 מחבר דיווח פורסם מרץ 27, 2005 תודה לכןלם על קבלת הפנים החמה, איציק, לקול שלך התגעגעתי במיוחד והיו לי בערך 45,000 מייל להזכר בו בחודש האחרון בזמן שהתרוצצתי בכל יבשת צפון אמריקה... יהב, אנחנו עוד נפגש וגם נטוס, סמוך עלי. לגבי שיעור - אני אפרסם בפורום של VFS הרשמה לנדבר אנגלית. רן - נחיתה בהרצליה אפשרית, אמנם גם לי בהתחלה היה לא קל כי זה מטוס מאוד "אמיתי" וצריך לנהוג בו יותר "לפי הספר", בעקרון נסה לשמור על מהירות תמרון בסיסית ועוד 10-15 קשרים, כמובן שהמדפים פתוחים ואם יש לך פדלים או ג'ויסטיק עם מוט שהוא גם פדל אז די נחוץ להשתמש בו, בכל מקרה ההקפה צריכה להתבצע בצלע המדוייקת ולא קטנה יותר כי אז תספיד מרחק אוירי הדרוש לגלישה למסלול ושמירה על מהירות STALL ועוד 10 קשרים בערך. את הנחיתות שלי אני מבצע עם מטוס לא מלא בדלק (כי זה יקר וגם לא נוחתים עם מיכל מלא) ונגיעה ב עד 90 קשרים, אולי בהמשך אצליח גם בפחות אבל הכל תלוי בנתוני יצרן וכו', תסתכל במדריך של המטוס. המסלול קצר, לכן יש מיד "להפוך" מנוע ולבלום כי מירב הדרך "נזללת" במהירות הגבוהה, משל מכונית - ככל שמשהים את העצירה כך יגבר הסיכוי שהבלימה תתרחש מאוחר מדי והמכונית תעצר אחרי המקום המצופה או תפגע בגוף אחר... מיד לבצע עצירה! בהצלחה.