עבור לתוכן
Kobi David

FSInn vs SB3

Recommended Posts

פורסם

כרגע סיימתי טיסה של 8.5 שעות ממנצסטר לשיקגו (brtish airways virtual) . כמי שהיה חסיד של SB וכמובן עבר לעבוד עם SB3 נדהמתי לראות כי כאשר התחלתי את הטיסה עם SB3 ע"פ דיווח מזג אויר מVATSIM היה גשם במנצסטר ועננות . בסימולטור ראיתי מעט עננים אבל אין גשם . ניתקתי את הSB3 והתחברתי עם FSINN (לא עברה דקה בין ההתנתקות והחיבור) ופתאום עננים בדיוק כמו שרואים בACTIVSKY וגשם יורד . בדקתי שוב ב VATSIM וראיתי כי הדיווח על מזג אויר לא השתנה כלומר אותו דיווח כמו שקיבלתי ב SB3.

הרבה אנשים טסים עם SB3 מכיוון שהם רגילים לזה היא נפוצה יותר ותיקה יותר וכו'. אבל אני חייב לציין שמאז שהתקנתי את FSINN הטיסות נראות אחרת . הממשק הוא יותר גרפי ועם יותר אופציות מ SB3. בלחצית כפתור רואים את מזג אוויר משדה המראה ושדה נחיתה ושדה אלטרנטיבי ובשדות באזורך וכומבן שיש אפשרות לכתוב שדה אחר ולקבל . גם ב SB3 יש אפשרות כזו רק שצריך לכתוב אותה . ה ATC לדעתי מסודר יותר ומראה אפילו את המרחק מהפיקוח . הראדר מעולה כי הוא מראה בדיוק אלו אנשים נימצאים סביבך עם כל הנתונים שצריך כמו אות קריאה גובה כיוון וכו'. לגבי ה AVC ממש לא רלוונטי היא תוכנה מעולה ועד לSB3 כולם עבדו איתה בלי תלונות.

לגבי הסקר יהיה קשה להחליט מי עדיפה . לכל אחד צרכים אחרים . אבל לדעתי SB3 הפך למותג ולכן הרבה מכירים ומעדיפים אותו . כפי ש NORTON הוא אנטיוירוס מאוד ידוע ונפוץ זה לא אומר שהוא הכי טוב .

אני אישית הצבעתי לFSINN כי נכון לעכשיו לא מצאתי בה באגים

פורסם
אצלי SB נותן מז"א מדוייק עפ"י ה-METAR שהרשת מדווחת.

כן גם אצלי זה עובד מצויין . האם FSINN מותקן אצלך ? אם לא תתקין ותנסה אותו- שם את הסימולטור במקום שיש בו דיווח על גשם ,שלג ותראה האם SB3 מראה לך את זה .

פורסם

כרגע עשיתי ניסוי: זה הדיווח לגבי בן גוריון :

LLBG Ben-Gurion METAR observed at: 2 Apr 06:50 UTC (2 hours and 48 minutes ago)

Wind direction: from 260 degrees

Wind speed: 14 knots

Visibility: More than 10 kilometers

Present weather: Light Rain

Sky conditions:

Few ( 1/8-2/8 ) at 2000 feet

Broken ( 5/8-7/8 ) at 2600 feet

Temperature: 17 degrees Celsius, Dew point: 10 degrees Celsius

Altimeter setting: 1014 hectopascal

שוב הפעלתי את SB3 עננות מפוזרת ואין גשם (עננים שמזכירים לי את מזג האוייר ב FS2002) ניתקתי וחיברתי את FSINN העננים התאימו לדיווח במדוייק ויש גשם העננים ניראים בדיוק כפי ש ACTIVSKY היה מראה .

פורסם

אני חושב שמי שהSB3 נתקע לו כמו שקורה לכמה מאיתנו עכשיו יצביע אוטומטית לFSINN, כמו שאני עשיתי. למרות שזכיתי לטוס טיסה אחת או שתיים עם תנועה, ואהבתי הרבה יותר את הממשק של הFSINN וגם את הפונקציות הכלולות בה. גם אם SB3 היה פועל ללא תקלות (מה שיש הרבה אצל אנשים רבים) הייתי משתמש בכל זאת בFSINN גם בגלל הממשק, וגם בגלל האפשרויות השונות. ממש לא מפריע לי לעבור בין פקח לפקח ע"י תוכנה חיצונית (RW, AVC, TS) בעוד שתמיד הייתי טס בחלון ולא במסך מלא.

פורסם
אני חושב שמי שהSB3 נתקע לו כמו שקורה לכמה מאיתנו עכשיו יצביע אוטומטית לFSINN, כמו שאני עשיתי. למרות שזכיתי לטוס טיסה אחת או שתיים עם תנועה, ואהבתי הרבה יותר את הממשק של הFSINN וגם את הפונקציות הכלולות בה. גם אם SB3 היה פועל ללא תקלות (מה שיש הרבה אצל אנשים רבים) הייתי משתמש בכל זאת בFSINN גם בגלל הממשק, וגם בגלל האפשרויות השונות. ממש לא מפריע לי לעבור בין פקח לפקח ע"י תוכנה חיצונית (RW, AVC, TS) בעוד שתמיד הייתי טס בחלון ולא במסך מלא.

על איזה פונקציות אתה מדבר בדיוק? החלפת המטוס של האחר מבחינת ראייה? תאמת,לא הייתי משתמש בזה ממש,אני מעדיף לראות כמו שהוא ולא כמו שאני רוצה.

פורסם

על איזה פונקציות אתה מדבר בדיוק? החלפת המטוס של האחר מבחינת ראייה? תאמת,לא הייתי משתמש בזה ממש,אני מעדיף לראות כמו שהוא ולא כמו שאני רוצה.

הפונקציות הן הרבה יותר מגוונות-הראדר מאוד נח. כאשר ב SB3 אתה מקבל הודעה שמישהו אחר הצטרף לרשת ואתה לא יודע בדיוק היכן הוא עם הראדר אפשר לראות היכן הוא (באיזה מרחק ממך) אפשר לראות איך המחשב שלך יציג אותו. נניח שאתה מגיע לשדה עמוס מטוסים והמחשב שלך חלש .בלחיצת כפתור (המולטיפלייר שליד FSINN) אתה יכול לבטל את האפשרות לראות מטוסים -כדי לנחות חלק אבל אחרים עדין יראו אותך.

כבר ציינתי שמזג האויר הוא יותר מקצועי- דוגמא ביום שבת האחרון דווח על גשם בבן גוריון-עם SB3 לא ראיתי אותו ועם FSINN בהחלט רואים !!! .

בטיסה אפשר להרגיש את כיסי האויר (יש מצבים בהם המטוס רעד כמו במציאות) כאשר היו משבי רוח חזקים-לא הרגשתי את זה בSB.

ATC מסודר יותר -מראה לך את הפיקוחים באזור כולל מרחק אליהם.

ויש עוד יתרונות.

אצלי ה SB3 מותקן ועובד כמו שצריך אך כפי שאיתי אמר הממשק של FSINN מאוד נח.

ואגב-האפשרות של בחירת מטוס היא הרבה יותר עדיפה: לי יותר נח לראות צורה של מטוס אמיתי ולא מנייר :D כפי שקורה בSB כאשר הוא לא מזהה מודל

למי שיש לו גם SB3 וגם FSINN מותקנים שיעשה ניסוי קטן-יעמיד את הסימולטור בשדה שבו יש גשם או שלג יפעיל SB3 ויראה האם ניתן לראות את המזג אויר ואז ישנה לFSINN ויראה מה קורה

פורסם

אני חושב שאין לי מה להוסיף מעבר למה שאילן ציין.

פורסם

אני חושב שאין לי מה להוסיף מעבר למה שאילן ציין.

גם לי :mrgreen: .

פורסם

אני עם FSINN,

לי אישית יותר נוח לעבוד עם FSINN מאשר עם SB3, המודלים בFSINN נראים הרבה יותר יפים וחלקים מאשר ראיתי בSB, הממשק של הFSINN יותר פשוט ויותר נוח לעבודה, ולכל אלה שאמרו שזה לא טוב שיש תוכנת קול חיצונית, לי זה לא משנה כל כך כי הAVC בצד הוא לא נפתח פעם אחת בכלל ואפשר להעביר ערוצים בקלות בלי שהAVC יפריע, רשימת הATC נוחה מאוד, אתה רואה בעוד כמה מיילים אתה מגיע לפקח אתה יכול לראות את הATIS שלו בלחיצה אחת.

אני לא יודע איך זה אצל אחרים אבל עם FSINN הפריימים שלי יותר טובים מאשר SB3.

8):P

פורסם

בנתיים גם אני עם ה-FSInn, עד שיפתרו אצלי הבעיות של ה-SB3.

הבעיה שאני מתחיל להתלהב ממנו, מצורף תמונות כדי להציג עד כמה הוא נוח.

יש לי את כל המידע על המסך, ואני יכול להעלים אותו מתי שארצה בלחיצה אחת על ה-X.

http://www.eng.tau.ac.il/~bensal/FSInn-1.jpg

http://www.eng.tau.ac.il/~bensal/FSInn-2.jpg

http://www.eng.tau.ac.il/~bensal/FSInn-3.jpg

http://www.eng.tau.ac.il/~bensal/FSInn-4.jpg

תהנו.

פורסם

Sky conditions:

שוב הפעלתי את SB3 עננות מפוזרת ואין גשם (עננים שמזכירים לי את מזג האוייר ב FS2002) ניתקתי וחיברתי את FSINN העננים התאימו לדיווח במדוייק ויש גשם העננים ניראים בדיוק כפי ש ACTIVSKY היה מראה .

שמתי לב שהרבה אנשים לא שמים לב שהם בודקים את המזג האוויר דרך סרבר אינפו שימו לב לזמן העידכון שמה שאילן הביא: Ben-Gurion METAR observed at: 2 Apr 06:50" UTC (2 hours and 48 minutes ago)"

אולי ב6:50 בבוקר ירד גשם, אבל ב10 בבוקר שבדקת לא ירד תשימו לב לזמן העדכון שאתם מבינים זה חשוב.

פורסם

Sky conditions:

שמתי לב שהרבה אנשים לא שמים לב שהם בודקים את המזג האוויר דרך סרבר אינפו שימו לב לזמן העידכון שמה שאילן הביא: Ben-Gurion METAR observed at: 2 Apr 06:50" UTC (2 hours and 48 minutes ago)"

אולי ב6:50 בבוקר ירד גשם, אבל ב10 בבוקר שבדקת לא ירד תשימו לב לזמן העדכון שאתם מבינים זה חשוב.

איתי - הנתון של השעה לא משנה רציתי להוכיח שבאותו נקודת זמן בVATSIM התוכנות קיבלו את אותן נתוני מזג אויר ושוב לא משנה אם עכשיו 10 בבוקר או 6 . כי באותו דיווח 2 התוכנות מראות מזג אויר שונה. כלומר למרות שזה אותם נתונים ( שים לב שיש דיווח על גשם ) בSB לא רואים גשם וFSINN רואים.

ושוב --השעה אינה משנה כי מדובר ב2 תוכנות ששואבות את מידע מזג אויר מאותו גורם ולאותו נתון מציגות משהו שונה .-לדעתי ולדעת רבים אחרים ברשת המזג אויר של FSINN הרבה יותר אמין ומדוייק

פורסם
ושוב --השעה אינה משנה כי מדובר ב2 תוכנות ששואבות את מידע מזג אויר מאותו גורם ולאותו נתון מציגות משהו שונה .-לדעתי ולדעת רבים אחרים ברשת המזג אויר של FSINN הרבה יותר אמין ומדוייק

קביעות מאוד נחרצות.

שגויות, אבל נחרצות.

שתי התוכנות לוקחות מז"א משרת ואטסים אליו אתה מחובר. הדיווח שמתואר שם לקוח מ-Servinfo, שעשוי להיות מחובר לשרת אחר.

שרתי ואטסים לא תמיד מעודכנים במז"א. ראיתי את זה כמה פעמים, וזו אחת הסיבות המרכזיות בגללן אני מעדיף להתחבר לשרתים בארה"ב - הם בד"כ יותר מעודכנים במז"א (ע"ע http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=2796).

SB3 מראה גשם כשיורד גשם. נקודה.

המצב אותו אתם מתארים הוא בדיוק המצב בו אתם מחוברים עם SB3 לשרת X, בו מז"א עדכני יותר או פחות מאשר השרת אותו בדקתם ב- Servinfo. בכל אופן, הוא שונה.

וסרבאינפו מראה שיש גשם, אבל אצלכם אין גשם.

אח"כ אתם מתחברים עם FSINN לשרת אחר, והופ יש גשם.

לא קשור לתוכנה.

פורסם

קביעות מאוד נחרצות.

שגויות, אבל נחרצות.

שתי התוכנות לוקחות מז"א משרת ואטסים אליו אתה מחובר. הדיווח שמתואר שם לקוח מ-Servinfo, שעשוי להיות מחובר לשרת אחר.

שרתי ואטסים לא תמיד מעודכנים במז"א. ראיתי את זה כמה פעמים, וזו אחת הסיבות המרכזיות בגללן אני מעדיף להתחבר לשרתים בארה"ב - הם בד"כ יותר מעודכנים במז"א (ע"ע http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=2796).

SB3 מראה גשם כשיורד גשם. נקודה.

המצב אותו אתם מתארים הוא בדיוק המצב בו אתם מחוברים עם SB3 לשרת X, בו מז"א עדכני יותר או פחות מאשר השרת אותו בדקתם ב- Servinfo. בכל אופן, הוא שונה.

וסרבאינפו מראה שיש גשם, אבל אצלכם אין גשם.

אח"כ אתם מתחברים עם FSINN לשרת אחר, והופ יש גשם.

לא קשור לתוכנה.

אורן -אני יודע לקרוא את הדיווח במיוחד את קבוצת המסמפרים הראשונה בה רואים לאיזה יום בחודש ואיזה שעה הדיווח מתייחס...

ותאמין לי שאת הבדיקה עשיתי כאשר בדקתי גם בSB וגם FSINN שהם מתייחסים לאותו נתון בזמן

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...