×�פיק פורסם אפריל 29, 2005 דיווח פורסם אפריל 29, 2005 האם למישהו מהחטיבה יש רישיון טיס במציאות על אזמ"ים ו\או מחזיק באז"מ? למי שלא ידוע אז"מ זה אולטרא לייט.
yossid פורסם אפריל 29, 2005 דיווח פורסם אפריל 29, 2005 מתעסק, לא עם אז"מ, עם עזאם (עזאם)... :drinking: :drinking: סתם. חג שמח
dvir blashar פורסם אפריל 29, 2005 דיווח פורסם אפריל 29, 2005 אני מתעסק עם טיסנים קצת שזה קצת יותר קטן אבל זה בערך ההבדל היחידי שהוא ממש גדול בין שני הדברים
×�פיק פורסם אפריל 29, 2005 מחבר דיווח פורסם אפריל 29, 2005 חחחח בערך ההבדל היחידי. קרעת אותי דביר. אני חושב שאני ידוע ומכיר את ההבדל המהותי בין טיסנים (עדיין בגדר צעצוע) לאז"מ(מטוס שטסים בו פיזית) וההשוואה שעשית בין השניים מוכיחה שאתה לא מכיר את התחום, ששונה אחד מהשני לחלוטין. תודה בכל מקרה.
Arie Halperin פורסם אפריל 29, 2005 דיווח פורסם אפריל 29, 2005 אני חושב שאני ידוע ומכיר את ההבדל המהותי בין טיסנים (עדיין בגדר צעצוע) לאז"מ(מטוס שטסים בו פיזית) וההשוואה שעשית בין השניים מוכיחה שאתה לא מכיר את התחום, ששונה אחד מהשני לחלוטין. טיסנים - צעצוע ????????? אני חושב שלהטיס טיסנים זה לא כל כך פשוט וזה כלל לא צעצוע כמו שהFS הוא לא משחק
Or Netzer פורסם אפריל 29, 2005 דיווח פורסם אפריל 29, 2005 אני חושב שאני ידוע ומכיר את ההבדל המהותי בין טיסנים (עדיין בגדר צעצוע) לאז"מ(מטוס שטסים בו פיזית) וההשוואה שעשית בין השניים מוכיחה שאתה לא מכיר את התחום, ששונה אחד מהשני לחלוטין. טיסנים - צעצוע ????????? אני חושב שלהטיס טיסנים זה לא כל כך פשוט וזה כלל לא צעצוע כמו שהFS הוא לא משחק אהבתי צודק במאה אחוז טיסן לא קל בכלל (תלוי איזה כמובן.. טיסן שקונים ב2 שקל בחנות צעצועים.. 100 שקל מי שמצליח להטיס :wink: )
Continental Airlines פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 אההה אל תעליבו את מי שמטיס טיסנים (אני גם) זה בכלל לא קל (תלוי איזה טיסן) וזה גם לא צעצוע..וזה כיף לאלללה ותאמת הייתי מעדיף רשיון על אז"מ...זה באמת כיף!!
oz פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 ואי אנשים הבן אדם ביקשר לשאול על אזמים איך לעזאזל הגעתם לטיסנים??? טיסנים זה כאילו אילת ואזמים זה ראש פינה שתבינו את המרחק בין השניים....
Nimrod פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 אפיק אני מכיר בחור שמתעסק בבאקי (טרקטורון עם מצנח) אם זה גם טוב. :?
×�פיק פורסם אפריל 30, 2005 מחבר דיווח פורסם אפריל 30, 2005 לא התכוונתי להעליב את המתעסקים בטיסנים-גם אני הייתי מתעסק פעם (בננה וברנש למבינים). ולא נמרוד, לא התכוונתי לטרקטורון מעופף. אני ממש לא מחפש מישהו כאן שמכיר מישהו שיש לו דוד שמכיר מישהו שיש לו אולטרא לייט. רק רציתי לדעת אם חבר'ה מהחטיבה (חוץ מטל קפלן) מתעסקים באזמ"ים. זה הכל. פשוט מאוד.
Ilan Cohen פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 יש טיסנים יותר גדולים מאזמים. http://www.isra-sim.com/movies/b29.avi
dvir blashar פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 אפיק הנה תמונה מהערבה הפתוחה עכשיו,אם אתה קורא לזה צעצוע אז שתיהיה לי בריא טיסן סילוני [/code]
oz פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 אפיק הנה תמונה מהערבה הפתוחה עכשיו,אם אתה קורא לזה צעצוע אז שתיהיה לי בריא טיסן סילוני [\quote] אז מה? הראת אולטמיט 46% עם מנוע DA 150CC שעולה 40 אלף שקל נכון מנוע יותר חזק מאז"מ נכון יש מצב שגם המחיר יותר יקר לאז"מ אבל אפיק כאן שאל על אזמים לא על טיסנים
yossilevy פורסם אפריל 30, 2005 דיווח פורסם אפריל 30, 2005 אני התחלתי ללמוד בתחילת דרכי על אז"מ אחרי 5 שעות טיסה מתוכם 5 דקות סולו הבנתי את הקטע ועברתי באותו יום למטוסים קלים.
×�פיק פורסם מאי 1, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 1, 2005 אני התחלתי ללמוד בתחילת דרכי על אז"מ אחרי 5 שעות טיסה מתוכם 5 דקות סולו הבנתי את הקטע ועברתי באותו יום למטוסים קלים. מה זאת אומרת "הבנת את הקטע"? לא הרשים אותך? מה הסיבות שעברה לGA ולא המשכת באז"מים? תודה.
itai פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 הי לאחרונה קניתי סופר דריפטר - אחד הדברים המדהימים שאפשר לדמיין ברשותי רשיון פרטי ואין מה להשוות למרות שגם בGA נהנים... ההטסה הרבה יותר אינטנסיבית - טסים את השטח ולא מיישרים אף וכיוון ב 3000 רגל אני משלים את ההסבה בימים אלו
ADVIV פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 הי, ברשותי מטוס, וגם אני הגעתי מה GA אולם בארץ עדיף לטוס על אולטראלייט ביחוד היום שה"אולטראלייטים" והירים ומשוכללים יותר מה 152 למיניהם. צריך עזרה פנה אלי בברכה עדי
yossilevy פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 זה לא איתגר אותי. תאר לך אחרי 5 שעות סולו באוויר דבר נוסף אחרי הוצאת רישיון אסור לך לטוס טיסה מרחבית עד צבירת 200 שעות ועוד מגבלה שאתה לא יכול לקחת נוסע נוסף עד 200 שעות אז אני שואל למה להוציע כל כך הרבה כסף על רישיון מוגבל!!?
ADVIV פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 א. אני מצטער שאני מופיע עדיין כ VATIL10 למרות שאני כבר לא משמש בתפקיד. היום שיניתי את היוזר מקווה שיתעדכן בקרוב. ועכשיו לעיניננו: למה אולטראלייט: בתחילה ברצוני לציין שזאת דעתי האישית וכמובן כל אי הסכמה מקובלת. אז ככה: 1. בואו נעמיד כמה דברים על דיוקם: אולטראלייט עדיין נחשב בארץ לחתיכת מקל עם כנפיים, נכון זהו אכן האולטראלייט המקורי כמו הדריפטר שאין כייף ממנו לטוס פתוח קרוב לאדמה ולנשום את ריח הפרחים. כמו כן ישנם הסוג השני של המטוסים שכיום בעולם נכללים בתחום התעופה הספורטיבית כמו ה סטורצ',טקסן, והסוג השלישי הים מטוסים שארה"ב בכלל נחשבים GA כגון הסוואנה או ה P92. בארץ לשימחתנו הם נכנסים בקטגוריית האולטראלייט. 2. טיסה באולטראלייט זולה בהרבה מטיסה במטוס GA. עלות שעת טיסה במטוס שלך עולה לא יותר מ120 ש"ח כולל דלק,תיקונים שנתיים, ביטוח וכו'. 3. ה GA מוגבל מאוד מבחינת נתיבים בלבד ואפשרויות נחיתה במנחתים. האולטראלייט יכול לטוס גם בנתיבים וגם בבועות ולנחות במנחתים שה GA יכולים רק לחלום עליהם.. 4. 200 שעות לטיסת מרחב???? לר נכון !!! לאחר 16 שעות ניתן לעבור קורס מעשי בין 4-6 שעות ואתה יכול לטוס גם לאילת אם בה לך. 5. 200 שעות להטסת נוסע???? חצי מדוייק ,!!! ב 100 שעות ניתן לעשות הסבה קצרה וניתן להטיס נוסע. המיגבלה על הטסת נוסע מוצדקת לדעתי היות שקשה יותר להטיס אולטראלייט בגלל מעטפת הטיסה הקרובה לקרקע ןכן'. תרצה עוד פרטים? תכתוב ואשמח לענות בברכה עדי
yossilevy פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 תודה על המידע אני התחלתי ללמוד לפני 14 שנה יכול להיות שזכרוני בוגד בי אבל זה מה שנאמר לי אז... בכל אופן לא אמרתי שזה לא כיף נהנתי מכל רגע באוויר עם הכלי הזה ועד היום אני טס על אולטראליטים. בכל דבר יש יתרונות וחסרונות לי היה יותר חסרונות מאשר יתרונות לכן עברתי לGA
×�פיק פורסם מאי 1, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 1, 2005 איתי ועדי, הוספתי את שניכם למסנג'ר. אשמח אם תאשרו אותי... afik1221@hotmail.co.il להשמע...
Omer k פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד לאז"מ? ומאיזה אפשר להצויא רשיון? וכמה זמן זה בדך כלל לוקח, להוציא רישיון? ב-GA עד כמה שאני ידוע, 17 - 17 ובסביבות החצי שנה עד שנה לא?
×�פיק פורסם מאי 1, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 1, 2005 הכל בישראל זה 17.... רישיון נהיגה-17 קורס טיס-דאון, GA, אז"מ-17. צו ראשון-17 יש בטח עוד דברים אבל אני גמור מעייפות וקשה לחשוב. לילה טוב.
Aviv Giladi פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 הכל בישראל זה 17....רישיון נהיגה-17 קורס טיס-דאון, GA, אז"מ-17. צו ראשון-17 יש בטח עוד דברים אבל אני גמור מעייפות וקשה לחשוב. לילה טוב. טייס אפשר להתחיל ללמוד מגיל 16 וחצי.
avihai פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 בישראל,המצב כיום הוא שאפשר לקבל תעודת מתלמד החל מגיל 17. חייבים לקבל תעודה רפואית על מנת ללמוד טיס,אותה אפשר לקבל בגיל 17. ללא תעודת מתלמד אסור ללמוד טיס. הוצאת תעודת מתלמד לוקחת בין חודש ל-3 חודשים. אפשר לקבל רישיון טיס בגיל 17. בצרפת למשל, לאז"מ אפשר להתחיל ללמוד מגיל 15, בגיל 16 לקבל רישיון. את שלי דווקא קיבלתי בגיל 15 ו-11 חודשים לאחר אישור מנהל התעופה הצרפתי. ניתן לעשות שם את ה"קורס המתקדם" לאחר מספר שעות של טיסה לבד,ולא 100 ולקבל את רישיון הטסת הנוסע. ניווטים הם חלק מהלימוד(אלא אם 300 ק"מ עם מפה וזיהוי נקודות לא נחשב בעיניכם לניווט...), ואין מגבלה על מרושיין טרי לנווט. כנראה שבישראל מגבלת הניווט היא בגלל קיום הנתיבים לאז"מיםוהמגבלות שחיל האויר מטיל, כאשר בחו"ל אין נתיבים לטיסות VFR אלא אזורי טיסה שבכל אחד מהם יש הוראות לגביו (בגבהים מסויימים ועם דרישות ליצירת קשר עם הבקרה,הפעלת טרנספונדר, וכו'. או אזורים אסורים לטיסות VFR כמו פריז). ב-GA, אפשר להתחיל ללמוד שם מגיל 16, ולקבל רישיון בגיל 17. אביחי.