עבור לתוכן
hagay

תקלה במטוס עם חומרים מסוכנים הקפיצה את נתב"ג

Recommended Posts

פורסם

מועתק מYNET

תקלה במטוס עם חומרים מסוכנים הקפיצה את נתב"ג

מטוס אל-על שהוביל חומרים מסוכנים דיווח כי אחד החומרים נשפך במטוס, תקלה שהיתה עלולה לגרום לפיצוץ המטוס כולו. צוותי כיבוי האש המתינו על הקרקע, ולאחר שהמטוס נחת ניטרלו צוותי כיבוי האש את החומרים שהשתחררו

מצב חירום הוכרז אחר הצהריים (יום ה') בנמל התעופה בן גוריון לאחר שמטוס עמוס בחומרים מסוכנים דיווח על תקלה. כוחות הצלה שהגיעו לנמל חיכו למטוס אך זה הצליח לנחות בשלום והחומרים המסוכנים נוטרלו.

האירוע החל כשטייס מטוס ג'מבו של חברת התעופה אל-על, שעשה את דרכו מלוקסמבורג לישראל, דיווח על תקלה באחד מתאי האחסון במטוס.

במטוס עצמו אוחסנו חומרים דליקים שאמורים להיות מיובאים לישראל. מבדיקה שערכו אנשי הצוות התגלה כי אחד המשטחים שעליו הועמס חומר דליק התנתק

והחומר נשפך ממנו. התעורר חשש כי ניצוץ כלשהו יגרום לפיצוץ של החומרים הדליקים ושל המטוס בכלל.

בנמל התעופה התארגנו צוותי חירום של כיבוי אש והמתינו על הקרקע. במקביל הוזעקו אנשי כיבוי אש מתחנת פתח תקווה המתמחים בטיפול בחומרים מסוכנים. כאשר נחת המטוס בשלום עלו הכבאים עם בגדי מיגון מיוחדים על מנת לנטרל את החומר שנשפך ולמנוע פיצוץ כלשהו, ולאחר שעה ארוכה של עבודה הם סיימו את עבודתם.

"זה בהחלט היה מצב מסוכן", סיכם רשף מנחם כספי שעמד בראש צוות הכבאים מתחנת פתח תקווה. "החבר'ה ממש עבדו בחירוף נפש על מנת לנטרל את החומרים".

לינק לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081777,00.html

מי יודע מה באמת היה שם?

פורסם
עוד פעם הגרוטאות האלו?!?!

מתי יפטרו מהם כבר? :?

ומי הפך אותך לחוקר מומחה ? יש לך מידע בכלל מה קרה ?

מה קשור בכלל סוג המטוס ולזה שהמשטח או החומרים לא אוחסנו כראוי...

סתם העיקר להאשים.. העיקר לצעוק. :roll:

פורסם
עוד פעם הגרוטאות האלו?!?!

מתי יפטרו מהם כבר? :?

ומי הפך אותך לחוקר מומחה ? יש לך מידע בכלל מה קרה ?

מה קשור בכלל סוג המטוס ולזה שהמשטח או החומרים לא אוחסנו כראוי...

סתם העיקר להאשים.. העיקר לצעוק. :roll:

כנראה לא הבנת ואתי נכון

הכוונה שלי הייתה שמכיוון שזה מטוס מטען אז זה כנראה 742

והאלה עתיקות, מתפרקות, ולהערכתי זה עיניין של זמן עד שיקרה משהו חמור יותר.

לא התכוונתי להפוך לחוקר תאונות מטוסים, אלה רק דעתי.

פורסם

הוא כנראה הבין אותך נכון מאוד,

מה הקשר בין תקלה באופן האחסנה של המשטח לבין סוג המטוס?

מה הקשר בין מצבם הבטיחותי של המטוסים לדעתך?

פורסם

הייתי שם ... לא קרה כלום, אחרי 2 וחצי דקות בערך הארוע בוטל... הייתה דליפה של איזשהוא חומר קורוזיבי עם סכנת דליפה, ברגע שנחת המטוס נכנס איש צוות לבדוק את הדליפה ואמר שהיא לא מסוכנת וביטל את כל העניין ...,זה בכל מקרה מה שסיפרו לי שקרה ומה שראיתי ממרחק (הייתי בתעשייה אווירית), בעיתון כל מקרה נכתב שזה בכלל צואת חזירים או משהו כזה.

ושוב התקשורת מנפחת הכל , "שעה ארוכה" - 2 דקות אחרי הנחיתה בוטל העניין.

פורסם

חרטה בארטה כל הענין הזה נראה לי. כל הכבוד לקברניט שעשה את הדבר הנכון ולא לקח סיכון.

חוץ מזה, לא אמרנו שאנחנו מפסיקים להיות כתבי YNET ולפרסם כל דבר שקורה שמה וקשור במטוסי מטען/נוסעים חסר כל ביסוס?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...