שגי×�_×™× ×�×™ פורסם מאי 6, 2005 דיווח פורסם מאי 6, 2005 נחתתי עכשיו מטיסת הפתיחה הרישמית שלי ( IZ1841 ) בן גוריון -> אילת. אין מה לומר - החטיבה שלנו היא החטיבה!! המשיכו כך... תוך כדי הטיסה עלתה בי שוב המחשבה על הנושא והייתי רוצה לשמוע דעתכם בנושא: בטיסה זו ביליתי 25 דקות על הקרקע בבן גוריון. חלק ניכר מזמן זה נבע מנחיתה של בריטיש על 12. אני לא מבין למה מטוס צריך להמתין בנקודת ההמתנה ( אפילו לא מיושר ) החל מרגע שמטוס בפיינל קורא למגדל ( לדעתי באיזור 5 מייל מערבית לשדה, בלחץ ) ועד לרגע שהוא מפנה את המסלול. לדעתי ניתן בשקט להתישר בינתיים ( שהתנועה עדיין בפיינל ) ולהמריא מייד לאחר שהנוחת חצה את ההצטלבות... כמו כן, למה צריך לפתוח מרווח כל כך גדול בין מטוסים ממריאים?? דעתכם?
Yahav Barzilay פורסם מאי 6, 2005 דיווח פורסם מאי 6, 2005 בקשר לעיניין של להמריא בזמן הנחיתה או להמריא אחרי פינוי.. ככה: בדר"כ הפקחים צריכים לחכות שהתנועה שנוחתת תהיה במהירות של קשר, ואז כבר אפשר לשחרר המראה, ולמה זה? יכול להיות שהמטוס שבא לנחות יפספס גישה וילק סביב ואז.. תהיה בעיה, כך שנותנים מהירות של קשר שזה אומר שהמטוס בבלימה והוא יפנה בטוח. זה לגבי נחיתה והמראה במקביל. בקשר ללמה יש הפרדות כל כך גדולות בין מטוסים ממריאים... אני לא בטוח שאלה מרווחים כל כך גדולים, אלה פשוט מרווחי ביטחון, אם לדוגמא יש מטוס פרופ-סילון שממריא ואחריו מטוס סילון צריך להתחשב במהירויות ולקחת מרחק שלא יגרום חס וחלילה להיתנגשות, מה גם שאם יוצאים על אותו סיד המרחק גדול יותר, כי מסלוליהם משתנים רק אחרי הרבה זמן וביינתים המטוס המהיר יכול לעקוף את האיטי יותר. מקווה שהצלחתי לענות לך (כרגע בדרך ליוון )
Nimrod פורסם מאי 6, 2005 דיווח פורסם מאי 6, 2005 אם עובדים "BY THE BOOK", אז 10 מייל הפרדה, זה החוק. אבל אני לא חושב שיש בעיה לשחרר ממריא מ26 שיוצא דרומה או אפילו מערבה בזמן שיש מתייצב על הILS.
apereg פורסם מאי 6, 2005 דיווח פורסם מאי 6, 2005 בפועל מה שקורה הוא שההמראות ב 26 מתעכבות מאזור פיינל 8-10 מייל ל-12 עד לקראת נחיתה שלו ( קשר או פינוי מסלול רלוונטי לנחיתות על 30 בזמן המראות על 26). כלומר מקבלים אישור המראה עוד לפני שהמטוס הנוחת על 12 חוצה את הצומת של 26, מתוך הנחה די מוצדקת שהמטוס לא יעמוד באוויר. העיכוב בהמראות הוא אכן גדול מאד, ובשדות אחרים בעולם זה יותר צפוף. אלון
שגי×�_×™× ×�×™ פורסם מאי 7, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 7, 2005 אילן - טוב לראות אותך!! יישר כוח על הפעלת הבקרות מסביבינו.... לגבי הנושא - 8 מייל??!! זה ה מ ו ן ! ! ! אז מה אם כתוב בבספר? מה עושים בשדות שבהם פעולה לפי הספר תשתק את השדה? לדוגמה EGLL או KLGA?? תראו קצת סרטים של JUST PLANES ותבינו למה אני קורא נחיתות והמראות צפופות...
אורח פורסם מאי 7, 2005 דיווח פורסם מאי 7, 2005 אילן - טוב לראות אותך!! יישר כוח על הפעלת הבקרות מסביבינו....לגבי הנושא - 8 מייל??!! זה ה מ ו ן ! ! ! אז מה אם כתוב בבספר? מה עושים בשדות שבהם פעולה לפי הספר תשתק את השדה? לדוגמה EGLL או KLGA?? תראו קצת סרטים של JUST PLANES ותבינו למה אני קורא נחיתות והמראות צפופות... תקרא מה שאלון אמר מעליך... אמר ויודע מה הוא אומר. לגבי שדות אחרים, להם יש מסלולים מקבילים, לנו אין וכניראה שגם לא יהיה.
Ilan Jonas פורסם מאי 7, 2005 דיווח פורסם מאי 7, 2005 תפרידו רגע - מרווחים בהמראה הם חוק, בזה אי אפשר לשחק אחרת המטוסים יטוסו בערימה בנתיב ואנחנו רוצים להטיס אותם 10 מייל אחד מהשני לכל הפחות (אם הם באותה מהירות). אני התייחסתי ליעילות בשחרור המטוסים - אתם צריכים להמתין את המטוס מיושר ולא בעמדה, ולשחרר מיד עם חציית הציר על-ידי הנוחת.
apereg פורסם מאי 7, 2005 דיווח פורסם מאי 7, 2005 כתבת נכון אילן - יש הבדל בין מרווחים בהמראה לבין הפרדה ממטוס נוחת. ונכון להמתין את הממריא על המסלול. בהמראה יש להתייחס גם לשאלה האם המטוסים ממשיכים לאותו נתיב, וגם לבעיות Wake Turbulence ובנחיתה אפשר לשחרר ממריא על 26 גם לפני חציית הנוחת על 12 את ההצטלבות, כדאי לבדוק מה הכללים המדוייקים לזה.