Itamar-ELY1 פורסם מאי 8, 2005 דיווח פורסם מאי 8, 2005 אני יתחיל בסליחה שלא הגבתי ולא ראיתי את הדבר ראשון , שהרי אני נשיא אלעל וירטואל . לא ביקרתי בפורום החטיבה מעל לחודשיים אם אני לא טועה מכמה סיבות שלא אפרט, אבל מסתבר שחלק מהסיבות שלי מוצדקות ביותר , ואכן עלי לא לבקר בחטיבה הזאת כנראה. השאלה הבאה רטורית לאלו שלא יבינו זאת , מדוע החטיבה נועלת הודעה כזו חשובה ל VATIL , אם אתם מחשיבים את אלעל וירטואל כחברה ישראלית בכירה בחטיבה הישראלית. אבקש ממנהלי החטיבה לא להתייחס לשאלה הזאת בתגובה , אלא להפנים פנימה עמוק עמוק . אוקיי ועכשיו נעבור לתגובה לגבי דבריו של הטייס הישראלי שטס ב BAV. אני חש שאתה מרגיש טיפה מתוסכל מרמת הבחינה שלנו , אוקיי זה לא חדש ,המון טייסים מנסים להכנס ל EL AL VA וכמו שאתה בטח נוכח לראות אנחנו חברה קטנה ומאוד מצומצמת , אך באותה נשימה מאוד איכותית ואני חוזר מאוד איכותית. הבחינות שלנו מורכבות אכן מאוסף בחינות PPL של CAA. אם הינך פרח טייס כלשהוא לפי מיטב הבנתי , אתה בטוח מודע שטייס מסחרי בראשית דרכו , צריך לרכוש רישיון PPL ולטוס עם רישיון זה 1500 שעות , על מנת לקבל הזדמנות לגשת לשיעורים מעשיים לרשיון ה ATPL. אינני רואה בהשמת השאלות משאלוני ה PPL בבחינות הקבלה שלנו כמשהו נפשע או רע.. להפך , חלק מהמטרה באתר שלנו זה להווה מקור מידע שבו תוכל לקבל כל מידע אפשרי לימודי לגבי תעופה אזרחית ובין היתר תעופה קלה. השאלות אמיתיות ומספקות לטייסים שלנו ידע מעבר לעולם הוירטואלי. כאשר בנינו את המערכת ממש לא חשבנו רק על העולם הוירטואלי והחלטנו שאנחנו רוצים לעבור רמה הלאה ולהקים משהו יותר גדול ויותר רחב , ואכן לדעתי הצלחנו במטרה זאת בזה שהכנסנו שאלות מאוד קשות בבחינת הקבלה. האתר שלנו נועד לשמש כמקור יודע דבר עבור כל טייס בחטיבה הישראלית שיוכל ללמוד מן האתר שלנו אפילו בלי להיות חבר ב ELAL VA. לכן אינני חושב שהמחשבה שלך שדברים אלו לא קשורים לעולם ה FS ממש רלוונטיות . המטרה שלנו היא לגייס חומר אנושי בעל ידע ממש גבוה בתעופה. בנוסף לכך , החומר בעצם מסופק לטייסים שבאמת רוצים להכנס ואין להם את כל הידע , בעזרת מערכת הבחינה העצמית שלנו שבה אתה יכול לתרגל כל היום במפורש , כל היום לתרגל את השאלות פעם אחר פעם כאוות נפשך. מערכת זו חופשית לכל האנשים שלא חברים ב ELAL VA. ולכן מהווים מקור ידע ולימוד עבור כולם , וכולם יכולים להרוויח ממנו. אם אתה קורא לזה לימוד חלקי , אתה ממש טועה לדעתי ושוב חלק זה של התשובה לא שלם ותיכף תיווכח לדעת למה. הלימוד שניתן כרגע באתר הוא חלקי ביותר מאחר ואין לנו את כל המשאבים למצוא חומר לימוד תעופתי לגבי החומר שאתה נבחן עליו , אבל זה לא אומר שאין באפשרותך ללמוד על מנת לעבור את הבחינה. חשוב לציין שלאחר בחינת הקבלה עליך לעבור בחינות נוספות על מנת לקבל דרגות נוספות בחירות יותר בהמשך סולם הדרגות שמשתרע על טווח של 700 שעות טיסה וירטואליות. אלו גם כן שאלות לא קלות שכבר לא לקוחות מבחינות PPL אלא שאלות שרלוונטיות לטייס מסחרי מקצועי לכל דבר. אני לא אומר שמה שרשמת הינו כתבה ביקורתית שאמורה להפיל אותנו ואני מבין את הפוטנציאל שאתה רואה , אני רואה בדיוק את מה שאתה רואה ואני אכן ישפר ויסיק מכל מה שאמרת פה. כל פעם עלינו לשמוע מעוד אנשים ולשפר על מנת להצליח ולדהור קדימה אל המטרה הנכספת שהיא כמובן להיות החברה הוירטואלית הכי גדולה ומקצועית בעולם הוירטואלי. אני חושב שאנחנו מתקדמים די טוב כלפי המטרה הזאת מתוקף היותנו קיימים מעבר ל 6 שנים כבר. כמובן שלא בכל השנים החברה "נוהלה" על ידי ,ולכן אינני יכול להעיד על תקופות שבהן לא אני ניהלתי אותה. אני חושב שאני בתור המנכ"ל הנוכחי של אלעל מאוד משתדל , יחד עם הצוות הנהדר והמקצועי שלי , לטפס כל פעם מחדש לגבהים שלא נראו אי פעם בישראל ובעולם הוירטואלי. הדבר היחיד שאתה לא מבין ידידי זה שלא כל הזמן יש זמן לעבוד על האתר ולשפר , ולכן מנסים לגייס זמן מדי פעם עבור האתר ועבור החברה. בתקופה האחרונה של לאחר סיום האתר החדש . רוב הצוות הפסיק את העבודה לגבי האתר מלבד אלמוג שמעדכן את לוחות הזמנים וירדן שמסדר את הקבצים כל הזמן בשרתי ההורדות. אני וירדן כבר לא עובדים על האתר תקופה מאוד ארוכה , בערך קצת אחרי שהאתר החדש הושק , ולכן הרבה דברים מעוכבים ולא מקבלים את הטיפול ההולם שהם אמורים לקבל .. וזאת כי יש לנו חיים פרטיים משלנו שאנחנו אמורים להתייחס אליהם. אני אישית חייל ולא כל הזמן נמצא בבית , ומעבר לכך יש לי חברת עיצוב אתרים שאני מנסה להרים , אז אני לא יכול להפנות את זמני האישי כרגע לחברה הוירטואלית והיא כרגע נמצאת במצב של סטנד ביי מבחינת בניית חלקים חדשים או שיפורים לאתר. השארתי אחרי כמובן מערכת אדמיניסטרציה מאוד גדולה ונרחבת שמשאירה לאנשי הצוות שלי וכמובן גם לי המון מקום למשחק באתר. אבל בחלקים הקריטיים פשוט צריך לבנות ולשפר ואין ספק שבזה אתה צודק ב 100 אחוז . כל נושא הדרגות ואופציות הקריירה זה דבר שאמור להיות שתול מזמן באתר ופשוט אין לי כוח לעשות את זה ואין לי זמן לעשות את זה. זו הסיבה הפשוטה שדברים מתעכבים. בכל זאת אני רוצה לציין שאלעל וירטואל עברה רפורמה מאוד גדולה מאז האתר הקודם והצליחה לגייס מעל 55 טייסים חדשים ואפילו יותר מאז השקת האתר החדש ומערכת הבחינות החדשה. יש לנו טייסים בין לאומיים מאוקראינה , ברזיל , מקסיקו , בלגיה , פורטוגל , קנדה , ארה"ב , הונגריה ועוד מדינות נוספות שמאוד תומכים בנו ומאוד מעריכים את הרמה הגבוהה. אני לא מודע לטייסים שלנו שקיבלו את התשובות הבוטות והמאוד פוגעות שאתה אומר לגבי הדירקטור של היטרו . אני לא מכיר אף פקח שמכבד את עצמו ובהחלט לא פקח בריטי שיגיד דבר כזה לאף טייס. ובטח לא הדירקטור של היטרו.. הטייסים שלנו מאוד מכובדים בעולם ויש לנו הסכמים בין לאומיים עם ארגונים כמו OneWorld , LOT Polish Airlines ועוד כמה חברות שעדיין נמצאים תחת מו"מ. לסיום , אין לך ממש מה לדאוג , כי כפי שאני אומר , רוב הדברים כן מודעים להם ופועלים על מנת לשפר אותם , פשוט כרגע זה לא הזמן ואין לי את היכולת לבזבז את הזמן היקר שלי על החברה הוירטואלית שיצרתי יחד עם כל האנשים שתומכים בנו ומאמינים בנו. השינויים יעשו וימסר יותר מסרים לטייסים הוירטואליים בדף הכניסה. ושוב פעם , המטרה שלנו היא לשפר את אנשי הסימולטור ולא להשאר באותה רמה כל הזמן. וכן אנחנו מספקים את החומר על מנת לעבור את הבחינה אם זה עדיין לא ברור לך. אתה לא נזרק לים ללא חומר. את שלמות החומר נגייס ,אבל שוב פעם בבוא הזמן כשנוכל להשיגו. אך זה לא אומר שעלינו לרדת ברמת הבחינה רק מאחר ואין לנו חומר מקיף ושלם לגבי השאלות , מספיק שאתה תדע את התשובה וכבר למדת משהו שיספיק לך על מנת ללמוד את זה ביתר קלות בעולם האמיתי. וחוץ מזה , תמיד אפשר לשאול אנשים יותר ותיקים באלעל על מנת לקבל תשובות יותר מעשיות ויותר הקפיות לגבי שאלות ספציפיות. תודה רבה על ההקשבה , ואפשר לנעול אם בא לך...איזה אדמין שזה לא יהיה. יום טוב
BAW339 פורסם מאי 8, 2005 דיווח פורסם מאי 8, 2005 Mr. President of ELAL VA! First of all Sir, you haven't answered even one question i asked. Unfortunately. I asked why it happens and why not to do it better. Lack of time... half year is more then enough and does not explain anything. Let me pass a few words about your unathorized provision of training on PPL Ground School and ALTP. It is not for fun was implemented by CAA and FAA to provide ground school with actual flights. Every rule of CAA and FAA was written in blood. It is highly advicable by every and all flight instructors to learn Ground School with actual flying expirience. Just to inform you Sir, you are breaching the law by providing actual Ground School training without authorization. I suggest you reconsider the target of your VA or aquire all proper authorizations. Besides you do more damage then good by providing real flight training in virtual environment. It was not built nor ment for it. You don't know and don't have Flight Instructor license to do such a thing. Moreover flight simulator environment is good place to get general idea of flight and enjoy it. For serious training you have to go Flight School. It is sometimes incredibly hard to get out from the approach of virtual pilot to approach of real pilot during lessons. Your provision of Ground School training can and will lead to real life airplane crashes in future if continued. Becouse people usually learn something new and when hear something close to what they know they don't pay attantion required to remember. Its simple psychology. Real aviation world is not a game. It is different and accents are differently placed there. So get the authorizations or change everything. What you doing now is serious crime. You can check my words with lawyers. As for ALTP. It is 1470 hours as Pilot in Command, not as pilot. It is a big difference. For Heathrow Control... i know better, i'm BAV pilot and fly frequently to and from there. Also you know very well that Controller can give a pilot clearence to land any runway. So lets not hide the facts. It was happening and will happen in future. One more question... who exactly deleted the post put on ELAL VA forum? It was there for discussion after VATIL locked up post on this forum and notified me where they think is best to put it for discussion. It was put to ELAL VA forum by ELAL VA staff. Your airline have 78 pilots. You proud of it? It is a shame Sir. Half year in existance and only 78 pilots. And how many of them are active pilots? How many events do your airline have? What kind of training and support your airline provides to new pilots? You saying that your target is to aquire best pilots for the airline. But you will never aquire best pilots with approach like this. You have a good pilots, really good. But not all of them are good and none of them can improve their level. Becouse no training provided. Real life training is almost 0 in simulator and endangers people if they ever go for real life pilot course. Why, ask CAA. Codeshares is the last thing ever that any pilot can be interested in. A brief coment about "Israeli pilot who flies for British Airways". Sir, i can say about myself Israeli pilot, Canadian pilot, British pilot, Soviet pilot. I lived in all these countries, but yes my home is Israel. If you where meaning that i fly for British Airways and not for ELAL VA... i admit that i would be proud to fly for ELAL but never will fly for ELAL VA in the state it is now. Beautiful website, but general feeling of ELAL VA i have is disgusting and disappointed. Especially after your kind reply to me Sir. Now i'm as far from ELAL VA as i never was. Sir, here is my questions: What is the target ELAL VA trying to reach by putting close to real life test requiring knowledge that is nearly useless in FS world and impossible to pass honestly without prior real world training or extensive research and not providing important information that many prospect pilots would look for? Why would ELAL VA with its great potential not become large and truly best airline? Who authorized you to provide real life Ground School training? Do you have the necessary knowlege and athorizations to provide Ground School training? How many of ELAL VA pilots are active pilots? How many events do your airline have? What kind of training and support your airline provides to new pilots? Who exactly deleted the post put on ELAL VA forum? If ELAL VA is so good as you say then why almost every one pm's and calls me with support for posting the messege? Why exactly people fear to openly discuss ELAL VA? I posted here the most rude post i ever wrote. But what was going on with the matter for last few days was shoking and surpising. I'm not requiring you Sir to answer me. Answer to yourself and to Israeli Virtual Aviation Community. You have to answer. Becouse ELAL is National Carrier and you representing its virtual counterpart. I'm ready for everything after this post. And don't care. Too tired and disappointed after these few days of endless unbolivable illogical things happening with these posts. Thank You and excuse me for such unbolivably rude post. There was no other way to express what i feel and think. Yes i want too that every pilot in the world would think about Israeli pilots as best of the best. That's maybe why i'm writing about it at all.
אורח פורסם מאי 8, 2005 דיווח פורסם מאי 8, 2005 ההודעה המקורית נמחקה וזאת כדי להמנע מעימותים מסוג זה. חטיבת VATIL מטרתה היא לספק שירותי פיקוח לטייסים הוירטואלים ואין מעיניינה מה קורה ב VA זה או אחר. כל מי שמעוניין להגיב לנושא זה מזומן לפנות לפורום אלעל VA בלינק הבא: http://forum.elalva.com/viewtopic.php?t=53 ובזאת נסגר נושא זה.