עבור לתוכן
Ariel

הצעה לשיפור אווירה

Recommended Posts

פורסם
שלום לכל חברי צוות VATIL ואילה שהגיבו בפרט.

אני רוצה לחדד את דברי, וזה עלול להשמע לחלקכם לא נעים, למרות זאת נסו "להקשיב" לדברי

ולהבין שאני לא מנסה או רוצה לפגוע, אלא להעביר תחושה.

כן, אתם משקיעים ונותנים, (כמעט) כולם מודים לכם ונהנים הנאה, אבל גם אנחנו ציבור

הטייסים משקיעים שעות בלימוד ותרגול וגם לנו מגיעה תודה, אנחנו קיימים עבורכם ואתם

עבורינו, יחסי גומלין בין אנשים המשתפים פעולה בתחביבם.

משום מה שנכתב למשל ע"י אורן יש תחושה שאתם "מורמים מעם" ואנו הטייסים מעין

דבר הנחות ביחס אליכם, זו תחושה ששום הסבר לא יכול לשנות, רק יחס אנושי יותר

ואפילו סלחני יכול לשפר את זה.

תחת להפגע הייתי שמח אם הייתם חושבים על דברי ודברי אחרים (מבלי לרדת לפרטים) וחושבים

מה ניתן לעשות כדי לתת לנו להרגיש אחרת.

שוב תודה על זמנכם המנעים את זמני.

אריאל

אריאל מבחינתנו פקח לא שונה מטייס וחבר צוות לא שונה מאף חבר בחטיבה כי חבר צוות הוא חבר חטיבה עם תפקיד לדוגמא DCRM וכו'.

ומי שחושב שטייס=\(שונה) מפקח טועה ופקח שחושב ככה עוד יותר טועה

לצערי אני לא מכונה שמגלה מחשבות.

אתה צודק בקשר למחשבה הזאתי ואשמח אישית לשמוע פתרון אם יש לך לזה

בMSN בערב.

ואוהד, אני גם ישתמש במשפט שלך .

פורסם

אור ולכל צוות ההנהלה והאחרים

כל מה שאותם אנשים שהגיבו ניסו לומר כולל אני זה שיש כמה בעיות כלפי הגישה

בניסוח התוקפני והתבטאויות בפורום וגם בפיקוח .

נכון שלא כל הפקחים הם מנהלי החטיבה אבל הרבה ממכם כן אם לא רובכם כן מפקחים וחלק מהדברים שנאמרו לא נאמרו רק על אותם פקחים שהם לא שייכים להנהלה אלא על כולם כלל המנהלים שלוקחים בזה .

קשה לי להאמין שרק אנחנו רואים את הבעיות ואך אחד ממכם לא חושב אפילו שיש בעיה.

תעבורו שוב על מה שנכתב היום בחיפוש קל תוכלו למצוא המון מקרים מהעבר שיכלו לקבל טיפול קצת אחרת ותקבלו את הביקורת .

כן הבקורת מופנת להנהלה כי על ההנהלה האחריות לדאוג שדברים כאלו לא יקרו ואם קרו לא נורא בו נראה איך אפשר לתקן כדי שלא יחזרו.

כולם מעריכים את הזמן ההשקעה שלכם אך יחד עם זאת זה לא אומר שאין ביקורות

תקבלו אותם בעיין יפה על מנת לשפר

אני בטוח שאתם מספיק כשרוניים לפתור את הבעיות גם בלי ליצור קשר אישי איך לפתור אותם.

איך לפתור את אותם בעיות לאחר שתפנימו אותם יהיה פשוט מאוד

תודה

פורסם
משום מה שנכתב למשל ע"י אורן יש תחושה שאתם "מורמים מעם" ואנו הטייסים מעין

דבר הנחות ביחס אליכם, זו תחושה ששום הסבר לא יכול לשנות, רק יחס אנושי יותר

ואפילו סלחני יכול לשפר את זה.

צר לי אריאל, אבל תחושות סובייקטיביות שלך אני לא יכול לשנות, ובאמת שאני לא מבין מאיפה הן נובעות.

בוא נסתכל לרגע מה אתה כתבת:

לסיום - הפורום הוא בשביל כולנו, לעיתים זה נראה כאילו אנחנו (הקהילה) קיימת עבור

מנהלי החטיבה, אני רוצה להרגיש שהמנהלים קיימים עבורינו ואנחנו עבורם, חלקם

אכן מתאימים להגדרה הזו, חלקם האחר - עדיין לא אבל זה יכול להשתנות עם רצון טוב.

בוא נראה מה עניתי לך:

הקהילה לא קיימת בשביל מנהלי החטיבה. מנהלי החטיבה קיימים בשביל הקהילה.

מאיפה בדברי קיבלת את התחושה שאנחנו מורמים מעם? אתה אמרת שנראה כאילו הטייסים קיימים עבור המנהלים, הסברתי לך שהמצב הפוך.

תבין, החטיבה קיימת בשביל לתת לטייסים שירות. הצוות קיים כאן בשביל לתחזק את החטיבה הזאת, שמטרתה לתת לטייסים שירות. לא פחות ולא יותר.

בדיוק כמו שפקחי טיסה נותנים שירות לטייסים במציאות.

בנוסף, החטיבה זקוקה לטייסים, בדיוק כפי שהיא זקוקה לפקחים ולמנהלים.

אף אחד כאן לא חושב שהוא מורם מעם.

גם הטיפול בנושאי המשמעת בפורום הם שירות לקהילה (וחבל שחלקים מהקהילה לא מסוגלים לראות את התמונה הרחבה ולהבין את זה).

אין לך אפילו קצה קצהו של מושג עד כמה אנחנו נוהגים בסלחנות. על כל השעיה יש כאן דיונים ושקולים לכאן ולכאן.

אני חוזר ואומר שוב (משום מה אתם מפספסים ומעלים שוב ושוב את הנקודה הזאת) - לגבי התנהגות לא נאותה של פקחים - קיים מוסד ה-DCRM בדיוק בשביל הדברים האלה (וגם לגבי התנהגות לא נאותה של טייסים). לגבי התנהגות שאינה "מעליבה" אלא רק שגויה קיים פורום תחקירים, בד"כ יש שם תגובות רציניות מאוד. הוא המקום להעלות טעויות שונות.

אני לא אומר שאנו פועלים 100% ללא שגיאות. אנחנו מאוד פתוחים לביקורת ולוקחים אותה בכובד ראש.

בנושא ה"אירוע" המשמעותי האחרון שהיה כאן ועורר מחלוקת לא היינו נוהגים אחרת. שמענו את הביקרות, ובכל זאת אם יחזרו מקרים מסוג זה לא ננהג אחרת. נסו לקבל את זה בפרופורציות הנכונות.

יחד עם זה חוסר ההערכה המתבטא שוב ושוב של חלק מקהילת הטייסים פשוט מקומם.

פורסם

אהלן חברים

קודם כל, כל הכבוד ותודה לאריאל וכל מי שהגיב בשרשור הזה, בין אם זה דברים נכונים או לא, כמובן כל אחד לדעתו, אני אומר תודה על הדברים, מהסיבה שאם לא נדע אז לא נוכל לתקן.

נתחיל בזה שהחטיבה שלנו גודלת וגודלת וכבר ממש מדמה את כל עם ישראל בכל הגילאים, וטבעי הדבר (לפחות לדעתי) שיהיו חברים שלמרות הכל יהיה להם קשה להסתדר עם אחרים, סבלנות זה הפיתרון, סבלנות כלפינו ואחד לשני.

לשאלה שנשאלה, התשובה היא לא הגיוני שטייס יפחד לעלות, פשוט לא מתקבל על הדעת! ואני קורא לטייסים שמפחדים מפקח מסויים בגלל מעשה כזה או אחר, לפנות לצוות החטיבה בדחיפות כי אם לא נדע לא נוכל לטפל.

לא יעלה על הדעת העלבות של טייסים ופקחים ברשת, ופקחים וטייסים שטסים צריכים לשמור את הבעיות האישיות שלהם (כמו שקשה להם להסתדר עם חברים אחרים) בצד ולתת נטו פיקוח, חשוב להבין דבר מאוד חשוב, גם שמגיע אליכם טייס שמצבע טעות בזמן עומס, עדיין חשוב לנסות למצוא את הזמן ולתת לו הדרכה או הפניה בנושא, כי ברוב הסיכויים אותו טייס יחזור על אותה טעות, כי: אולי הוא לא יודע למי לפנות לעזרה, אולי הוא חדש, יש טייסים שהרבה יותר קל להם ללמוד דרך הרשת (כמוני), והכי חשוב רוב הטייסים בחטיבה הזו התחילו כמוני וכמו הרבה שזה מאפס, ולחלקם למידה עצמית יכולה להיות קשה.

חברים תהיו סבלנים, אל תפסלו אף פקח וטייס מלנסות ללמוד ממנו משהו, וכמו שאילן אומר: בלי אגו, את כל הידע שלי בפיקוח צברתי בגלל פיקוח על טייסים, ואת הנסיון שלי צברתי בגלל טייסים חדשים!

פורסם

איציק כל הכבוד על התגובה הבוגרת

ברור שהבנת את העיקר מכל השרשור הזה

אין פלא שאתה בין היחידים שמאוד מעורכים בחטיבה כחבר הנהלה ופקח טיסה

תמשיך כך ותנסה להעביר קצת גם לשאר ההנהלה

במקום להפגע לקחת את זה כביקורת בונה כמו כל אירגון ניהולי שרוצה להתפתח ולהשתפר

ולא לקחת אישית ולהתגונן מאחורי הבעיות שהעלו כאן .

אני לא ממש רוצה להכנס ולהעלות פתרונות אבל

אני חושב וזו דעתי וכל חבר שחושב כמוני יוכל להגיב

שיש בעיה שפקח בחטיבה שהוא גם חבר הנהלה יהיה אחראי על משמעת פקחים

מהסיבה הפשוטה שלא הגיוני להעלות בעיה כנגד פקח שהוא עצמו הפקח.

תסכים שיש עם זה בעיה

בנוסף יש לי הצעה קטנה לנושא הפיקוח אני חושב שזה יעזור

ויגרום לפקחים להשתדל ליהיות יותר מנומסים ותומכים

ההצעה שלי לבצע אחת למספר חודשים משוב על הפקחים כלומר יהיו טפסים או קישור עבור כל פקח עם אותם שאלות ובסוף תוכלו כמנהלים לדעת מי יותר תומך מי יותר מעודד אנשים לטוב

ממי כולם חוששים או לא כולם אבל חלק מהאנשים וכו

שאלות כגון

האם אתה חושב שהפקח מבצע את עבודתו כראוי

באם אתה נמנע מלטוס כאשר הפקח הנ"ל מפקח

האם יצא לך להפגע אישית מהפקח הנ"ל

האם שמעת את הפקח הנ"ל מדבר לטייס אחר בקשר ומעליב במהלך הטיסה בגלל טעות

באם הפקח סובלני או עצבני או אגרסיבי כאשר הוא ממלא את תפקידו

אלו שאלות לדוגמא

כמובן תוכלו לשנות או לחשוב על שאלות אחרות זה סתם דוגמא זרקתי ככה מה שעלה לי כרגע על מנת לפתור את בעית הפחד ותלונות על פקחים

ממשוב תוכלו להשיג שני דברים

1 תגעו מי הפקחים שיש איתם בעיה ותוכלו לשים עליהם עיין

2 הפקחים יתאמצו יותר למען סביבה טובה ונעימות בשביל לקבל משוב חיובי

כמובן שכל הטייסים צרכים להבין שטייס שיעשה בעיות יעונש בהתאם לחומרת המעשה

תודה

פורסם

אסי שלום

ההצעה שלך לגבי משוב, נשמעת לי טובה, משוב זהו דבר חיוני להתקדמות לדעתי.

צריך לנסות לדעתי להעריך את כולם באופן שווה ולכן נדרשת סבלנות, שאני אומר הערכה זה אומר גם להגיד לאותו אדם דברים טובים וגם לדעת להגיד דברים לשיפור ותיקון.

ושוב אני קורא לעוד חברים בחטיבה להביע את דעתם בנושא, וכל מי שיש לו בעיה או מרגיש משהו מוזמן לפנות לצוות החטיבה או להגיב פה, אם לא תגידו אז לא נדע.

פורסם

חשוב לי לציין אני כותב דברים אלו רק מנקודת מבט של טייס כי אין לי מושג איך זה נראה מעמדת פקח, אבל אני גם מאמין שדברים אלו נכונים גם מצד עמדת הפקח.

אבא שלי לימד אותי דבר אחד שתמיד כדאי ללכת בעקבותיו והוא שכל מקום שיש מחלוקת לברוח משם כמפני אש,

עם זאת גם למדנו שכל מקום שיש מחלוקת לשם שמים (כלומר לצורך תועלת ולא התנצחות / התנשאות) אז כדאי להשתתף בה כדי להועיל,

אני בטוח שכאן מדובר על מחלוקת לשם שמים ולכן אגיד מה אני חושב אם כי אני גם מבין שלא בטוח שאני גם צודק.

כן קרה לי לא פעם שראיתי מי הפקח והחלטתי לא לעלות לרשת יחד עם זאת לא חשבתי להתלונן עליו מהסיבה שאני בטוח שאותו פקח לא מתכוון להרע לי או לאחרים אלא פשוט אני לא מספיק מקצועי לפקח זה, אז נשכתי שפתיים החלטתי ללמוד יותר טוב ולאחר מכן כן התחברתי כאשר אותו הפקח היה מחובר,

כן קרה לי לא פעם שראיתי מי הפקח והחלטתי לא לעלות לרשת יחד עם זאת לא חשבתי להתלונן עליו למרות שאני בטוח שאותו פקח התכוון להתנשאות עלי פשוט לא רציתי לרדת לרמה שלו, אז נשכתי שפתיים החלטתי לחכות ליום שבו הפקח ישנה את התנהגותו ואכן כך זה קרה.

תקראו לי פרייר, תגידו שבגללי אנשים יעשו מה שרוצים ללא התחשבות באחרים ועוד כיד הדימיון,

אז ממש לא, ההפך הוא הנכון ותרשו לי להסביר,

בסופו של דבר כולנו כאן חברים וגם אם יש אדם שהתעמת עם האחר כאשר יפגשו יחד אני בטוח שיהיו חברים ממש טובים כי אף אחד לא רב עם השני רק כדי להקניט אלא באמת מחפשים את ההתיעלות,

ולדוגמא יש לנו כאן בפורום שני חברים (לא אזכיר את שמם לא שאלתי לרשותם) שהיו אויבים בחיי היום יום וכאן בפורום הם התקרבו אחד לשני עד שאחד מהם אמר לי שהוא לא האמין שהוא יוכל אי פעם להגיד מילה טובה על השני, והנה בסופו של דבר זה קרה,

אז למה אני חושב שאני לא פרייר? כי אם אצלנו אויבים נהפכו לאוהבים אז אני בטוח שגם אם יש פקח שרוצה להתנשאות מעלי (או משהו בסגנון) ואני אשתוק בסופו של דבר ואולי גם אחרי הרבה זמן הפקח יבין שבעצם הוא עשה את הטעות מפני שכמה פעמים אדם יכול "לרדת" על השני וללא כל תגובה מהשני בסופו של דבר זה ימאס עליו (לא נשכח שאני מדבר על הפקח המתנשא) וקרה לי כזה מקרה ומפאת כבודו של אותו פקח לא אזכיר את שמו.

מספרים סיפור על כך שהייתה תחרות בין שתי ערים מי יוכל לבנות את הביניין הכי גדול, לשם כך העמידו קופה במרכז כל עיר למשך חודש והחליטו שכל אחד יבוא ויתן כמה שיותר מכספו לטובת בניית הבינין,

לאחר חודש פתחו את שתי הקופות וראו שבעיר הראשונה הקופה ריקה לגמרי ובעיר השניה מלאה עד אפס מקום, ישבו אנשי העיר הראשונה לחשוב מה הייתה הסיבה חקרו אנשים ובסוף הגיעו למסקנה פשוטה מאוד שכל אחד מאנשי העיר הראשונה אמר רק אני לא אתרום ואף אחד לא ירגיש, לעומתם בעיר השניה כל אחד אמר הפוך אני את שלי עושה.

בואו נהיה מאנשי העיר השניה בואו כל אחד יעשה את המוטל עליו על הצד הטוב ביותר בלי להסתכל אל השני גם אם הוא מכעיס, תאמינו לי בסופו של דבר הוא ירד מזה,

ואם ממש ממש אתם לא יכולים להתאפק אז תפנו ל VATIL2 אני בטוח שהוא ידע לטפל כמו שצריך.

בהוקרה ובהערכה לכל חברי הפורום ללא יוצא מהכלל פקחים טייסים ומנהלים.

שימו לב לחתימה שלי.

פורסם

אסי, משוב הוא רעיון טוב, אבל לא ממש יעיל.

ברגע שיהיה משוב ברשת הוא ישמש כלי לסגירת חשבונות אישיים. גם אם לא, אין לו כאן כמות אנשים שיכולה לספק מסקנות סטטיסטיות כלשהן.

משוב יכול להיות רעיון טוב מבחינה מקצועית, אבל בשום אופן לא ככלי לבחינת התנהגות נאותה של פקח.

אני רוצה לחזק את דבריו של איציק - אין מקום להעלבות ברשת. אבל אפ פקח גישה או פקח כל ת"א קונטרול מרים קצת את הקול כשהוא שולט על מרחב שלם ומישהו לא מבצע הוראה, לא צריך להעלב.

במידה והפקח חרג מכללי התנהגות נאותה, יש לפנות ל DCRM. נכון, הוא חבר בצוות, אבל אני מבטיח לכם שהוא בודק את הדברים ללא משוא פנים. ובמידה ואתם לא מרוצים ממסקנותיו יש ערכאות גבוהות יותר מחוץ לחטיבה.

תאמינו לי ש DCRM לא מעיף אנשים מהרשת סתם כך, לא כל החלטה שלו משמעותה השעיה, ופעמים רבות הוא אף דחה תלונות שהגיעו מצד הצוות, כשהצוות לא צדק.

פורסם

מספרים סיפור על כך שהייתה תחרות בין שתי ערים מי יוכל לבנות את הביניין הכי גדול, לשם כך העמידו קופה במרכז כל עיר למשך חודש והחליטו שכל אחד יבוא ויתן כמה שיותר מכספו לטובת בניית הבינין,

לאחר חודש פתחו את שתי הקופות וראו שבעיר הראשונה הקופה ריקה לגמרי ובעיר השניה מלאה עד אפס מקום, ישבו אנשי העיר הראשונה לחשוב מה הייתה הסיבה חקרו אנשים ובסוף הגיעו למסקנה פשוטה מאוד שכל אחד מאנשי העיר הראשונה אמר רק אני לא אתרום ואף אחד לא ירגיש, לעומתם בעיר השניה כל אחד אמר הפוך אני את שלי עושה.

דווקא אצלנו מספרים זאת אחרת חגי :lol:

היה שכונה ענייה, לאנשים בבית הכנסת לא היה אפילו יין לשתות בשמחת תורה.

לכן בחג שמחת תורה האחרון, החליטו להציב בבית הכנסת חבית שלמה, שכל אחד יתרום את כמות היין שהוא יכול להרשות לעצמו, וכך בשנה הבאה יהיה להם מספיק יין. הכל חשבו שזהו רעיון גדול והחלו למלא את החבית במרץ רב. שמחת תורה שנה הבאה הגיעה, האנשים בבית כנסת שמחים עד הגג פתחו את החבית, ומה גילו? הכל מים!

כל אחד חשב אולי אם רק אני אמלא מים לא ישימו לב! מסתבר שכולם עשו זאת! וכך לא היה להם מה לשתות.

מה הקשר בין הסיפור הזה לדיון אני לא מבין :lol:

פורסם

אורן לא יקרה כלום

למה את חושב שלילי

למה אתה חושב שיש סיבה למשהו לסגור חשבונות

אם הכל בסדר החטיבה אז לא צריך ליהיות חשבונות

אבל גם לזה יש פתרונות

אפשר לעשות סקר רנדומלי

אבל זה חייב ליהיות אמין

הייתי מעדיף שנבחר גוף שלא קשור להנהלה

של איש אחד או שניים שמקובל על כולם לא מההנהלה חבר חטיבה

שינהל את הסקר

שיבחר בצורה רנדומלית קבוצה של אנשים מתוך החטיבה שלהם ורק להם יש זכות לענות על הסקר

כל תקופה של 3 חודשים הסקר ירוץ וישלח לאנשים המיועדים ורק תוצאות שלהם יתקבלו

כל אחד ממלא רק את הסקר שלו ולא צריכה ליהיות בעיה של סגירת חשבונות

שאני אישית לא מאמין בה

תודה

פורסם

אורן,

זה בדיוק מה שאני מתכוון, הוויכוח מיותר, הפולמוס מבורך.

כתבת: "מדובר פה באנשים שמשקיעים את הנשמה שלהם, אז הזמן שלהם ואת הכסף שלהם (כן, גם כסף) בשביל הקהילה בכמויות שאתם בכלל לא מודעים להן" ואני ואחרים משקיע זמן

וכסף גם כן, השקעתי מזמני אין סוף בהכשרת טייסים במגרת חיי הקודמים ב VFS ואף

בהדרכות פרטיות וגם כספית בתמיכה באתרים כך שהמשפט הזה שלך הוא הדוגמה ל"מורם מעם", הצנע לכת וחשוב לפני שאתה "יורה", זה בדיוק מה שקורה וגורם גם לדברים אחרים

לא נעימים להתרחש.

אתה מסתכל על דברים מהחור של הגרוש שלך ופה רציתי שתעצור, תהפוך את המטבע ותציץ דרכו מהצד שלנו, זה קשה אבל אפשרי.

זה לא בית משפט ואין צורך בהצגת הוכחות כגון מקרה כרטיס המסך... הבאתי את זה רק

כדוגמה לאיך נושא X מיד יכול להגיע לאותם מקומות לא טובים, אבל פה אני כבר מרגיש שאני

אגלוש לקטנוניות ולכן אין לי רצון לפרוט את המקרים לפרוטות.

או שתקבל ביקורת בהקשבה ובדיקה אישית, או שתדחה אותה מבלי לבדוק תוך כדי מציאת צידוקים לכך, אם הייתי אתה לא הייתי מתאכזב ממה שכתבתי אלא הייתי נבהל שכך הדברים

נראים וכפי שאתה רואה מהאחרים הדברים כן נראים כך.

הדיון הזה חשוב ואני מקווה שטייסים ימצאו מעכשיו את העוז להביא טענות באופן פרטי בפני

ההנהלה, לא דרך הפורום ואני בטוח שלמרות חילופי הדברים פה (שלא נעמו לא לי ולא לאחרים)

ההנהלה יודעת שדרושה הסתכלות מזויות נוספות וזה מה שהשתוקקתי להשיג.

אני רוצה לציין שהיו מקרים של השעיות לפחות אחת שאני מכיר שנעשו בצדק ושלא נחשף

הדבר בפומבי, רן, שמוליק וקובי נהגו נכון אז ואני בהחלט חושב שעשו תפקידם נאמנה

והגנו על הקהילה בצורה ראוייה.

אולי הפופולאריות שלי כרגע ירדה שחקים בפני אנשים מסויימים, אני מקווה שיבינו כולם

שזה לטובתנו ולא אכפת לי לשלם את המחיר הזה למען המטרה הטובה.

לגבי המשוב, אולי צריך לצרף טייס ברוטאציה לועדת המשמעת כדי להכניס קצת אובייטיביות בהמשך להצעת המשוב, אפשר למצוא נוסחה שתהיה הגיונית ומקובלת על כולם.

בברכה

אריאל

פורסם
אורן לא יקרה כלום

למה את חושב שלילי

למה אתה חושב שיש סיבה למשהו לסגור חשבונות

אם הכל בסדר החטיבה אז לא צריך ליהיות חשבונות

אבל גם לזה יש פתרונות

אפשר לעשות סקר רנדומלי

אבל זה חייב ליהיות אמין

הייתי מעדיף שנבחר גוף שלא קשור להנהלה

של איש אחד או שניים שמקובל על כולם לא מההנהלה חבר חטיבה

שינהל את הסקר

שיבחר בצורה רנדומלית קבוצה של אנשים מתוך החטיבה שלהם ורק להם יש זכות לענות על הסקר

כל תקופה של 3 חודשים הסקר ירוץ וישלח לאנשים המיועדים ורק תוצאות שלהם יתקבלו

כל אחד ממלא רק את הסקר שלו ולא צריכה ליהיות בעיה של סגירת חשבונות

שאני אישית לא מאמין בה

תודה

למה כלי לסגירת חשבונות? מספיק שאני שונא אותך, אתה פקח.. מחר אני בא רושם את כל הדברים הכי מגעילים בעולם שאפשר עליך כדי לדפוק אותך שישעו אותך שיעשו לך משהו .. רק להציק לך. אנחנו ישראלים תאמין לי שזה יקרה (אני לא שונא ואתך סתם נבחרת לדוגמא :wink: )והיו מקרים מעולם.

פורסם

אור - כמו שאמר אורן, זה אפשרי לעשות ברמה של מקצועיות בלבד, ושאלות אמריקאיות, רק שלפי דעתי יש פה מספיק כמות אנשים שזה יהיה אפקטיבי.

פורסם
אור - כמו שאמר אורן, זה אפשרי לעשות ברמה של מקצועיות בלבד, ושאלות אמריקאיות, רק שלפי דעתי יש פה מספיק כמות אנשים שזה יהיה אפקטיבי.

לדעתי זה עדיין לא יהיה אפקטיבי

אני יסמן נגד אסי הכל 1 או את כל התשובות הכי רעות שיש. (שוב אתה דוגמא אל תקח אישית :mrgreen: )

או שפשוט כזה משוב אפשר לפסול או משהו?

אפשר לחשוב על משהו לפתח מן מערכת כזו בעצם.

פורסם

עוד לציין שבזמנו שהדרכתי בהשגחות את פקחים הגישה, אלעד היה דורש ממני משוב מקצועי על הפקח כדי לדעת התקדמות, חשוב להזכיר שהכל בהתנדבות לכן כם המשוב מוגבל בשאלות שלו, אבל החלט אני חושב שיש מקום למשוב ברמה המקצועית של פקח, על מנת לשפרו.

פורסם

חלק נכבד בשרשור הזה מבוסס על סגירת חשבונות אישית (לא ההודעה הראשונה של אריאל), ולכן עד כמה שתלוי בי לא יהיה משוב. שימו לב לתגובה של אסי להודעה של איציק: "אין פלא שאתה בין היחידים שמאוד מעורכים בחטיבה כחבר הנהלה ופקח טיסה". ומה איציק כתב? מה שכל השאר אמרו בדיוק! הכל נובע כאן ממניעים אישיים, ואתה אסי בוודאי יודע את זה. כל מי שאיציק הוא "בין היחידים" שמוערכים על ידו יכול ללכת מכאן מצידי. אני מקווה שזו דעת יחיד חצופה ולא דעת הרוב.

רבים ממכם פועלים מתוך קנאה, שנאה ושאר רגשות ויומרות שלא ממין העניין. לי אי אפשר למכור לוקשים, ואני רואה כל מה שקורה. כל כך הרבה אנשים כאן מנסים להכשיל את צוות החטיבה ולהתחרות בהם שאתם לא מאמינים.

פרט לעומרי סודרי, אבי דודאי וצבי רודס בערך לא ראיתי אף פעם חבר שיזם פרוייקט והביא אותו לחטיבה - כל אחד דואג לקרדיט של עצמו או של איזה ארגון אחר. זה הפרגון שחסר לי. כולם מלאים תלונות כרימון אבל לא קיבלתי כמעט אף פעם מאף אחד תלונה אמיתית במייל - הכל נעשה על ידי לכלוך פומבי (שוב, לא בהכרח ההודעה של אריאל). והנה, פעם אחת שכתבתי בפומבי על עבירת משמעת חמורה, כולכם יצאתם למלחמה. זה חוסר פרגון!

אני לא מנהל החטיבה, אבל לוקח מאד אישית את כל הארס שאתם מוציאים עלי ועל הצוות לאחרונה. בכל הכבוד, אני בניתי את החטיבה הזו מאפס (טוב בערך מאפס), והבאתי אותה להיות לאחת החטיבות המובילות בואטסים. בניתי כאן בעזרת הצוות שלי את אחת מקהילות האינטרנט האיכותיות ביותר שישנן - כל הגילאים, כל קבוצות האוכלוסיה. הכל נעשה בדרך שלי - ויעיד הצוות שלי והצוות הנוכחי. אני אולי בפנסיה, אבל רב החובל של הספינה הזו והמחליף שלי ממשיך את אותו נתיב.

היום פתאום כולם יודעים לספר לי שאני לא בוגר, לא מבין, וירטואלי ובכלל משהו ראוי לכל גנאי.

כל אחד יודע לעוות הכל לפי צרכי התעמולה שלו באותו רגע (למשל המנהלים של הפורומים - אילן כהן מVFS ויונתן פרלמוטר מאלעל - ודי לחכימא ברמיזא).

הרבה אנשים יללו כשהתמנה הצוות החדש, רובם המוחץ מודים שהגזימו ושגו. חלק מהאנשים עדיין מתקשה לקבל את ההחלטות כאן, כל אחד מסיבותיו שלו. תפסיקו לבלוע כל רעל שמסתובב בין האנשים כאן, ויש הרבה שמפיצים רעל. אם יש לכם משהו רציני להציע או להתלונן עליו, שלחו לי מייל כי כך זה נהוג וכך היה נהוג תמיד.

אילן

פורסם

אילן שלום,

זה לא נכון להאשים את אסי במשוא פנים, אני מאמין שאין שום דבר חוץ מדברים כנים בדבריו.

איציק נכנס לעובי הקורה ואנחנו שמחים על כך, למה לא להאמין לדברים, הם באים מאכפתיות

ומהלב.

המקום יקר לכולנו ולכן ההרגשות והתחושות האילה באות לידי ביטוי.

בברכה

אריאל

פורסם

אריאל - אני מאשים כשיש על מה להאשים. שים לב שאיציק אמר בדיוק כמו כולם: גם אור, אורן ואני אמרנו שפקח לא יכול לכעוס על טייס בקשר. קרה מספיק לאחרונה כדי שאני אסיק מסקנות כאלה, ואנשים כאן הורסים דברים שאני ואחרים עבדנו קשה מאד כדי לבנות. כשאפרוש אני כבר אפרט על זה, בינתיים אל תצפו ממני לא לכעוס.

פורסם

אריאל,

אתה מסלף כל פעם את דברי מחדש. מישהו אמר שאתה לא משקיע זמן? למה אתה חושב שאני מסתכל מהחור שבגרוש? ביקשתי ממך פעם שקל או דקה בתמורה לאלפי השעות ומאות השקלים שאנחנו שמים כאן?

אנחנו עושים את זה כי אנחנו אוהבים את זה. וכואב לשמוע שוב ושוב עד כמה אתם בכלל לא מבינים את המצב. חבל שקשה לך שהבין שאני מדבר מהלב.

כמו שאמרת, הויכוח מיותר. כמו שאמרת, אני אכן נבהל.

אני מעריך שאני ושאר הנהלת הפורום יודעים לקבל ביקורת לפחות כמוך אם לא יותר. קיבלנו כבר ביקורות בעבר, פעמים רבות קיבלנו אותן, פעמים אחרות דחינו אותן.

אתה נותן כאן שתי אופציות:

שתקבל ביקורת בהקשבה ובדיקה אישית, או שתדחה אותה מבלי לבדוק תוך כדי מציאת צידוקים לכך

קיימת אפשרות שלישית. קראתי את הטענות, שקלתי אותן היטב, דנתי בהן עם חברי צוות אחרים. ענינו לרובן ככולן עניינית.

השלב הבא הוא שאתה דוחה את התשובות שלנו תוך המשך ההתקפה ומניפולציות על הדברים שאנו אומרים. איך אתה רוצה שאתייחס לכך?

האם התייחסת עניינית לנושא ה-DCRM? האם התייחסת לנושא הפרסום שניתן לאותו אירוע מצער בתחילת השבוע? האםן התייחסת לעובדה שאנו מגנים בכל תוקף העלבות ע"י טייסים אך אם הדברים לא ידועים לנו אנו לא יכולים לפעול?

אריאל, לא נולדתי חבר צוות בחטיבה. גם לא בישראל איירליינס.

אתה אולי חושב שאני לא מסתכל על הדברים מהצד "שלכם" אבל אתה לגמרי טועה. הייתי בצד "שלכם" הרבה שנים לפני שלקחתי על עצמי תפקידים כאלה.

אל תתיימר להגיד לי איזו ביקורת אני יודע לקבל ואיזו לא. אם אני דוחה את הביקורת שלך זה לא אומר שלא קראתי אותה בעיון רב.

פורסם

אילן,

הרבה אנשים עשו הרבה למען החטיבה הזאת- לא הכל אתה והצוות יודעים.

אני אתן לך דוגמא:

בדרום אפריקה, כשעשיתי את השליחות שם לפני חודשיים דיברתי עם לא מעט אנשים ובני נוער בצורה לא פורמלית, למשל כשהם שאלו על התחביבים שלי, ניסיתי להכניס את עניין הטיסה הוירטואלית בכלל וואטסים בפרט ולגרום להם להתעניין בנושא ולהצטרף אליו. רוב החבר'ה בדרא"פ משתייכים ל IVAO ככה שגם כשפגשתי חבר'ה שמתעסקים בזה העניין לא היה פשוט. לפעמים גם במפגשים רשמיים סיפרתי על התחביב שלי.

בשלושת הקוקפיטים שנכנסתי בחברת KULULA דיברתי עם הטייסים עלינו ועל ה"תחביב" שלנו, לחלקם השארתי אימייל פרטי שלי ומספר לינקים לאתרים מרכזיים.

הם התלהבו מזה בערך כמו שאני התלהבתי בטיסה הראשונה שלי ברשת.

בדרכי הפעוטה ניסיתי לעשות לנו פרסום שגם טייסים שרחוקים מאיתנו 5500 מייל ידעו מה זה VATIL ו ELAL VIRTUAL AIRLINES וכדומה.

אני אישית יודע על עוד לא מעט אנשים שקידמו את החטיבה ולא פצו על זה פה.

אני אמנם לא מנהל או בעל תפקיד בחטיבה או בחברות הוירטואליות אבל אכפת לי מהתחביב הזה לא פחות ממך ומכל אחד אחר פה והשאיפה שלי, כמו של כולנו היא להתקדם ולקדם.

עזבו עניינים אישיים וכל מיני תירוצים, קיימת בעיה וצריך לפתור אותה.

לכולנו אכפת ממה שאנחנו עוסקים בו פה וחבל לבזבז זמן על כסאח ברמה האישית.

אף אחד פה לא שונא מישהו סתם, דובר על זה שיש בעיה עם פקחים- אם יהיה משוב לפחות יהיה מעקב על הפיקוח, גם אם יהיו ליכלוכים בפן האישי, אז מה?!

מי שיקרא את המשובים יידע אם זה בפן האישי או המקצועי.

כמו"כ פקח שמקבל הרבה משובים אומר דרשני וכנראה שבאמת ישנה בעיה איתו.

פורסם

מוטי שלושת האנשים שציינתי לא היו רשימה סגורה - ברור שיש עוד אנשים. אבל ישנם אנשים שלעולם לא ינהגו כך והם פועלים משנאה וקנאה עיוורת. מילא הם אבל הם דואגים להפיץ את זה יופי בין כולם - לא כולם חדי עין מספיק להבחין בזה, אבל אני רואה את זה יופי.

אין צורך להמציא את הגלגל - יש פורום תחקירים, יש DCRM, יש מנהל חטיבה ויש אותי. אלה הדרכים שפועלות יופי אם באמת רותים לפתור בעיות ולא ליצור אותן.

פורסם

אף אחד לא טען שאתה או אריאל או כל אחד אחר לא עושים הרבה.

אבל יש כאן כמות נכבדה מאוד של אנשים שעושים כל מה שהם יכולים על מנת לפגוע בחטיבה ממניעים אישיים/ארגוניים.

פורסם

בהקשר של הפיקוח והמשובים.

אני בטוח שאפשר לבחור אנשים אובייקטיבים ולא אינטרסנטים,

שאפשר לסמוך עליהם שהם יכולים למלאות את המשוב בצורה אובייקטיבית לחלוטין.

כמו שבוחרים אנשים לתפקידים הגבוהים ביותר בחטיבה,

גם לתפקיד הזה אפשר לבחור אנשים.

ואולי... אני מדגיש אולי זה יפתור את בעיית הפיקוח שעלתה בשרשור הזה.

שזה לא רק הבעיה היחידה שהועלתה פה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...