e_dor פורסם יוני 5, 2005 דיווח פורסם יוני 5, 2005 הנה הכתבה כפי שמופיעה היום בעיתון גלובס, בקטגוריית הכתבות הנבחרות מעיתונים אחרים - זו מידיעות. סחתיין לכתבי העיתון על הידיעה המרעישה
אורח Ofek פורסם יוני 5, 2005 דיווח פורסם יוני 5, 2005 היום בבוקר קראתי מהבצפר בYNET כתבה דומה,לא נראה לי הגיוני שאלעל באמת יעשו את זה,אבל מי אני שיתווכח עם מומחה המטוסים בורוביץ'? :wink:
ohadn747 פורסם יוני 5, 2005 דיווח פורסם יוני 5, 2005 ת'אמת... שיטה באמת הרבה יותר טובה לתפעל! הם ירוויחו מלא כסף מהמכירה של המטוסים והמטוסים עדיין ישארו אצלם (לא בבעלותם) וככה הם יוכלו כל הזמן להחליף את הצי... ולחדש אותו... באמת רעיון חכם!
Itai Ganor פורסם יוני 5, 2005 דיווח פורסם יוני 5, 2005 בעקבות המקרים האחרונים(התקלות) הגיע להחליף את הצי, הודעה משמחת תודה דור .
moti פורסם יוני 5, 2005 דיווח פורסם יוני 5, 2005 זה מזכיר לי שדובר אחרי החלפת הבעלות על כוונה להחכיר שני מטוסי 737-800 עם וינגלטס מ ATA לתגבור לחודשי הקיץ, דובר על הגדלת מספר היעדים והחכרה, ותגבור טיסות ליעדים מסוימים.
e_dor פורסם יוני 6, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2005 רק לא איירבס,בבקשה! [-X טסת בכלל באיירבאס ? מטוס מצויין ונוח ביותר ! לא רואה שום בעיה עם איירבאס. מהלך מחוכם ביותר מצד האחים ...
David Aronovich פורסם יוני 6, 2005 דיווח פורסם יוני 6, 2005 ת'אמת... שיטה באמת הרבה יותר טובה לתפעל! הם ירוויחו מלא כסף מהמכירה של המטוסים והמטוסים עדיין ישארו אצלם (לא בבעלותם) וככה הם יוכלו כל הזמן להחליף את הצי... ולחדש אותו... באמת רעיון חכם! אכן זה יהיה יותר רווחי ומשתלם לבעלים של החברה...
moti פורסם יוני 6, 2005 דיווח פורסם יוני 6, 2005 מהלך חכם, האירבאס זה מטוס מצוין, מתקדם, נוח ובטוח מאוד. הבעיה היא שעד שמהלך כזה יצא לפועל הכל עוד יכול להשתנות.
alon_a פורסם יוני 6, 2005 דיווח פורסם יוני 6, 2005 כולם בעד אירבאס אבל את האמת תחשבו עוד טיפה קצת ותבינו שזה פשוט לא שווה את זה דבר ראשון במידה שאל על אכן יקנו אירבאס הם יצטרכו לאמן את הדיילים ואת הטייסים במערך אימונים שונה ממערך האימונים שיש כיום דבר שעולה עוד כסף הם יצטרכו להכשיר את הטכנאים גם זה עולה כסף חברים. הם יצטרכו להקים יחידה חדשה של EBU כמו שיש לאלעל כיום לטיפול במנועי איירבאס ולפי התרשמות מביקור שמה גם בקיץ של שנה שעברה חברים זה עולה הרבה הרבה כסף יחד עם זה לבנות עוד האנגר ומחסן חלפים (אני חושב שקוראים לזה שופ) זה דבר מאוד מאוד יקר אז הם יקנו איירבאס. מה הם יעשו במקרה שהם יצטרכו לטפל בו מיידית? לא, לא נוכל להטיס אותו לטולוז להמבורג או לכל חברה אירופאית אחרת אז באמת עם כל הכבוד לאיירבאס (לי אין כבוד אליהם) החלפה של הצי הקיים של בואינג תגרום ליותר הפסדים מרווחים גם אם הם ימכרו את כל הצי הקיים
e_dor פורסם יוני 6, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2005 כולם בעד אירבאס אבל את האמת תחשבו עוד טיפה קצת ותבינו שזה פשוט לא שווה את זה דבר ראשון במידה שאל על אכן יקנו אירבאס הם יצטרכו לאמן את הדיילים ואת הטייסים במערך אימונים שונה ממערך האימונים שיש כיום דבר שעולה עוד כסף הם יצטרכו להכשיר את הטכנאים גם זה עולה כסף חברים. הם יצטרכו להקים יחידה חדשה של EBU כמו שיש לאלעל כיום לטיפול במנועי איירבאס ולפי התרשמות מביקור שמה גם בקיץ של שנה שעברה חברים זה עולה הרבה הרבה כסף יחד עם זה לבנות עוד האנגר ומחסן חלפים (אני חושב שקוראים לזה שופ) זה דבר מאוד מאוד יקר אז הם יקנו איירבאס. מה הם יעשו במקרה שהם יצטרכו לטפל בו מיידית? לא, לא נוכל להטיס אותו לטולוז להמבורג או לכל חברה אירופאית אחרת אז באמת עם כל הכבוד לאיירבאס (לי אין כבוד אליהם) החלפה של הצי הקיים של בואינג תגרום ליותר הפסדים מרווחים גם אם הם ימכרו את כל הצי הקיים חשבת על זה שחכמים ממני וממך מחשבים את כל אלה ועוד המון שלא חשבת עליהם בכלל ? חשבת על זה שהם חושבים על הכל לפני שמוכרים את כל המטוסים של חברת תעופה ? עשה טובה, תתעורר, אתה לא הראשון שחושב על הדברים האלה - בשביל זה יש אנשי מקצוע שיבדקו ויקבעו האם זה מסתכם בהפסד או לא. ואם עד היום לא קנו איירבאס, כנראה שהם מצאו שזה לא רווחי - אם עכשיו הם ימצאו אחרת אז יעשו ככה.
ohadn747 פורסם יוני 6, 2005 דיווח פורסם יוני 6, 2005 ואם עד היום לא קנו איירבאס, כנראה שהם מצאו שזה לא רווחי - אם עכשיו הם ימצאו אחרת אז יעשו ככה. זוהי לא הסיבה למה לא קנו איירבאסים :?
e_dor פורסם יוני 6, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 6, 2005 ואם עד היום לא קנו איירבאס, כנראה שהם מצאו שזה לא רווחי - אם עכשיו הם ימצאו אחרת אז יעשו ככה. זוהי לא הסיבה למה לא קנו איירבאסים :? אם זה היה רווחי יותר מבואינג הם היו דואגים לעבור, בגלל שהיו חברה ממשלתית היה הסכם מסויים עם בואינג - אם מלכתחילה היה זול יותר ונוח יותר איירבאס אז לא היו חותמים עם בואינג על הסכמים למיניהם. ועדיין - זה השיקול, גם אם הם לא יקנו איירבאס, יש מי שחושב על כל אלה - הם לא צריכים אותנו, תסמכו עליהם. במיוחד כשמדובר על בורוביץ'.
EvyatarM פורסם יוני 7, 2005 דיווח פורסם יוני 7, 2005 ["[quote name="e_dor" ועדיין - זה השיקול' date=' גם אם הם לא יקנו איירבאס, יש מי שחושב על כל אלה - הם לא צריכים אותנו, תסמכו עליהם.[/quote] אנחנו לא נותנים להם עצות אלא רק מביעים דעה. :roll:
e_dor פורסם יוני 7, 2005 מחבר דיווח פורסם יוני 7, 2005 ["[quote name="e_dor"ועדיין - זה השיקול' date=' גם אם הם לא יקנו איירבאס, יש מי שחושב על כל אלה - הם לא צריכים אותנו, תסמכו עליהם.[/quote] אנחנו לא נותנים להם עצות אלא רק מביעים דעה. :roll: אני יודע - אבל אני מדגיש שאנשים פה לא מחדשים כלום, זה לא שהם עולים על משהו שאלעל לא עלו עליו או שהם יודעים יותר טוב.
Ben Cohen פורסם יוני 7, 2005 דיווח פורסם יוני 7, 2005 עד עכשיו, אל על לא קנו מטוסים של חברה איירבס והסיבה הפשוטה שהופעל עליהם לחץ אמריקאי, שלא לקנות את המטוסים האירופאים. מכיוון שישראל ביחסים טובים עם האמקאים, כמובן שהם לא יתנו לדבר כה חסר חשיבת של בחירת חברת המטסים לקלקל. עריכה: קראתי את הכתבה בכובד ראש, ונראה שזהו לא צעד חכם במיוחד. לדעתי, חברת "אל על" למעשה נשארת בלי נכס, כלומר, אין ל"אל על" שום ערבות שמחכירת את המטוסים תמשיך להחכיר את המטוסים גם בתום תקופת הסכם החכירה. בעניין מטוסי האיירבס, אני חושב ש"אל על" כן צריכה למכור כמה ממטוסייה היותר ישנים ומטוסים אשר גורמים ליותר הפסד מאשר רווח, ובכסף הזה לקנות מטוס איירבס או שניים. כמו-כן, הדלק הוא דבר שלא כמו מטוסים, דלק זה דבר מוחשי ולא מוחשי מהסיבה הפשוטה שדלק כמו דלק נוטה להיגמר בצורה הרבה יותר מהירה מאשר צי שלם של מטוסים שחלק יכולם להגיע לגילאים של 50-60 שנים (!), מה שיגרום בסופו של דבר ל"אידויי" הרווחים ממכירת המטוסים + עוד כמה מיליונים שאולי לא היו צפויים. לסיכום, אני חושב כדאי לא להמר על סכום כ"כ גבוה, אלא לבוא קודם בקטנה ולאט לאט להגיע למשהו גדול באמת. נ.ב, אני יודע שהם עשו חישובים והם אלו שבאמת מבינים אבל לדעתי, זה המהלך הנכון.