gilad13 פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 רציתי להוסיף תגובה לדיון הקודם אבל מכיוון שהוא ננעל ואני חייב להביע את דעתי בנושא אז פתחתי את זה. בבקשה אל תהפכו את זה לעוד וויכוח מיותר! ההודעה הזאת מופנת למנהלים ולא נכתבה על מנת לעורר עוד וויכוחים! כל המנהלים, ובמיוחד אילן יונש לא מפספסים שום הזדמנות להכפיש את שמו של VFS ולומר כי לא הייתה לו, ולו התרומה הקטנה ביותר לקהילה שלנו. ומה שאני לא מבין זה איך אתה יכולים להיות כאלה כפויי טובה ולומר זאת? אני חבר דיי "טרי" פה יחסית לכל השאר ולכן אני לא מכיר את כל השתלשלות העיניינים בנוגע לVFS מיום הקמתו. אבל מה שאני כן יודע, זה שעשיתי חיפוש קטן בפורום לגבי הודעות הודעות קודמות עוד מימיו הראשונים של VFS ולהפתעתי גיליתי תגובות נלהבות לא מעטות מצד מנהלים רבים. ציטוטים נבחרים: (תאמינו לי שיש עוד לא מעט...) "בהצלחה לכולם,כל הכבוד לצוות המדריכים והמנהלים של בית הספר,עלו והצליחו " "כל הכבוד לצוות VFS, עבודה מעולה!" (אילן יונש) "אלירן אחי קבל ח"ח עצבני עבודה קודש לנו הפקחים אתה עושה ולחדשים כיף... " (אור נצר) "בהחלט יוזמה מבורכת, כל הכבוד!" (אורן) אז מה תגידו על זה? פתאום יום בהיר אחד התעוררתם וגיליתם שVFS לא תורמת כלום? התגובות הקודמות שלכם לא אומרות לכם כלום? לפי מה שאני ראיתי כולכם תמיד אמרתם שVFS עושה עבודה מעולה אז איך פתאום זה הפך לזה שהיא לא תורמת כלום? זהו, אני רק העלתי כאן נקודה למחשבה, ואני שוב מבקש, לא להפוך את זה לעוד וויכוח מגעיל!
אורח פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 כמו שראית לבד בתגובות שהבאת מראשית ימי הרעיון של VFS, אכן תמכנו ברעיון וראינו בו יוזמה מבורכת. אבל, VFS הצליחה בהתנהלותה, בהתנהגותה ובהפרת כל אמון שניתן בה לשנות את דעתינו. בסיכומו של דבר רב הנזק על התועלת. אני מציע שתחדול כאן ולא תמשיך לפתח נושא שננעל.
Nir Portal פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 אם תסתכלו לפני שנה בדפי הפורום, תראו את חברי החטיבה מתלוננים על חוסר המקצועיות מצד החדשים, את כל הבאלגן שהם יוצרים ברשת, את השאלות ה"טיפשיות" שהם שואלים בפורום, ועל כך שאין מקום מסודר שיכול לטפל בטייסים החדשים ולהכשירם לרשת, לכן קמה VFS. בתחילה כפי שאמר גלעד כל חברי החטיבה התלהבו מהרעיון, כולל אנשי הצוות אילן, קובי, ושות'... אבל עכשיו, כאילו לא נעשה דבר ו100 הטייסים שהכשרנו אינם שווים מאומה, ולא מהווים כל תרומה לרשת? אז מה? לא תרמנו מעולם לחטיבה ורק גרמנו "נזק"כביכול? (שאם מישהו יכול להצביע לי עליו, בבקשה, אני אשמח להבין סוף סוף) כמו שראית לבד בתגובות שהבאת מראשית ימי הרעיון של VFS, אכן תמכנו ברעיון וראינו בו יוזמה מבורכת.אבל, VFS הצליחה בהתנהלותה, בהתנהגותה ובהפרת כל אמון שניתן בה לשנות את דעתינו. בסיכומו של דבר רב הנזק על התועלת. אני מציע שתחדול כאן ולא תמשיך לפתח נושא שננעל. ה"נזק" הזה היה יכול להימנע אילולא פתחתם פה שרשור... בכתיבת הודעה פרטית לאלירן או לאילן, הכל היה יכול להיסגר מתחת לשמיכות, והכל היה נמשך כרגיל. אך כנראה, VFS לא הייתה רצויה פה, ורק חיפשם סיבה להרחיקה מהרשת (לפחות זו הרגשתי, לצערי), וזה מה שקרה.
Ido Rosenthal פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 בכיף אני אצביע לך על נזק, לדרוש כסף מטייסים חדשים ותמימים. אז השרתים עולים הרבה כסף. אם ככה החלטתם לתרום אז באמת תתרמו אבל כמו ששמתי לב מהיום הראשון VFS ניסו להוציא רוויחים מהאתר שלהם אם זה בפרסומות בהתחלה ואם זה בתרומות בהמשך ואם זה בדרישת כסף עבור הקורסים בסופו של דבר. זו לא תרומה זה ניצול. אתם חושבים שהשרתים שהחטיבה יושבת עליהם לא עולים כסף? השרתים של VATSIM לא עולים? זו תרומה לקהילה! בתור אחד שהשקיע מזמנו (ומכספו!) לקהילה ולא דרש כלום בתמורה לדעתי זו חוצפה.
אורח פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 נכון, לשם כך קמה VFS. אבל זה לא מה שהיא עשתה. הטייסים בהחלט שווים. ועדיין VFS גמרה יותר נזק מאשר תועלת. אנשים שרצו לטוס ברשת ידעו למצוא את מקורות הידע (בין השאר אצל אנשי הצוות של החטיבה) וטסו גם לפני VFS, יטוסו גם אחרי VFS. אם תבדוק טוב אני בטוח שתמצא יותר תלונות על מקצועיות אחרי VFS מאשר לפני שהיא קמה. להצביע על נזקים? יש לנו דורות של טייסים שלא מכירים את חוקת ואטסים. דורות של טייסים שלא טורחים לחפש מידע או לנסות ללמוד. דורות של טייסים שחונכו על החוב הגדול שואטסים חייבת ל-VFS, כי הרי VFS מביאה את כל הטייסים לואטסים. דורות של טייסים שחונכו להאמיןם (כמוך למשל) שאנשים שנותנים את מלוא זמנם, מרצם וכספם בשביל הקהילה הזאת יש להם מטרה אחת בלבד והיא השמדת VFS.
אורח Ofek פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 אבל כמו ששמתי לב מהיום הראשון VFS ניסו להוציא רוויחים מהאתר שלהם אם זה בפרסומות בהתחלה ואם זה בתרומות בהמשך ואם זה בדרישת כסף עבור הקורסים בסופו של דבר. זו לא תרומה זה ניצול. עידו,לדעתי העניין של השכרת שטח פרסום באתר זה צעד לגיטימי לגמרי לכיסוי ההוצאות הרבות ולא ניסיון "להוציא רווחים" כמו שאמרת,אני (במקרה זה ,אחד "נייטרלי" שלא למד ב-VFS) חושב שזה לא דבר פסול ושלילי להשכיר שטחי פרסום באתר שהם ממנים,אני לא חושב שזה צעד שפוגע בדרך זו או אחרת בחטיבה,אם זה כן פוגע אשמח עם תראה לי באיזו צורה.
Ben Zwebner פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 Will VATIL and VFS ever make it through? or are they destined to remain in the bonds of endless struggle? who will win? who will lose? Tune in next week, same time, same channel when someone else will post somthing pointless in the forum! To be continued.... I hope not :roll:
OmriSoudry פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 לא חושב ש-VATSIM מרשים שגוף שיתקשר אליהם ישים פרסומות באתר שלו משום סיבה שהיא...אבל אולי אני טועה.. בכל אופן, לכולם יש דעה בנושא. תשמרו אותה לעצמכם, ואל תגיבו פה יותר. ואם אתם ממש צריכים להוציא את זה, יש הודעות פרטיות - או מקסימום תקנו יומן או משהו :?
אורח פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 לא ידוע לי שאסור לשים פרסומות - באבסים יש פרסומות וגם חנות, בפלייטסים... אבל מי דיבר פה על השכרת באנר באתר? זה לא מה שנעשה ב-VFS.
Ido Rosenthal פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 אבל כמו ששמתי לב מהיום הראשון VFS ניסו להוציא רוויחים מהאתר שלהם אם זה בפרסומות בהתחלה ואם זה בתרומות בהמשך ואם זה בדרישת כסף עבור הקורסים בסופו של דבר. זו לא תרומה זה ניצול. עידו,לדעתי העניין של השכרת שטח פרסום באתר זה צעד לגיטימי לגמרי לכיסוי ההוצאות הרבות ולא ניסיון "להוציא רווחים" כמו שאמרת,אני (במקרה זה ,אחד "נייטרלי" שלא למד ב-VFS) חושב שזה לא דבר פסול ושלילי להשכיר שטחי פרסום באתר שהם ממנים,אני לא חושב שזה צעד שפוגע בדרך זו או אחרת בחטיבה,אם זה כן פוגע אשמח עם תראה לי באיזו צורה. אופק לא אמרתי שלשים פרסומות זה שלילי, זה מאוד לגיטימי, פשוט רציתי להראות את ההדרגתיות שהתחילה בפרסומות תמימות ונגמרה בניצול של טייסים.
Ilan Jonas פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 רק כדי לסיים - VFS אולי הכשירה לעצמה 100 טייסים (שגויסו דרך ואטסים!), אבל לא הכשירה כמעט אף אחד לטוס אצלנו, ואף לא אחד ברמה גבוהה כפי שהיה פעם. אני רואה מי טס ברשת אצלנו - זה לא "חניכי" VFS. מה שאני כן רואה זה את אותם 4-5 אנשים שממררים את חיי כל הקהילה כל פעם מחדש עם הדיונים האלה. אתם לא מבינים רמזים מהאנשים הבוגרים כאן שאומרים לכם להפסיק, אז שוב: מספיק. לא רוצים לשמוע VFS, לא אלירן ולא טושינסקי. כשנועלים דיון, הכוונה היא לא לשמוע את גלעד וניר ממשיכים אח"כ בשרשור חדש. VFS היא אפיזודה עצובה וחולפת בקהילה שלנו, והיא הסתיימה. אם אתם כאן בשביל VFS, אז גם אתם חלפתם. מאחר שאני יודע שלא, אז אתם מוזמנים לעסוק במה שאמור להיות כאן מלכתחילה - תעופה.
E.Z פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 אופק אף אחד לא אמר שזה רע אבל מה לעשות חוקת ווטסים אומרת שאסור במפורש לשים פירסומת באתרים שנושאים את הלוגויים שלה- סתם לידע כללי. לגבי כל מה שהולך פה לאחרונה עם VFS וכל זה- לא הגבתי ברצינות אבל הנה: שקם הרעיון הזה להקים VFS - אמרנו וואללה- מגניב יפתור לנו הרבה בעיות לא ראינו שום בעיה בVATIL גם בצוות הקודם וגם בנוכחי לא פסלנו שום שיתוף פעולה עם כל גוף כל שהו ולשימחתי אנחנו עובדים עם לא מעט גופים כאלה. אותו הדבר - לא פסלנו שיתוף פעולה עם VFS- בגלל שהתכנים שVFS רצתה להעביר ביחס לווטסים ולרשת היו קצת יותר עמוקים ורציניים מסתם להציב פקחים לארוע, היה הכרחי שנציג בעל ניסיון מהצוות יבדוק את התכנים על מנת שיש להם תאימה מלאה לחוקים של ווטסים ולרוח הרשת וגם יסדיר להם נהלי עבודה הגיוניים על מנת שיוכלו לבצע את כל הפעילות שלהם ברשת תחת הפקחים שלנו- מה שנקרא בסביבה הטיבעית. חילוקי דעות יש בכל מקום וגם בנושא זה היו, מן הסתם הדעה שלנו כחטיבה נתנה את הטון מהסיבה הפשוטה שאנחנו כפופים לארגון ועלינו לשמור על קו מסויים גם לטובתנו וגם לטובת הארגון שתחתיו אנחנו נמצאים. העסק התפוצץ מסיבה שקברניטי VFS לא קיבלו תנאים מסויימים לכן כל אחד פנה לדרכו- אנחנו המשכנו בשלנו ו VFS המשיכה את הפעילות שלה ללא כל תמיכה פורמאלית שלנו- זה מצא חן בענינו? לא אבל כדי להיות פוליטיקלי קורקט - לא מנענו זאת מהם כל עוד הכוונות היו תמימות עד שהתחיל כל ברדק הכספים. אישית בהתחלה ראיתי את VFS בדבר מבורך אבל במישור האישי ההערכה שלי לארגון הזה וגם לחלק ממנהליו נעלם אחרי שראיתי באיזה חוסר התחשבות ורגישות החליטו לארגן ארוע בהרצליה על הזכרת נימרוד גרשוני- בטענה שהארוע ניקבע ויש כאן אינטרסים של כסף ועבודה עם גופים גדולים- בחייכם שהתחלנו לתכנן את החד"ב התלבטנו בכלל אם לשים אותו בשישי שבת המקוריים "רק" כי זה קרוב ליום השואה(שלא לדבר אם זה היה ביום השואה).- והיינו צריכים להקים את החד"ב במוצאי יום השואה. כמובן שאחר כך החל כל ברדק הכספים אני תמכתי בשיגור של VFS מאיתנו נוכח הממצאים אבל אילן אכן היה אמא תרזה בנושא הזה ועוד האמין שאפשר להגיע לעמק השווה בלי עונשים ו DCRM למיניהם בניגוד להחלטת ווטסים שהייתה דיי ברורה ונוקבת. בלי שום קשר למה שאורן אמר והוא צודק במיליון ו שבע אחוז VFS שרפו אצלינו כארגון את כל הקרדיט שנתנו להם בכל הזדמנות. בנוגע למיקצועיות אם אני יהיה ריאלי ויעבור ויכין דוח מסכם של כל ארועי הבטיחות והתקריות שהיו חניכי VFS היה להם אחוז מאוד גדול בנושא - צר לי זאת האמת ואני אומר את זה כפקח וחבר סגל במחלקת ההדרכה ומעבר לכל כאחד שיש לו ניסיון עם כל הטייסים בחטיבה (אולי רובם). בינינו כאחד שמלווה את החטיבה הזאת עוד מהמצב העוברי שלה ב IVAO מתמטית VFS ניכשלת - שהגעתי ל IVAO היו 3 חברים ואיטלקי אחד שעזר לנו בהקמת החטיבה - 3 החברים היו אני- איציק ואמיר- ב חודשים הכפלתי את המיספר ל -30 אילן שמשך אליו את הצוות הכפיל את זהב -10 + ארוע של מייקרוספוט שהכפיל את מספר החברים. איפה בדיוק נכנסים ה "100" חברים האלה ל VFS - מאיזה מקור תקשורתי אמין הם הגיעו חוץ מהפורום הזה?- פורום סימולטורים בתפוז? פורום קללה בתפוז? עמידה וחילוק פלאיירים בארועים כמו שקובי עשה עם IAL בארוע של MS? תענו על השאלה הזאת ותקבלו 100 בבחינה בלי חצי נקודה פקטור.
Ilan Jonas פורסם יולי 25, 2005 דיווח פורסם יולי 25, 2005 אני לא 100% בטוח לגבי פרסומות, זה שווה בדיקה. אם זה רלוונטי למישהו תגידו לי ואני אבדוק. אלעד הזכיר כאן הרבה היסטוריה - ואולי זה מה שחסר לכם. מי שמכיר את העבודה שנעשתה ונעשית כאן בחטיבה, לא היה מעיז לכתוב דברים שנכתבו כאן. בטח לא לכנות את קובי ואותי קלגסים. יאללה נגמר, נעלתי.