אורח NNN פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 לפני כ-6 ימים {26.7.05} חזרתי מתאילנד!! דבר ראשון: שאמרתי לכמה מחבריי שאני הולך לטוס עם הגרוטאה של אל על- 747-200 כולם ריחמו עליי ואמרו רק "מחאמות" על המטוס כמה שהוא ישן ורועש וצפוף ולא נוח!! דבר אחד יש לי להגיד להם ולעוד כמה שהדעה שלהם היא כזאת: אתם טועים!!! אז ככה... זאת הייתה טיסת LY083 ב-11 וחמישה בלילה יום שני {11.7.05} הגעתי לנתב"ג ברכבת- פשוט מצויין כלי תחבורה שקט ומהיר הגעתי בדיוק בשנייה והתזמון היה מעולה!! הגעתי לטרמינל {פעם ראשונה} פשוט מדהים!! סוף סוף טרמינל מכובד לארץ הקודש........ {ועוד הרבה מחמאות שכבר בטח רובכם שמעתם על הטרמינל!!} תוך 20- דקות והייתי בדיוטי פריי המדהים- הרכבת הגיעה בדיוק לפתיחת הטיסה! וכך תהליך היציאה זרם ותוך 20-30 דקות הייתי כבר בדיוטי פריי לאחר כל התהליך. חלק 2: המטוס בין המושבים היה רווח נוח, כיסאות נוחים, שירות מצויין, אוכל מעולה, ציפיתי לקצת יותר רעש מכל התיאורים ששמעתי- המטוס של אל על היה שקט יחסית ל-742 של טאוור-אייר שטסתי איתו לפני 6 שנים לצרפת. הטיסה לא איחרה והגיעה בדיוק בזמן והדבר שממנו הכי נהנתי היה הביצוע המדהים של הטייסים הישראלים של אל-על- המראה יפה ונחיתה פשוט מדהימה גם בבנגקוק וגם בתל-אביב חזרה. התייצבות יפה ללא תיקונים נחיתה חלקה, ירדה קיצבית ואיטית פשוט נהדר {ממש לא הרגישו את הנחיתה}- עכשיו אני מבין למה בכל העולם משבחים ומעריכים את הטייסים הישראלים של אל-על והם נמצאים בפסגה ברמת המקצועיות בין כל טייסי העולם! לעומת זאת הטייסים התאילנדים של תאי ושל בנגקוק אייר- שתיקנו את הכיוון של המטוס למסלול שניות לפני הנחיתה, "זרקו" את המטוס על המסלול- כפי שאתם יודעים שכאשר המטוס מתחיל לרחף מעל חלק נכבד של המסלול עקב טעויות של הטייס פשוט זורקים את המטוס על המסלול- נחיתה מאוד לא נוחה. הטייס של בנגקוק אייר ב-717-200 המריא בזווית חדה ונכנס לנסיקה רצינית בגובה נמוך {איבוד העילוי} מזה ממש נכנסתי ללחץ הוא נחת בצורה של החלקה על המסלול במהירות לא נורמלית- נחיתה ממש לא נוחה. וזה הכל בעצם.. זאת הייתה הטיסה הראשונה שלי באל-על ופשוט נהנתי יותר מכל הטיסות.. מאוד יצאתי מרוצה מאל-על שלכם NNN
Or Netzer פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 שמח לשמוע שנהנית. 742 שולט!!! וטייסי אלעל לא תמיד נוחתים רגוע ככה שאלו את הפקח במגדל ב"ג ששאל 767 של אלעל אם הכל בסדר אחרי נחיתה.
e_dor פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 אני מאוד שמח שנהנת אבל רק הערה קטנה - הכללת יותר מידי. לא כל טייסי אלעל טובים (2/3 מהנחיתות שלי איתם היו התאבדות על המסלול), ואני מניח שלא כל הטייסים התאילנדים גרועים... זה מה שהיה לך בטיסה - ואני שמח שהיה לך טוב - אבל זה לא מה שיש תמיד (לצערי). לגבי ה-742, כמו שאומרים בגשש ... בונבונירה ...
אבישי פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 יפה מאוד! שמח שנהנת.. וד"א הערות: לא תמיד הנחיתות שלהם טובות כמו שדור אמר,הוא צודק. לדוגמא: כשחזרתי מאיטליה עם 744 הנחיתה הייתה פשוט מעולה!לא הרגישו אותה! אבל לעומת זאת: כשחזרתי מארה"ב ב-763 הנחיתה הייתה ממש גרועה!פשוט זוועה!הוא פשוט נפל על הגלגלים! מרוב שזאת הייתה נחיתה חזקה-מסכת חמצן אחת נפתחה מעל נוסעת אחת וארון אחד של המזוודות שמעל הראש נפתח מעל נוסע אחר. בקיצור,לא כולם טובים ויש הרבה ללמוד,גם אני זוכר שלפני הנחיתה בב"ג כשחזרתי מארה"ב הטייס עשה פנייה חדה עוד כשנכנסו לת"א!נחתנו על 12 והוא היה צריך להיות לפחות בפיינל!
hagay פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 חברים בואו נהיה מציאותיים, אי אפשר לדעת איזה תנאים שררו בקוקפיט בשעת נחיתה כך שקשה מזוית הנוסע להחליט לדוגמא: יש חובה פעם בזמן מסוים או במספר טיסות מסוים לתת לטייס האוטומט לנחות לבד כדי לבדוק כשרות אתם יודעים איזה נפילות עושה הטייס האוטומטי? זה כמעט לזרוק את המטוס על הרצפה (לפי דברי קברניט 767/737 שאמר בשעת סיור שלנו באלעל) ככה שבואו לא נסיק מסכנות.
Jonathan Perelmuter פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 אני שמח לשמוע שנהנית בתאילנד אבל כמו שאמרו פה חלק מהחברים אתה הכללת יותר מדי... רק כדי לסבר את האוזן ה742 ידוע כחייה עם זאת ידוע גם כחיית התקלות... נדיר שיש טיסה על ה742 שחוזרת נקייה מתקלות, אבל אחרי הכל גם אני אוהב את המטוס הזה אז לא נשמיץ אותו כל כך... אני לא מכיר את סידור המושבים בו כרגע אבל טסתי בו כמה וכמה פעמים והיו לי איתו טיסות טובות יותר וטובות פחות... בקשר לנחיתות הטייס אינו הפקטור היחיד, תתחשב גם במצב המטוס, הגישה והכי חשוב במזג! תראה שיש הרבה דברים שהטייס לא שולט בהם וצריך לעשות את המיטב שהוא יכול בנוסף בהמראה אתה צריך להתחשב בסוג המטוס... הרבה מטוסים מסוגלים מייד אחרי המראה להגיע לזווית נסיקה של מעל 15 מעלות והם אכן עושים זאת, בנוסף הטייסים במזרח הרחוק לא רעים בכלל וזה מניסיון
Boeing744 פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 אני שמח לשמוע שנהנית בתאילנד אבל כמו שאמרו פה חלק מהחברים אתה הכללת יותר מדי...רק כדי לסבר את האוזן ה742 ידוע כחייה עם זאת ידוע גם כחיית התקלות... נדיר שיש טיסה על ה742 שחוזרת נקייה מתקלות, אבל אחרי הכל גם אני אוהב את המטוס הזה אז לא נשמיץ אותו כל כך... אני לא מכיר את סידור המושבים בו כרגע אבל טסתי בו כמה וכמה פעמים והיו לי איתו טיסות טובות יותר וטובות פחות... בקשר לנחיתות הטייס אינו הפקטור היחיד, תתחשב גם במצב המטוס, הגישה והכי חשוב במזג! תראה שיש הרבה דברים שהטייס לא שולט בהם וצריך לעשות את המיטב שהוא יכול בנוסף בהמראה אתה צריך להתחשב בסוג המטוס... הרבה מטוסים מסוגלים מייד אחרי המראה להגיע לזווית נסיקה של מעל 15 מעלות והם אכן עושים זאת, בנוסף הטייסים במזרח הרחוק לא רעים בכלל וזה מניסיון נמרוד, שמחתי לשמוע שנהנית ואני בטוח שנשמח אם תעלה תמונות. בקשר לתגובה שלך יונתן, אני חושב שאת קצת מגזים כשאתה אומר שה-742 היא חיית תקלות. הכל תלוי באחזקה שהחברה נותנת למטוסים. ולא נתחיל פה לסקור את כל החברות שמתפעלות 742 בלי תקלות
Ilan Cohen פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 תודה על התגובות!! תמונות בקרוב בפורום סקרין שווט!!! _________________ נימרוד חולה מספר 1 על תעופה ****העברתי לך את ההודעה לכאן********
Jonathan Perelmuter פורסם יולי 31, 2005 דיווח פורסם יולי 31, 2005 אני שמח לשמוע שנהנית בתאילנד אבל כמו שאמרו פה חלק מהחברים אתה הכללת יותר מדי...רק כדי לסבר את האוזן ה742 ידוע כחייה עם זאת ידוע גם כחיית התקלות... נדיר שיש טיסה על ה742 שחוזרת נקייה מתקלות, אבל אחרי הכל גם אני אוהב את המטוס הזה אז לא נשמיץ אותו כל כך... אני לא מכיר את סידור המושבים בו כרגע אבל טסתי בו כמה וכמה פעמים והיו לי איתו טיסות טובות יותר וטובות פחות... בקשר לנחיתות הטייס אינו הפקטור היחיד, תתחשב גם במצב המטוס, הגישה והכי חשוב במזג! תראה שיש הרבה דברים שהטייס לא שולט בהם וצריך לעשות את המיטב שהוא יכול בנוסף בהמראה אתה צריך להתחשב בסוג המטוס... הרבה מטוסים מסוגלים מייד אחרי המראה להגיע לזווית נסיקה של מעל 15 מעלות והם אכן עושים זאת, בנוסף הטייסים במזרח הרחוק לא רעים בכלל וזה מניסיון נמרוד, שמחתי לשמוע שנהנית ואני בטוח שנשמח אם תעלה תמונות. בקשר לתגובה שלך יונתן, אני חושב שאת קצת מגזים כשאתה אומר שה-742 היא חיית תקלות. הכל תלוי באחזקה שהחברה נותנת למטוסים. ולא נתחיל פה לסקור את כל החברות שמתפעלות 742 בלי תקלות אנחנו מדברים על אלעל יניב... חברות אחרות זה משהו אחר...