eitanse פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 שלום לכולם. פרסמתי הודעה בנושא אבל לא קיבלתי תשובה ברורה. שאלתי היא איך מי שטס בוואטסים יודע באיזה נתיב ATS לטוס. לפי fsplanner? לפי רשימת נתיבים שמפורסמת? או באמצעות תוכנת תיכנון טיסה אחרת? תודה רבה איתן
zmatan פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 אתה מתכוון לתוכניות טיסה שמכניסים ל-FMC? תוכניות טיסה בינלאומיות? ארציות? תפרט בדיוק לאילו נתיבים אתה מתכוון...
eitanse פורסם אוקטובר 2, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 אני מתכוון לתוכניות טיסה בין לאומיות בנתיבים
zmatan פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 אוקי הבנתי,אז יש את האתר הזה: http://rfinder.asalink.net/free/ הוא מכין ונותן לך תוכניות טיסה מאיפה שאתה רוצה לאיפה שאתה רוצה... וכמובן יש FSBUILDER,FSNAVIGATOR ןעןד כל התוכנות...
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 יש לך את האתר הזה: https://164.214.2.62/products/digitalaero/index.cfm אתה יכול להוריד ממנו מפות עדכניות של נתיבים
eitanse פורסם אוקטובר 2, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 תודה. עידו, אם תוכל לשים את הלינק שוב אני אודה לך כי כרגע הוא לא עובד. אולי טעות בשם. ב-fsplanner לדוגמא, אני בוחר איזה נתיב שאני רוצה וטס איתו ברשת? אתם יודעים אולי למה ל-eu module לא מוסיפים עוד נתיבים? תודה, איתן.
einat פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 שלום איתן: בחירת נתיב צריכה להתבצע בהתחשב בכמה שיקולים שונים.. - דלק: כמות הדלק במטוס צריכה להספיק לטיסה על הנתיב עצמו + רזרבות לפי חוק - גובה: על הנתיב להיות כזה שניתן לטוס בו בגובה החסכוני ביותר לטיסה - רוחות סילון: ניתן לבחור נתיב כזה העובר באיזור רוח סילון ולנצל אותה להגברת מהירות הקרקעית, ומנגד להמנע לכניסה לרוחות סילון בכיוון ההפוך - מזג אויר: להמנע כמה שניתן מטיסה בתוך ענני CB מפותחים - ים יבשה.. ים יבשה: מבחינת נוחיות טיסה , עדיף לטוס מעל לים שם האויר יציב יותר ונעים יותר - עזרי ניווט: יש לבחור נתיב כך שיהיו מתחתיו מספיק עזרי ניווט המאפשרים ניווט גם כשמתקלקל מכשיר כמו FMC או INS - קרבה לחוף: יש לבחור נתיב במרחק כזה מן החוף שמאפשר קליטה של עזרי ניווט ונחיתת חירום בשדה קרוב שמאפשר לקבל את סוג המטוס הספציפי ולתת סיוע.. אפילו אם מדובר בבית חולים לנוסע שזקוק (כל זה תלוי במכשור המטוס ובציוד ההצלה שיש בתוכו) סך הכל השורות הראשונות שכתבתי הן החשובות ביותר יש לזכור: יש 3 סוגי נתיבים, הטייס צריך לבחור מביניהם 1: זמן קצר ביותר (לא תמיד הנתיב הקצר במרחק הוא הקצר בזמן) 2: עלות נמוכה ביותר (לא רק דלק אלה גם אגרות מעבר מעל מדינות) 3: בטוח ונוח ביותר (בדרך כלל משכללים בין כל ה 3) המגיבים לפניי נתנו לינקים מצויינים לביצוע תוכנית טיסה, אני אוהבת גם תוכנות אחרות, לכל אחת פלוסים ומינוסים.. FSNAV (לא מתחבש ברוח אבל מייצא את תוכנית הטיסה לכל מקום) FLEETSTAR של JEPPESEN, מקצועית ביותר , אבל רק להדפסה ללא קשר לסימ' EUROUTE יש בה נתיבים מוכנים מראש באירופה והסביבה במשך השנים חברות תעופה מצאו נתיבים ספציפיים לכל טיסה וטיסה , הנתיבים לא משתנים בדרך כלל אלה אם קורה משהו קיצוני, אז נתיבים מוכנים מראש הם טובים ובדרך כלל כן משתמשים במרחק הקצר ביותר לתכנון טיסה כשהשיקולים השונים מופיעים בקרע.. מקווה שעזרתי עינת מור
Omer k פורסם אוקטובר 2, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 2, 2005 שלום איתן:בחירת נתיב צריכה להתבצע בהתחשב בכמה שיקולים שונים.. - דלק: כמות הדלק במטוס צריכה להספיק לטיסה על הנתיב עצמו + רזרבות לפי חוק - גובה: על הנתיב להיות כזה שניתן לטוס בו בגובה החסכוני ביותר לטיסה - רוחות סילון: ניתן לבחור נתיב כזה העובר באיזור רוח סילון ולנצל אותה להגברת מהירות הקרקעית, ומנגד להמנע לכניסה לרוחות סילון בכיוון ההפוך - מזג אויר: להמנע כמה שניתן מטיסה בתוך ענני CB מפותחים - ים יבשה.. ים יבשה: מבחינת נוחיות טיסה , עדיף לטוס מעל לים שם האויר יציב יותר ונעים יותר - עזרי ניווט: יש לבחור נתיב כך שיהיו מתחתיו מספיק עזרי ניווט המאפשרים ניווט גם כשמתקלקל מכשיר כמו FMC או INS - קרבה לחוף: יש לבחור נתיב במרחק כזה מן החוף שמאפשר קליטה של עזרי ניווט ונחיתת חירום בשדה קרוב שמאפשר לקבל את סוג המטוס הספציפי ולתת סיוע.. אפילו אם מדובר בבית חולים לנוסע שזקוק (כל זה תלוי במכשור המטוס ובציוד ההצלה שיש בתוכו) סך הכל השורות הראשונות שכתבתי הן החשובות ביותר יש לזכור: יש 3 סוגי נתיבים, הטייס צריך לבחור מביניהם 1: זמן קצר ביותר (לא תמיד הנתיב הקצר במרחק הוא הקצר בזמן) 2: עלות נמוכה ביותר (לא רק דלק אלה גם אגרות מעבר מעל מדינות) 3: בטוח ונוח ביותר (בדרך כלל משכללים בין כל ה 3) המגיבים לפניי נתנו לינקים מצויינים לביצוע תוכנית טיסה, אני אוהבת גם תוכנות אחרות, לכל אחת פלוסים ומינוסים.. FSNAV (לא מתחבש ברוח אבל מייצא את תוכנית הטיסה לכל מקום) FLEETSTAR של JEPPESEN, מקצועית ביותר , אבל רק להדפסה ללא קשר לסימ' EUROUTE יש בה נתיבים מוכנים מראש באירופה והסביבה במשך השנים חברות תעופה מצאו נתיבים ספציפיים לכל טיסה וטיסה , הנתיבים לא משתנים בדרך כלל אלה אם קורה משהו קיצוני, אז נתיבים מוכנים מראש הם טובים ובדרך כלל כן משתמשים במרחק הקצר ביותר לתכנון טיסה כשהשיקולים השונים מופיעים בקרע.. מקווה שעזרתי עינת מור =D> =D> =D> אחלה הסבר