zeev פורסם אוקטובר 5, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2005 שמח להודיע לכל המעוניינים שתוכלו למצוא באתר שלי מדריכים חדשים ל- gmax כולל שמוש בתוכנה והתקנה בסימולטור. המדריכים בנויים בשלבים ומלווים בתמונות. המדריכים מופיעים גם בפורמט PDF כך שאפשר לשמור אותם לשמוש off-line תהנו
Aeroflot פורסם אוקטובר 5, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2005 תודה רבה על העזרה רציתי לחלוק תמונה ממשהו שאני עובד עליו (אין כמו מלחמת הכוכבים :wink: ) בהמשך יגיע גם הסירטון אבל לפי כמות המידע שיש בכל פריים אני צריך שבוע רק כדי לרנדר :oops:
Nir פורסם אוקטובר 7, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 7, 2005 ממליץ מאוד לכל מי שמעוניין להתחיל לבנות סינרי בGMAX, להשיג את הגירסה הקודמת של התוכנה. את הגירסה הזו ניתן למצוא ב FS2002 PRO. ( ובגירסת PRO בלבד ). הסיבה להמלצה נובעת מהעובדה הפשוטה ש GMAX לא נועד לייצר טקסטורות קרקע, אלא בראש ובראשונה לייצר מודלים תלת מימדיים. אני בטוח שאין עוררין על כך שטקסטורות קרקע קאסטום מייד, מוסיפות המון לכל סינרי, ובטח עדיפות על הדיפולט. וכאן אני מגיע לבעייה עם הגירסה הנוכחית של GMAX. ניתן לייצר טקסטורת קרקע בGMAX , אך אז מתעוררות שתי בעיות : 1- הטקסטורה מרצדת 2- יוצרת צל, ומקבלת צבע אפור כהה. את הבעייה הראשונה ניתן לפתור ללא בעייה ובמהירות ( ZBIAS ). הבעייה השנייה כבר דורשת שינוי קוד בקובץ ASM. גם כאן , ברגע שהתנסנו בכך מעט, אין שום בעייה. זה עיניין של CUT & PASTE של קוד מוכן מראש. אבל...!! כאן מתחילות הצרות...יתכן והמטוסים לא ייצרו צל על הקרקע - מאוד לא מציאותי...הביניינים אינם יוצרים צל על הקרקע..הממ..לא נראה טוב, ולסיום, ייתכנו מצבים שככל שנגביה טוס - הקרקע תתרומם ותכסה את המיבנים של הסינרי. כאן אני חוזר להמלצה. בגירסה הקודמת אומנם יש צורך בשינוי קוד קל, אך למעשה כל הבעיות שהוזכרו נעלמות. המלצה אחרונה. ישנו TUTORIAL מצויין כיצד לשרטט קווים של מסלולי הסעה וכו' , באמצעות GMAX. הקווים האלה נראים מצויין , חדים וחלקים ממש כמו ה AFCAD, אך ללא המגבלות שלו. ניתן להשתמש בכל טקסטורה וצבע שתחפצו. למעשה, כל טקסטורות קרקע שבניתם בGMAX תכסה על מה שנבנה ב AFCAD ( ה GMAX תמיד בשכבה הראשונה ואין דרך לשנות את זה ) כך שתהיו חייבים לייצר קווים במקום. ניתן כמובן ליצור את הטקסטורות שיכללו כבר את הקווים, אך זה אינו מצב רצוי, בגלל הרזולוציה בה משתמש הסימולטור. הקווים יראו מזוגזגים ומטושטשים. יתרון נוסף, ניתן לבנות הכל בGMAX ולקבל דיוק מקסימלי, בלי צורך בניסוי וטעייה, ולבסוף לחלק את קובץ העבודה לקבצים קטנים יותר ולשלוח אותם לסימולטור. אגב, את הקווים ניתן לבנות בשתי הגירסאות. ואחרי שכתבתי את כל זה, הלוואי והייתי יודע את הדברים הללו כשעסקתי בבניית שדה דוב והרצליה. :? ניר
hagay פורסם אוקטובר 7, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 7, 2005 ואחרי שכתבתי את כל זה, הלוואי והייתי יודע את הדברים הללו כשעסקתי בבניית שדה דוב והרצליה. :? ניר יש כאן רמז?
Nir פורסם אוקטובר 7, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 7, 2005 מה פתאום רמז...אני תמיד אומר הכל בצורה ישירה וגלוייה :wink: אני מתכוון כמובן שתמיד אפשר לעשות טוב יותר, בטח ובטח כשזה נוגע לבניית סינרי. תמיד אפשר ( ורצוי ) ללמוד משהו חדש.
zeev פורסם אוקטובר 7, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 7, 2005 זה כנראה לא המקום לדיון מקיף ב- gmax ,אבל תרשה לי ניר לחלוק עליך בשני עניינים: 1. כאשר מקרוסופט פיתחה את טכנולוגיית ה- XML ,שהיא לאין ערוך טובה יותר מכל מה שהיה קודם, היא עשתה זאת בתאום עם discreet שיצאה עם גירסה 1.2 של gmax . לכן אין מקום, אחרי שנתיים של FS2004 להמשיך ולעבוד עם תוכנה שיועדה ל- FS2002 . גם אותי זה תיסכל ללמוד תוכנה חדשה אחרי שכבר התרגלתי למשהו שעובד לא רע בכלל. 2. את בעיית הצל בטקסטורות קרקע ניתן לפתור, כמו גם את בעיית מניעת ההתנגשות, באופן אלגנטי ומהיר ב- gmax 1.2 . ראה את מדריך ה- "no-crash" שלי. הנה ציטוט ביחס לצל: the no-crash function is applied many times to objects positioned on the ground where aircraft cross them (such as tarmac and taxiway ground signs). When you place such objects you wish also to remove the “shadow” they cast (if shadow is activated in FS2004). Removing the shadow is very easy - activate the object in gmax, select the “material editor” and set “opacity” to 99% חוץ מזה כולנו לומדים כל הזמן. ככה זה - אין מה לעשות לסיכום: לא הייתי מציע למתכנן המתחיל (שלו מיועדים המדריכים) להשקיע זמן ועצבים בתוכנה שיועדה ל- FS2002 אלא לקפוץ ישר לתוכנות העכשוויות