Itay Zecharia פורסם ינואר 19, 2004 דיווח פורסם ינואר 19, 2004 אני ועוד ילדים רבים אחרים נשמח לקבל מדריכים נוספים בעברית לPMDG... המדריך הראשון היה מאוד קריא, נוח ללמידה וברור. יהיה אחלה לקבל מדריך נוסף לגבי פונקציות אחרות... תודה מראש לכל המתנדבים... ותודה לך יוסי על המדריך הראשון.
Atar_Omri פורסם ינואר 20, 2004 דיווח פורסם ינואר 20, 2004 הכנה והנעה של ה-737NG לטיסה. זהו מדריך שכתבתי כדי להקל על כל אלו שמתקשים באנגלית, כל הנאמר למטה הוא סיכום ותרגום של המאמר מאת Timothy M. Metzinger שניתן להורידו מכאן. דבר ראשון, יש כמובן לטעון את המטוס, בשדה הרצוי ובחניה הרצויה. במדריך הזה תהיה התייחסות אך ורק להנעה של המטוס, בלי שום מילה על הכנות אחרות שנדרשות. אם ככה, לאחר שהמטוס נטען במלואו, נכבה את המנועים (במידה והם דלוקים), וניכנס לפאנל העליון. כדי להחליף זויות, ולפתוח את אחת מהפונקציות של הפאנל (מחשב טיסה, תצוגת מנועים, לוח עליון וכו') יש ללחוץ על אחת מהאותיות MZALFOTRI מה כל זה אומר: M- הפאנל הראשי Z- תקריב של הפאנל הראשי (מגדיל את התצוגות) A- פאנל נוח יותר לגישה. L- פאנל נוח לנחיתה. F- מחשב טיסה. O- פאנל עליון. T- תצוגת מנוע. R- פאנל רדיו. אם כן, נפתח את הפאנל העליון ונכבה בו כמעט הכל כדי להגיע למצב של פאנל חשוך (dark panel). צריך להגיע למצב שהפאנל העליון נראה ככה: לאחר מכן, נדליק את הבטריה (הכפתור מסומך בחץ): הבטריה בעולם האמיתי מספיקה ל-30 דקות של חשמל והנעת APU אחת, לכן אנחנו נרצה להשיג מקור מתח נוסף, לחצו על GRD כדי לחבר את המטוס למקור מתח חיצוני. לאחר חיבור המטוס למקור מתח חיצוני, נדליק את ה-APU, בתחתית המסך למטה: לא תשמעו דבר בעת התנעת ה-APU אבל שעון הלחץ שמעליו יתחיל לנוע תוך כמה שניות. הדלקת ה-APU אורכת בסביבות ה-30 שניות, לאחר מכל הפעילו את שני כפתורי ה-APU GEN. בצד ימין של הפאנל יש את ה-internal cooling. APU BLEED ל-ON PACKS ל-AUTO ISOLATION VALVE ל-AUTO כמו בתמונה: זהו, סיימנו את השלב הראשוני, עכשיו אפשר להודיע לצוות שאפשר להעלות נוסעים (לא לשכוח להדליק את הסמן של אסור לעשן והידוק חגורות המושב) , בזמן הזה תוכלו להכין את המחשב טיסה ולהזין לתוכו את התוכנית. (מדריך על ה-FMC תוכלו למצוא באגף ההורדות של האתר). לאחר קבלת המרשה ולפני הדחיפה: Fuel Pumps ל-On A System Hydraulics ל-OFF B System Hydraulics ל-ON Packs ל-OFF Anti Collision light ל-ON הפאנל העליון לפני ההנעה אמור להיות ככה (רק תדליקו את ה- anti collision light, אני שכחתי בעת צילום התמונה): לאחר הדחיפה הגיע זמן ההנעה: דבר ראשון בתצוגת המנוע נוודא שה- start levers במצב כבוי כמו בתמונה (מתחת למצערת): שלב ההנעה: הפאנל העליון בתחתית המסך למטה נעביר את הכפתור הימני למצב GRD (סדר הנעת המנועים משתנה בין מדריך למדריך, אין לי מושג למה, אני בכל אופן מניע את הימני קודם, ככה אני למדתי). לאחר שה-N2 מגיע ל-20% נפתח את חלון תצוגת המנוע ונרים את ה-start lever כמו בתמונה: לאחר מכן נחזור על אותן פעולות עבור המנוע השני. לאחר הנעה: ENG GEN ל-OFF A Hydraulics pumps ל-ON Yaw damper ל-ON Window heat & Probe Heat ל-ON Enging Bleed 1&2 ל-ON APU BLEED ל-ON. APU ל-OFF. לאחר הנעה הפאנל אמור להראות ככה: זהו, זה המדריך שלי להנעת ה-737NG של PMDG. אני מקווה שהוא מובן לקריאה, אני מצטער מראש אם יש טעויות דקדוק או תמונות (הרבה כאב ראש היה לי להעלות את התמונות). אני אבדוק את זה יותר מאוחר הערב ואתקן שגיאות, פשוט כרגע אני חייב לעוף. אם התמונות לא עולות, זה כנראה בגלל השרת שהן יושבות עליו (כמה שאני שונא את WALLA), אני מקווה שלא תהיה בעיה איתן.
hagay פורסם ינואר 20, 2004 דיווח פורסם ינואר 20, 2004 עומרי דבר ראשון כל הכבוד על היוזמה (למרות שאני כבר למדתי ממדריך אחר באנגלית) דבר שני לגבי סדר הנעת מנועים זכור לי שקראתי מזמן אבל ממש מזמן כך שאם מישהו יודע שאני טועה אז שיתקן אותי, בכל אופן זכור לי שמניעים קודם את המנוע השמאלי כדי שניתרגל לדבר, כיוון שאם נוצר מצב שאין חיבור קרקע אז כמו שאמרת יש כוח רק להניע הנעה אחת אז מניעים את השמאלי כיוון שהכבלים שמוליכים את המתח למנוע השמאלי יותר קצרים מה שנותן פחות נפילת מתח ומקטין את הסיכוי לאי אפשרות הנעה ואז לאחר מכן המנוע השמאלי ממלא שוב את המצברים ולאחר זמן מסוים (אל תשאלו אותי כמה) אפשר להניע גם את הימני.
Itay Zecharia פורסם ינואר 20, 2004 מחבר דיווח פורסם ינואר 20, 2004 תודה רבה על ההשקעה ועל ההענות לבקשה! שאלה נוספת... האם הנני צריך רק את המדריך הזה שהכנת ואת מדריך הFMC וזה מספיק כדי לטוס עם PMDG? או שעליי ללמוד עוד דברים נוספים כדי לטוס במלוא המציאות? (שאינם מוזכרים במדריכים שהופיעו בעברית...) אם ישנם עוד מדריכים שעליי ללמוד אשמח אם תתנו לי לינקים אליהם...
hagay פורסם ינואר 20, 2004 דיווח פורסם ינואר 20, 2004 איתי אני שולח לך מייל ששלח לי תומר זה יכול גם להוסיף ידע. וכן אני בטוח שיש עוד הרבה מה ללמוד כדי להגיע לרמת מציאות.
Atar_Omri פורסם ינואר 20, 2004 דיווח פורסם ינואר 20, 2004 הנעה ושימוש במחשב טיסה זה למעשה רוב מה שצריך לדעת כדי להפעיל אותו. הדבר החשוב הבא שצריך לדעת זה איך להטיס 737? כלומר מהירויות, קצב טיפוס, אחוז כוח בהמראה (אני למשל ממריא על 89% לא יותר).
Atar_Omri פורסם ינואר 21, 2004 דיווח פורסם ינואר 21, 2004 לא הגיע. שלח למייל של החברה. onlinedir@israelairlines.org
Itay Zecharia פורסם ינואר 23, 2004 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2004 יש 13 מדריכים באנגלית על הPMDG. ואילו כאן יש רק 2 מדריכים... צריך ללמוד את כל ה-13? או ה-2 האלה מספיקים?
yuval_el פורסם ינואר 23, 2004 דיווח פורסם ינואר 23, 2004 יש 13 מדריכים באנגלית על הPMDG.ואילו כאן יש רק 2 מדריכים... צריך ללמוד את כל ה-13? או ה-2 האלה מספיקים? איתי, אתה יכול גם לבצע את הטיסות גם בעזרת ידע בסיסי מאוד אבל ככל שתדע יותר כך תוכל להנות יותר ויהיה לך ידע נרחב בנושא, זאת דעתי...