Atar_Omri פורסם ינואר 19, 2004 דיווח פורסם ינואר 19, 2004 שלום, חברת ארקיע מפעילה החודש טיסות למנחת יוטבתה במקום אילת שנסגר לרגל שיפוצים. בתור אחד שאוהב לדבוק למציאות, רציתי לשאול אם למישהו יש מושג מה נתיב הטיסה לשם. יוטבתה הוא שדה VFR בלבד ואין לו תהליכי הצטרפות או עזיבה מ/אל נתיבי ה-ATS. ממה שלדעתי קורה, הטיסות הן טיסות IFR עד לנקודה ZFR, שם מבטלים IFR וממשיכים בנתיבי התובלה ליוטבתה. הנקודות לאחר צופר הן: באר מנוחה, יהל, וצומת קטורה שאחריה פונים לכיוון 170 לפי נהלי הגישה של מנחת יוטבתה. מה דעתכם?
×�ביר×� פורסם ינואר 19, 2004 דיווח פורסם ינואר 19, 2004 לדעתי זה רעיון טוב יש רק בעיה אחת.. אין את המנחת הזה בפלייט סימולטור (לפחות לא ב2002 ) יכול ליהיות נחמד שיהיו טיסות ליטבתה ... למרות שחשבתי שהטיסות הופנו לעובדה ...
Atar_Omri פורסם ינואר 19, 2004 מחבר דיווח פורסם ינואר 19, 2004 ישראייר טסים רק לעובדה. ארקיע מבצעת את רוב הטיסות ליוטבתה רק (היום היו 7 כאלה). אני למעשה לא רואה פתרון אחר לטיסות שלהם, בטוח הם מתחילות כטיסות מכשירים כי אני שומע אותם בסקנר בנתיב J10). השאלה היא באמת איפה הם מבטלים IFR, וצופר נראה לי הכי הגיוני כי שם רק יש חיבור בין נתיבי ה-ATS ונתיבי התובלה. בכל מקרה, לאלה שרוצים לטוס כמו שאמרתי, הנה קצת עזרה בזיהוי נקודות הניווט בנתיבי התובלה. התמונות נלקחו בטיסה צפונה, כלומר מיוטבתה ולא אל יוטבתה. צומת קטורה: יהל- מעט אחרי צומת קטורה תראו עיקול בכביש ימינה, שם נמצאת יהל: הנקודה הבאה היא באר מנוחה, שנמצאת ממש לפני העיקול הגדול ימינה: הנקודה האחרונה היא צופר, אפשר לזהות את האזור לפי משואת ה-VOR אבל ממש קשה למצוא אותה (מוקפת בעיגול), יותר קל לזהות את האזור לפי מנחת עין יהב (מוקף בריבוע): הנקודות לא הכי מדויקות, אני לא ממש מכיר את הנקודות האמיתיות, ולקחתי אותן לפי המפה בלבד, אשמח לתיקונים אם יש כאלה.
×�ביר×� פורסם ינואר 20, 2004 דיווח פורסם ינואר 20, 2004 שמע סבבה .. אבל עדיין בפלייט 2002 שיש לי, אין את מנחת יוטבתה...