עבור לתוכן
Izhar Haviv

עידן חדש ב IFS - דרגות טייסים !

Recommended Posts

פורסם

אני שמח לבשר לכם שהחל מהיום IFS מוּכָּר כארגון ומרכז הדרכה מוסמך ע"י VATSIM !!! 

תוכנית הלימודים של קורס טיס פרטי ואמצעי ההדרכה שלנו נבדקו ואושרו ע"י הנהלת VATSIM ומעתה IFS הינו ביה"ס לטיסה וירטואלית הראשון והיחיד בישראל

אשר מוסמך להעניק דרגות לחניכיו הטסים ברשת VATSIM.

header_facebook_zpsa0da8e8a.jpg

מה זה אומר ?

על רשימת הדרגות המלאה אתם מוזמנים לקרוא באתר של VATSIM .

כל בוגר קורס טיס פרטי יקבל את שני הדירוגים P1 ו- P2  בתנאי שעמד בתנאי ההכשרה של הקורס.

לגבי בוגרים ותיקים,יש לנו אישור עקרוני להעניק את הדירוגים גם רטרואקטיבית אך ישנן דרישות מקדימות שעדיין עלינו לבחון מול VATSIM כיצד לממש אותם.

הודעה תצא מיד כשתתקבל ההחלטה בנושא.

בשלב הבא, אנחנו נעבוד על חומרים לצורך השלמת הדרוש לטובת קבלת דרגה P3. ככל הנראה יהיה מדובר בהרשמה למספר סדנאות הדרכה קצרות ו/או מבחן הסמכה תיאורטי.

(ואני עדיין מחפש מישהו/הם שייקחו על עצמם להחיות את קורס IFR כך שנוכל גם לפעול לקבלת P4 ו- P5).

פורסם

איפה אפשר להיבחן כדי לעלות דרגות?

קודם כל ע"מ להבהיר הדרגות הן מודולריות ומצטברות דהיינו אינך חייב להיות בעל P3 ע"מ לקבל את הסמכת P4 או P5, אך אתה כן חייב את P1.

לא בטוח אם הבנתי את השאלה, אך כרגע אנחנו מוסמכים להעניק אך ורק את שתי הדרגות הללו P1 ו - P2 . הן יוענקו ללא דרישות נוספות לכל מי שסיים את הקורס ועבר את הבחינה הממוחשבת בהצלחה (ושיש לכך תיעוד במערכת- עפ"י דרישות ואטסים), לגבי מחזורים קודמים,טרם עידן הבחינה הממוחשבת וטרם מרכז ההדרכה במתכנותו הנוכחית, עדיין צריך לבדוק מה ניתן לעשות, ככל הנראה השלמת תיעוד במערכת ואולי בחינה תיאורטית שכל הותיקים פה יעשו בעיניים סגורות .

IFS מצטרף לרשימה מכובדת ונכבדת של של חברות תעופה וירטואליות ומרכזי הדרכה דומים  המוכרים ע"י ואטסים . כל אחת בהתאם לדרגה שהיא הוסמכה להעניק. לא ידוע לי מה הדרישות ומהם התנאים בחברות אלה.אך כחבר חטיבה ישראלית נראה לי שאתה כרגע יכול לקבל רק את מה ש IFS מעניקה.

פורסם

סוף סוף, שמח לשמוע. מחכה לקבל את הדרגות גם כן.

יזהר דבר איתי לגבי הסדנאות.

דרך אגב, ראיתי P8 וP9 שזה טייס צבאי ומדריך טיסה, יש סיכוי שמי שעבר קורס טיס צבאי והצוות יקבלו את הדרגות המתאימות?

פורסם

דרך אגב, ראיתי P8 וP9 שזה טייס צבאי ומדריך טיסה, יש סיכוי שמי שעבר קורס טיס צבאי והצוות יקבלו את הדרגות המתאימות?

אין לי מידע על הדרגות הללו,ובשלב זה הדיון הוא תיאורטי בלבד מאחר וגם VATSIM טרם הגדירה את הדרישות להענקת דרגות אלה ולפיכך לא יכולה להעניק סמכות לגופים עצמאיים להעניק אותן.

מעבר לכך אני יכול לומר לך בבטחה שבשלב זה IFS לא הייתה יכולה להעניק דרגות אלה מאחר וקורס הטיס הצבאי מעולם לא התנהל במסגרת של IFS אלא במסגרת חיל האויר הוירטואלי. חברי הצוות של חיל האויר הוירטואלי אינם

חברי צוות של IFS ולמעט מערכת הרישום לקורסים, לא עושה הקורס הצבאי שימוש במערכות ההדרכה של IFS.

מאידך אני לא רואה סיבה שחיל האויר הוירטואלי לא יפעל בעתיד בצורה עצמאית (כפי שהוא פעל ופועל גם היום) לקבל ההסמכה הזו ע"י פניה ישירה ל VATSIM ,ובתנאי שיעמדו בדרישות VATSIM בעניין.

אני רק ממליץ לעוסקים בכך לקרוא ולהבין את הדרישות הכלליות מגוף מוסמך שכזה (בלי שום קשר לתוכנית הלימודים) , ע"מ שתוכלו להיערך מראש ולהתחיל לנהל את הדברים באופן שבו הדברים נדרשים (וזה כולל בין השאר: אתר מסודר , מערכי שיעור, מערכת ניהול רישום ותיעוד ציוני תלמידים, מבחנים כתובים ותוצאותיהם וכו') - ב IFS הדברים האלה קיימים ופועלים בצורה מלאה ממחזור 26.

פורסם

וואאווו איזה יופי, כל הכבוד לכל לעוסקים בכך, שיהיה במזל טוב ובהצלחה.

יזהר,

לגבי המשפט בפוסט הראשון " הראשון והיחיד בישראל" הייתי מציע שתבדוק את הנושא לעומק.

אם תרצה הבהרות אז בבקשה בפרטי.

פורסם

יפה! ואטיל עולה ברמה ;)

בתור אחד שלא עבר קורס בIFS ולמד לבד ובכל זאת טס בואטסים , יש לי אפשרות לעבור רק כמה מבחנים כדי לקבל דרגה או שאני צריך להירשם לקורס? 

ועוד משהו, בקשר לדרגה P3 היא לטייסי VFR , ובארץ יש CVFR - אז עכשיו יהיו כמה שיעורים שמלמדים על VFR כדי לקבל את הדרגה? 

פורסם

יפה! ואטיל עולה ברמה ;)

בתור אחד שלא עבר קורס בIFS ולמד לבד ובכל זאת טס בואטסים , יש לי אפשרות לעבור רק כמה מבחנים כדי לקבל דרגה או שאני צריך להירשם לקורס? 

ועוד משהו, בקשר לדרגה P3 היא לטייסי VFR , ובארץ יש CVFR - אז עכשיו יהיו כמה שיעורים שמלמדים על VFR כדי לקבל את הדרגה? 

כפי שציינתי, תחילה נטפל בבוגרים שעל פי תנאי ההסמכה אנחנו יכולים להעניק להם את הדרגות באופן מיידי ללא כל דרישות נוספות. בהמשך נטפל בבוגרים ותיקים ובחריגים.....ובהמשך המשך....P3.

פורסם

כל הכבוד!

המלאכה עוד רבה ויש גם לתת מענה לכל החברים הוותיקים שירצו גם לקבל דרגות במסגרת מבחן או שתים, מה שחשוב זה שהנושא מתחיל לרוץ ולשמחתי ואטסים מגלים גמישות יתרה בנושא.

וכאן הקריאה שלי לכל החברים כאן שרוצים לקדם את הנושא, עזרתכם נדרשת ויש עוד הרבה דרגות ש IFS יכולה להסמיך די בקלילות, אני חשבתי שתהיה פה הרבה בירוקרטיה אבל התברר לי שלא, יזהר תקתק את הנושא בקלילות ושוב כל הכבוד!

מילה אחרונה למשה, אני בקי בהיסטוריה של החטיבה, אשמח לשמוע בפרטי על מה אתה מדבר (נושא הדרגות בואטסים התחיל לפני שנתיים בערך).

פורסם

ומאחר ולא נאמרו בשיחתי עם משה דברים שאינם ידועים לכולם, הריני להבהיר שאם למישהו נוסף (מלבד משה) ,השתמע מדבריי שאני סבור  ש- IFS הוא ביה"ס לטיסה וירטואלית היחיד בישראל או הראשון,

בוודאי שלא לכך התכוונתי ואני חוזר ומצטט את דבריי

" IFS הוא ביה"ס הראשון והיחיד בישראל שהוסמך ע"י VATSIM להעניק דרגות לטייסים ברשת VATSIM"  - ועל כך - לא ניתן לחלוק !!!

פורסם

בשעה טובה- כל הכבוד !

תודה לכל מי שלקח חלק בתהליך.  זה תהליך.

אני בטוח ש IFS הולכת לכיוון של הדרכה מקצועית בתחומים מתקדמים יותר שבהם נראה גם את דרגות P3P4

בהצלחה

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...