ראשית...המון תודה על העבודה המרשימה בהתנדבות הן בפיתוח והן בארגון.
כל הכבוד !!!
פעם ראשונה שאני נתקל בזה שסינרי למדינה ברמה כה גבוהה כה מונגש.
התרשמות שלי עד כה:
1. התקנה ב P3D V5 ע״פ ההוראות וללא בעיות עם התהליך.
2. עקב העדכון שנעשה לגרסה 5, כולל צפון מגנטי ופני שטח משתנים מתחת לשדות ולא שטוחים, חלק מהשדות דורשים עבודה נוספת.
שדות אחרים לא ממוקמים במדוייק אבל לרוב זניח.
שדות אותם הייתי צריך לתקן כולל אורך מסלול, כיוון ו/ או לבנות מחדש: ראש פינה, מגידו, מצדה, מצפה רמון, ראשון.
3. גבהי חלק מהשדות לא מעודכנים.
4. מנחת אליעז: המצורף גורם לקריסה ודורש טיפול רצר ב ADE.
5. חלק מהאובייקטים בשדות ובמיוחד בחיפה לא מוכרים על ידי ADE של גרסה 5, מה שאומר שכנראה לא מתאימים לגרסה עצמה, אך בהתקנת השדה הסימולטור רואה אותם...מה שאומר שלא לגעת בקוביות שחורות בהסבת שדות דרך ADE לגרסה 5, לפחות בינתיים.
6. פוטוריל עמקים - נערכה בו עבודה מרשימה ביותר ורבת שעות כולל התקנת כל האובייקטים וזה פשוט הופך את האיזור לכה מציאותי עם כל העמודים.
יחד עם זאת...קבצי הפוטוריל עצמם (לא האובייקטים אלא תמונת השטח) נותנים תמונה כה בהירה ושונה משאר האיזור שנאלצתי להוריד אותם ולהשאיר רק את האובייקטים.
7. פוטוריל גוש דן והשרון - בהירות רבה מדי וגוונים שונים מאוד יחסית לשאר האיזור ובמיוחד בולט הריבוע של השרון.
האם תמונות הפוטוריל מצדיקים שימוש, מעבר לאובייקטים?
8. הסינרי מסתיים בדיוק בקו הגבול...מה שגורם לכך שלדוגמא טסים בערבה ובעוד שצד אחד יפהפה בצד שני כמעט כלום ובצורה חדה מאוד.
פיתרון קל יחסית:
לבנון: יש מש ופוטוריל רשמיים ברשת אשר הוספת הופכת טיסה בגליל ובאצבע הגליל לחוויה מדהימה...כולל טיסה בוודיות העמוקים של לבנון כה קרוב אלינו.
ירדן ומצרים: יש מש של כל האיזור להורדה שמביא להתאמת פני שטח טובה.
הוספת פוטוריל ואוטוג׳ן לאורך הגבולות בלבד על ידי
Ortho4XP for P3D.
התוספת ברמה סבירה אך השיפור לטיסה בסמוך לגבולות מדהים.
9. יש בעיה ספציפית לגרסה 5 עם פלמחים ומנחת ראשון - לוקהיד מרטין קוראים לשדה הדפולתי פלמחים ב ICAO LLRS והמיקום בפלמחים.
מה שאומר שצריך למחוק את השדה הדפולטי של הגרסה (עריכתו ב ADE> מחיקת כל האובייקטים > שמירה והתקנה בסימולטור כשדה נוסף) ורק אז ניתן להתקין את מנחת ראשון.
10. פריימים - מפתיע עד כמה למרות ריבוי אובייקטים ופוטוריל טוב ניתן לטוס ברמה סבירה מאוד של פריימים.
מעניין איך יהיה המצב בחורף עם עננות מרובה ומשקעים...אך הסינרי בהחלט מאפשר טיסה חלקה יחסית ללא כל שינוי בהגדרות הסימולטור.
11. עובדה - קיימות שתי גרסאות טובות אך האחרונה שמביניהן, בהתקנה אוטומטית, לא מתאימה לגרסה 5 וחבל.
12. בקבצי הסינרי של שדות התעופה ישנם הרבה קבצים כפולים של השדות מהתקנות שונות.
ממליץ כי מישהו שמכיר את המפתחים השונים יעבור איתם וינקה אותם כך שיכילו רק את הקבצים העדכניים.
13. הרצליה - מערבית לשדה ישנם הרבה עצים שהיו שם עד לסלילת המשך הכביש אך אתה הם פשוט נמצאים על כל הכביש.
הסרה קלה ב ADE.
14. קבצי CVX.BGL של השדות השונים - בהתאמת גובה, כיוונים ותוספות כציפוי שטח מסלול בתמונות ישנה בעיה מכיוון שללא קבצי המקור טרם הקומפילציה לא ניתן להניח מחדש את הטקסטורות.
אם המפתחים השונים יתנו גישה לקבצים אלו ההתאמה תהיה הרבה יותר קלה.
15. אובייקטים - עבודה מרשימה של ניקוי ועדכון.
אז...נראה כי יש הרבה סעיפים...אך הסעיף החשוב...איזה כיף לטוס בכזו קלות ובזמן התקנה קצר בסינרי כה מפורט וכה מעודכן.
תודה לעוסקים המלאכה !