Oren Geva פורסם אוגוסט 30, 2003 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2003 תודה רבה לכל הפקחים שפיקחו בשבת בערב, במיוחד איציק ואנטולי שליוו אותי מבן גוריון לאילת. פירסמתי תמונות מהטיסה בגלריה של ישראל איירליינס, אתם מוזמנים להציץ. http://www.israelairlines.org/gallery/ ועכשיו להצעה: כמו שכולכם יודעים, החטיבה הישראלית הולכת צומחת ופורחת לה. אירועי החברות הוירטואליות, וכן אירועי יום שבת לא נופלים משום חטיבה אחרת באירופה, ובהתחשב לגודלינו הקט בעולם אנחנו בהחלט אחת החטיבות המוצלחות (לדעתי, ואני בטוח שכולם יסכימו). אבל, לצערינו, שכנינו הקפריסאים לא התברכו בחטיבה פעילה יותר מידי. הדבר פוגע בטייסים הישראלים קשות - היות וכל טיסה לאירופה או ארה"ב חוצה את איזור הפיקוח של החטיבה הקפריסאית. באיזורים שאחריהם המצב טוב הרבה יותר - היוונים והטורקים פעילים באופן יחסי, אם כי לא כמנו. האם ניתן לאייש את קפריסין באירועי שבת? כבר ראינו פקח ישראלי בקפריסין כמעט בכל אירוע של החברות הוירטואליות עקב אי יכולת של הקפריסאים לעמוד במשימה. זה אינטרס שלנו, כולנו - פקחים וטייסים. ולמען האמת, הדבר עשוי גם לתרום לקפריסאים - כמובן שיש לעשות זאת תוף שיתוף פעולה איתם. מה אתם חושבים?
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 30, 2003 דיווח פורסם אוגוסט 30, 2003 שלום אורן אני שמח שנהנת אני יכול להגיד לך שניקוסיה זה נושא רגיש מאוד בואטסים ואת התשובה לשאלה שלך יתן לי בהזדמנות הראשונה שהוא יציץ בפורום מחר....
Oren Geva פורסם ספטמבר 1, 2003 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 1, 2003 אין שום מניעה שיפקח שם פקח ישראלי כשאין פקח מקומי אנחנו לא תורכים! וגם אם כן... וואטסים לא צריכה לתת יד לשטויות מהסוג הזה. מחר אני אפתח את ואטסים מוזמביק, ואני לא ארשה לאף אחד לפקח אצלי!
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 1, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2003 שלום מבחינת נהלים , כל פקח בואטסים שייך לחטיבה מסויימת, בה הוא עובר את כל ההדרכות והתרגולים הרלוונטים לאזור, מן הסתם גם שם הוא יכול לפקח . במידה והוא רוצה לפקח באזור אחר מ "הבית" שלו , הוא הופך להיות "מפקח מבקר" ( visiting controller ) ! לכל חטיבה יש את הכללים שלה לגבי מי רשאי לפקח באזור כאורח, ורוב הפעמים הם גם יפרסמו רשימה כזאת עם שמות ודרגות הסמכה :!: כל זה על מנת להבטיח שהפקח האורח מכיר את הנהלים ויכול לתת את השירות המקצועי והטוב לטייסים באזור ההוא... בקשר לקפריסין, סביר להניח שלאילן יש את הידע והנסיון, ובתיאום עם האירופיים הוא פותח את ניקוסיה בזמני אירועים. אבל אל נשכח שניקוסיה היא VACC בפני עצמה ( http://avsim.com/hangar/flight/cvartcc ) , וחוסר הפקחים שם זאת בעיה שהם בטח מודעים לה! חבל שאין עוד מכונות כאלה לייצור פקחים :twisted: בכל מקרה אפשר לנסות לסדר שלפחות ביום שבת מישהו יעלה שם בתיאום ויעשה קצת סדר, את זה נקווה שמחלקת האירועים שלנו תוכל לארגן... ואל נשכח, בואטסים כמו בואטסים, אין דבר כזה שנקרא בלאגן :drinking: וזה חלק מהיופי והרמה של הרשת...
Oren Geva פורסם ספטמבר 1, 2003 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 1, 2003 אני לא יודע כמה אתה מכיר את הסוגיה, וגם אני לא לגמרי מעודכן בפרטים, אבל באירוע האחרון של ישראל איירליינס היה אמור להיות פקח קפריסאי בניקוסיה. זה לא הסתדר, וקובי ניסה לתאם פקח תורכי שיתפוס את העמדה. התברר שכאשר יש פיקוח ביוון, אסור לתורכים לתפוס את קפריסין בלי רשות של היוונים. והיוונים הם בכלל vACC אחר! בסופו של דבר אילן תפס את העמדה בהזנקת חירום. הוא כמובן עשה זאת מצוין, אולם שים לב - אילן, ישראלי - יכול בשניה לתפוס עמדה בקפריסין. לפקח תורכי אסור. ההפרדה היא פשוט על רקע גזעני/פוליטי. זה כמובן לגיטימי שכל חטיבה תקבע את הכללים שלה לגבי פקחים אורחים, אבל לי זה קצת צרם. די עצוב שגם כאן נכנסת הפוליטיקה לעניינים, סך הכל זה תחביב שכולנו אמורים להינות ממנו.
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 1, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 1, 2003 בהחלט, במידה והפסילה של הפקח לא היתה קשורה לסיבה מקצועית אלא בגלל המוצא שלו אז כמובן שזהו צעד גזעני שאין לו מקום ברשת. מעניין כמה הנהלת ואטסים אירופה מכירה את התופעה הזאת ,אם היא קיימת, ויותר מעניין זה האם נעשה דבר בעניין. חבל :cry:
Almog Atar פורסם ספטמבר 2, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 2, 2003 באמת חבל שאין פקחים שתופסים את ניקוסיה וזה מעצבן שמתחילים לערב פה פוליטיקה!!! אנחנו רוצים לטוס וליהנות בלי כל מיני ענינים אחרים
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 3, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2003 הנושא של תורכיה וקפריסין הוא באמת נושא רגיש, בגלל צפון קפריסין הכבושה על ידי תורכיה. אף חטיבה לא אוהבת שיבואו פקחים זרים לפקח אצלה - כולל אותנו. יותר מזה - קפריסין שייכת לאיזור אחר, מה שקצת מסבך את העניינים לפי נהלים של אירופה. השורה התחתונה - פיקוח בקפריסין לא מבקשים מהתורכים בכל מקרה. הכי טוב לבקש מקפריסאים (קשה עד שיחזרו מארה"ב), מהיוונים, מקבוצת פקחי המרחב העליון באירופה (EUR_FSS כלומר) או ממני. אני פשוט הוסמכתי לפקח שם. לגופה של השאלה - לא תהיה בעיה מיוחדת שאני אפתח את קפריסין בשבתות :-)
Atar_Omri פורסם ספטמבר 3, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2003 בשורה התחתונה לא ממש אכפת לנו מי יפקח שם (מצידי שהחטיבה של זימבבואה תפקח שם) , העיקר שיהיה שם פיקוח מקצועי וטוב. אם אתה תפתח את ניקוסיה כל שבת, פתרנו לנו עוד בעיה, והרבה מאוד טייסים יוכלו גם לצאת את גבולות הארץ למקומות קרובים.
Ilan Jonas פורסם ספטמבר 3, 2003 דיווח פורסם ספטמבר 3, 2003 אם כי צריך לציין שהמטרה בשבת היא דווקא טיסות בתוך ישראל - עוד נגיע לזה שכולם יטוסו CVFR בשבת, יהיה כיף ;-)
Oren Geva פורסם ספטמבר 3, 2003 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 3, 2003 לי אישית רק בשבת יש זמן לבצע טיסות של יותר משעה שעתיים... אז אני חושב שאני מנצל את השבתות לטיסות בינ"ל, במידת האפשר. דוקא שישי אחה"צ, או סתם יום באמצע השבוע זה הזמן בשבילי לגיחונת של חצי שעה - שעה בתוך ישראל...