עבור לתוכן
yuval_el

אתר שמרכז דפיות לכל העולם

Recommended Posts

פורסם

אגב, בהמשך לדברים שדוברו אודות ההתנהלות של מנהל התעופה בארץ, שמתי לב באתר לעיל שלכל מדינות אפריקה, טוניס, לוב, בחריין - יש AIP בחינם זמין באינטרנט.

באיזו מדינה שאתם מכירים הברירה היחידה היא לקנות זאת ב-500 ש"ח לשנה ולקבל ספר ומליון דפים שהוא צריך להחליף בפנים?

פורסם
אגב, בהמשך לדברים שדוברו אודות ההתנהלות של מנהל התעופה בארץ, שמתי לב באתר לעיל שלכל מדינות אפריקה, טוניס, לוב, בחריין - יש AIP בחינם זמין באינטרנט.

באיזו מדינה שאתם מכירים הברירה היחידה היא לקנות זאת ב-500 ש"ח לשנה ולקבל ספר ומליון דפים שהוא צריך להחליף בפנים?

This is a WILD guess - is it by any chance... Israel????

פורסם

זה אפילו יותר גרוע מזה - רק לישראל יש AIP וגם פמ"ת... אם מישהו טס גם בין ארצי וגם פנים ארצי, הוא חייב לקנות את שניהם (הפמ"ת ספר מגוחך, אבל רק בו יש מידע על השדות הפנים ארציים - הAIP מכיל מידע רק על אילת, ב"ג, ירושלים, שדה דב, חיפה ועובדה).

תורידו את הAIP הירדני אגב, יופי של ספר עם מפות צבעוניות מאד יפות!

פורסם
זה אפילו יותר גרוע מזה - רק לישראל יש AIP וגם פמ"ת... אם מישהו טס גם בין ארצי וגם פנים ארצי, הוא חייב לקנות את שניהם (הפמ"ת ספר מגוחך, אבל רק בו יש מידע על השדות הפנים ארציים - הAIP מכיל מידע רק על אילת, ב"ג, ירושלים, שדה דב, חיפה ועובדה).

תורידו את הAIP הירדני אגב, יופי של ספר עם מפות צבעוניות מאד יפות!

עכשיו אולי נפל לי האסימון...

ואני לתומי חשבתי שבזה שרכשתי במיטב כספי את הפמ"ת אני מסודר.

יכול להיות שדפית RNAV המפורסמת ל-RWY30 בב"ג נמצאת רק ב-AIP ולא בפמ"ת :?: :?: :?:

פורסם
לא, היא נמצאת בפמת אבל זה חלק מהתיקונים הידניים שאתה צריך לעשות (לצייר את הדפית)

אתה רציני - אני צריך לצייר את הדפית :?: :?: :?: :?: :?:

בשביל זה שילמתי כמעט 700 ש"ח לספר ועוד כ-200 ש"ח כל שנה לעדכון :?: :?: :?: :?: :?:

נו טוב זה מה יש :cry:

תומר - באיזה עדכון מופיעים ההוראות ל"ציור השבועי לילד" לארנבת 30 :?: :?: :?:

פורסם

אני מאוד מקווה שזה היה בציניות כי אני צחקתי :) אבל בכל צחוק יש קצת אמת, הם עוד מסוגלים לבקש שנצייר את הדפיות שלא נבזבז חס וחלילה את כספי רש"ת והמנהל

פורסם
אני מאוד מקווה שזה היה בציניות כי אני צחקתי :) אבל בכל צחוק יש קצת אמת, הם עוד מסוגלים לבקש שנצייר את הדפיות שלא נבזבז חס וחלילה את כספי רש"ת והמנהל

עכשיו ברצינות.

איפה אני מוצא את הדפית הארורה הזאת :?:

פורסם
אצלי למשל :lol:

אין לי סורק לצערי, אבל אני יכול לפקסס לך אם תרצה...

ראשית. תודה אילן.

לא - אין צורך לפקסס או לסרוק כי אני זוכר שיש פה בפורום בשרשור אחר שפתחתי בנושא ארנבות את הדפית ואני יכול להוריד משם:

http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=7635&highlight=rnav#top

אני רוצה את הדפית המקורית ולא מצליח להבין עדיין למה אין לי אותה בספר הפמ"ת שלי - שדרך אגב מעודכן.

נדמה לי שגם ברשימת מצאי הדפים (לבדיקת העדכונים השונים) היא לא מופיעה.

פורסם

יש עוד הרבה דפיות שאין לך, תאמין לי. יש גם הרבה כללים שאתה לא יודע כי הם רק בAIP, ולכם הטייסים הקלים מוכרים לוקשים (בדרך כלל בצדק). את רוב השדות שמופיעים בAIP (פרט לשדה דב) לא מעניין בכלל הפמ"ת ואפילו לא טורחים לעדכן אותו - רק הAIP בשימוש. סתם שתדעו :wink:

אגב, הדפית של הRNAV נמצאת בפמ"ת לפני שרוב הטייסים כאן שמעו על המונח הזה בכלל (כמה שנים יפות). בפמ"ת טרחו להחליף את הדפיות לסטנדרט ICAO רק בסביבות עדכון 12 כמדומני - לפני כן הן באמת נראו כמו הציור השבועי לילד (אפילו מפה ברקע לא הייתה לכל הדפיות).

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...