Meitar Lugasi פורסם דצמבר 10, 2005 דיווח פורסם דצמבר 10, 2005 ערב טוב חברים שאלה שהרבה זמן מטרידה אותי: אולי מישהו יודע מה מדיניות החברות (כללי, לא חברה ספציפית) לגבי קביעת ה- cost index בטיסות שונות (טווח קצר, בינוני, ארוך) ? אני יודע שזה שונה ממטוס למטוס ותלוי במספר גורמים ובכל זאת בסביבות אילו מספרים זה נע לטווחי הטיסה השונים ? תודה ..
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 10, 2005 דיווח פורסם דצמבר 10, 2005 CI הנו מדד של מפעיל מטוסים המכיל נתוני עלויות משתנות עם זמן טיסה חלקי עלויות קבועות. חברה קובעת מדד זה ובו משתמשים בטיסות, באמצעות הכנסתו למחשב ניהול הטיסה FMS/C. הוא לא משתנה בהכרח אך יכול להשתנות בין דגמי מטוסי בואינג, אך משתנה לדוגמא בין B744 נוסעים ומטען. בריטיש- CI-45 לנוסעים ו- 30 למטען.אם תדלקת ביעד רחוק למשל, במחיר שונה משמעותית ממחיר שהחברה משלמת בממוצע, תשתמש ב- CI שונה. במידה ותרצה לטוס טווח מרבי למשל, אתה יכול להזניח את עלויות הזמן באמצעות שימוש ב- CI=0. לא הכל ברור גם לי כאן, לדוגמא אותו מטוס עם שינוי קל בסדרת ייצור המנוע של אותו יצרן משייט עבור CI נתון במאך שונה. ערב טוב חבריםשאלה שהרבה זמן מטרידה אותי: אולי מישהו יודע מה מדיניות החברות (כללי, לא חברה ספציפית) לגבי קביעת ה- cost index בטיסות שונות (טווח קצר, בינוני, ארוך) ? אני יודע שזה שונה ממטוס למטוס ותלוי במספר גורמים ובכל זאת בסביבות אילו מספרים זה נע לטווחי הטיסה השונים ? תודה ..
Meitar Lugasi פורסם דצמבר 10, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2005 CI הנו מדד של מפעיל מטוסים המכיל נתוני עלויות משתנות עם זמן טיסה חלקי עלויות קבועות. חברה קובעת מדד זה ובו משתמשים בטיסות, באמצעות הכנסתו למחשב ניהול הטיסה FMS/C. הוא לא משתנה בהכרח אך יכול להשתנות בין דגמי מטוסי בואינג, אך משתנה לדוגמא בין B744 נוסעים ומטען. בריטיש- CI-45 לנוסעים ו- 30 למטען.אם תדלקת ביעד רחוק למשל, במחיר שונה משמעותית ממחיר שהחברה משלמת בממוצע, תשתמש ב- CI שונה.לא הכל ברור גם לי כאן, לדוגמא אותו מטוס עם שינוי קל בסדרת ייצור המנוע של אותו יצרן משייט עבור CI נתון במאך שונה. ערב טוב חבריםשאלה שהרבה זמן מטרידה אותי: אולי מישהו יודע מה מדיניות החברות (כללי, לא חברה ספציפית) לגבי קביעת ה- cost index בטיסות שונות (טווח קצר, בינוני, ארוך) ? אני יודע שזה שונה ממטוס למטוס ותלוי במספר גורמים ובכל זאת בסביבות אילו מספרים זה נע לטווחי הטיסה השונים ? תודה .. ראשית תודה, האם אין הבדל במדד ה CI בין טיסות לטווחים שונים? לדוגמא מדד ה CI בטיסה מב"ג לעובדה לעומת טיסה לJFK.. מי שמעוניין בעוד מידע על ה CI : Econ – a speed schedule calculated to minimize operating cost. Economy speed is based on the cost index. A low cost index causes a lower cruise speed. Maximum range cruise or the minimum fuel speed schedule may be obtained by entering a cost index of zero. This speed schedule ignores the cost of time. A minimum time speed schedule may be obtained by entering a cost index of 9999. This speed schedule calls for maximum flight envelope speeds. A low cost index may be used when fuel costs are high compared to operating costs.
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 10, 2005 דיווח פורסם דצמבר 10, 2005 ככתוב בתשובתי הראשונה, תלוי במבנה ההוצאות של המפעיל. לדוגמא נניח כי חברה א' משלמת לצוות תוספת פעילות טיסה שכר גבוה במיוחד, מרגע שהם עולים על הפיק-אפ (מונית מהבית לשדה) ועד שנכנסים למלון ביעד, בעוד חברה ב' משלמת רק על זמן בתא, שכר לא גבוה. חברה א' יוצרת בכך הוצאות גבוהות יותר בטיסה קצרה מאשר בארוכה. בנוסף, טיסות קצרות כוללות בזמן טיסה קצר הוצאות גבוהות לשעת טיסה: דלק בהסעה המראה ועזיבה (תצרוכת גבוהה בגובה נמוך עם התקדמות מועטה בנתיב, B744 בטיסה בת שעתיים יצרוך בקרבת הקרקע כ- 25% מהדלק), תשלום עבור שרותי בקרת תעבורה אווירית, אגרות נחיתה, חניה, אחזקה, אבטחה, שירותי קרקע ומודיעין אוויר. בטיסות ארוכות מרכיבים אלה מתחלקים על יותר שעות טיסה, כלומר מוזילים עלות שעת טיסה. לסיכום- ההוצאות הקשורות בזמן בטיסה, שונות מטיסה לטיסה. בריטיש המפעילה כ- 2000 טיסות ביממה (היום ביצעה ביחד עם חברות הבת שלה 2022 טיסות ל- 319 יעדים), עושה שימוש במספר ממוצע כפי שכתבתי, וכך נוהגות חברות רבות. ראשית תודה, האם אין הבדל במדד ה CI בין טיסות לטווחים שונים? לדוגמא מדד ה CI בטיסה מב"ג לעובדה לעומת טיסה לJFK..
Meitar Lugasi פורסם דצמבר 11, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 11, 2005 ככתוב בתשובתי הראשונה, תלוי במבנה ההוצאות של המפעיל. לדוגמא נניח כי חברה א' משלמת לצוות תוספת פעילות טיסה שכר גבוה במיוחד, מרגע שהם עולים על הפיק-אפ (מונית מהבית לשדה) ועד שנכנסים למלון ביעד, בעוד חברה ב' משלמת רק על זמן בתא, שכר לא גבוה. חברה א' יוצרת בכך הוצאות גבוהות יותר בטיסה קצרה מאשר בארוכה. בנוסף, טיסות קצרות כוללות בזמן טיסה קצר הוצאות גבוהות לשעת טיסה: דלק בהסעה המראה ועזיבה (תצרוכת גבוהה בגובה נמוך עם התקדמות מועטה בנתיב, B744 בטיסה בת שעתיים יצרוך בקרבת הקרקע כ- 25% מהדלק), תשלום עבור שרותי בקרת תעבורה אווירית, אגרות נחיתה, חניה, אחזקה, אבטחה, שירותי קרקע ומודיעין אוויר. בטיסות ארוכות מרכיבים אלה מתחלקים על יותר שעות טיסה, כלומר מוזילים עלות שעת טיסה.לסיכום- ההוצאות הקשורות בזמן בטיסה, שונות מטיסה לטיסה. בריטיש המפעילה כ- 2000 טיסות ביממה (היום ביצעה ביחד עם חברות הבת שלה 2022 טיסות ל- 319 יעדים), עושה שימוש במספר ממוצע כפי שכתבתי, וכך נוהגות חברות רבות. ראשית תודה, האם אין הבדל במדד ה CI בין טיסות לטווחים שונים? לדוגמא מדד ה CI בטיסה מב"ג לעובדה לעומת טיסה לJFK.. הבנתי, תודה על ההסבר .