Shmulik Lin פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 להלן שאלות הקשורה להגדר מכשירים ולאלה שיודעים לקרוא עברית ואנגלית מספרים,מאמרים וכיו"ב. התשובות סביר להניח יחכימו אתכם עוד ועוד וזו המטרה למעשה-ללמוד! מבקש מכאלה שיודעים את התשובות..טייסים עם הגדר מכשירים,מסחרי אמיתיים לא לענות ולתת לחברה לחשוב!! שאלה 1: יצאתי על NAT3 מב"ג לכיוון VORNAT על איזה רדיאל INBOUND אני טס בהתייחס ל-VORNAT ולמה יכול להיות שנטעה אם נגיד שאנו טסים על R011? שאלה2: הפקח אומר לי פתאום :oops: - ELY 353, EXPECT 1 STANDART HOLDING OVER HOF-HANECHIM VOR THE INBOUND LEG IS ON R-90 MAINTAIN 7000 FEET כיוון הטיסה שלי לתחנה הוא-260 במעלות באיזו שיטת כניסה לריתוק אשתמש: האם ישירות האם TEARDROP האם PARALEL או בעברית מקביל כמה זמן נעשה כל לג בריתוק ולמה? לא לנחש,צריך לשבת ולשרטט ולא להכשל בהבנת הנקרא. שאלה3: אני טס כיוון 090 וה-ADF מראה לי שהמחט בכיוון295 מהו הקוון היחסי אל התחנה? תיהנו!!!
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 אוקיי אני מתאפק. אבל בשאלה אחת אני מאוד מתקשה: איפה יש VOR בחוף הנכים? :wink: אולי זה הסומבררו של המציל? שמזכיר קצת משדר VOR?
Shtoza פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 שאלה 1: אנחנו טסים על רדיאל 169 בהתייחס ל VORNAT רדיאל 011 הוא הרדיאל היוצא מתחנת ה VOR של ב"ג ולכן זו טעות להגיד שאנחנו טסים על רדיאל 011 בהתייחסות ל VOR NAT. שאלה 2: ניכנס בTEARDROP (אני אנסה להסביר אח"כ למה החלטתי כך. אין לי זמן כרגע וגם יש מצב שאני טועה) כל לג בהמתנה נמשך דקה אם איני טועה.
Tomer Haim פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 אחרי שהעלו את האגרה להגדר/חידוש מכשירים מ 750 ל 1100 המוח שלי נסתם
Tomer Haim פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 סתאםם, תענו על זה, החשיבה בתחום הזה מאוד עוזרת.. (וגם כייפית...)
Tomer Haim פורסם דצמבר 20, 2005 דיווח פורסם דצמבר 20, 2005 עמית, בקשר לשאלה 1, אתה צודק ברעיון רק שהרדיאל ההפוך ל 011 הוא 191 אבל אני בטוח שלזה התכוונתף (רדיאל תמיד יוצא מהתחנה החוצה, בלי קשר לכיוון המטוס, לכל רדיאל יש INBOUND ן OUTBOUND שכן קשורים לכיוון המטוס אל או מהתחנה...) הכיוון שמכוון ב OBS לא קשור לרדיאל עליו המטוס נמצא, גם אם המחט באמצע, הם יהיו זהים רק אם המחט באמצע ו FROM על הדגלון
Shtoza פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 עמית, בקשר לשאלה 1, אתה צודק ברעיון רק שהרדיאל ההפוך ל 011 הוא 191 אבל אני בטוח שלזה התכוונתף (רדיאל תמיד יוצא מהתחנה החוצה, בלי קשר לכיוון המטוס, לכל רדיאל יש INBOUND ן OUTBOUND שכן קשורים לכיוון המטוס אל או מהתחנה...) הכיוון שמכוון ב OBS לא קשור לרדיאל עליו המטוס נמצא, גם אם המחט באמצע, הם יהיו זהים רק אם המחט באמצע ו FROM על הדגלון הייתה לי טעות בדרך חשיבה :?
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 נו, כמה אפשר להתאפק? אפשר להתחיל עם רמזים לפחות? לגבי שאלות 1 ו 2 התשובות תמונות בעובדה שעל כל ראדיאל ניתן לטוס INBOUND או OUTBOUND, הראדיאל הוא אותו ראדיאל, אבל כיווני הטיסה (על המצפן) ב INBOUND ו OUTBOUND הפוכים. ועוד טיפ קטן, כדאי לבדוק במילון אנגלי עברי מה הגדרת המילים INBOUND ו OUTBOUND. לגבי שאלה 3. בהנחה שמוליק שהתכוונת 295 כיוון יחסי: זה תרגיל חיבור פשוט בחשבון, אבל יש פה אלמנט של משהו שלם + שארית.
Tomer Haim פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 אם מחט ה ADF מראה 295, אז הקוון היחסי אל התחנה הוא 295. הגדרה של קוון יחסי זה הזוית בין ציר האורך של המטוס לתחנה עם כיוון השעון בקשר לכיוון לתחנה מוסיפים את כיוון המטוס 090 ל 295 ואז צריך להפחית משהו... אבל התשובה לשאלה 3 כפי שנשאלה היא 295
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 לגבי 3 לדעתי יש בעיה עם השאלה. (עבר קצת זמן מאז למדתי אז יכול להיות שאני טועה) קוון בהגדרה הוא ביחס לצפון המגנטי ואף פעם הוא לא יחסי. (קוון אל התחנה= QDM) צריך לאמר כיוון יחסי ולא קוון יחסי. לא מכיר מושג כזה. אבל זה לא חכמה שרק אני ותומר מתכתבים איפה כל תותחי וואטיל? החברה מאלעל?
×™×•× ×™ לומר פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 לגבי שאלה 3 - באיזה מקלט ADF מדובר - סקאלה קבועה או סקאלה מגנטית ?
Nir Portal פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 שאלה 1: יצאתי על NAT3 מב"ג לכיוון VORNAT על איזה רדיאל INBOUND אני טס בהתייחס ל-VORNAT ולמה יכול להיות שנטעה אם נגיד שאנו טסים על R011? טוב, אז אנחנו טסים INBOUND (מילוני - שפניו מועדות פנימה) על רדיאל 191 בהתייחס לVOR NAT. שאלה 2: הפקח אומר לי פתאום - ELY 353, EXPECT 1 STANDART HOLDING OVER HOF-HANECHIM VOR THE INBOUND LEG IS ON R-90 MAINTAIN 7000 FEET כיוון הטיסה שלי לתחנה הוא-260 במעלות באיזו שיטת כניסה לריתוק אשתמש: האם ישירות האם TEARDROP האם PARALEL או בעברית מקביל כמה זמן נעשה כל לג בריתוק ולמה? לא לנחש,צריך לשבת ולשרטט ולא להכשל בהבנת הנקרא. הכניסה תהיה כניסה ישירה: טסים בכיון התחנה (260 במקרה זה), עוברים מעל ה VOR, ופונים ימינה כיוון 090 על הצלע היוצאת של מעגל הריתוק. מכאן ממשיכים דקה אחת על כל צלע עד קבלת הוראה מהפיקוחה. שאלה3: אני טס כיוון 090 וה-ADF מראה לי שהמחט בכיוון 295. מהו הקוון היחסי אל התחנה? 90+295-360=25 הקוון היחסי הוא 025, נראה לי.... :?
Tomer Haim פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 קוון הוא יכול להיות כלפי הצפון המגנטי או הצפון האמתי, במקרה של שאלה 3 היא סתם זוית כי הוא יחסי, ההבדל בין קוון לכיוון , הוא שקוון הוא , נתיב על גלי רדיו מגנטיים שמתפשטים במעגל גדול, ואילו כיוון הוא על קו מתמיד... התשובה לשאלה 3, היא 295 ADF הוא רק עם סקלה קבועה, מה שהמחט מראה הוא RELATIVE BEARING שהוא הקוון היחסי אל התחנה, חישוב צריך כדי להגיע אל הכיוון לתחנה וזה לא מה שנשאל ADF עם סקלה מסתובבת הוא כבר לא ADF אלה RMI, שם המחט לא תראה קוון יחסי אלא ישר את הכיוון לתחנה ללא חישוב
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 תומר תודה על התיקון לגבי קוון - כיוון. לגבי סקלה מסתובבת או לא. יש גם מכשירי ADF שניתן לסובב בהם את הסקאלה ידנית ולהצפין אותה. וזה בכלל לא מכשיר RMI. RMI הוא מכשיר שיש בו מצפן ומובנה ואין צורך לסובב את הסקאלה ידנית. RMI מראה כיוונים יחסיים (ביחס לאף ה"מטוס" שמצוייר על הזכוכית) ומגנטיים ע"י קריאת הסקלה (שמוצפנת תמיד). במכשיר הזה ניתן לקרוא גם אותות מתחנות NDB (בדומה לADF) וגם אותות VOR. יש הבדל בשיטת הפיענוח לגבי ADF המחט מראה כיוון יחסי (ומכיוון שהסקלה מצפנת, ראש המחט מראה גם כיוון מגנטי לתחנה) לגבי VOR המחט (יותר נכון זנב המחט) מורה על הסקלה מה הראדיאל ביחס לתחנה בלי קשר לכיוון יחסי (ומכיוון שהסקלה מצפנת, ראש המחט מראה גם כיוון יחסי לתחנה) ההבדל בין שני שיטות הפיענוח ניכר כאשר המצפן המובנה מתקלקל במצב זה מחט ADF תמשיך להראות כיוון יחסי לתחנה אבל הכיוון המגנטי שייראה על הסקלה יהיה שגוי. לעומת זאת מחט VOR תראה מה הכיוון המגנטי לתחנה על הסקלה אבל הכיוון היחסי יהיה שגוי. פשוט וקל... אם ניקח בחשבון שהיתה פה איזה אי בהירות קלה לגבי משמעות המילה "קוון", הייתי אומר שניר פורטל ענה 3 תשובות לעניין. קבל ח"ח ממני. את ההכרעה אני משאיר לבעל החידה עם הסומבררו מחוף הנכים.
Shmulik Lin פורסם דצמבר 21, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 שלום חברים אני רואה שרוצים תשובות אז אתן... שאלה 1. למעשה ענו כבר עליה למעלה ,אז ככה: מתחנת VOR כלשהי יוצאות 360 קרניים המכונות רדיאלים אם אטוס יחסית ל-VOR של ב"ג ,אטוס על רדיאל 011 היוצא מה-VOR אם אטוס יחסית ל-VOR נתניה,אטוס למעשה על רדיאל 191 היוצא מה-VOR הטעות הנפוצה של מרבית הטייסים גם בארץ וגם בחו"ל שהם חושבים שהם טסים על רדיאל 011 ל-VOR נתניה וזאת טעות כמו שעופר אומר. תארו לכם שאני טס ישירות ל-VOR לרנקה ולצורך הדוגמא הכיוון יהיה 360 אליו רוב הטייסים יגידו שהם על רדיאל 360 אל התחנה האמנם? הם צריכים להגיד שהם על רדיאל 180 אל התחנה-לא להתבלבל שאלה2: קצת קשה אבל נושא מעניין מאוד לטעמי מה היה לנו? ASTANDART HOLDING פניות ימניות אחרי התחנה מתחילים את הריתוק על R090 מגיע לתחנה בכיוון 260 כלומר אגיע לתחנה כמעט בכיוון ההפוך לכיוון תחילת הריתוק שהוא על R090 השיטה תהיה פרלל (מקביל) אגיע לתחנה ואפנה לכיוון 270מקביל לרדיאל הכניסה לריתוק לאחר דקה וחצי אפנה שמאלה עד ליירוט רדיאל 090 עד לתחנה ושם אתחיל את הריתוק כרגיל עקרונית ישנן 3 שיטות לכניסה לריתוק: הראשונה נקראת ישירות או DIRECT אם הייתי מגיע לתחנה בכיוון 090 הייתי נכנס ישירות לריתוק ללא תמרונים כאלה או אחרים השניה נקראת במקביל או PARRALEL זו השיטה הנ"ל כאשר אנחנו מגיעים בכיוון ההפוך מכיוון תחילת הריתוק השלישית נקראת TEARDROP או "קיצור דרך" אם נגיע לתחנה בכיוון 220 למשל נמשיך לטוס באותו כיוון עד ל-OUTBOUND LEG של הריתוק שם נפנה ימינה ליירוט R090 עליו נטוס עד לתחנה ושם נתחיל את הריתוק אז למדנו שמאוד חשוב מאין אנו באים לתחנת ה-VOR והכיוון טיסה שלנו הוא זה שיקבע את שיטת הריתוק כל לג בריתוק שלנו נ"ל יהיה דקה וחצי ולא דקה היות ואנחנו מעל גובה 6000 שבו או מתחתיו נעשה כל לג דקה בלבד. שאלה3: קוון יחסי-RELATIV BEARING הזווית בין אף המטוס לבין מה שמחט הADF מראה לנו בטיסה עם כיוון השעון לכן...אם המחט מראה 295ואני טס אף 090 מה הזוית תומר??? כמה מעלות אצטרך לפנות עם השעון עד ליירוט?200 205 210 מעלות? מחכה לתשובה....
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 ASTANDART HOLDING פניות ימניות אחרי התחנה מתחילים את הריתוק על R090 מגיע לתחנה בכיוון 260 כלומר אגיע לתחנה כמעט בכיוון ההפוך לכיוון תחילת הריתוק שהוא על R090 סליחה שמוליק, R090 הוא מהתחנה לכיוון מזרח נכון? נאמר לי שהלג INBOUND - הוא על R090 ז"א אני נמצא על R090 ממזרח לתחנה אבל טס אל התחנה ז"א כיוון 270 ז"א בלג INBOUND אני ממזרח לתחנה, על R090 וטס לכיוון מערב -270. וכשאני עובר מעל התחנה מתחיל לג הפניה הראשון. עכשיו, אם בכניסה לריתוק אני טס בHEADING של 260, יש בסה"כ 10 מעלות הבדל בין הכיוון שלי לכיוון הלג הראשון. ולכן הכניסה לדעתי היא DIRECT אסלי. אני רוצה להגיש ערעור!
Tomer Haim פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 מה מה מה מישהו מגשע אותי.. אבל זה בסדר אם אני טס בכיוון 090 והמחט מראה RB-295 אז ע"מ להגיע לתחנה... או שאפנה 295 מעלות ימינה או שאפנה 65 מעלות שמאלה וזה לא קשור לכיוון המטוס... עם כיוון השעון זה ימינה אז הזוית בין ציר האורך של המטוס לתחנה= RB = קוון יחסי הוא 295...
Shmulik Lin פורסם דצמבר 21, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 ברוכי פניות ימניות תחנת ה-VOR נמצאת בלג העליון משמאל נקרא לזה כך לכן אתה בא על-R090 כיוון פחות או יותר 270 260 אותו דבר לצורך הענין אתה למעשה תטוס על הרדיאל אינבאוד אבל הפוך ע"מ לטוס הפוך יש צורך לפרלל ע"מ לטוס אל התחנה תומר ..זה בסדר ונכון מה שאתה אומר
Nir Portal פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 בוא נראה, מצאתי תמונה ברשת, שבמקרה פחות או יותר מתראת את אותה הסיטואציה שנתת פה נעשה שימוש בכניסה ישירה DIRECT. אשמח לקבל הסבר...
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2005 דיווח פורסם דצמבר 21, 2005 שמוליק היקר מה שאתה תיארת בתגובתך הקודמת מתאים לR270 (ראה ציור תחתון) ולא לR090 (כפי שמודגם בציור העליון). וגם אז הכניסה המתאימה בפניות ימניות תהיה TEARDROP ולא PARALEL
Shmulik Lin פורסם דצמבר 22, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 22, 2005 ברוכי היקר אכן טעות שלי הרדיאל הוא 270 איתך הסליחה
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 22, 2005 דיווח פורסם דצמבר 22, 2005 חחח, כמה העסק הזה מבלבל... בכל מקרה מסקנה חשובה לפקחים וגם לטייסים : כשמכניסים מטוס לHOLDING יש להתריע על כך לטייס זמן סביר לפני : "EXPECT HOLDING ON ETC" מהסיבה הפשוטה שכדי להבין את ההוראה בלי להתבלל צריך ממש לקחת דף ועט ולצייר את המצב. אחלה דיון, תודה שמוליק על החידון. רגע עכשיו תורי: אתה טס בקונקורד טראנס אטלנטי שעת המראה(מקומי): 10:00 זמן טיסה 0300 שעות הפרש שעות: -6 ז"א שעת הגעה מקומי: 07:00 10+3-6=7. שימו לב שבעצם השעה המקומית שבה המטוס נחת מוקדמת מהשעה שבא הוא המריא. מה יקרה אם במקום לנחות המטוס היה ממשיך בקצב הזה, מקיף את העולם, ונוחת באותו שדה שממנו הוא המריא? (בהנחה שיש לו מספיק דלק לבצע טיסה כזו) לפי ההגיון הזה הוא ינחת ביום אתמול!!! אפשר לטפוס מקום טוב לטיסה של מחר... האם הטענה הזו נכונה? הסבר ונמק!! מה הקאטש?
BarakH פורסם דצמבר 22, 2005 דיווח פורסם דצמבר 22, 2005 כמובן שהטענה לא נכונה. בחציית קו התאריך שהוא הקו של 180 מזרח (או מערב ) משתנה התאריך. הרי אם כל 15 מעלות מערבה השעון היתה רק זז בשעה אחת, הרי שבסיבוב שלם היה יוצא שהיום היא גם אתמול "ומכאן באינדוקציה"...
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 22, 2005 דיווח פורסם דצמבר 22, 2005 בראבו ברק!! הפתעת אותי לא חשבתי שיעלו על זה כלכך מהר. כל הכבוד! דרך אגב בתקופה שאחרי מלחמת העולם השניה כשהתחילו קשרי מסחר בין יפן וארה"ב, היו הרבה אנשי עסקים אמריקאים שקבעו פגישות ביפן ופיספסו אותם פשוט בגלל העובדה שלא היו מודעים לכך שבחציית קו התאריך ממזרח למערב, התאריך קופץ ביום...
Nir Portal פורסם דצמבר 22, 2005 דיווח פורסם דצמבר 22, 2005 תורי לנסות.... אני לא חשוב שזה נכון. משום שכאשר הוא מבצע את הטיסה הזמן עדיין "רץ". כלומר כאשר הוא נוחת ביעד בשעה 0700 בבוקר כביכול, הזמן בשדה המוצא הוא עדיין יהיה +6 לכן השעה תהיה שם כבר 1300. מהדוגמא למעלה אפשר להסיק שמכירת כרטיסי טיסה מהיום לאתמול היא עדיין בגדר חלום בלבד