Avi Nadler פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 שלום חברים לאחר שהטסתי CVFR כמה עשרות שעות בארץ. ולאחר שלמדתי ותירגלתי באיזור הארץ ואיזורי הים הקרוב טיסת VFR ולאחר שתירגלתי מחוץ לרשת טיסות ישראל קפריסן וחזרה לפי נק' הניווט בדרך לפי VORים ולפי SID וSTAR (בלרנקה) - אני רוצה לנסות לתרגל טיסות ארוכות יותר ליעדים שעדיין לא טסתי אליהם ולכן מס ' שאלות: 1. מאיפה אני יכול להשיג מפות ניווט של אזורים שונים באירופה ובאיזור הים התיכון (אם אני לא טועה מדובר מפות VOR או משהו כזה) 2. איך אני יכול לדעת מה המסלול שנוהג בפועל בין היעדים השונים? 3. עד עכשיו קוד הקריאה שלי הוא 4X-AVI האם עלי לשנותו בטיסות בינלאומיות? 4. כל מידע נוסף ועזרה יתקבלו בברכה תודה לכולכם אבי
Eldar Sella פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 שלום חבריםלאחר שהטסתי CVFR כמה עשרות שעות בארץ. ולאחר שלמדתי ותירגלתי באיזור הארץ ואיזורי הים הקרוב טיסת VFR ולאחר שתירגלתי מחוץ לרשת טיסות ישראל קפריסן וחזרה לפי נק' הניווט בדרך לפי VORים ולפי SID וSTAR (בלרנקה) - אני רוצה לנסות לתרגל טיסות ארוכות יותר ליעדים שעדיין לא טסתי אליהם ולכן מס ' שאלות: 1. מאיפה אני יכול להשיג מפות ניווט של אזורים שונים באירופה ובאיזור הים התיכון (אם אני לא טועה מדובר מפות VOR או משהו כזה) 2. איך אני יכול לדעת מה המסלול שנוהג בפועל בין היעדים השונים? 3. עד עכשיו קוד הקריאה שלי הוא 4X-AVI האם עלי לשנותו בטיסות בינלאומיות? 4. כל מידע נוסף ועזרה יתקבלו בברכה תודה לכולכם אבי בקשר ל 1 ו 2. 2. יש אתר של נתיבים, רק להכניס שדה יציאה ושדה יעד: http://rfinder.asalink.net/free/ 3. ממש לא חובה לשנות את הקולסיין שלך, אתה יכול לטוס עם 4X-AVI בכל טיסה. כמובן שיותר ריאליסטי לטוס עם קוד קריאה של חברת התעופה, אבל זה כבר החלטה שלך
Avi Nadler פורסם ינואר 16, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 16, 2006 שוב שלום חברים האם אני חייב לטוס עם מחשב טיסה כלשהוא כל הזמן אני שומע אנשים מדברים על FMC ... האם GPS מספיק או FSNAV? האם משיהו יכול להרים את הכפפה ולהסביר קצת על הנושא לחדשים שביננו? תודה אבי
Yahav Barzilay פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 יניב אני לא מסכים איתך בעיניין 2, מכיוון שהוא חיפש מפות ואתה נתת לו כבר נתיבים מוכנים. ע"פ מה שהבנתי הוא טס ניווט מ-VOR ל-VOR בלי FMC או משהו כזה, שלו האתר הזה מתוכנן. אז התשובות שלי הם אלה: 1. בלי בעיה, פתח איזה שהיא מפת עולם ראה באיזה מדינות אתה עובר בטיסה שלך ליעד, וכנס לחטיבות של המדינות שאתה עובר בהם, שם תחפש ATS Route, זוהי מפת הנתיבים הגבוהים )IFR) במדינה. במדינות שכנות כמו ישראל וקפריסין, יש חלקים זהים שבעזרתם אתה מחבר בין המפות. אני מציע לך להתחיל מטיסה ליוון, בה המפות שבשימוש הם של ישראל וקפריסין שאתה רגיל אליהן אם אתה טס לשם ויוון שתהיה חדשה. עוד דבר, אם אתה מתקשה באיזורי החיבור בין המפות לפעמים אז אני מציע את FSNAV כתוכנה טובה לזה בלבד, מפני שאין בה את הרדיאלים. 2. אתה מכין אותו בעצמך. 3. אין צורך לשנות את האות קריאה, הקריאה שלך שמתחיל ב-4X מעידה ע"כ שאתה מטוס מישראל וזה בסדר גמור. 4. מה שתבקש אנחנו כאן כדי לעזור :wink: -------עריכה------ עכשיו שמתי לב לתגובה האחרונה שלך אז ככה. אתה ממש ממש לא מחוייב לטוס עם FMC, שהוא בעצם מכשיר 'עזר'- שעושה לך את רוב העבודה, אך הוא נמצא בדר"כ במטוסי נוסעים. בגלל שאתה מתחיל אז עליך ללמוד קודם כל את הניווט הבסיסי ביותר מה שהבנתי שאתה אכן עושה כרגע, מנווט בעזרת מחטים מ-VOR ל-VOR, אם וכשתעבור ל-FMC, ותהיה תקלה או יהיה עליך לבצע תהליך שלא נמצא ב-FMC תדע להיסתדר עם המכשירים הבסיסים. לכן מה שאתה עושה כרגע זה מצוין תמשיך כך, עד שתדע את זה בצורה חלקה. בקשר ל-GPS, תקנו אותי אם אני טועה אבל השימוש שלו בארץ וגם די באירופה הוא לא גדול. הוא שימושי בעיקר בארה"ב. יש מס' תהליכים שמיועדים אך ורק ל-GPS, אך לא כאן. כאן ש-GPS באיזור הזה של הטיסה לדעתי יכול רק לעזור לך בהתמצאות כללית. לגבי FSNAV, אין בכלל מה לדבר זוהי תוכנה שעושה בשבילך ה-כ-ל !-!-! ולא בזה אתה מעוניין כרגע לפי מה שהבנתי. התוכנה עוזרת לפעמים בתכנון נתיבים, אבל לא יותר. זהו אם יש עוד שאלות אשמח לעזור.
Eldar Sella פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 הוא כתב "איך אני יכול לדעת מה המסלול שנוהג בפועל בין היעדים השונים?" אז הבאתי לו אתר שבעזרתו הוא יקח מסלול מסוים מה לא בסדר בזה?
Yahav Barzilay פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 הוא כתב "איך אני יכול לדעת מה המסלול שנוהג בפועל בין היעדים השונים?"אז הבאתי לו אתר שבעזרתו הוא יקח מסלול מסוים מה לא בסדר בזה? שהאתר שנתת מיועד לניווט ב-FMC, והוא רשם שהוא מנווט כרגע ע"פ מחטים- לכן האתר שהבאת לו לא עוזר ממש. :wink:
Ido Rosenthal פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 יהב לא משנה איך אתה מנווט אתה צריך לטוס על הנתיבים הגבוהים או הנמוכים. אל הFIXים שיש לך בדרך אתה מגיע עם חיתוכים מהVORים ולא טס ישירות מVOR לVOR (אלא אם כן אושר לך מפקח). בכל מקרה לדעתי תעשה קודם כל כמה טיסות פנים בIFR לפני שאתה טס לחו"ל, ככה תוכל ללמוד לעשות את החיתוכים כמו שצריך. מבחינת הGPS אין בעיה שתטוס איתו, הבעיה היא שהמידע בו לא מעודכן
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 ברוך הבא לתחום IFR. א. מפות נתיבים מעודכנות לטיסות מרחק תמצא באתר הבא: https://164.214.2.62/products/digitalaero/index.cfm בחר ENROUTE CHARTS, ואיזור. על גבי מפה H-13 תוכל למצוא מקרא ובו פירוט המפות המכסות את אירופה ואגן הים התיכון. מפות H מתארות נתיבים גבוהים ו- L נמוכים, בדרך כלל הגבול בין הנתיבים הוא FL200 אך לא תמיד. ב. תוכנת FSNAV טובה לשלב שלך. היא משמשת כמפה, ומסייעת בקלות רבה לתכנן נתיב ותהליכי עזיבה והגעה. בזמן הטיסה היא תוכל למשל לבצע עבורך ניווט אוטומאטי, כך שתוכל לפקח על הניווט ולבצע את כל יתר תפקידי הטייס. לצורך כך יש להגדיר מראש ב- M2 שמירת כיוון בלבד, ולחבר בטיסה את הניהוג האוטומאטי שלה. מגרעת מסוימת- היא לא מבחינה בנתיבים חד-כיווניים. יש כל מיני שיקולים בבחירת נתיב, אך חשובים מינימום טווח מיותר, ורוח טובה ככל האפשר. ג. ממליץ לטוס IFR בארץ לפני שמתחילים להיכנס לאיזורים מורכבים יותר, בהם אתה שומע אנגלית במבטא לא תמיד ברור. ממליץ לטוס קודם אופליין ואח"כ ברשת, עד רכישת ניסיון מספיק. הבקרה המובנית ב- FS מקנה ידע ראשוני טוב בנהלי טיסה וקשר. שלום חבריםלאחר שהטסתי CVFR כמה עשרות שעות בארץ. ולאחר שלמדתי ותירגלתי באיזור הארץ ואיזורי הים הקרוב טיסת VFR ולאחר שתירגלתי מחוץ לרשת טיסות ישראל קפריסן וחזרה לפי נק' הניווט בדרך לפי VORים ולפי SID וSTAR (בלרנקה) - אני רוצה לנסות לתרגל טיסות ארוכות יותר ליעדים שעדיין לא טסתי אליהם ולכן מס ' שאלות: 1. מאיפה אני יכול להשיג מפות ניווט של אזורים שונים באירופה ובאיזור הים התיכון (אם אני לא טועה מדובר מפות VOR או משהו כזה) 2. איך אני יכול לדעת מה המסלול שנוהג בפועל בין היעדים השונים? 3. עד עכשיו קוד הקריאה שלי הוא 4X-AVI האם עלי לשנותו בטיסות בינלאומיות? 4. כל מידע נוסף ועזרה יתקבלו בברכה תודה לכולכם אבי
Avi Nadler פורסם ינואר 16, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 16, 2006 שוב שלום חברים קודם כל תודה על כל העצות והעזרה שכתבכם עד כה... תירגלתי הרבה מאד אופליין את עניין ניווט הVOR והחיתוכים בארץ ובשטח הימי הסמוך. אך אשמח אם תוכלו להסביר ולתת הדגמה (של נק' ניווט) למשפט הזה שכתבתם: "...אתה מנווט אתה צריך לטוס על הנתיבים הגבוהים או הנמוכים. אל הFIXים שיש לך בדרך אתה מגיע עם חיתוכים מהVORים ולא טס ישירות מVOR לVOR (אלא אם כן אושר לך מפקח)." וכן, מטרתי הראשונית היא קודם כל לנווט לפי מפות ולא שהמחשב או תכונת מחשב תנווט לי את המטוס ואני פשוט אצפה במסך, אך שאלתי היא האם האתר שאוזכר כאן ייתן לי את הנק' כפי שבדר"כ טסים בקהילה ממדינה למדינה? בםא לא - אז אז האם עלי לקחת מפות ATS ולהחליט על מסמלול כפי שבא לי עד נק' ה STAR? המון תודה אנשים!!! אבי
Yahav Barzilay פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 יהב לא משנה איך אתה מנווט אתה צריך לטוס על הנתיבים הגבוהים או הנמוכים. אל הFIXים שיש לך בדרך אתה מגיע עם חיתוכים מהVORים ולא טס ישירות מVOR לVOR (אלא אם כן אושר לך מפקח).בכל מקרה לדעתי תעשה קודם כל כמה טיסות פנים בIFR לפני שאתה טס לחו"ל, ככה תוכל ללמוד לעשות את החיתוכים כמו שצריך. מבחינת הGPS אין בעיה שתטוס איתו, הבעיה היא שהמידע בו לא מעודכן אני לא רואה איך אני סותר את זה עידו :roll: מתן הסתם שלא טסים ישירות מ-VOR ל-VOR אלא על נתיב גבוה כלשהו ודרך FIXים שהם בעצם חיתוכי רדיאלים :roll: חוץ מזה הוא אמר שהוא כבר טס בארץ וטס IFR ללרנקה מס' פעמים, ולפי מה שהוא כתב הוא כבר מיומן בזה.
Avi Nadler פורסם ינואר 16, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 16, 2006 הא OK לפי תגובתו האחרונה של יהב אז כן אני יודע מזה חיתוך רראדיאלים פשוט לא ידעתי שהשם של של נק' החיתוך הוא FIX....
Yahav Barzilay פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 אני לא יודע מה השיטה בדיוק של האתר הזה, אם זו שיטה רנדומאלית, או מחסן נתיבים שפשוט שולפים מה שאתה מבקש. מה שבטוח זה לא מהעולם האמיתי. ובטיסה מהסוג שלך- טיסה פרטית, אין נתיבים מסויימים פשוט תוכל לבנות את הנתיב (רק לדעת את שמן של הנקודות) ב-FSNAV, ואחרי כן לחבר אותו בעזרת מפות ה-ATS שם תמצא את הרדיאלים והכיוונים מה שאין ב-FSNAV, או שאתה יכול ללכת בדרך הקלה, להכניס את שדה המוצא והיעד ולקבל נתיב ממאגר מוגבל, אני הייתי הולך על הדרך החופשיה שהיא לבנות את הנתיב בעצמי, בעזרת מפת ה-ATS כמו שאמרתי ואם צריך גם עזרה קטנה מה-FSNAV.
Ido Rosenthal פורסם ינואר 16, 2006 דיווח פורסם ינואר 16, 2006 לבקשה שלך אבי: https://164.214.2.62/products/digitalae ... fm#enroute כאן יש לך ריכוז של מפות נתיבי טיסה. המפה הספציפית של האזור שלנו היא זו: https://164.214.2.62/dafif/enroutechart ... 202006.pdf המפה הזו כוללת את ישראל, קפריסין רוב ירדן וסוריה, חלקים מתורכיה וחלקים ממצרים במפה H1 יש לך מפה קטנה של כל אירופה שמראה לך את האזור שכל מפה כוללת
Avi Nadler פורסם ינואר 16, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 16, 2006 המון תודה עדו וגם המון תודה לכל מי שענה... אני אסתכל ואם תהיה עוד שאלה אחזור לכתוב. להתראות בשמיים אבי