עבור לתוכן
Ben Cohen

כניסה לקוקפיט בטיסה ללוס אנג'לס...

Recommended Posts

פורסם

כפי שידוע לחלק מכם, אני נוסע ללוס אנג'לס במרץ. התאריך כרגע הוא ה2 במרץ עד ה14 במרץ... יכול להיות שינוי, אבל לא שינוי גדול שינוי של יומיים כלומר נסיעה ב4. אבל אלו כבר פרטים קטנים. חברת התעופה היא אלעל..מה שרציתי לשאול אתכם, איך אני אוכל להיכנס לקוקפיט? יש לציין שזאת משלחת..

יש עוד חבר שלי שרוצה להיכנס גם, אני יודע שזאת בקשה גדולה להכניס שני אנשים לקוקפיט אבל זה ממש חשוב לי ולחבר שלי.. אז השאלה, איך אפשר לנסות לבקש יפה, להכניס שני ובכלל להיכנס לקוקפיט? אם מישהו יכול לעזור לי בכתיבת מכתב?, או שעדיף בפנייה בטלפון למשרדי אלעל?

תודה לעוזרים ודרך אגב, האם מישהו מאלעל, אולי אלון, יכול לעזור? להגיד אולי שאני קשור לארגון VATIL ולקבל איזושהי עדיפות או משהו שיעזור לי יותר?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

לפי מה שהבנתי יש אנשים שפשוט שולחים למשרדי אל-על מכתב לפני הטיסה שהם מבקשים להכנס לתא הטייס ומאשרים להם את זה... תנסה...

בהצלחה וטיסה נעימה,

מתן. 8)

BTW איזה משלחת? גם אני רוצה :mrgreen:

פורסם

סתם עצה,

אל תנסה להכנס לקוקפיט אם זו משלחת.

יראו אותך אחרים וירצו גם ואז יוציאו אותך ויכניסו אותם, ואתה תתבאס שפשוטי עם מקבלים קוקפיט ואתה לא.

הממ..בונפיל? :D

פורסם

לשלוח מכתב למשרדי אלעל מינימום שבוע לפחות שבוע לפני הטיסה, פשוט תבקש יפה שאתה רוצה להיכנס לקוקפיט ואתה מאוד אוהב מטוסים.

לי זה עזר, היה לי קוקפיט למילאנו כל הטיסה.

פורסם

כתוב מכתב יפה או תשלח מכתב מראש כמו שיניב אמר.

אם זה 767 אין שום בעיה להכניס שניים, הכל תלוי על איזה טייסים אתה נופל.

כשחזרתי באפריל מיוהסנבורג ממשלחת (של שני אנשים, אני וחבר), קיבלנו אני והחבר שלי הזמנה לקוקפיט ל-3 וחצי שעות כולל הנחיתה בנתב"ג, אבל את זה אירגנו לי מכרים מדרום אפריקה כתודה על השליחות ולא ביקשנו את זה במכתב או ישירות מהצוות - רק כי הם ידעו שאני חולה תעופה :D

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובות, וזאת לא המשלחת של הצופים, זאת משלחת של ביה"ס הגימנסיה העברית הרצליה..

אל תדאגו, יש רק שני חולי תעופה בטיסה הזאת, אני חבר שלי. כל השאר סתם ישנו וכאלה..

אפשר לדעת עוד על תוכן המכתב שאני אשלח לאלעל?

פורסם
צייר ציור כמו שאלמוג עשה :lol:

סתם סתם, תכתוב שאתה חובב תעופה ושתשמח להכנס לקוקפיט.

תכתוב על התחביב שלנו, תתאר להם כמה זה רציני ותתפלל טוב טוב.

הלו הלו לא לגלות סודות :lol:

הצלחתי להיכנס לקוקפיט גם בלי זה, הכל תלוי בטייסים ובמכתב..

פורסם

אני גם נכנסתי לפני שנה בטיסה עם משלחת לפולין לקוקפיט.

זה היה בטיסה של ישראייר לקטוביץ.

היה איתנו מלווה בטיסה... מישהו תותח כזה. הוא מנהל של אחד מהרשתות לכושר קרבי.

הוא לא היה קשור למישהו ולא אבא של אף אחד אבל החליט להצטרף...

הוא אחד האנשים היותר תותחים שהכרתי.

בקיצור... אמא שלי הייתה אחת מחמשת המלוות של המסע.

הוא ישב לידה, ובמשך חצי שעה של הטיסה היא כנראה טחנה לו את המוח בכמה אני אוהב טיסות, ושאני טס בדאונים, ובקשר לחיל האוויר. אני לא בדיוק יודע. ישבתי רחוק מהם.

עכשיו היה צוות של דיילות. הרוב צעירות, אבל אחת (כנראה הבוסית) מבוגרת וביצ'ית כזאת.

שמתי לב שכל פעם שהיא עוברת ליד הספסל של אמא והמלווה, היא נעצרת והמלווה אומר לה משהו.

לאחר חצי שעה-שעה כאלו, מגיעה אלי הביצ'ית ואומרת:

אתה! בואי איתי! מהר!

חטפתי את המצלמה, עשיתי לחבר שלי פרצוף של: "מצטער שאתה לא יכול לבוא" ורצתי אחריה.

כמובן שהפלנו במסדרון אנשים לתוך המושבים שלהם. לא היה אכפת לי.

גם הפלנו כמה חיפאים בדרך (שדרך אגב זה היה השכבה של יונתן פרלמוטר... אבל הפארש לא הצטרף).

לבסוף הגענו לקידמת המטוס. נפתחה דלת מחיצה כזאת, שסוגרת על מסדרון קטן+ שירותים ומטבח. ובהמשך היה את הדלת של התא טייס.

דלת המחיצה ננעלה מאחורי ונאמר לי לחכות, כי הקברניט עכשיו בשירותים ביציאה "גדולה".

לאחר איזה 10 ד' יצא הקברניט שתף ידיים ושאל אותי: אז אתה הטייס שבא להחליף אותי?

חייכתי, והוא פתח את הדלת של התא... ומולי נגלה בפעם השניה בחיים אבל בפעם הראשונה באוויר- הקוקפיט!

757.

מדהיםםםםםםםםםםם.

תמונות יש בקישור של תמונות שלי מפולין. תריץ חיפוש בפורום תמונות אם מעניין אותך.

אם לא תמצא אשלח קישור.

וזהווווו

כאן נגמר הסיפור שלי...

מקווה שנתתי לך רעיונות

בהצלחה.

פורסם
לפי מה שהבנתי יש אנשים שפשוט שולחים למשרדי אל-על מכתב לפני הטיסה שהם מבקשים להכנס לתא הטייס ומאשרים להם את זה... תנסה...

בהצלחה וטיסה נעימה,

מתן. 8)

BTW איזה משלחת? גם אני רוצה :mrgreen:

גם אני חשוב ככה...

וגם אני רוה להצטרף (:

פורסם
סתם עצה,

אל תנסה להכנס לקוקפיט אם זו משלחת.

יראו אותך אחרים וירצו גם ואז יוציאו אותך ויכניסו אותם, ואתה תתבאס שפשוטי עם מקבלים קוקפיט ואתה לא.

הממ..בונפיל? :D

:lol::lol:

כן.. בניגוד לך אפיק [אולי חברים נחמדים] החברים שלי לא נתנו לי להישאר בקוקפיט של 747-400 בשעה 5 בבוקר חזרה מבנגקוק, שכבר קיבלתי מקום בקוקפיט לשבת לנחיתה! [ד"א היינו כ100 וקצת מייל מLOT VOR] ופשוט הצוות קיבל קריאה לקוקפיט [אתם יודעים, האינטרקום הזה] ואמרו לי לצאת כי יש עוד "חברים" שרוצים לראות :cry:

פורסם

מה זה "עוד חברים"?

תגידו לטייסים שאתם בקוקפיט עד הגייט ושמי שעוד רוצה לראות יבוא בטיסה הבאה. אנחנו נושמים תעופה ולכן אנחנו בעדיפות עליונה להיות שם :mrgreen:

כשהייתי במשלחת שלושת הטייסים באותה טיסה (9 שעות ולכן 3 טייסים) הביאו את הילדים שלהם- חוץ מארגז חול היה בקוקפיט כל מה שתראו בגן ילדים ממוצע.

העניין זה ששניים מהם רצו להישאר עד הסוף וגם חבר שלי ואני רצינו. הקברניט הבין שאנחנו לא בקוקפיט כל יום כמו הילדים שלו וקרא לדיילת שתיקח אותם חזרה לקבינה. אחת והרגשתי טיפה רע...אחרי דקה בקוקפיט כבר שכחתי מה היה והחיוך חזר להתנוסס על הפרצוף שלי :D

ותחשבו על זה :wink:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...