Opher Ben Peretz פורסם ינואר 30, 2006 דיווח פורסם ינואר 30, 2006 ברוכי, אם תקרא שדנית את הודעתי המצוטטת, תראה כי לא הבחנת בין אורך ריצת המראה, הקטע בו המטוס רץ על המסלול, ובין המושג אותו ציינתי, מרחק המראה, המגיע מנקודת תחילת הריצה ועד לנקודה מעליה המטוס מגיע לגובה 35 רגל. בקשר לעצירה בטוחה, V1 מביא בחשבון את אורך המסלול. איני רואה זאת באף הדמיית מטוס בעל FMC. באופן זה לא נטבול במים... Baruchi כתב: opherben כתב: אלעד,נדמה לי שהתמונה מתחילה להתבהר מעט, לפחות בהבנת V1. העניין מצוי בהגדרות V1 שבשימוש בטבלאות הביצועים וב- FMC. להלן תחילת ההגדרה בנוהל FAR 25, רישוי מטוסי תובלה, ההגדרה המלאה ארוכה ומאוד מורכבת: § 25.113 Takeoff distance and takeoff run. (a) Takeoff distance on a dry runway is the greater of— (1) The horizontal distance along the takeoff path from the start of the takeoff to the point at which the airplane is 35 feet above the takeoff surface, determined under §25.111 for a dry runway; or (2) 115 percent of the horizontal distance along the takeoff path, with all engines operating, from the start of the takeoff to the point at which the airplane is 35 feet above the takeoff surface, as determined by a procedure consistent with §25.111. בתמצית מוגדר כי אורך מרחק ההמראה הינו 115% המרחק בו המטוס מגיע לגובה 35 רגל אחרי ניתוק כשכל המנועים פועלים, מהירותו שם V2+10. עכשיו, V1 הינה מהירות קריטית, בה אם יכבה מנוע, הטייס יפסיק המראה והמטוס ייעצר בסוף מרחק ההמראה, לא עד סוף מסלול. הערותי: א. לא מובטחת עצירה בטוחה, בבוסטון אתה עמוק במימי המפרץ לדוגמא וכך בעוד אלפי מקומות. ב. ההגדרה מסבירה מדוע V1 יעלה עם המשקל, גובה וצפיפות. ג. בחישובי מהירויות בטיחות בהמראה, אין מביאים השפעת רוח אף בחשבון. עופר היקר, משהו לא מסתדר לי כאן לוגית: אתה אומר שV1 תלוי באורך ריצת המראה ולא באורך מסלול. ושV1 מאפשרת עצירה בטוחה במרחק השווה לאורך ריצת המראה. השאלה שלי היא איזה טייס בוחר מסלול שהאורך שלו קטן מאורך ריצת ההמראה בנתוני המטוס והסביבה שבא הוא ממריא???? לפי זה, בא נחשוב שלב אחד קדימה - מסקנה V1 תלוי באורך ריצת ההמראה שהיא כשלעצמה מכתיבה את אורך המסלול הדרוש (T.O.R.A - TAKE OF RUNWAY AVILABLE) מכאן נובע - V1 תלוי בהחלט באורך מסלול! (או ליתר דיוק - מכתיב את אורך המסלול הדרוש). פיספסתי משהו?
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 30, 2006 דיווח פורסם ינואר 30, 2006 ברוכי, קרא שנית את הודעתי המצוטטת, ותראה כי לא הבחנת בין אורך ריצת המראה, הקטע בו המטוס רץ על המסלול, ובין המושג אותו ציינתי, מרחק המראה, המגיע מנקודת תחילת הריצה ועד לנקודה מעליה המטוס מגיע לגובה 35 רגל. הקטע אחרי V1 הינו ארוך, מכיוון שהוא מחושב במנוע אחד פחות. בקשר לעצירה בטוחה, V1 מביא בחשבון את אורך המסלול, אך איני רואה זאת באף הדמיית מטוס בעל FMC שברשותי. מותרת עצירה מ- V1 גם אחרי סוף מסלול אם קיים שטח שמכונה אצלנו OVERRUN ובשפת התקנות- CLEARWAY, שטח נקי וישר. באופן זה לא נטבול במים... Baruchi כתב: opherben כתב: אלעד,נדמה לי שהתמונה מתחילה להתבהר מעט, לפחות בהבנת V1. העניין מצוי בהגדרות V1 שבשימוש בטבלאות הביצועים וב- FMC. להלן תחילת ההגדרה בנוהל FAR 25, רישוי מטוסי תובלה, ההגדרה המלאה ארוכה ומאוד מורכבת: § 25.113 Takeoff distance and takeoff run. (a) Takeoff distance on a dry runway is the greater of— (1) The horizontal distance along the takeoff path from the start of the takeoff to the point at which the airplane is 35 feet above the takeoff surface, determined under §25.111 for a dry runway; or (2) 115 percent of the horizontal distance along the takeoff path, with all engines operating, from the start of the takeoff to the point at which the airplane is 35 feet above the takeoff surface, as determined by a procedure consistent with §25.111. בתמצית מוגדר כי אורך מרחק ההמראה הינו 115% המרחק בו המטוס מגיע לגובה 35 רגל אחרי ניתוק כשכל המנועים פועלים, מהירותו שם V2+10. עכשיו, V1 הינה מהירות קריטית, בה אם יכבה מנוע, הטייס יפסיק המראה והמטוס ייעצר בסוף מרחק ההמראה, לא עד סוף מסלול. הערותי: א. לא מובטחת עצירה בטוחה, בבוסטון אתה עמוק במימי המפרץ לדוגמא וכך בעוד אלפי מקומות. ב. ההגדרה מסבירה מדוע V1 יעלה עם המשקל, גובה וצפיפות. ג. בחישובי מהירויות בטיחות בהמראה, אין מביאים השפעת רוח אף בחשבון. עופר היקר, משהו לא מסתדר לי כאן לוגית: אתה אומר שV1 תלוי באורך ריצת המראה ולא באורך מסלול. ושV1 מאפשרת עצירה בטוחה במרחק השווה לאורך ריצת המראה. השאלה שלי היא איזה טייס בוחר מסלול שהאורך שלו קטן מאורך ריצת ההמראה בנתוני המטוס והסביבה שבא הוא ממריא???? לפי זה, בא נחשוב שלב אחד קדימה - מסקנה V1 תלוי באורך ריצת ההמראה שהיא כשלעצמה מכתיבה את אורך המסלול הדרוש (T.O.R.A - TAKE OF RUNWAY AVILABLE) מכאן נובע - V1 תלוי בהחלט באורך מסלול! (או ליתר דיוק - מכתיב את אורך המסלול הדרוש). פיספסתי משהו?
Tomer Haim פורסם ינואר 30, 2006 דיווח פורסם ינואר 30, 2006 קראתי בכמה מדריכים של אלעל בנושא, אני לא יודע אם זה לקוח מהתקנות או המצאה, אבל שם כתוב ש BALANCE FIELD זה להביא את אורך ריצת ההמראה כפי שעופר הגדיל להיות בדיוק אורך המסלול, כך שנניח ניתקת ב VR עם מנוע אחד לא פועל וטיפסת ב V2 אז תעבור את המפתן הל המסלול השני בגובה '35 מעליו ואם נסגר מנוע ב V1 המטוס יעצור, בדיוק עד סוף המסלול, BALANCE FIELD אומר שאם המסלול ארוך יותר אז נקטין כוח ע"מ שמה שכתבתי למעלה יתרחש... שוב לא יודע אם זה מוגדר בכל הספרויות או שזה שונה ע"י אלעל בקשר להגדלת רק V1 ו VR עקב הפחתת כוח, אני עדיין קורע את הספרים שמחפש תשובה
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 30, 2006 דיווח פורסם ינואר 30, 2006 שלום, א. מפעיל אינו יכול לחרוג מתקנות בארצות בהן הוא פועל. רשיונו ישלל אם ינהג כך. ב. בכדי להבין את המושג, צירפתי הסבר תמציתי של FAA BALANCED FIELD. אשמח לענות על שאלות בנושא. tomerh כתב: קראתי בכמה מדריכים של אלעל בנושא, אני לא יודע אם זה לקוח מהתקנות או המצאה, אבל שם כתוב ש BALANCE FIELD זה להביא את אורך ריצת ההמראה כפי שעופר הגדיל להיות בדיוק אורך המסלול, כך שנניח ניתקת ב VR עם מנוע אחד לא פועל וטיפסת ב V2 אז תעבור את המפתן הל המסלול השני בגובה '35 מעליו ואם נסגר מנוע ב V1 המטוס יעצור, בדיוק עד סוף המסלול, BALANCE FIELD אומר שאם המסלול ארוך יותר אז נקטין כוח ע"מ שמה שכתבתי למעלה יתרחש... שוב לא יודע אם זה מוגדר בכל הספרויות או שזה שונה ע"י אלעלבקשר להגדלת רק V1 ו VR עקב הפחתת כוח, אני עדיין קורע את הספרים שמחפש תשובה
E.Z פורסם ינואר 30, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 30, 2006 עופר תודה על ההבהרה. מעבר לזה חפרתי בפורומים של LDS - ומצאתי כמה שאלות בנוגע לחישובי V1 לא הייתה התייחסות ספיציפית לגבי נושא הטמפרטורות ביחס לדחף מופחת- אבל כן היה שם משהו שבלט והוא - שאכן ה FMC לא מתחשב אפילו באורך המסלול שבחרנו- אומנם התנאי לקבלת פלט מהירויות הוא בחירת מסלול- אבל למרות שבמסד הנתונים מופיע אורך המסלול- הוא לא מתחשב בו. לגבי מה שקורה במציאות הבנתי שפקטור הטמפרטורה כן. נלקח בחשבון- בכל מקרה LDS למשל צרפו את הטבלאות שלהם לחישוב דחף מופחת. תודה לכל העונים